معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۰۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۴۸

لایحه پیشنهادی اصلاح بودجه 2020 نیوزلند

به گزارش وب سایت خبری "نیوزلند هرالد"، گرنت رابرتسون، وزیر اقتصاد نیوزلند لایحه پیشنهادی دولت جهت اصلاح بودجه 2020 که وی آن را یکی از مهم ترین بودجه‌های تاریخ کشور دانست را اعلام کرد.

خانم جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند، قبلا این کشور را با یکی از سخت ترین بحران‌های اقتصادی تاریخ خود مواجه دانسته و نیاز اصلی را احیای مشاغل دانسته و در آخرین اظهارت خود اعلام داشت که کشور زمستان سختی را به خود خواهد دید و هشدار داد  که برخی از کسب و کارها احتمال دارد بسته شده و نرخ بیکاری افزایش یابد. در همین ارتباط بانک مرکزی نیوزلند هفته  گذشته پیش بینی کرد که حدود ۱۵۰ هزار نفر شغل خود را از دست خواهند داد.

در حالیکه بنظر می رسد میزان بدهی خارجی نیوزلند سه برابر شده و در طول چهار یا پنج سال آینده به حدود ۱۸۰ میلیارد دلار برسد. پیش بینی می‌شود که با توجه به شرایط ایجاد شده، میزان مخارج دولت نسبت به گذشته با افزایش چشمگیری همراه باشد. دولت تا کنون جهت اقدامات مرتبط با پیشگیری شیوع ویروس کرونا ۲۵ میلیارد دلار هزینه نموده که از جمله آن می‌توان به اختصاص ۱۱ میلیارد دلار به طرح کمک هزینه زندگی، ۴ میلیارد دلار به بخش بهداشت و درمان، ۳ میلیارد  به شرکت های تامین انرژی و ۳ میلیارد دلار به کسب و کارها جهت مقابله با تغییرات مرتبط با قانون مالیاتی اشاره کرد.

بنا به گفته اقای رابرتسون مهمترین ارقام مندرج در لایحه پیبشنهادی اصلاح بودجه 50 میلیارد دلاری سال جاری نیوزیلند به شرح ذیل می‌باشد:

 - ۳.۲ میلیارد دلار جهت ادامه طرح پرداخت کمک هزینه زندگی که قبلا قرار بود اواخر ماه ژوئن به اتمام برسد، تا اواسط ماه آگوست. بدین ترتیب مشاغلی که درآمد آن‌ها طی سی روز گذشته نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰ درصدی  همراه بوده مشمول دریافت کمک هزینه جهت پرداخت به کارمندان خود خواهند شد. مبلغ پرداختی برای کارمندان تمام وقت هفته ای ۵۸۵ دلار درنظر گرفته شده است. 

  • ۱۵.۹ میلیارد دلار به منظور شروع سریع دستگاه‌های اقتصادی کشور 
  • ۲۰.۲ میلیارد دیگر جهت سرمایه گذاری بیشتر در حوزه اقتصاد 
  • 5 میلیارد دلار جهت اجرای طرح ساخت هشت هزار واحد مسکونی طی یک دوره ۴ تا ۵ ساله
  •  ۱.۶ میلیارد دلار جهت رایگان نمودن دوره‌های آموزشی در حوزه ساخت و ساز ساختمان و کشاورزی 
  •  ۲۰۰ میلیون دلار جهت تامین مواد غذایی به دانش آموزان. این طرح  در گذشته نیز اجرا گردیده ولی تعداد دانش آموزانی که قبلا مشمول این طرح شده اند ۸۰ هزار نفر بوده اند ولی در نظر است که تا اواسط سال آینده این عدد به ۲۰۰ هزار دانش آموز افزایش یابد
  • ۴ میلیارد دلار جهت بسته حمایتی تجاری شامل طرح پرداخت هزینه زندگی تا اواسط ماه آگوست.
  •  ۳ میلیارد دلار برای تأمین بودجه پروژه های زیرساختی بعلاوه ۱۲ میلیارد دلار که پیشتر برای این حوزه اعلام شده بود.
  •  ۱.۱ میلیارد دلار جهت ایجاد مشاغل زیست محیطی و اختصاص  در این حوزه.  پیش بینی می‌شود ۱۱۰۰۰ شغل جدید در این بخش ایجاد شود.
  •  1 میلیارد دلار برای بهبود کیفیت حمل و نقل، شامل ۶۶۷ میلیون دلار برای زیرساخت ریلی
  •  بسته حمایتی ۹۰۰ میلیون دلاری برای افراد مائوری ( بومیان نیوزلند ) ، از جمله بسته اشتغال ۲۰۰ میلیون دلاری و ۴۰۰ میلیون دلاری دیگر جهت تزریق به بخش آموزش.
  •  ۸۳۳ میلیون دلار برای کمک به خدمات پشتیبانی معلولین
  • ۴۰۰ میلیون دلار برای تعویض کشتی‌های بین جزیره ای(Interislander) 
  • ۴۰۰ میلیون دلار بسته حمایت از صنعت گردشگری
  •  ۱۹۵ میلیون دلار بمنظور حمایت جوامع اقیانوس آرام
  •  ۱۳۰ میلیون دلار برای حفظ سطح خدمات پستی کشور
  •  ۵۵.۶ میلیون دلار جهت کمک برای کشورهای جزیره اقیانوس آرام

به گزارش رادیو نیوزلند، بودجه و برنامه‌های اقتصادی دولت نشان می دهد که کشور دست کم یک سال در رکود اقتصادی عمیقی فرو رود. بر اساس پیش بینی‌های اعلام شده، احتمال می رود رشد اقتصاد به میزان ۲۵ درصد کاهش یافته و این میزان در پایان سال به منفی ۴.۶ درصد برسد. همچنین انتظار می رود که نرخ بیکاری نیز تا پایان ۶ ماه سال جاری به ۱۰ درصد افزایش یابد. کاهش این میزان از بیکاری به زیر ۵ درصد طی سه سال آینده انجام خواهد شد. بنظر می رسد دولت با دست کم هفت سال کسری بودجه و بدهی‌های بسیار زیادی روبرو باشد. این کسری در طی دو سال آینده به حدود ۲۹ میلیارد دلار خواهد رسید و در سال ۲۰۲۴ به حدود ۵ میلیارد دلار کاهش پیدا می‌کند. انتظار نمی رود که درآمد دولت به مدت دو سال به سطح قبل از شیوع ویروس کرونا برسد. اما دولت در طول چهار سال آینده مبلغ ۱۹۰ میلیارد دلار قرض خواهد گرفت که این میزان، مسئولیت سنگین پرداخت بدهی را تا نزدیک به ۵۴ درصد از ارزش اقتصاد بالا می‌برد.

دیوید سیمور، رهبر حزب اکت(act)، در آخرین اظهار نظر خود در این باره گفت: بودجه ای که امروز اعلام شد نشان می دهد که ۱۰۰ میلیارد دلار دیگر بدهی خواهیم داشت. خود شهروندان این بدهی را با مالیات خود می بایست پرداخت کنند. این استرانژی را در دهه ۱۹۸۰ نیز داشتیم که با شکست مواجه شد. این بار نیز این روش با شکست روبرو می‌شود.

با این حال، آردرن و رابرتسون بر این باورند که این کمک ها در مراحل اولیه خود قرار داشته و دولت برنامه‌های بیشتری برای حمایت از کسب و کارهای کشور در دستور کار خود دارد. گرنت رابرتسون همچنین اظهار داشته که حتی پس از انتشار بودجه کشور، حمایت از شهروندان و کسب و کارها ادامه خواهد داشت.

آردرن در خصوص جزییات بودجه کشور اظهار داشت: اولویت اصلی ما تولید شغل است. بودجه تهیه شده به همین مورد اختصاص داده شده است. می خواهیم بر روی مردم سرمایه گذاری کنیم.  برنامه داریم که مشاغل جدیدی ایجاد کرده و شهروندان خود را مورد حمایت قرار بدهیم. این بودجه تنها یکی از گام های حمایتی دولت برای پروژه دوره سازندگی برای نیوزلند است.

اگرچه آردرن بر این باور است موضوع ایجاد شغل در بودجه نیوزلند بسیار مورد تاکید قرار بگیرد، سایمون بریجز، رهبر حزب ملی، اعتقاد دارد که این بودجه موجب افزایش بدهی در کشور خواهد شد. بریجز در این باره گفت: با پیشنهاد سرمایه گذاری موافقم ولی باید دید در چه بخش هایی این سرمایه گذاری قرار است صورت بگیرد. به نظر من، می‌بایست در سه حوزه اصلی آموزش، سلامت و احیای مشاغل سرمایه گذاری کنیم.

در حالیکه قبلا احتمال داده می‌شد که کاهش دستمزدها در بودجه سال جاری در نظر گفته شود، خانم آردرن موضوع کاهش دستمزدها را تکذیب کرده و افزود: بر این باوریم که در زمان‌های دشوار، نمی‌بایست دستمزدها کاهش یابد. این دیدگاه که کاهش دستمزدها به اقتصاد کشور کمک می‌کند را قبول نداشته و معتقدیم که نه تنها غیر اخلاقی بوده بلکه اقدامی اشتباه است. نمی‌گذاریم تیم ۵ میلیون نفری که داریم با مشکل مواجه شوند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما