معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اجرای کامل برنامه B40 در اندونزی

اندونزی قصد دارد به‌طور کامل برنامه B40 را اجرا کند که شامل ترکیب ۴۰٪ سوخت زیستی (بیودیزل) بر پایه روغن پالم است. این اقدام با هدف کاهش وابستگی به واردات گازوئیل، توسعه انرژی پایدار و حمایت از صنعت روغن پالم داخلی صورت می‌گیرد.

برنامه ریزی اندونزی برای ساخت پالایشگاه‌های جدید با ظرفیت 1 میلیون بشکه

وزیر انرژی و منابع معدنی گفت که ظرفیت برنامه‌ریزی‌شده برای پالایشگاه‌های جدید به ۱ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. وی با اشاره به اینکه اندونزی در حال حاضر حدود ۱ میلیون بشکه در روز نفت خام و سوخت وارد می‌کند تا تقاضای داخلی را تأمین کند افزود که اندونزی قصد دارد مخزن نفت اضافی با ظرفیت ۱ میلیون بشکه ایجاد کند تا امنیت انرژی را تضمین نماید.

افتتاح اولین بانک طلا در تاریخ اندونزی و اهمیت آن

پرابوو سوبیانتو رئیس‌جمهور اندونزی 26 فوریه 2025 نخستین بانک طلای این کشور را افتتاح کرد. افتتاح اولین بانک طلای اندونزی از طریق اعطای مجوز به شرکت پگادائیان و بانک شریعت اندونزی صورت گرفت و گامی در جهت حمایت از فرایند پایین دستی در آستا چیتا (هشت آرمان) که توسط دولت پرابوو تدوین شده محسوب می‌شود. به گفته مقامات اندونزی، این بانک ها نقش مهمی در تقویت اکوسیستم صنعت طلای ملی خواهد داشت و بخشی از فرآیند توسعه زنجیره ارزش این صنعت است.

سیاست جدید اندونزی برای مدیریت درآمدهای ارزی و آثار آن

بر اساس مقررات جدید دولت اندونزی، صادرکنندگان منابع طبیعی (به‌جز نفت و گاز) موظفند تمام درآمدهای ارزی حاصل از صادرات خود را حداقل به مدت یک سال در سیستم مالی داخلی نگه دارند. این اقدام با هدف افزایش ذخایر ارزی کشور به میزان ۸۰ میلیارد دلار انجام شده است. این مقررات از اول مارس ۲۰۲۵ اجرایی خواهد شد.

اخبار اقتصادی اندونزی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اندونزی در هفته اول اسفند ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی اندونزی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اندونزی در هفته چهارم بهمن ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی اندونزی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اندونزی در هفته سوم بهمن ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

بررسی بودجه سال 2025 اندونزی

دولت اندونزی در بودجه پیشنهادی خود به مجلس 3613.1 تریلیون روپیه (229.6 میلیارد دلار آمریکا) را برای هزینه‌ها در نظر گرفته است. پیش بینی می‌شود کل درآمد دولت حاصل از مالیات، عوارض غیر مستقیم و سود سهام شرکت های دولتی در سال 2025 به 2870 تریلیون روپیه (12.4 تولید ناخالص داخلی) برسد.

چشم انداز اقتصادی اندونزی در سال 2045

برنامه توسعه بلندمدت کشور یا چشم انداز طلایی اندونزی 2045، به عنوان نقشه راهی برای تبدیل اندونزی به کشوری مستقل، پیشرفته و مرفه تا صدمین سالگرد استقلال آن در سال 2045 تدوین شده است. هدف اندونزی در این چشم انداز کاهش نابرابری درآمدها و تبدیل شدن به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بر اساس شاخص تولید ناخالص داخلی با بهره گیری از نقاط قوت و فرصت های بالقوه است.

اقتصاد دریا محور اندونزی

اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مجمع الجزایر جهان دارای تنوع زیستی و طبیعی فراوانی است. منابع دریایی که مجموعه متنوعی از محیط دریایی را حفظ می‌کند و چشم اندازهای قابل توجهی را برای ایجاد بخش های جدید و نوظهور ارائه می دهد. آب های اندونزی فرصت های اقتصادی مختلفی در بخش هایی از جمله منابع زنده و غیر زنده دریایی، صنعت، گردشگری، حمل و نقل و تدارکات را ارائه می دهد.