معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۱۳- ۰۷:۵۹ - مشاهده: ۵۱

ارزیابی جدید بانک مرکزی سوئد از وضعیت اقتصادی این کشور

بنابر بیانیه مطبوعاتی بانک مرکزی سوئد، در نظر سنجی انجام گرفته توسط این نهاد از صنایع تولیدی و در مقایسه با فصل بهار گذشته، خوش بینی صنایع، شرکتها و همچنین بخش تجارت خرده فروشی به بهبودی شرایط اقتصادی در آینده نزدیک کاهش یافته است.

این بیانیه می افزاید میزان تقاضای ضعیف بر قیمت های فروش فشار وارد آورده اما این امید وجود دارد که با تقویت قدرت خرید خانوارها احتمال افزایش بیشتر قیمت ها ایجاد شود. همچنین انتظار می‌رود پیش از دور مذاکرات آتی پیرامون دستمزد جمعی، کاهش تورم و کاهش نرخ‌های بهره، دستیابی به توافق را برای طرفین آسان‌تر کند، اما چندین عامل وجود دارد که می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد.

طبق این گزارش، یک چشم انداز ضعیف در بخش تولید مشهودتر است، که بر اساس آن دیگر نمی‌توان انتظار بهبود شرایط در کوتاه مدت را داشت. صنعت صادرات اثرات ضعیف‌تر تقاضا از سایر نقاط جهان را احساس می‌کند که در نتیجه کاهش سفارش‌های جدید در آن منعکس می‌شود. برای بخش ساخت و ساز، وضعیت همچنان دشوار است و آنها اکنون بر این باورند که حتی زمان بیشتری طول می‌کشد تا شاهد یک افزایش واضح تقاضا برای مسکن باشیم.

تجارت خرده فروشی همچنان خوش بینانه ترین بخش است. اما حتی در آنجا نیز، میزان خوش بینی نسبت به فصل بهار کم شده است. معامله گران خرده فروشی انتظار داشتند فروش بهتر از تابستان و اوایل پاییز باشد. این امر به ویژه در مورد بخش کالاهای بادوام صادق است، که تاکید می‌کند که یکی از عوامل موثر ممکن است این باشد که تقاضا برای اقلامی مانند اثاثیه منزل، مصالح ساختمانی و لوازم الکترونیکی در طول همه گیری اشباع شده است. معامله گران همچنان منتظرند خانوارها با نرخ تورم پایین تر و کاهش نرخ بهره، حجم مصرف خود را افزایش دهند اما به نظر می رسد این مدت بیشتر از حد انتظار طول بکشد.

این بیانیه می افزاید تقاضای ضعیف خانوارها و مشاغل سوئدی و همچنین سایر نقاط جهان فشار نزولی گسترده و واضحی را بر قیمت‌های فروش در سه ماهه آینده وارد خواهد کرد. شرکت ها قصد دارند تا یک سال دیگر قیمت ها را افزایش دهند، اما این تا حد زیادی به افزایش تقاضا بستگی دارد. پیش از دورهای آتی چانه زنی دستمزد جمعی، این بار سوالاتی در مورد شکل گیری دستمزد از شرکت ها و شرکای اجتماعی مطرح شد. شرکت‌ها و سهامداران معتقدند که کاهش تورم و کاهش نرخ‌های بهره، توافق طرفین را آسان‌تر می‌کند و احتمالاً می‌توان از درگیری‌های بزرگ اجتناب کرد. اما انتظار می رود تعدادی از عوامل بر نتیجه دورهای چانه زنی دسته جمعی تأثیر بگذارد. آنها می‌گویند که این یک مذاکره در پس زمینه سودهای خوب تاریخی شرکت ها و تقاضای کمتر برای نیروی کار است که وضعیت بازار کار را بدتر کرده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما