معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۲/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۳۱

آخرین اخبار و اقدامات دولت اندونزی در خصوص واکسیناسیون کووید-19

اندونزی با 260 میلیون نفر جمعیت همچون سایر کشورهای دنیا همچنان با ویروس کرونا(کووید-19 ) دست و پنجه نرم می‌کند . طی مدت یک سال و نیم گذشته آثار منفی ناشی از ویروس در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی این کشوربسیار زیانبار بوده است. علیرغم اختصاص بودجه کلان 50 میلیارد دلاری دولت برای مبارزه با این ویروس و ایجاد تحرک دراقتصاد کشور ولی هنوز هر روز جعیت زیادی از این کشور دچار این ویروس شده و تعدادی نیز جان خود را از دست می دهند . تلاش ها برای واکسیناسیون با استفاده از منابع خارجی ادامه دارد .

بر اساس گزارشات ستاد ملی مبارزه با کرونای  اندونزی، تا تاریخ 4 می 2021 ( 14 اردیبهشت  1400) تعداد 12,672,864 نفردوز اول واکسن و 7,981,055 نفر نیز دوز دوم آن را در این کشوردریافت نمودند. همچنین طبق گزارش ستاد مذکورتا این تاریخ تعداد 1,686,373 نفربه این ویروس مبتلا شدند که ازاین تعداد 1,541,149 نفر بهبود یافته وتعداد 46,137 نفر نیز جان خود را از دست داده اند. بر اساس گزارشات بین المللی اندونزی هشتمین کشور بزرگ دنیا در تعداد واکسن‌های کوویدـ ۱۹ تزریق شده می‌باشد. علیرغم اینکه برخی اخبار حاکی از کند شدن روند واکسیناسیون بدلیل کاهش ورود تعداد واکسن‌های کرونا خصوصا از نوع آسترازینکای تولید هند ( بدلیل استفاده داخلی آن کشور) حکایت دارد ولی سرعت تزریق واکسن دراندونزی بالاست ومقامات دولتی امیدوارند با تامین منابع واکسن بسمت ایجاد ایمنی دسته جمعی درکشورکه هدف گذاری دولت واکسیناسیون 181,664,656نفر می‌باشد، پیش بروند. لازم بذکر است اندونزی تاکنون 4.9 میلیون دوز واکسن آسترازینکا دریافت نموده است .

طبق اعلام وزارت بهداشت اندونزی، این کشور برای واکسیناسیون از 7 نوع واکسن کرونا تولید شرکتهای بیوفارمای اندونزی، سینوفارم چین ، سینواک چین، نواواکس، مودرنا، پی فایزر و آسترازینکای را تایید نموده و در فهرست واکسیناسیون خود دارد. ولی از این 7 نوع واکسن تاکنون تنها واکسن‌های  سینوواک، بیوفارما و آسترازینکا در کشور موجود می‌باشد. طبق آخرین اطلاعات، اندونزی چند روز قبل مواد خام تولید 6 میلیون دوز واکسن را از شرکت سینوواک بیوتیک و تعداد 482,400 دوز آماده تزریق نیز از شرکت سینوفارم را دریافت نمود. در این راستا شرکت سینوواک با شرکت دارویی دولتی بیوفارمای اندونزی برای تولید و توزیع واکسن بتوافق مشترک رسیده اند که هدف تولید 122 میلیون دوز واکسن تحت لیسانس سینوواک تا پایان سال 2021 می‌باشد. در این راستا آژانس نظارت بر غذا و داروی اندونزی واکسن تولیدی شرکت سینوفارم در اندونزی توسط شرکت اندونزیایی بیوفارم را تائید و مجوز واکسیناسیون آن را صادر نمود . نتیجه بالینی فازسوم سینوفارم نشان داد که واکسن کووید -19 آن 79% کارایی دارد. کیمیا فارم، واحد هلدینگ دارویی دولتی بیوفارما شرکتی است که واکسن سینوفارمای چین را برای استفاده اضطرار مجوز دریافت کرد.

همچنین طبق اعلام سفارت روسیه درجاکارتا، اندونزی به احتمال بسیارتا پایان ماه میلادی جاری ( می 2021) مجوز استفاده از واکسن اسپوتنیک ساخت روسیه را صادر خواهد نمود. مقامات اندونزیایی اعلام نموده اند که قصد دارد از واکسن روسی در کنار دیگر واکسن‌های موجود در برنامه واکسن غیر دولتی (اختیاری) در این کشور استفاده نمایند. در این راستا امارات متحد عربی  نیز علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری در حوزه تولید واکسن در اندونزی، ابراز نموده است. مقامات اماراتی اعلام نموده اند که روابط شان با اندونزی در 10 سال گذشته تحول اساسی داشته و پروژه‌های مختلف تحت توافق دو کشور می‌تواند جهش قابل توجهی را بسمت راهبردی شدن همکاری‌های دو کشور ایجاد نماید. سفارت آمریکا در جاکارتا نیز هفته قبل اعلام نمود که دولت این کشور 50.75 میلیارد دلار (3.5 میلیون دلار) را برای کمک به انجام برنامه واکسیناسیون عمومی‌کووید_19 در اندونزی به این کشور اختصاص داده است. آمریکا با اختصاص این مبلغ به اندونزی میزان کمک های خود به این کشور را در ایام کرونا به بیش از 14.5 میلیون دلار رساند. قرار است این 3.5 میلیون دلار از طریق سازمان USAID در اختیار اندونزی قرار گیرد.

از سوی دیگر بخش خصوصی در اندونزی نیز علاقه مندی خود را برای اجرای برنامه واکسیناسیون بطور جداگانه برای تسریع در روند این امر مهم در کشور اعلام نموده است.در حال حاضر دولت اندونزی واکسیناسیون را روی کارکنان بخش بهداشت ودرمان، کارگران بخش صنعت وخدمات وهمچنین سالمندان قرارداده است.طبق محاسبات بعمل آمده، اندونزی با سرعت فعلی در واکسیناسیون کووید -19 روزانه تنها می‌تواند حدود 275,000 نفر را واکسینه نماید و با این روند دریافت کامل ( دو دوز ) برای جامعه مورد هدف 181.6 میلیون نفری کشور تا جولای 2024 طول خواهد کشید.

در مقایسه با دیگر کشورهای خصوصا کشورهای پیشرفته صنعتی و با در نظر گرفتن تعداد جمعیت، اندونزی از نظر تعداد مبتلایان و جانباختگان ناشی از ویروس کرونا و همچنین روند واکسیناسیون در وضعیت بهتری قرار دارد بطوریکه وزارت بهداشت این کشور اخیرا اعلام نمود که اندونزی در انجام واکسیناسیون عمومی‌کوویدـ۱۹ یک قدم جلوتر از اروپا می‌باشد و بهتر از اروپایی‌ها عمل کرده است. این ادعای وزارت بهداشت اندونزی بواسطه قراردادهای منعقد شده توسط این کشور برای تامین واکسن کوویدـ۱۹ می‌باشد. دسترسی وسیع به منابع واکسن همچنین سبب شده است تا اندونزی بهتر از بسیاری از کشورهای اروپایی در انجام واکسیناسیون عمومی عمل نماید.

علیرغم رعایت دستورالعمل های بهداشتی و محدودیت های ایجاد شده در ورود اتباع خارجی و تحت قرنطینه اجباری قرارگرفتن یک هفته ای آنان در بدو ورود به این کشور ولی ستاد ملی مبارزه با کرونا در این کشور خبر یافت شدن ویروس جهش یافته کرونا در تمامی استان‌های اندونزی را تایید نمود. این ستاد ضمن هشدار در خصوص نسبت به عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و شیوع انواع جهشته یافته ویروس ، اعلام کرده است که ویروس های جهش یافته B1525, B.1.17  و E484K در تمامی استان‌ها و شهرهای اندونزی دیده می‌شود. البته مقامات اندونزیایی سفر اتباع این کشور به خارج را دلیل اصلی راه پیدا کردن انواع جهش یافته ویروس کرونا به اندونزی عنوان کرده اند.

از مهمترین نگرانی‌های دولت اندونزی وابستگی این کشور به واردات واکسن از منابع خارجی می‌باشد در این خصوص سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا از دستور آقای جوکووی رئیس جمهور این کشور برای کاهش وابستگی خود به منابع خارجی واکسن کووید_19 خبر داد. وی با اشاره به تحولات بیماری کرونا گفت : افزایش شیوع کرونا در جهان تامین واکسن را با مشکل مواجه ساخته است بعنوان مثال هند بدلیل بالا گرفتن سرعت رشد کرونا حاضر به صادرات واکسن نیست.

جوکو ویدودو رییس جمهور اندونزی  اخیرا طی سخنرانی خود گفت که این کشور موفق شده است در میان رقابت شدید میان کشورها برای دستیابی به واکسن کوویدـ۱۹ نیاز این کشور به واکسن کرونا را تامین کند. وی با اشاره به اینکه روند ورود واکسن به اندونزی ادامه خواهد داشت، گفت : در ماه ژوئن و اوت اوج ورود واکسن به کشور خواهد بود و ما ۶۰ الی ۷۰ میلیون دوز واکسن دریافت خواهیم کرد. رییس جمهور اندونزی تاکید کرد که این کشور برای دریافت ۴۲۶ میلیون دوز واکسن کرونا با تولیدکنندگان مختلف قرارداد امضاء کرده است.  

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما