معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۱/۲۰- ۰۸:۰۰

سرمایه گذاری اندونزی بر روی 30 مگا پروژه در سال 2025

رئیس‌جمهور اندونزی اعلام کرد که دولت او قصد دارد در سال جاری، ۳۰ پروژه سرمایه‌گذاری استراتژیک در بخش‌های مختلف راه‌اندازی کند. این ابتکار با هدف تقویت رشد اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد میلیون‌ها فرصت شغلی انجام خواهد شد.

رئیس‌جمهور اندونزی، پرابوو سوبیانتو، اعلام کرد که دولت او قصد دارد در سال جاری ۳۰ پروژه سرمایه‌گذاری استراتژیک در بخش‌های مختلف راه‌اندازی کند. این ابتکار با هدف تقویت رشد اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد میلیون‌ها فرصت شغلی انجام خواهد شد. سوبیانتو در مراسم افتتاحیه کارخانه ذوب فلز شرکت PT Freeport Indonesia در منطقه گرسیک، جاوای شرقی، تأکید کرد که دولت او تحت کابینه "سرخ و سفید" متعهد به اجرای این پروژه‌های کلان شده است.

او در سخنرانی خود اظهار داشت:"من اخیراً با تیم خود در کابینه سرخ و سفید جلسه‌ای برگزار کردم و تصمیم گرفتیم که حدود ۳۰ پروژه بزرگ را در سال جاری آغاز کنیم." رئیس‌جمهور تأکید کرد که این مگاپروژه‌ها می‌توانند تا هشت میلیون شغل جدید ایجاد کنند و تأثیر قابل‌توجهی بر نیروی کار و اقتصاد اندونزی داشته باشند. او همچنین تصریح کرد که این سرمایه‌گذاری‌ها محدود به بخش‌های پایین‌دستی نخواهند بود، بلکه صنایع استراتژیک بالادستی را نیز در بر خواهند گرفت.

پرابوو همچنین بر اهمیت بخش‌های کشاورزی و شیلات تأکید کرد و نقش حیاتی آن‌ها را در تأمین ارز خارجی و ایجاد اشتغال در کشور برجسته نمود. او گفت که تمرکز دولت بر این صنایع به پایداری اقتصادی کمک خواهد کرد." ما بسیار خوش‌بین هستیم و از منابعی که در اختیار داریم، سپاسگزاریم. وظیفه ما این است که این منابع را با حکمرانی خوب، شفافیت و پاسخگویی مدیریت کنیم."پرابوو در پایان تأکید کرد که این ابتکار اقتصادی، اندونزی را به سمت اقتصادی قوی‌تر و ملتی خودکفا و شکوفاتر هدایت خواهد کرد. "این ابتکار منبعی جدید از قدرت و انرژی برای آینده اندونزی خواهد بود."

از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پالایشگاه‌های نفتی که اندونزی قصد دارد در چندین جزیره خود، از جمله کالیمانتان و سولاوسی، با ظرفیت کل یک میلیون بشکه در روز (bpd) احداث کند، اشاره نمود. این تصمیم به‌عنوان ارتقاء طرح قبلی است که در آن تنها یک پالایشگاه با ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه در روز برنامه‌ریزی شده بود.دولت همچنین اعلام کرده  که قصد دارد ۲۱ پروژه فرآوری منابع طبیعی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار را تسریع کند، که شامل موارد زیر می‌شود:

  • چندین پروژه گازسازی زغال‌سنگ
  • ساخت تأسیسات ذخیره‌سازی نفت
  • گسترش ظرفیت پالایش نفت

این اقدامات بخشی از تلاش‌های اندونزی برای تقویت امنیت انرژی، کاهش وابستگی به واردات و توسعه بخش صنعتی کشور است.

پرابوو از افزایش سرمایه‌گذاری تا رسیدن به ۳,۴۱۴ تریلیون روپیه تا سال ۲۰۲۹ حمایت می‌کند

وزیر سرمایه‌گذاری و صنایع پایین‌دستی/رئیس هیئت هماهنگی سرمایه‌گذاری (BKPM)، روسان روسلانیدر گزارشی که به رئیس جمهور اندونزی ارائه نموده است اظهار داشت میزان سرمایه‌گذاری محقق‌شده در سال ۲۰۲۴ از هدف تعیین‌شده فراتر رفته است. وی افزود که این سرمایه‌گذاری تأثیر قابل‌توجهی بر ایجاد فرصت‌های شغلی داشته است.او گفت: "در سال ۲۰۲۴، حدود ۲,۴۵۶,۱۳۰ نفر وارد بازار کار شدند که این رقم نسبت به سال گذشته ۳۴.۷ درصد افزایش داشته است."

بزرگ‌ترین بخش سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۴ در خارج از جزیره جاوه بوده که ۵۲.۲ درصد از کل سرمایه‌گذاری را شامل می‌شود (معادل ۸۹۵.۴ تریلیون روپیه). درحالی‌که سرمایه‌گذاری در جزیره جاوه ۴۷.۸ درصد بوده که معادل ۸۱۸.۸ تریلیون روپیه است. بر اساس منشأ سرمایه، سرمایه‌گذاری خارجی (PMA) کمی‌بیشتر از سرمایه‌گذاری داخلی (PMDN) بود، به‌طوری‌که سرمایه‌گذاری خارجی به ۹۰۰.۲ تریلیون روپیه (۵۲.۵ درصد) و سرمایه‌گذاری داخلی به ۸۱۴ تریلیون روپیه (۴۷.۵ درصد) رسید.

روسان همچنین اعلام کرد که پنج استان با بیشترین میزان تحقق سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۴ عبارت‌اند از:

  • جاوه غربی (۱۴.۷ درصد)
  • جاکارتا (۱۴.۱ درصد)
  • جاوه شرقی (۸.۶ درصد)
  • سولاوسی مرکزی (۸.۲ درصد)
  • بانتن (۶.۲ درصد)

در همین حال، پنج کشور برتر سرمایه‌گذار در اندونزی عبارت‌اند از:

  1. سنگاپور (۲۰.۱ میلیارد دلار)
  2. هنگ‌کنگ (۸.۲ میلیارد دلار)
  3. چین (۸.۱ میلیارد دلار)
  4. مالزی (۴.۲ میلیارد دلار)
  5. ایالات‌متحده آمریکا (۳.۷ میلیارد دلار)

روسان در ادامه اشاره کرد که سرمایه‌گذاری در بخش صنایع پایین‌دستی در سال ۲۰۲۴ به ۴۰۷.۸ تریلیون روپیه، یعنی حدود ۲۳.۸ درصد از کل سرمایه‌گذاری ملی رسید. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل بخش‌های معدنی، جنگل‌داری (۶۴ تریلیون روپیه)، صنایع نخل و کاغذ (۶۷.۱ تریلیون روپیه)، صنایع پتروشیمی نفت و گاز (۲۳.۱ تریلیون روپیه) و باتری‌های خودروهای برقی (۸.۴ تریلیون روپیه) بوده است.

اهداف سرمایه‌گذاری تا سال ۲۰۲۹

روسان همچنین اعلام کرد که دولت برای پنج سال آینده اهداف سرمایه‌گذاری جدیدی تعیین کرده است. طبق داده‌های آژانس برنامه‌ریزی توسعه ملی (Bappenas)، اهداف سرمایه‌گذاری به شرح زیر است:

  • ۲۰۲۵: ۱,۹۰۵ تریلیون روپیه
  • ۲۰۲۶: ۲,۱۷۵ تریلیون روپیه
  • ۲۰۲۷: ۲,۵۶۷ تریلیون روپیه
  • ۲۰۲۸: ۲,۹۶۹ تریلیون روپیه (با رشد اقتصادی ۷.۷ درصد)
  • ۲۰۲۹: ۳,۴۱۴ تریلیون روپیه (با رشد اقتصادی ۸ درصد)

اندونزی قصد دارد رشد سرمایه‌گذاری در پنج سال آینده تسریع شود تا هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی قبل از سال ۲۰۲۹ محقق گردد.

منابع:

https://bali.antaranews.com/berita/373065/presiden-30-proyek-besar-siap-dimulai-targetkan-8-juta-lapangan-kerja

https://www.idntimes.com/business/economy/muhammad-ilman-nafian-2/bakal-ada-30-proyek-besar-prabowo-ciptakan-8-juta-lapangan-kerja

https://www.cnnindonesia.com/ekonomi/20250317175740-532-1209847/prabowo-target-bangun-30-mega-proyek-ciptakan-8-juta-lapangan-kerja

https://monitorindonesia.com/ekonomi/read/2025/03/604850/prabowo-umumkan-30-mega-proyek-hilirisasi-ciptakan-8-juta-lapangan-kerja

https://www.reuters.com/business/energy/indonesia-build-oil-refineries-with-total-capacity-1-million-bpd-minister-says-2025-03-11/?utm_source=chatgpt.com

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما