معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

بررسی بودجه سال 2025 اندونزی

دولت اندونزی در بودجه پیشنهادی خود به مجلس 3613.1 تریلیون روپیه (229.6 میلیارد دلار آمریکا) را برای هزینه‌ها در نظر گرفته است. پیش بینی می‌شود کل درآمد دولت حاصل از مالیات، عوارض غیر مستقیم و سود سهام شرکت های دولتی در سال 2025 به 2870 تریلیون روپیه (12.4 تولید ناخالص داخلی) برسد.

چشم انداز اقتصادی اندونزی در سال 2045

برنامه توسعه بلندمدت کشور یا چشم انداز طلایی اندونزی 2045، به عنوان نقشه راهی برای تبدیل اندونزی به کشوری مستقل، پیشرفته و مرفه تا صدمین سالگرد استقلال آن در سال 2045 تدوین شده است. هدف اندونزی در این چشم انداز کاهش نابرابری درآمدها و تبدیل شدن به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بر اساس شاخص تولید ناخالص داخلی با بهره گیری از نقاط قوت و فرصت های بالقوه است.

اقتصاد دریا محور اندونزی

اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مجمع الجزایر جهان دارای تنوع زیستی و طبیعی فراوانی است. منابع دریایی که مجموعه متنوعی از محیط دریایی را حفظ می‌کند و چشم اندازهای قابل توجهی را برای ایجاد بخش های جدید و نوظهور ارائه می دهد. آب های اندونزی فرصت های اقتصادی مختلفی در بخش هایی از جمله منابع زنده و غیر زنده دریایی، صنعت، گردشگری، حمل و نقل و تدارکات را ارائه می دهد.

اندونزی و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)

اندونزی نقشه راه پیوستن به OECD را در نشست وزیران این سازمان در پاریس (ماه می 2024) دریافت کرد.

اندونزی طلایی 2045

رئیس جمهور اندونزی برنامه توسعه بلندمدت ملی 2025 الی 2045 را ارائه کرد که شامل تعدادی از استراتژی‌های توسعه برای تحقق اندونزی طلایی تا سال 2045 است.

توسعه اتحادیه بریکس و موضع اندونزی در پیوستن به آن

موضوع افزایش اعضای بریکس یکی از دستور کارهای مهم در اجلاس سران این اتحادیه بود که اخیرا در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد. بحث اصلی نشست چگونگی گسترش بریکس و اینکه این اتحادیه چگونه می‌تواند تسلط غرب بر ژئوپلیتیک جهانی را تلطیف نماید و استفاده از دلار آمریکا را در تجارت جهانی به چالش بکشد. قبل از تشکیل اجلاس یک مقام آفریقای جنوبی گفته بود که بیش از 40 کشور علاقه خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده اند و حدود 22 کشور در این میان پذیرفته شده اند ولی در نهایت اعضای اصلی بریکس تنها با عضویت شش کشور شامل جمهوری اسلامی ایران ، عربستان سعودی ، مصر ، آرژانتین ، اتیوپی و امارات متحده عربی موافقت نمودند.

آغاز فرآیند الحاق اندونزی به سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)

دبیرکل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سفر خود به اندونزی با مقامات این کشور دیدار و در خصوص آغاز روند الحاق اندونزی به سازمان مذکور تبادل نظر نمود.

رشد اقتصادی پایدار اندونزی طی سه سال اخیر

اندونزی یکی از کشورهایی است که در شش فصل متوالی با نرخ بالای 5 درصد قوی‌ترین و پایدارترین رشد را داشته است .

انرژی‌های تجدید پذیر در اندونزی و اجرای طرح JETP برای کمک به گذار انرژی در این کشور

اندونزی متعهد شده است تا انتشار گازهای گلخانه ای را به میزان 31.89 درصد به طور مستقل یا 43.2درصد با استفاده از کمکهای بین المللی تا سال 2030 کاهش دهد. یکی از اقتضائات این تعهد، تامین 23 درصد از ترکیب انرژی ملی از طریق انرژی‌های نو و تجدیدپذیر تا سال 2025 می‌باشد.

احتمال پذیرش اندونزی در بریکس (BRICS) و مزایای آن برای این کشور

در چند ماه گذشته گمانه زنی‌هایی درباره گسترش اعضای ائتلاف اقتصادی بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) مطرح شده است. اجلاس سران بریکس از تاریخ 22 لغایت 24 اوت 2023 در ژوهانسبورگ برگزار می‌شود. به گفته آنیل سوکلال سفیر آفریقای جنوبی در بریکس، 13 کشور به صورت رسمی و 6 کشور به طور غیر رسمی درخواست پیوستن به بریکس را ارائه داده اند. در این میان نام کشورهایی همچون اندونزی،ایران ، عربستان، آرژانتین، امارات، الجزایر، مصر، بحرین، بنگلادش، اتیوپی و بلاروس وجود دارد.