معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

آسیب‌های اقتصادی خروج احتمالی اتریش از اتحادیه اروپا

موسسه پژوهش اقتصادی اتریش در پژوهشی برای نخستین بار به بررسی تحلیلی عواقب خروج احتمالی اتریش از اتحادیه اروپا از منظر اقتصادی پرداخته است.

اجرای کنترل‌های جدید انگلیس بر واردات از اتحادیه اروپایی

از زمان اجرایی شدن توافق تجاری اتحادیه اروپا و بریتانیا در ژانویه 2021، دولت بریتانیا کنترل کامل مرزی را بر واردات مواد غذایی از این بلوک اعمال نکرده بود اما این تصمیم پس از تاخیر چند باره طی چهار سال گذشته نهایتا در 30 آوریل سال جاری میلادی به صورت کامل اجرایی خواهد شد.

اخبار اقتصادی فنلاند

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی فنلاند در هفته دوم دی ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی یونان

گزیده آخرین اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفته چهارم آبان‌ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی فرانسه

گزیده اخبار اقتصادی فرانسه در هفته سوم مرداد 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

گزارش تجارت خارجی اتریش 2020

بر اساس اطلاعات مرکز آمار اتریش، حجم مبادلات بازرگانی اتریش در سال 2020 ،  1 . 286 میلیارد یورو  بوده که نسبت به سال 2019 ، 1 . 8 درصد کاهش داشته است. به گزارش مرکز آمار اتریش، ارزش صادرات این کشور در سال 2020 ،  نسبت به سال 2019 با 5 . 7 درصد کاهش برابر با 9 . 141 میلیارد یورو بوده است. همچنین ارزش واردات اتریش در سال 2020 نیز با 6 .8 درصد کاهش  2 . 144 میلیارد یورو بوده است. این آمار نشان دهنده تراز تجاری منفی برای اتریش در سال 2020 به میزان  3 . 2  میلیارد یورو می‌باشد.

کاهش تبادلات تجاری اسپانیا و بریتانیا پس از برگزیت

آمار های اولیه مؤسسه تجارت خارجی اسپانیا (ICEX) نشان می دهند که مجموعه مبادلات دو جانبه در ماه ژانویه 39% کاهش نسبت به ماه دسامبر داشته و از 2 میلیارد و 433 میلیون یورو در ماه دسامبر 2020 به 1 میلیارد و 487 میلیون در ماه ژانویه 2021 رسیده است. این کاهش مبادلات نه تنها اسپانیا، بلکه سایر کشورهای اتحادیه اروپا را نیز شامل می‌شود. به عقیده کارشناسان، کاهش مبادلات تجاری میان مجموعه اتحادیه اروپا و بریتانیا گذرا و موقتی بوده و با آشنا شدن شرکت ها به روند اداری جدید به تدریج بهبود می یابد. گروهی از تحلیل گران نیز معتقدند که هیچ گاه مشخص نخواهد شد چه بخشی از این افت شدید مبادلات مربوط به برگزیت بوده، زیرا نمی‌توان از نقش همه گیری کووید19 در این ارتباط غافل شد.

چشم انداز وضعیت اقتصادی ایرلند در سال 2021

سال 2021 اقتصاد ایرلند از دو عامل اصلی در فشار خواهد بود نخست محدودیت های کرونا و دیگری برگزیت. اگر چه اکثر کشورهای دیگر اتحادیه از هر دو عامل متاثر خواهند بود اما ایرلند به جهت همسایگی با انگلیس، وابستگی بیشتر به بازار انگلیس و وجود موافقت نامه جمعه نیک (در خصوص روابط با ایرلند شمالی بعنوان بخشی از انگلیس) شرایط کاملا متفاوتی خواهد داشت. لذا از این جهت حساسیت بیشتری برای آن خواهد داشت اگر چه برخی کارشناسان وجود فرصتهایی را نیز در این شرایط باور دارند.

برگزیت؛ نه سخت، نه نرم(آثار و پیامدهای برگزیت بر آینده اتحادیه اروپا و بریتانیا)

توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپایی موسوم به برگزیت و امضای موافقت‌نامه تجارت و همکاری میان طرفین، چارچوب آینده همکاری‌های بریتانیا و اتحادیه اروپایی را تبیین و مشخص می‌سازد. با توجه به اینکه بریتانیا دومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا بوده و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌باشد و نظر به تنیدگی‌ها و پیوستگی‌های اقتصادی و تجاری ایجاد شده میان طرفین در طی بیش از سه دهه گذشته، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای این کشور و اتحادیه اروپا پیامدها و تبعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد داشت. بریتانیا، مزیت‌های تجاری و مالی خود را در سطح جهان از دست خواهد داد و روابطش با اتحادیه اروپا محدودتر خواهد شد. اتحادیه اروپا نیز بدون بریتانیا کوچک‌تر و ضعیف‌تر شده و چنانچه مقامات اتحادیه نتواند جایگزین مناسبی برای بریتانیا برای عضویت در اتحادیه پیدا نمایند، از نفوذ سیاسی و اقتصادی آن در عرصه بین‌المللی نیز کاسته خواهد شد.

افزایش میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی بریتانیا در هند

کرونا اگر چه در هند همانند سایر نقاط دنیا باعث کاهش فعالیت های اقتصادی و سیر نزولی رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها گردید، اما بر طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت دارایی و بانک خزانه داری هند، این کشور موفق به جذب بیشترین سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مدت اخیر و همزمان با شیوع کرونا شده است. در این رابطه بریتانیا سهم عمده ای از این مقدار را در بردارد به طوری که بر اساس تحقیق مشترک انجام گرفته میان کنفدراسیون اتاق های صنعت هند CII و بخش تجارت بین الملل بریتاینا، در مدت 4 سال اخیر میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی ( FDI ) بریتانیا در هند با افزایش حدود 60 درصدی مواجه شده است.