معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

چشم انداز اقتصادی اندونزی در سال 2045

برنامه توسعه بلندمدت کشور یا چشم انداز طلایی اندونزی 2045، به عنوان نقشه راهی برای تبدیل اندونزی به کشوری مستقل، پیشرفته و مرفه تا صدمین سالگرد استقلال آن در سال 2045 تدوین شده است. هدف اندونزی در این چشم انداز کاهش نابرابری درآمدها و تبدیل شدن به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بر اساس شاخص تولید ناخالص داخلی با بهره گیری از نقاط قوت و فرصت های بالقوه است.

رشد اقتصادی پایدار اندونزی طی سه سال اخیر

اندونزی یکی از کشورهایی است که در شش فصل متوالی با نرخ بالای 5 درصد قوی‌ترین و پایدارترین رشد را داشته است .

پیش بینی صندوق بین المللی پول در مورد اقتصاد اندونزی

صندوق بین‌المللی پول (IMF) طی گزارشی اعلام کرد بر این باور است که اندونزی بهبود خوبی در اقتصاد پس از همه‌گیری از خود نشان داده است. این بهبود با حمایت سیاست‌های مالی محتاطانه و آینده‌نگر و هم‌افزایی که به این کشور اجازه داده تا با رشد قوی و سیستم مالی باثبات در سال 2022 با چالش‌های جهانی مقابله کند، حاصل شده است.

بازبینی صندوق بین المللی پول درباره رشد اقتصادی اندونزی

صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز رشد اقتصادی اندونزی را با وجود پیش‌بینی ارقام بسیار پایین‌تری برای اقتصاد جهانی در بحبوحه عدم قطعیت طولانی‌مدت اقتصادی و فشارهای ژئوپلیتیکی، اصلاح کرده است.

آغاز گذار اندونزی به یک اقتصاد نوآورانه

اندونزی پتانسیل گسترده ای دارد. علیرغم مشکلات متعدد از زمان استقلال در سال 1945 - از جمله بحران مالی آسیا در سال 1997 - این کشور اکنون بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا و عضو گروه 20 است. اندونزی که به طور سنتی یک اقتصاد کشاورزی است، در حال گذار به سمت خدمات بیشتر و اشتغال در تولید است.

مروری بر عملکرد مولفه‌های اقتصادی اندونزی

در این گزارش با مرور عملکرد مولفه‌هایی مانند تجارت خارجی ، رشد اقتصادی ، بدهی خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی، تاثیر پذیری اقتصاد اندونزی از رکود جهانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تلاش اندونزی برای رسیدن به رتبه چهارم اقتصاد جهانی

سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در کشورهای توسعه یافته (OECD) تخمین می زند که تا سال 2045 اقتصاد اندونزی به 8.89 تریلیون دلار آمریکا خواهد رسید و به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد.

تحلیل اقتصاد اندونزی

اقتصاد اندونزی بزرگترین اقتصاد در جنوب شرقی آسیا است و یکی از اقتصادهای بازار در حال ظهور است. اندونزی به عنوان کشوری با درآمد متوسط و عضو گروه 20 به عنوان یک کشور تازه صنعتی طبقه بندی شده است. این کشور هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی و هفتمین اقتصاد بزرگ از نظر تولید ناخالص داخلی (PPP) است. در این مطلب نگاهی به شاخص های اقتصادی این کشور شده است.

ارزیابی مثبت بانک توسعه آسیایی ازرشد اقتصادی اندونزی در سال 2022

بانک توسعه آسیایی (ADB - Asian Development Bank) در آخرین گزارش خود ضمن مثبت ارزیابی کردن تحولات اقتصادی اندونزی ، پیش بینی خود برای رشد اقتصادی این کشور در سال 2022 را از 5% قبلی (ماه آوریل)به5.2 % افزایش داده است .بانک مذکور این افزایش را منعکس کننده مصرف داخلی قوی و درآمدهای مضاعف ماه‌های اخیرناشی از افزایش قیمت های بالای جهانی کالاهای صادراتی اندونزی عنوان نموده است.

ارزیابی مثبت صندوق بین المللی پول از اقتصاد اندونزی

خانم کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول (IMF) معتقد است اندونزی در طول همه گیری کووید -19 توانست عملکرد اقتصادی خوبی را از خود نشان دهد و این کشور موفق شده است از کاهش قابل توجه تولید اقتصادی جلوگیری کند.