معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

روند اجرای برنامه اصلاحات مالی و اقتصادی اردن

دکتر عبدالحکیم الشبلی، وزیر دارایی اردن، اعلام کرد که اقتصاد ملی اردن در مسیر صحیح حرکت می‌کند و برنامه اصلاحات مالی و اقتصادی که در همکاری با صندوق بین‌المللی پول (IMF) در حال اجراست، به دنبال حفظ ثبات مالی، پولی و اقتصادی کشور، تسریع اصلاحات ساختاری، و ایجاد اشتغال است. هدف اصلی این برنامه، کاهش نسبت بدهی عمومی‌به تولید ناخالص داخلی تا سقف ۸۰ درصد در سال ۲۰۲۸ است.

موافقت صندوق بین‌المللی پول با برنامه تأمین مالی جدید برای اردن

شورای اجرایی صندوق بین‌المللی پول با اختصاص برنامه تأمین مالی جدید برای اردن در چارچوب تسهیل انعطاف‌پذیری و پایداری (RSF) موافقت کرد. این برنامه به اردن اجازه می‌دهد تا به مبلغی برابر با ۵۱۴٫۶۵ میلیون واحد حق برداشت ویژه (معادل ۷۰۰ میلیون دلار آمریکا) دسترسی داشته باشد؛ این مبلغی ۱۵۰٪ از سهم اردن در صندوق است.

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در نیمه دوم اسفند ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته دوم اسفند ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته اول بهمن ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

نیروگاه‌های تولید برق مستقل (CPPs) و الزامات IMF در پاکستان

نیروگاه‌های تولید برق مستقل (Captive Power Plants - CPPs)، واحدهای تولید برق خصوصی هستند که معمولاً برای تأمین نیازهای انرژی صنایع و کسب‌وکارهای بزرگ به کار می‌روند. این نیروگاه‌ها گاز طبیعی را به‌عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می‌کنند و برق تولیدی را بیشتر برای مصارف داخلی به کار می‌گیرند، نه برای عرضه به شبکه ملی برق. در پاکستان، حدود 1100 تا 1200 نیروگاه CPPs وجود دارد که 500 نیروگاه در کراچی و 550 تا 600 نیروگاه دیگر در سایر مناطق کشور مستقر هستند.

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم آذر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

رشد بازار بورس پاکستان

بازار بورس پاکستان در هفته‌های اخیر از 100 هزار واحد عبور کرد و بهترین عملکرد در بازار کشورهای آسیایی را داشت. عوامل مختلفی در جذب سرمایه به بورس نقش داشتند که باعث شد سرمایه از بخش املاک به سمت بورس روانه شود. سیاست های دولت از جمله کنترل تورم ،سیاست های کنترل واردات کالاهای لوکس، مبارزه با سفته بازی، سیاست های مالیاتی و تشویقی برای سرمایه گذاران بورس و عوامل دیگر باعث رونق بازار بورس شد به نحوی که حتی از جذابیت بازار طلا و ارز نیز پیشی گرفت و منجر به تثبیت نرخ شد.

پروژه‌های زیرساختی صربستان

با انتشار راهبرد صربستان در بخش های زیرساختی، هزینه پروژه‌های بزرگ اعلام شد که طبق آن، پروژه‌هایی مانند ساخت بزرگراه‌ها، راه آهن، نمایشگاه‌ها و استادیوم‌ها، بخش قابل توجهی از بودجه این کشور را به خود اختصاص خواهند داد.

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته دوم آذر ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.