معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۱/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۵۰

اخبار اقتصادی اتریش (هفته سوم فروردین ماه 1400)

برخی از مهم‌ترین اخبار و تحولات اقتصادی اتریش در هفته سوم فروردین ماه 1400 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح زیر بوده است:
  • صندوق احیاء اروپایی: 3.5 میلیارد یورو در انتظار اتریش

وینرتسایتونگ: صندوق احیاء اروپایی نسبت به میزان نیازمندی کشورهای اتحادیه اروپایی برای مقابله با بحران اقتصادی و موج بیکاری در سراسر اروپا کمک هایی را به کشورهای اروپایی اختصاص داده است. این صندوق تا کنون 750 میلیارد یورو به این منظور تخصیص داده است. در این میان سهم اتریش از این صندوق، 3.5 میلیارد یورو می‌باشد و اتریش همچنان برنامه جامع خود را برای روند توزیع این پول به کمیسیون اتحادیه اروپایی اعلام نکرده است و کمیسیون نسبت به ارسال این برنامه تا حداکثر 30 آوریل تاکید کرده است. 37 درصد از این پول قرار است در پروژه‌های زیست محیطی برای کاهش آلاینده‌ها، 20 درصد برای دیجیتال سازی و توسعه مخابرات نسل پنجم و 43 درصد مابقی نیز به عهده اتریش گذاشته شده است.

 

  • صندوق بین المللی پول آمار مربوط به اتریش را تصحیح کرد

پرسه: صندوق بین المللی پول آمار مربوط به اتریش را در گزارش اخیر خود با نام چشم انداز اقتصاد جهانی تصحیح و به روزرسانی کرده است. روز گذشته چهارشنبه 7 آوریل گرنوت بلومل، با نادرست خواندن آمار صندوق بین المللی پول در خصوص میزان کمک های مالی دولت اتریش برای جبران آثار بحران همه گیری کرونا، خواستار تصحیح آن شد. در گزارش روز سه شنبه این صندوق میزان کمک های مالی کرونا دولت اتریش 5.9 درصد از میزان تولید ناخالص داخلی کشور اعلام شده بود در حالی که آمار صحیح 11.7 درصد می‌باشد. با توجه به آمار قبلی اتریش از میانگین اتحادیه اروپایی نیز ضعیف تر اعلام شده بود و در آمار به روزرسانی شده  9 آوریل اتریش در جایگاه دوم اتحادیه اروپایی و پس از یونان با  13.7 درصد و قبل از آلمان با 11 درصد قرار گرفت.

 

  •  کمک های مالی کرونا اتریش کمتر از میانگین اتحادیه اروپایی

استاندارد: آمار صندوق بین المللی پول در تضاد با اظهارات وزیر دارایی اتریش است. براساس گزارش صندوق بین المللی پول، کمک های مالی کرونا اتریش نسبت به میانگین کشورهای عضو اتحادیه اروپایی کمتر بوده است و در این میان اتریش در جایگاه پانزدهم قرار دارد. طبق آمار سرمایه تزریق شده به صندوق احیاء کرونا اتریش تا کنون تنها 5.9 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بوده است و در مقایسه آلمان در حدود 12 درصد. پیش از این وزیر دارایی اتریش گفته بود که بسته کمکی کرونا اتریش بزرگترین بسته حمایتی در میان کشورهای اتحادیه اروپایی می‌باشد. آمار صندوق بین المللی پول در این میان در تضاد با اظهارات گرنوت بلومل وزیر دارایی اتریش قرار دارد.

 

  • احتمال افزایش مشارکت دولت در سهام شرکت های در حال ورشکستگی

استاندارد: اتاق کارمندان و انجمن صنفی مشاغل در تلاش است تا بتواند برای نجات شرکت های در معرض ورشکستگی به طور موقتی و تا زمان خروج از بحران، امکان خرید سهام شرکت ها را به بخش دولتی بدهد. این کمک ها به صورت وام و یا ودیعه با بهره اندک به شرکت ها به صورت مستقیم پرداخت خواهد شد و در اقساط 5 تا 10 ساله می‌بایست باز پرداخت شوند. پیش بینی می‌شود در سال جاری 150 هزار واحد صنفی در اتریش اعلام ورشکستگی نمایند و ناچار به اخراج و تعدیل نیرو گردند.

 

  • مقر اتوبوس و کامیون سازی شرکت ماشین سازی مان آلمان در گراتز اتریش در آستانه تعطیلی کامل

وینرتسایتونگ: تعطیلی یکی از بزرگترین واحد های صنعتی مستقر در اتریش در هفته اخیر یکی از موضوعات اصلی رسانه‌های اتریشی بوده است. شرکت مان آلمان از سال 1914 در استان اشتایرمارک اتریش بخش اعظم تولیدات مربوط به کامیون و کامیونت و اتوبوس های تولیدی این شرکت را عهده دار بوده است. بحران اقتصادی کنونی به ویژه گریبان گیر این شرکت شده است و این شرکت را ناچار کرده تا دو میان دو سناریو تصمیم گیری نماید. سناریو نخست تعطیلی کامل و فروش شرکت و تمام اموال آن می‌باشد که برابر با بیکار شدن نزدیک به 2500 نفر کارمند این واحد تولیدی می‌باشد . سناریو دوم ورود سرمایه گذار اتریشی زیگفرید ولف برای تزریق سرمایه می‌باشد که به دنبال آن تعداد کمتری از کارمندان تعدیل خواهند شد و حقوق دریافتی افرادی که می مانند نیز کاهش پیدا خواهد کرد. امروز نظر سنجی از کارمندان این شرکت صورت پذیرفته است که نتیجه آن نشان از مخالفت تقریبا 64 درصدی کارکنان این شرکت با ورود سرمایه گذار دارد. شرکت مان، به سبب هزینه‌های بالای کارگر و دیگر هزینه‌های جاری به دنبال انتقال این واحد و واحد های دیگر خارج از آلمان در سطح اروپا به لهستان می‌باشد.

 

  • تمدید و توسعه کمک های صندوق کرونا اتریش

خبرگزاری اتریش: امروز پس از جلسه وزیران، از بسته‌های جدید کمکی کرونا پرده برداری شد. در جلسه خبری امروز دولت وزیر کار شرایط بازار کار را با وجود کاهش میزان بیکاری در دو ماه اخیر، همچنان بحرانی دانست و همچنین خبر از تصمیم دولت برای بازگشایی فروشگاه‌ها و مدارس در ماه می و تمدید محدودیت ها و تعطیلی‌ها در شرایط فعلی تا 18 آوریل داد. در ادامه وزیر اقتصاد نیز توضیحاتی در خصوص کمک های دولت به شرکت ها و واحدهای تجاری داد. در بسته جدید همه واحدهای صنفی که در سه ماهه نخست سال جاری حداقل 40 درصد کاهش درآمد داشته اند می‌توانند از بسته‌های کمکی جدید بهره مند شوند و مابقی شرکت ها و واحد های صنفی همچنان در مسیر دریافت های تثبیت شده در سال پیش رو می‌باشند. همزمان خانم شرامبوک وزیر اقتصاد خبر از کمک های مالی برای دوره‌های فنی حرفه ای جدید در حوزه دیجیتال سازی و فناوری اطلاعات داد که دولت 7.3 میلیون یورو برای دو سال آینده به عنوان کمک هزینه به دانش آموزان و واحد های آموزشی این حوزه اختصاص داده است.

 

  • اتریش باری دیگر در میان کشورهای جذب کننده سرمایه

کرونه: بر اساس گزارش موسسه مشاوران کیارنی شاخص جذب سرمایه گذاری خارجی برای اتریش در سال 2020 بهبود یافته و این کشور با 7 مرتبه صعود در جدول در جایگاه نوزدهم قرار گرفته است. به گزارش این موسسه، بحران کرونا سبب افزایش ناامنی برای سرمایه گذاری در تمامی‌کشورهای جهان شده است و بر اساس نظرسنجی انجام شده، تنها  57 درصد از سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری در دیگر کشورها می‌باشند و این در حالی است که در سال 2019 و دوره پیش از بحران کرونا این آمادگی بیش از 72 درصد بوده است. با این وجود در سال 2020 و همزمان با بحران کرونا و همزمانی آن با مساله برگزیت، کشورهای اروپایی با شوک های پیاپی در حوزه جذب سرمایه گذار خارجی روبرو شده اند. همزمان بریتانیا با جدایی از اتحادیه اروپایی مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته و از جایگاه ششم به جایگاه چهارم صعود کرده است. اتریش در این میان به ویژه برای سرمایه گذاران حوزه مواد پتروشیمی و داروسازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 

  • انتخاب ریاست جدید برای مهم ترین موسسه پژوهشی حوزه اقتصاد اتریش WIFO

پرسه: گابریل فلبرمایر ریاست مهم ترین اندیشکده و مرکز پژوهش های اقتصادی اتریش WIFO را عهده دار خواهد شد. فلبرمایر اقتصاددان اتریشی است که سال ها در آلمان رییس موسسه اقتصاد بین الملل کیل و مدیر موسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه مونیخ بوده است. آقای فلبرمایر قرار است از اکتبر سال جاری جای کریستوف بادلت را گرفته و سکان دار موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش، که مشاور اصلی دولت در امور اقتصادی و سیاست گذاری‌های بودجه و بازار است گردد.

 

  • اتریشی‌ها در زمان بحران کرونا به خرید سکه‌های طلا روی آورده اند

کوریه: در سال 2020 و همزمان با بحران کرونا و افزایش نرخ طلا در بازار جهانی، طبق آمار مرکز آمار اتریش، اتریشی‌ها سکه‌های طلا 24 عیار با طرح ارکستر سمفونی ( فیلهارمونی وین ) را خریداری کرده اند. پیش از بحران کرونا، میزان علاقمندی اتریشی‌ها برای خرید فلزات گران بها مانند طلا کاهش پیدا کرده بود و در فاصله ماه‌های آوریل و آگوست 2020، افزایش 30 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال 2019 داشته است. پس از طلا، نقره بیشترین میزان خرید و فروش بازار فلزات گران بها را در اتریش به خود اختصاص داده است.

  • گزارش اتاق فدرال اقتصادی : وین شهری بسیار گران برای استقرار صنایع می‌باشد

استاندارد: وین به دلیل کیفیت بالای زندگی، همواره جذب کننده نیروی کار از سراسر اتریش و همچنین کشورهای همسایه اتریش بوده است. در سال های اخیر افزایش هزینه‌های کارکنان برای کارفرما، هزینه بسیار بالای اجاره زمین و محل اسکان برای کارکنان و دیگر هزینه‌های جاری صنایع و شرکت ها، سبب شده است که بسیاری از شرکت ها به شهرهای اطراف نقل مکان نمایند. اتاق فدرال اقتصادی اتریش در گزارش اخیر خود از مقایسه استان‌های اتریش برای تاسیس شرکت جدید و به ویژه آغاز فعالیت تولیدی و صنعتی، نمره خوبی به وین برای کسب سود در فعالیت های اقتصادی حوزه تولید نداده است. در نظر سنجی انجام شده توسط اتاق، یک سوم شرکت های فعال در وین از هزینه‌های جاری و گرانی ناراضی می‌باشند و به دنبال خروج از وین می‌باشند.  این گزارش همچنین از نقش وین به عنوان دروازه ورود به بازار شرق اروپا یاد می‌کند و نقش وین را در این خصوص در سال های 2018 تا 2020 بسیار کمرنگ می داند.

 

  • افزایش حجم تجارت الکترونیک در اتریش در سال گذشته

کوریه: حجم تجارت الکترونیکی و خرید های آنلاین در سال گذشته و همزمان با بحران کرونا در اتریش  17.4 درصد رشد داشته است و در حوزه آلمانی زبان به بیش از 100 میلیارد یورو رسیده است. گفته می‌شود، در سال گذشته در کشورهای آلمان، اتریش و سوئیس سرانه سفارشات اینترنتی به 1000 یورو رسیده است. در اتریش حجم خرید های اینترنتی در سال گذشته به 8.5 میلیارد یورو رسیده است.

  

  • پردرآمد ترین روز بورس اوراق بهادار وین از سال 2008 تا کنون

کوریه:  شاخص فروش سهام در بازار بورس وین تا اوایل ماه مارس 2021، کاهش شدیدی پیدا کرده و به سطح دوره پس از جنگ جهانی دوم رسیده بود. 19 مارس حجم معاملات سهام در بازار بورس وین به بیشترین میزان خود از سال 2008 تا کنون رسید. در این روز میزان سهام خریداری شده به 1.3 میلیارد یورو رسید که 4 برابر میزان سهام خرید و فروش شده در روزهای دیگر از سال 2008 تا کنون بوده است. در سه ماهه نخست سال جاری مجموع سهام به ارزش 20.5 میلیارد یورو در بازار بورس وین معامله شده است. شاخص ATX در دوسال اخیر دو برابر افزایش یافته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما