معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

نشست مشترک سفرای کشورهای آسه آن با معاون دیپلملسی اقتصادی

سفرای کشورهای عضو اتحادیه ملتهای جنوب شرق آسیا (آسه ان) با دکتر صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه پیرامون همکاریهای دوجانبه با اتحادیه آسه آن و کشورهای عضو آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

اخبار اقتصادی پاکستان - کراچی

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت سند پاکستان در هفته سوم شهریور ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

تصمیم آسه آن مبنی بر کاهش استفاده از ارزهای بین المللی

نهمین نشست وزرای دارائی و روسای بانکهای مرکزی اتحادیه آسه آن در تاریخ 31 مارس 2023 به میزبانی وزارت دارائی اندونزی در بالی برگزار گردید. شرکت کنندگان در این نشست بر تعهد مشترک خود برای حفظ ثبات مالی و پیشبرد یکپارچگی مالی در برابر عدم اطمینان اقتصادی که رشد اقتصادی آسه آن را تهدید می‌کند، تاکید کردند.

تقویت جایگاه اتحادیه آ سه آن ، راهبرد اندونزی درمدت ریاست براین اتحادیه

اندونزی ریاست اتحادیهASEAN را در سال جاری میلادی ( 2023) برعهده دارد . این کشور بعنوان بزرگترین اقتصاد منطقه جنوب شرق آسیا با رشد اقتصادی 5.31 درصد در سال 2022 قصد دارد در مدت یکسال ریاست خود جایگاه این اتحادیه را در سطح جهانی ارتقاء دهد.

ارتقای قرارداد تجاری نیوزیلند با آسه آن

جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزیلند، ارتقای توافقنامه تجارت آزاد جدید نیوزیلند با انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا و استرالیا را اعلام کرد.

بررسی ظرفیت های طرح جامع اتصال آسه آن (MPAC)

اتصال آسه آن (ASEAN Connectivity) اصطلاحی پرکاربرد در منطقه جنوب شرقی آسیاست. اهداف اصلی اتصال آسه آن افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری، کاهش شکاف‌های توسعه ای و تسهیل ارتباطات مردم با مردم می‌باشند. محیط تجاری و ژئوپلیتیک پیچیده‌ منطقه نیز بر اهمیت اتصالات در راستای تبدیل آسه آن به منطقه ای رقابتی‌ و انعطاف‌پذیر و ادغام در اقتصاد جهانی می افزاید. علاوه بر این، اتصال، موجب تقویت مرکزیت آسه آن خواهد شد و نقش این اتحادیه را به عنوان نیروی محرکه اصلی در شکل‌دهی معماری منطقه‌ای پویا تضمین می‌کند. به منظور تحقق این اهداف طرح جامع اتصال آسه آن (MPAC) از سوی اعضای این اتحادیه به تصویب رسیده و در حال اجرا می‌باشد.

وبینار ارتقاء مشارکت آسه آن و اتحادیه اروپا

وبینار ارتقا مشارکت و همکاریاتحادیه ملل جنوب شرق آسیا ( آسه آن ) و اتحادیه اروپا هفته گذشته در لیسبون برگزار شد. در این نشست مجازی مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه کشور پرتغال به همراه تعدادی از سفرای کشورهای حوزه آسه آن در لیسبون به طرح نقطه نظرات خود پیرامون آینده روابط این دو نهاد منطقه ای پرداختند . مهمترین زمینه‌هایی که از سوی طرفین برای همکاری در این جلسه مطرح شد شامل: نهایی نمودن توافقات تجاری و انعقاد توافقاتی در زمینه تحکیم و توسعه شبکه‌های ارتباطی هوایی و دریایی بین این دو منطقه بوده است. همکاری آموزشی، علوم و تکنولوزی و کمک به دیجیتالی سازی نظام های آموزشی و اداری آسه آن نیز از دیگر زمینه‌های مورد علاقه طرفین بود.

چشم انداز مناسبات مالزی و اتحادیه اروپایی

مالزی و اتحادیه اروپایی از روابط روبه گسترشی برخوردارند و طیف متنوع و گسترده ای از موضوعات مورد علاقه میان دو طرف، ساختار کلی مناسبات را شکل داده است. در حوزه تجارت، مالزی دومین شریک تجاری اتحادیه اروپایی در میان کشورهای «آسه آن» است و اتحادیه اروپایی نیز به عنوان سومین شریک تجارت خارجی کشور محسوب می‌شود.

مناسبات ترکیه و آسه آن

ترکیه در ذیل طرح «آسیا، ابتکار نوین»[1] به توسعه همکاری‌ها با آسیا به ویژه اعضای «آسه آن» پرداخته است. تحرک ملموس ترکیه در ابعاد فرهنگی و تجاری در کشورهای منطقه و دستور کار توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای عضو آسه آن، این منطقه را در میان شرکای اصلی آنکارا قرار خواهد داد. مقامات آنکارا بر متنوع‌سازی مشارکت‌های اقتصادی تأکید دارند و ظرفیت‌های «آسه آن» فرصتی برای تحقق ابتکار آسیایی است.       این موضوع از سوی موسسه Dezan Shira که در هنگ کنگ فعال است و از بنگاه‌های معتبر تحقیقاتی و مشاوره‌ای در زمینه سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی جنوب شرق آسیا محسوب می‌شود انجام شده است. کارکرد این موسسه عمدتا اقتصادی، تجاری و در حوزه سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در منطقه شرق آسیا است و در تمامی‌ کشورهای منطقه‌ای دارای دفاتر فعال است.

اخبار اقتصادی ژاپن (هفته چهارم آبان ماه 1399)

مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی ژاپن که در هفته چهارم آبان ماه 1399 در رسانه‌های این کشور منعکس شده است به شرح زیر است: