ارزیابی مثبت صندوق بین المللی پول از اقتصاد اندونزی
خانم کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول (IMF) معتقد است اندونزی در طول همه گیری کووید -19 توانست عملکرد اقتصادی خوبی را از خود نشان دهد و این کشور موفق شده است از کاهش قابل توجه تولید اقتصادی جلوگیری کند.
خانم کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول (IMF) که برای شرکت در جلسه وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی گروه 20 به اندونزی سفرکرده بود در دیدار جداگانه با آقای اریک توهیر وزیرشرکت های دولتی و همچنین آقای سندیگا اونو وزیر گردشگری اندونزی اظهار داشت : " اندونزی در طول همه گیری کووید -19 توانست عملکرد اقتصادی خوبی را از خود نشان دهد و لذا این کشور گرفتار رکود اقتصادی نخواهد شد. وی در ادامه گفت، علیرغم اینکه کووید-19 در اندونزی همچنان وجود دارد ولی این کشور موفق شده است از کاهش قابل توجه تولید اقتصادی جلوگیری کند".
خانم کریستینا با اشاره به " شوک " ناشی از اثرات مناقشه روسیه و اوکراین بر اقتصادی جهانی گفت: " علیرغم این بحران اندونزی همچنان رشد مثبتی را ثبت کرده است و معتقد است به خوبی به بهبود اقتصادی ادامه خواهد داد. اندونزی با ثبت رشد اقتصادی بالای 5 درصد، با تورم 4 درصد که این میزان تورم از بسیاری از کشورهای دنیا کمتر میباشد و با بودجه بسیار خوبی که قادر به حمایت از جمعیت خود بویژه جمعیت آسیب پذیراست،با شوک دوم یعنی جنگ روسیه و اوکراین مواجه است. بنابراین او به دستاوردهای اندونزی احساس غرور می نمایم. "
علاوه براین، رئیس صندوق بین المللی پول گفت که برای سیاست مالی اندونزی بسیارمهم است که در ارائه کمک های هدفمند متمرکز بماند و دولت باید روی کسانی تمرکز کند که واقعاً به آن نیاز دارند، نه اینکه به همه ازجمله ثروتمندان یارانه بدهد. وی افزود: "چرا؟ زیرا اگرسیاست مالی بیش از حد هزینه کند، میتواند تورم را بحالت انفجار برساند. وی با اشاره به تصمیم بانک مرکزی اندونزی درهمکاری با دولت در راستای حمایت مالی درطول همه گیری کووید -19 گفت که ما قویاً توصیه میکنیم که این تصمیم یک بار دیگرو برای محافظت از اقتصاد در برابر شوک جهان همچنان ادامه داشته باشد . "
رئیس صندوق بین المللی پول در مدت حضور خود در اندونزی با آقای جوکووی رئیس جمهور این کشور نیز ملاقات نمود و ضمن تمجید از ایشان در رهبری گروه 20 در سالجاری میلادی درخصوص سیاست های امنیت غذایی رئیس جمهور اندونزی مذاکره نمود. وی همچنین گفت زمانی که اقتصاد جهانی در وضعیت تاریکی قرار داشت، اندونزی در واقع رشد اقتصادی بالای 5 درصد را با تورم 4 درصدی ثبت کرد.
خانم سری مولیانی وزیر دارایی اندونزی در خصوص نظرات رئیس صندوق بین المللی پول در مورد اقتصاد کشورش گفت : "صندوق بین المللی پول ارزیابی کرده است که اقتصاد اندونزی از چندین جنبه از جمله عملکرد اقتصادی، رشد اقتصادی، تراز پرداخت ها که برای 26 ماه متوالی مازاد تجاری را تجربه کرده است، در وضعیت خوبی قرار دارد و تورم زیر 5 درصد میباشد و این ارزیابی IMF برای اندونزی بسیار مهم است و مثبت میباشد " وی در ادامه اضافه کرد که مهمترین چیز هماهنگی و همکاری سیاست های پولی مالی بانک مرکزی و وزارت دارایی برای همکاری هماهنگ جهت کمک به حفظ شتاب بهبود اقتصادی کشور میباشد .
آقای ایرلانگا وزیر هماهنگی سرمایه گذاری نیز گفت که اندونزی از پتانسیل رکود 3 درصدی کمتری نسبت به سایر کشورها برخوردار است و ابراز امیدواری کرد که صندوق بین المللی پول به حمایت و ارائه روایت مثبت برای اقتصاد اندونزی به ویژه در مواجهه با بحران جهانی ادامه دهد.
اریک توهیر وزیر شرکت های دولتی نیز در ارزیابی رئیس IMF در مورد اقتصاد اندونزی گفت ، سفر رئیس صندوق بین المللی پول به اندونزی و ارزیابی مثبت ایشان از بهبود اقتصاد اندونزی ،تصویر مثبتی برای توسعه و اقتصاد کشور بوجود آورد.
هفته قبل بانک جهانی با اعلام کمک 1 میلیارد و 600 میلیون دلاری به اندونزی، ارزیابی مثبتی از عملکرد دولت اندونزی در خصوص ثبات و رشد اقتصادی این کشور در طول دوره همه گیری کووید-19 ارائه نمود .
دو ماه قبل نیز آقای فلیپ گوری مدیرعامل موسسه مطالعاتی جی پی مورگان در مصاحبه ای در ارزیابی مثبت از ثبات اقتصادی اندونزی اظهار داشت : " اندونزی هم مانند بقیه منطقه دنیا به دلیل نوسانات بازار، شاهد چالش هایی در کوتاه مدت میباشد ولی با این حال، در بلندمدت، چشمانداز مثبتی برای آن وجود دارد. اقتصاد دیجیتال اندونزی در حال رونق است و بازار به بستر قوی برای استارت آپ های فناوری تبدیل شده است. اندونزی، با جمعیت قابل توجه و جوان، جذاب ترین بازار برای سرمایه گذاران در حال رشد باقی خواهد ماند. چندین استارت آپ اندونزی با یک مورد تجاری و جذابیت قوی وجود دارد، و ما انتظار داریم که تعداد بیشتری از اینها را در عرضههای عمومی در آینده مشاهده کنیم.