معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۱۳- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۵۵۷

حمایت از گردشگری داخلی ، برنامه اصلی احیای صنعت گردشگری نیوزیلند،

از جمله بخش های مهمی‌که در سراسر جهان در اثر بحران کرونا دچار آسیب جدی گردید، صنعت گردشگری است . در کشورهایی که یکی از پایه‌های تولید ناخالص ملی آنها بر صنعت گردشگری استوار شده است، خسارت های توقف صنعت گردشگری در نتیجه بحران کرونا، بسیار زیاد است. نیوزیلند یکی از کشورهایی است که صنعت گردشگری در آن سهم مهمی از تولید ناخالص داخلی و درآمدهای ارزی را به خود اختصاص داده است.

تا پیش از آغاز بحران کرونا، جهانگردی بزرگترین صنعت صادراتی نیوزیلند از نظر درآمد ارزی به حساب می آمد. این صنعت به طور مستقیم 8.4 درصد از نیروی کار نیوزیلند را به کار گرفته بود. بر اساس آمار های رسمی ارائه شده منتهی به سال 2019، کل درآمدهای گردشگری در این سال 40.9 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 2018، حدود 4 درصد (1.6 میلیارد دلار) افزایش یافته بود. در این بین درآمدها از گردشگری بین المللی 5.2 درصد (843 میلیون دلار) افزایش یافته و به رقم 17.2 میلیارد دلار رسید. این به این معنا است که صنعت گردشگری حدود 20.4 درصد به کل صادرات کالاها و خدمات نیوزیلند کمک کرده است. در این بازه زمانی تعداد ورودی‌های کوتاه مدت به نیوزیلند نسبت به مدت مشابه 1.3 درصد افزایش یافته بود.

صنعت جهانگردی سهم مستقیمی در تولید ناخالص داخلی نیوزیلند به میزان 16.2 میلیارد دلار یا 5.8 درصد را داراست. در واقع این صنعت بزرگترین صنعت صادراتی نیوزیلند به شمار می رود و 21 درصد از کل درآمد ارزی را به خود اختصاص می دهد. ارزش افزوده غیر مستقیم صنایعی که از گردشگری بهره می‌برند نیز حدود 11.2 میلیارد دلار یا به عبارتی 4.0 درصد تولید ناخالص داخلی است. در مجموع 229.566 نفر به طور مستقیم در صنعت گردشگری مشغول به کار بودند (8.4 درصد از کل افراد شاغل در نیوزیلند) که این رقم نسبت به سال قبل 3.9 درصد افزایش داشت. در سال 2019، گردشگران 3.8 میلیارد دلار درآمد مالیات بر کالاها و خدمات (GST) دولت را تامین کردند که از این میزان، حدود 1.8 میلیارد دلار آن توسط گردشگران بین المللی ایجاد شد.

با چنین جایگاهی که صنعت گردشگری در نیوزیلند دارا بود، اکنون این صنعت به خواب زمستانی فرو رفته است. با بسته شدن مرزهای بین المللی و محدودیت های اعمال شده داخلی در سفرهای بین شهری، درآمد های این بخش، با توجه به برنامه ریزی‌های از پیش صورت گرفته، یک روند منفی را تجربه کرد. به همین دلیل مسئولین در صدد هستند با طراحی سناریوهای ممکن، چراغ گردشگری را تا زمان احیای کامل این صنعت روشن نگاه دارند. آنها امیدوار هستند تا سال 2022، حدود 80 درصد از وضعیت پیش از بحران کرونا را بازیابی کنند و در اواسط سال 2023 به جایگاه پیش از بحران کرونا بازگردند.

در این راستا دولت تلاش دارد با اعمال وضعیت هشدار سطح یک، گردشگری داخلی را رونق بخشیده و با گسترش آن بخشی از شکاف ایجاد شده را پر کند. بر این اساس آنها امیدوارند تا پایان امسال ظرفیت گردشگری داخلی را به حداکثر خود یعنی زمان پیش از بحران بازگردانند. در همین ارتباط جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند، پیشنهاد کاهش روزهای کاری هفته را جهت ترغیب مردم به سفرهای بین شهری و حمایت از گردشگری داخلی ارائه داد. آردن عقیده دارد چهار روز کاری در هفته می‌تواند شرایط بهتری را برای کسب و کارها فراهم کند. به گفته وی صنعت گردشگری در نظر دارد تمرکز خود را بر روی بخش داخلی افزایش دهد تا از این طریق تا حدودی بهبودی شرایط اقتصادی کشور فراهم گردد. اگر چه این طرح جاسیندا آردرن با مخالفت معاون خود، وینستون پیترز رو به رو شده است، اما بسیاری از کارشناسان این طرح را مفید و کارگشا می دانند. در همین راستا در گزارش منتشر شده از سوی شرکت پرپچوال گاردین،[1] یکی از شرکت های بزرگ مشاوره اقتصادی در نیوزیلند، که از چندی پیش روز های کاری خود را به چهار روز در هفته کاهش داده است، این اقدام موجب افزایش بازدهی کاری 20 درصدی کارکنان گردیده است. همچنین کریس رابرتس، مدیر اجرایی موسسه "صنعت گردشگری نیوزیلند" اعلام کرده که این تصمیم در زمانی که مرزها بسته است می‌تواند به گردشگری کشور کمک کند. وی افزود: این تصمیم با در نظر گرفتن شرایط فعلی، بهترین گزینه خواهد بود. سه روز تعطیلی برای آخر هفته این امکان را به افراد می دهد تا به راحتی بتوانند سفرهای داخلی خود را انجام دهند.

  از سوی دیگر طبق برنامه اعلام شده، با بازگشایی مرز نیوزیلند به روی استرالیا در سپتامبر2020، پیش بینی می‌شود تا پایان سال، 40 درصد از ورودی‌های استرالیا نسبت به زمان مشابه سال قبل احیا شود. در این ارتباط وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند و برخی از فعالان حوزه گردشگری عقیده دارند بازگشایی مرزها را حتی نباید تا سپتامبر به تاخیر انداخت و مرزهای کشور به روی استرالیا باید هر چه زودتر باز شوند. یکی از دلایل اصرار فعالان حوزه گردشگری به زودتر باز شدن مرز کشور به روی استرالیا، علاقه استرالیایی‌ها به استفاده از پیست های اسکی نیوزیلند است. بر اساس آمارهای ارائه شده، هر ساله 40 درصد از گردشگرانی که برای اسکی کردن وارد نیوزیلند می‌شوند استرالیایی هستند. در نهایت بر اساس سناریو های موجود پیش بینی می‌شود از آوریل سال 2021 مرزهای بین المللی بازگشایی شده و روند ورود گردشگران از دیگر کشورها نیز از سر گرفته شود.

[1]. Perpetual Guardian

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما