معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

تمهیدات اندونزی برای مصون ماندن از جنگ تعرفه ای آمریکا

وزیر هماهنگ‌کننده امور اقتصادی اندونزی، در رویداد چشم‌انداز رقابت‌پذیری کسب‌وکار «شورای تجاری اندونزی» که چندی قبل در جاکارتا برگزار شد گفت اندونزی به‌عنوان یک اقدام متقابل در واکنش به سیاست‌های احتمالی تعرفه واردات در دوره جدید دولت دونالد ترامپ در آمریکا قصد دارد کاهش تعرفه‌های تجاری را به ایالات متحده پیشنهاد دهد.

آمار صادرات و واردات اندونزی در فوریه 2025

بر اساس گزارش اداره آمار اندونزی، داده‌های مربوط به صادرات و واردات این کشور در فوریه2025 به شرح زیر می باشد.

اتصال سیستم تسویه فرامرزی یوان دیجیتال به کشورهای مختلف

از 20 مارس 2025 گزارشی در رسانه‌های مختلف منتشر شد مبنی بر اینکه بانک خلق چین اعلام کرده است که سیستم تسویه فرامرزی یوان دیجیتال به طور کامل به ده کشور آسه‌آن و شش کشور خاورمیانه متصل خواهد شد. گرچه این خبر در سایت بانک خلق چین درج نشده ولی در صورت صحت، این اقدام به این معناست که حدود ۳۸٪ از تجارت جهانی می‌تواند بدون عبور از شبکه سوئیفت، که تحت سلطه دلار آمریکا است انجام شود.

نگاهی به تاثیر سیاست های تعرفه ای ترامپ بر اندونزی

اندونزی در میان کشورهایی قرار دارد که مشمول تعرفه متقابل ۳۲ درصدی شده‌اند.

بازار رو به رشد خودروهای الکتریکی در اندونزی

دولت اندونزی قصد دارد تا سال 2030 تعداد خودروی‌های الکتریکی کشور به 2 میلیون و تعداد موتور سیکلت های الکتریکی به 12 میلیون برسد. این کشور همچنین با دارا بودن بزرگترین ذخایر نیکل جهان، امیدوار است به یک تولید کننده پیشرو در باتری خودروهای الکتریکی بدل شود. گزارش حاضر به بررسی وضعیت بازارخودروهای الکتریکی این کشور و چشم انداز آینده این صنعت در اندونزی می‌پردازد.

اخبار اقتصادی اندونزی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اندونزی در هفته سوم فروردین 1404 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

سرمایه گذاری اندونزی بر روی 30 مگا پروژه در سال 2025

رئیس‌جمهور اندونزی اعلام کرد که دولت او قصد دارد در سال جاری، ۳۰ پروژه سرمایه‌گذاری استراتژیک در بخش‌های مختلف راه‌اندازی کند. این ابتکار با هدف تقویت رشد اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد میلیون‌ها فرصت شغلی انجام خواهد شد.

برنامه اندونزی برای تبدیل شدن به مرکز جهانی صنعت حلال

اندونزی در سال‌های اخیر با جدیت تلاش کرده تا به مرکز جهانی صنعت حلال تبدیل شود. این هدف بخشی از راهبرد ملی این کشور برای تقویت اقتصاد اسلامی و افزایش نقش‌آفرینی در زنجیره ارزش جهانی محصولات حلال است. با جمعیتی عمدتاً مسلمان و بازار مصرف بزرگ، اندونزی ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه صنایع مختلف حلال، از جمله غذا، دارو، لوازم آرایشی، گردشگری و خدمات مالی اسلامی دارد.

روند سرمایه گذاری خارجی در اندونزی و کشورهای عضو آسه‌آن

اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور در میان ده کشور عضو آسه‌آن با حدود 270میلیون نفر جمعیت بزرگ‌ترین اقتصاد آسه‌آن و دومین دریافت‌کننده بزرگ سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) پس از سنگاپور است. در سال ۲۰۲۲، اندونزی بیش از ۴۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرد که ۵.۵ میلیارد دلار از آن توسط هنگ‌کنگ تأمین شد.

اجرای کامل برنامه B40 در اندونزی

اندونزی قصد دارد به‌طور کامل برنامه B40 را اجرا کند که شامل ترکیب ۴۰٪ سوخت زیستی (بیودیزل) بر پایه روغن پالم است. این اقدام با هدف کاهش وابستگی به واردات گازوئیل، توسعه انرژی پایدار و حمایت از صنعت روغن پالم داخلی صورت می‌گیرد.