معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۰۷/۰۲- ۱۶:۵۴ - مشاهده: ۹۳۳

پیشینه و چشم انداز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ( برگزیت )

برگزیت یکی از مهم ترین رویدادها از زمان فرایند شکل گیری پروژه همگرایی و وحدت اروپا و بدترین تصمیم سال های اخیر در اتحادیه اروپا بود. این طرح میراث اروپایی دیوید کامرون نخست وزیر اسبق بریتانیا است. پیشنهاد جنجالی بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا که موافقان و مخالفان سرسختی در پارلمان، احزاب و حتی بین مردم دارد، علی رغم گذشت دو سال از آن، هم چنان آینده ای مبهم دارد.

 در صورت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به ویژه خروج سخت یا بدون توافق، پیآمدهای آن نه تنها گریبان اتحادیه اروپا و بریتانیا را خواهد گرفت، بلکه ممکن است اثرات آن نظام بین الملل را نیز متأثر سازد. برگزیت با توجه به جایگاه و وزن انگلیس، وزن اتحادیه اروپا در معادلات جهانی را کاهش خواهد داد، هر چند ممکن است انسجام و اتحاد درونی اتحادیه اروپا را افزایش دهد.
ـ حزب حاکم محافظه‌کار و حزب مخالف کارگر هر دو موافق خروج از اتحادیه اروپا هستند، اما هر دو اختلافاتی درباره نحوه خروج و توافق نهایی دارند. امروزه نزاع بین دو حزب اصلی در بریتانیا نیست، بلکه نزاع بین دو قطب طرفداران «خروج با توافق» یا «خروج بدون توافق» شکل گرفته است. البته مخالفان برگزیت هم در درون بریتانیا و هم در درون اتحادیه اروپا بسیارند.

در همین خصوص نوشتاری با بررسی سوالات کلیدی در این باره با طرح سوالاتی از قبیل " چرایی وقوع برگزیت؟ اینکه آیا کشورهای عضو اتحادیه اروپا از حق خروج برخوردارند؟ چه مبانی حقوقی برای این مهم مترتب است؟ مهم محورهای مذاکرات برگزیت و ... " در بخش ضمایم آمده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما