اخبار اقتصادی عربستان سعودی - جده
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عربستان سعودی در هفته سوم اسفند ماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
سود 106 میلیارد دلاری آرامکوی عربستان در سال 2024
سود خالص شرکت نفتی آرامکو سعودی با ۱۲.۳۹ درصد کاهش از ۱۲۱.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳، به ۱۰۶.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ رسید. به گزارش الخلیج آنلاین ، بر اساس آماری که آرامکو در بازار مالی عربستان (تداول) منتشر کرد، سود این شرکت در سال گذشته در مقایسه با سال 2023 با 121.3 میلیارد دلار، 12.39 درصد کاهش یافته است. آرامکو خاطرنشان کرد این کاهش، به طور گسترده نشاندهنده تاثیر کاهش درآمدهای مربوط به فروش، افزایش هزینههای عملیاتی، کاهش درآمدهای مالی و سایر درآمدها است. این شرکت عربستانی تصریح کرد این کاهش تا حدودی با کاهش مالیات بر درآمد و زکات جبران شده است. آرامکو افزود 21.14 میلیارد دلار از 21.36 میلیارد دلار از سود، مربوط به سود سهام پایه و مابقی سود مرتبط به عملکرد است. شایان ذکر است که شرکت آرامکو در میان 10 شرکت بزرگ جهان در سال 2024، از لحاظ ارزش بازار در جایگاه چهارم قرار دارد. قیمت پایینتر نفت که با افزایش تولید در سراسر جهان و کندی رشد تقاضا برای سوخت همراه شد، به سود خالص آرامکو در سال میلادی گذشته، لطمه زد. آرامکو عربستان در بیانیهای اعلام کرد که انتظار دارد کل پرداختی در سال ۲۰۲۵، حدود ۸۵ میلیارد دلار باشد، در حالی که سال گذشته، ۱۲۴ میلیارد دلار بود. این پول پرداختی به یک اندازه، مورد توجه سرمایهگذاران و اقتصاددانان قرار دارد و این سطح پرداختی، احتمالا تعیین میکند دولت سعودی برای پر کردن کسری بودجه خود، چه میزان باید استقراض کند. پرداخت این پول از سوی آرامکو، برای ریاض که سرگرم پیشبرد برنامه تحول اقتصادی چند هزار میلیارد دلاری خود است، اهمیت فزایندهای پیدا کرده است. اما این پرداخت هنگفت، باعث شده است ترازنامه آرامکو از بیش از ۲۷ میلیارد دلار نقدینگی خالص در اندکی بیش از یک سال قبل، به وضعیت بدهی خالص، تغییر یابد.
عربستان طی یک سال بیش از 1.9 میلیون تن خرما تولید کرد
وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان ضمن اعلام دستیابی به خودکفایی 119 درصدی این کشور در تولید خرما اعلام کرد طی سال 2024، 1.9 میلیون تن خرما در کشور تولید شده است. وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان خرما را یکی از ارکان امنیت غذایی کشور به شمار آورد و اعلام کرد تولید این محصول در سال 2024 به بیش از 1.9 میلیون تن رسیده که این امر به تامین نیاز داخلی کمک میکند و میتوان مازاد آن این محصول را به کشورهای منطقه و جهان صادر کرد. به گزارش الخلیج آنلاین این وزارتخانه آمده است که تولید این محصول در سال 2024 با میزان آن در سال 2023 به یک اندازه بوده و عربستان توانست به خودکفایی 119 درصدی برسد. وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان در ادامه اظهار داشت: این خودکفایی جایگاه این کشور را به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده این محصول راهبردی تقویت میکند. این وزارتخانه خاطرنشان کرد صادرات و صادرات مجدد خرما به 351 هزار تن و واردات آن تنها به 952 تن رسیده است. براساس جدیدترین آمار این وزارتخانه شمار درختهای نخل در سراسر عربستان به 37.1 میلیون اصله رسیده است که حدود 31.8 عدد آن میوه میدهند. منطقه القصیم با تولید 30 درصد از مجموع خرمای تولیدی کشور و دارا بودن 10.7 میلیون اصله نخل بیشترین میزان تولید خرما در عربستان را به خود اختصاص داده است.
افزایش مشارکت اقتصادی بخش غیرانتفاعی در اقتصاد سعودی
بر اساس گزارش «بنیاد ملک خالد»، سهم بخش غیرانتفاعی در اقتصاد سعودی برای اولین بار در تاریخ خود به 100 میلیارد ریال، معادل 3.3% از تولید ناخالص داخلی این کشور رسید. براساس دادههای آماری، سهم اوقاف 48 میلیارد ریال، مؤسسات غیرانتفاعی 47 میلیارد ریال و تعاونیها 2 میلیارد ریال بوده است. این گزارش همچنین رشد مداوم بخش غیرانتفاعی را برای سال 2028 حدود 5 درصد از تولید ناخالص داخلی پیشبینی کرد. این گزارش مشارکت شهروندان عربستانی در امور غیرانتفاعی را مثبت دانست و سطح اعتماد آنها به این بخش را 86% ارزیابی کرد، در حالی که این آمار در در سال 2017 حدود 73% بوده است.
افتتاح تاکسی دریایی در شهر جده
صالح الترکی شهردار جده تاکسی دریایی را برای توسعه و بهبود شبکه حملونقل و ترویج گردشگری دریایی در این منطقه به صورت آزمایشی افتتاح کرد. این پروژه در فاز اول خود، سه منطقه اصلی شامل باشگاه قایق بادبانی جده، منطقه تاریخی جده و منطقه «شرم أبحر» را به هم متصل میکند. یوسف الصائغ مدیرعامل شرکت حملونقل جده اظهار داشت، فاز اول پروژه شامل دو فروند قایق یکی با ظرفیت 94 مسافر و دیگری با ظرفیت 55 مسافر است که ورودی و خروجی آن برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است. طرح تاکسی دریایی در ماه مبارک رمضان همه روزه از ساعت 15:30 تا 1:30 بامداد فعالیت میکند و نرخ کرایه سفر بین 25 تا 50 ریال است و کودکان از پرداخت هزینه معاف هستند.
ارائه پرونده ثبت برگزاری «اکسپو 2030» در «ریاض» به «دفتر بینالمللی نمایشگاهها»
آقای فهد الرویلی سفیر عربستان سعودی در پاریس فرانسه پرونده ثبت برگزاری نمایشگاه بینالمللی «اکسپو 2030» که قرار است در شهر «ریاض» برگزار شود را رسما به «دفتر بینالمللی نمایشگاهها» ارائه کرد. پذیرهنویسی خرید 10% از سهام شرکت توسعه و سازندگی أم القری پذیرهنویسی برای خرید بیش از 13 میلیون سهم معادل 10% از سهام شرکت توسعه و ساخت وساز موسوم به شرکت ام القری عربستان سعودی آغاز شد و تا 9 مارس ادامه خواهد داشت.
کاهش 33 درصدی سود «شرکت برق» سعودی در سال 2024
سود شرکت برق سعودی با کاهش 33 درصدی به حدود 6.87 میلیارد ریال در سال 2024 رسید، این آمار در سال 2023 حدود 10.25 میلیارد ریال بود. علت عمده کاهش سود خالص این شرکت در سال 2024، بازسازی بخش برق، تفاوت در قیمت سوخت و هزینههای حملونقل انرژی عنوان شده است. از سوی دیگر، درآمد این شرکت در سال گذشته با 17.7 درصد افزایش به 88.66 میلیارد ریال رسید. این رقم در سال 2023 حدود 75.33 میلیارد ریال بود.
گزارش بانک جهانی از وضعیت اقتصاد دیجیتال در عربستان
بانک جهانی در گزارشی به همکاریهای خود با سعودی درزمینه اقتصاد دیجیتال از سال 2019 تاکنون پرداخت و نوشت، این همکاری باعث اصلاحات کلیدی در مدیریت دادهها، بهبود فرایندهای برخط و ارتقاء رابطهای کاربری شده و سعودی را در جایگاه ششم رتبهبندی دولت الکترونیکی «سازمان ملل متحد» قرار دادهاست. این گزارش همچنین تأکید دارد، در سعودی 20.5% از مشاغل در معرض جایگزینی کامل با هوش مصنوعی قرار دارند. بااینحال ظرفیت ایجاد مشاغل جدید در این شرایط 23% تخمین زده میشود که میتواند تا سال 2030 تعداد فرصتهای شغلی عربستان را 2.5% افزایش دهد.
تصویب تنظیم سازمان بازاریابی سرمایهگذاری توسط شورای وزیران
سازمان بازاریابی سرمایهگذاری توسط شورای وزیران به تصویب رسید. خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی، از ملک سلمان و ولیعهد به دلیل تصویب سازمان بازاریابی سرمایهگذاری عربستان توسط هیئت وزیران قدردانی نموده و تأکید کرد که این تصمیم نشاندهنده حمایت رهبری عربستان از بخش سرمایهگذاری برای تقویت جایگاه عربستان بهعنوان یک مرکز سرمایهگذاری جهانی، مطابق با چشمانداز 2030 است. الفالح توضیح داد که این سازمان بر بازاریابی فرصتهای سرمایهگذاری در سطح ملی و بینالمللی، معرفی مزایای رقابتی و مشوقهای سرمایهگذاری تمرکز خواهد داشت. همچنین، با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و استراتژیهای نوین، به جذب سرمایهگذاران جهانی خواهدپرداخت و بر بخشهای راهبردی همچون فناوری، صنعت، گردشگری، انرژیهای تجدیدپذیر و بهداشت تمرکز خواهدکرد. وی افزود که این سازمان در تسهیل ورود سرمایهگذاری خارجی، تقویت سرمایهگذاریداخلی، حمایت از سرمایهگذاران محلی، رشد اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه نوآوری و انتقال دانش نقش مهمی ایفا خواهد کرد و در نهایت، موجب تحقق توسعه پایدار و افزایش رقابتپذیری اقتصادی کشور خواهد شد.
سهم اقتصادی بخش غیرانتفاعی در عربستان از سقف 100 میلیارد ریال سعودی فراتر رفته است
براساس گزارش مؤسسه ملک خالد تحت عنوان " چشم انداز بخش غیر انتفاعی 2025 "، این بخش برای اولین بار در تاریخ عربستان سعودی از سقف 100 میلیارد ریال در مشارکت اقتصادی عبور کرده، و معادل 3.3٪ از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد. این گزارش نشان می دهد که بر اساس اعلام اداره کل اوقاف، اوقاف 48 میلیارد ریال به این بخش کمک کرده است، و براساس آمار منتشر شده توسط سازمان آمار عمومی، سازمانهای غیرانتفاعی 47 میلیارد ریال هزینه کردهاند. همچنین فعالیتهای داوطلبانه ارزش اقتصادی معادل 5 میلیارد ریال ایجاد کرده است و انجمنهای تعاونی به میزان 2 میلیارد ریال در این زمینه مشارکت داشته اند. گزارش همچنین پیشبینی کرده است که تا قبل از موعد مقرر در چشمانداز 2030 بخش غیرانتفاعی همچنان رشد خواهد کرد، تا هدف خود را برای رسیدن به 5٪ از تولید ناخالص داخلی کشور محقق کند. گزارش همچنین نشان داده است که سازمانهای آموزشی و پژوهشی با درآمدی بیش از 19 میلیارد ریال پیشتاز بخش غیرانتفاعی بودهاند، در حالی که سازمانهای بهداشتی بیشترین هزینهها را با 15 میلیارد ریال داشتهاند. این امر به دلیل تبدیل برخی از داراییهای دولتی در بخشهای بهداشت و آموزش به نهادهای غیرانتفاعی است. همچنین، سازمانهای فرهنگی، تفریحی و خدمات اجتماعی بیشترین درصد اشتغال را داشتهاند. این گزارش همچنین به منابع درآمدی اشاره کرده است، به ویژه کمکهای دولتی سخاوتمندانه و پلتفرمهای دیجیتال کمکهای مالی که بهترین عملکرد خود را در سال 2024 با جذب بیش از 15 میلیارد ریال کمک مالی به دست آوردهاند. پلتفرم "إحسان"ص در این زمینه پیشرو بوده است و بیشترین سهم از اهدا کنندگان با مبالغ کوچک (مانند یک ریال، ده ریال و صد ریال) بوده است. همچنین مشارکت خیرین بزرگ (اهدا کنندگان بالای 100 هزار ریال) معادل 26٪ از کمکها بوده است. گزارش همچنین بیان کرده که ارزش داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری وقف به بیش از 1.7 میلیارد ریال تا پایان سال 2024 رسیده است و این صندوقهای نوپا برای ایجاد آیندهای پایدار مالی در این بخش آماده هستند، به طوری که انتظار میرود با ادامه رشد تا سال 2040 به 100 میلیارد ریال برسد. در سطح اجتماعی، گزارش نشان داده است که شهروندان با مشارکت مثبت در فعالیتهای غیرانتفاعی از طریق داوطلبی و کمکهای مالی، در سال 2024، 23٪ از شهروندان داوطلبانه فعالیت کردهاند و 47٪ از شهروندان کمک مالی پرداخته اند. آمار فوق نشاندهنده توجه جامعه به مسئولیتهای اجتماعی به عنوان یک سبک زندگی است. این روند همچنین تأثیر مثبتی بر میزان اعتماد به بخش غیرانتفاعی داشته است، به طوری که اعتماد به این بخش در حال حاضر به 86٪ از شهروندان سعودی رسیده است، در حالی که در سال 2017 تنها 73٪ بود. گفتنی است که گزارش چشم انداز غیرانتفاعی اولین گزارش مرجع در عربستان درباره وضعیت بخش غیرانتفاعی و مشارکتهای اقتصادی و توسعهای آن است که با ارائه اعداد و دادهها به بررسی اندازه، نقشها، وظایف، دستمزدها، تخصصها و گسترش جغرافیایی مؤسسات غیرانتفاعی، داوطلبی و کمکها میپردازد. این گزارش همچنین بخش مهمی از چشمانداز سعودی 2030 است که بر تقویت مشارکتهای اجتماعی شهروندان و نهادها تأکید دارد.
بانک توسعه اسلامی موفق به دریافت جایزه «موسسه مالی توسعه سال 2025» در ترکیه شد
بانک توسعهاسلامیبه دریافت جایزه «موسسهمالی توسعه سال 2025» را در نهمین هفته مشارکت عمومی و خصوصی استانبول که اخیراً با شعار «مشارکت بین بخشعمومی و خصوصی: بیشتر با کمتر» در ترکیه برگزار شد، دریافت کرد. تجلیل از این بانک براى قدردانی از دستاوردها و مشارکت فعال آن در بازار مشارکت بین بخش عمومی و خصوصی انجام مى شود. ولید عبدالوهاب مدیر مرکز منطقهای گروه بانک توسعه اسلامی در ترکیه، توضیح داد که بانک توسعهاسلامیبا اختصاص بیش از 40 درصد از منابع مالی خود در سال 2024 به سرمایهگذاری در اقلیم مطابق با تعریف مورد توافق بینالمللی از تأمین مالی اقلیم، از هدف خود در تأمین مالی اقلیم فراتر رفت.
رتبهبندی کشورهای عربی بر اساس تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵
رتبهبندی کشورهای عربی بر اساس تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال ۲۰۲۵ به نحوی است که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مصر به ترتیب با ارقام 1.136 تریلیون دلار و 568.57 میلیارد دلار و 345.87 میلیارد دلار در رتبههای اول تا سوم قرار دارند.پیش بینی میشود تولید ناحالص داخلی عربستان سعودی از رقم 1.136 تریلیون دلار پیش بینی شده در سال 2025 به رقم ۱.۴۱ تریلیون دلار در سال 2029 برسد. ضمنا عراق با 270.87 میلیارد دلار، الجزایر با 264.27 میلیارد دلار قطر با 226.22 میلیارد دلار، مغرب با 168.60 میلیارد دلار، کویت با 161.95 میلیارد دلار و عمان با 111.31 میلیارد دلار و در آخر اردن با 56.11 میلیارد دلار به ترتیب در جایگاههای چهارم تا دهم قرار دارند.
بودجه سال ۲۰۲۵ برخی کشورهای عربی
عربستان سعودی با ۳۴۲.۶ میلیارد دلار بالاترین بودجه در بین کشورهای عرب منطقه را به خود اختصاص داده است، مصر با 135.4 در حالی که اردن با ۱۷.۶ میلیارد دلار کمترین بودجه را در میان کشورهای فوق دارد. بودجه کویت 79.2 میلیارد دلار قطر ۵۷.۶ میلیارد دلار عمان 30.6 میلیارد دلار و امارات متحده عربی 19.47 میلیارد دلار اعلام شده است. همانگونه که مشاهده میشود بیشترین بودجه با ۳۴۳ میلیارد دلار متعلق به عربستان سعودی و کمترین آن با ۱۸ میلیارد دلار مربوط به اردن است. منبع: الجزیره
عربستان در بین بیست اقتصاد بزرگ جهان
آمریکا با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۲۹ تریلیون دلار در رتبه اول قرار دارد. در رتبههای بعدی چین، آلمان و سایر اقتصادهای بزرگ جای گرفتهاند. در حالی که ترکیه، عربستان سعودی و سوئیس به ترتیب با حدود 1.11 تریلیون دلار و 1.10 تریلیون دلار و 938 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در رتبههای پایین جدول( هجدهم، نوزدهم و بیستم جدول) قرار دارند. منبع: صندوق بینالمللی پول
بزرگترین تولید کنندگان خرما در جهان
کشورهای مصر، عربستان سعودی و الجزایر به ترتیب در رتبههای اول تا سوم قرار دارند. ایران با تولید بیش از یک میلیون تن خرما در رتبه چهارم دنیا قرار دارد. این درحالی است که وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان از تولید 1.9 میلیون تن خرما در طول سال 2024 خبرداد. وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان ضمن اعلام دستیابی به خودکفایی 119 درصدی این کشور در تولید خرما اعلام کرد طی سال 2024، 1.9 میلیون تن خرما در کشور تولید شده است. وزارت فوق الذکر خرما را یکی از ارکان امنیت غذایی کشور به شمار آورد و اعلام کرد تولید این محصول در سال 2024 به بیش از 1.9 میلیون تن رسیده که این امر به تامین نیاز داخلی کمک میکند و میتوان مازاد آن این محصول را به کشورهای منطقه و جهان صادر کرد. به گزارش الخلیج آنلاین، در بیانیه این وزارتخانه آمده است که تولید این محصول در سال 2024 با میزان آن در سال 2023 به یک اندازه بوده و عربستان توانست به خودکفایی 119 درصدی برسد. وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان در ادامه اظهار داشت: این خودکفایی جایگاه این کشور را به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده این محصول راهبردی تقویت میکند. این وزارتخانه خاطرنشان کرد صادرات و صادرات مجدد خرما به 351 هزار تن و واردات آن تنها به 952 تن رسیده است. براساس جدیدترین آمار این وزارتخانه شمار درختهای نخل در سراسر عربستان به 37.1 میلیون اصله رسیده است که حدود 31.8 عدد آن میوه میدهند. منطقه القصیم با تولید 30 درصد از مجموع خرمای تولیدی کشور و دارا بودن 10.7 میلیون اصله نخل بیشترین میزان تولید خرما در عربستان را به خود اختصاص داده است. منبع: سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد(فانو)
ورود خرمای عربستان به بازار کشمیر
تجار خرما در کشمیر به کمپین تحریم خرمای اسرائیلی پیوستند. تاجران خرما در منطقه کشمیر اعلام کردند که در حمایت از مسئله فلسطین، خرمای اسرائیلی را از بازارهای خود حذف کرده و آن را با محصولات کشورهای عربستان سعودی، ایران و مراکش جایگزین کردهاند.
افزایش عملیات برج سازی در ریاض عربستان
پایتخت عربستان سعودی، اخیرا شاهد یک جریان عظیم ساخت و ساز بوده که 100 برج تجاری و مسکونی را با هزینهای بالغ بر 26.66 میلیارد دلار شامل میشود. به گزارش روزنامه الاقتصادیه، این 100 برج که در مراحل پایانی ساخت هستند به 25 آسمانخراش فعلی در ریاض اضافه خواهند شد.
فناوری جدید برای کشت سریع زعفران در عربستان
محققان سعودی در شهر علم و فناوری ملک عبدالعزیز، با استفاده از سیستم کشاورزی عمودی، نور مصنوعی و کنترل آب و هوا، توانستند گل زعفران را در 10 روز تولید کنند. این تیم مجموعهای از طول موجهای ساطع شده از نور مصنوعی را ایجاد کرد که باعث تحریک رشد گیاه در مدت زمان کوتاهی میشوند. واردات زعفران عربستان در 10 سال گذشته به 79 میلیون دلار رسیده است و با توجه به بازار جهانی 372.9 میلیون دلاری زعفران، این نوآوری از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است.
عربستان در بین بزرگترین دارنده ذخایر نفت کشورهای جهان (میلیارد بشکه)
ونزوئلا: 303.8 میلیارد بشکه. عربستانسعودی: 258.6 میلیارد بشکه. ایران: 208.6 میلیارد بشکه. کانادا: 170.3 میلیارد بشکه. عراق: 145 میلیارد بشکه. کویت: 101.5 میلیارد بشکه. امارات متحده عربی: 97.8 میلیارد بشکه. روسیه: 80 میلیارد بشکه. لیبی: 48.3 میلیارد بشکه. ایالات متحده: 47.1 میلیارد بشکه. نیجریه: 36.8 میلیارد بشکه. قزاقستان: 30 میلیارد بشکه. چین: 26 میلیارد بشکه. قطر: 25.2 میلیارد بشکه. برزیل: 12.7 میلیارد بشکه.
عربستان در بین ده کشور برتر دارای بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان
1- روسیه: با ۱۶۸۸ تریلیون فوت مکعب در حدود ۲۴.۳ درصد از کل ذخائر جهان
2- ایران: با ۱۲۰۱ تریلیون فوت مکعب در حدود ۱۷.۳ درصد از کل ذخائر جهان
3- قطر: با ۸۷۱ تریلیون فوت مکعب در حدود ۱۲.۵ درصد از کل ذخائر جهان
4- ایالات متحده: با ۳۶۸ تریلیون مترمکعب در حدود ۵.۳ درصد از کل ذخائر جهان
5- عربستان سعودی: با ۲۹۴ تریلیون فوت مکعب در حدود ۴.۲ درصد از کل ذخائر جهان
6- ترکمنستان: با ۲۶۵ تریلیون فوت مکعب در حدود ۳.۸ درصد از کل ذخائر جهان
7- امارات متحده: با ۲۱۵ تریلیون فوت مکعب در حدود ۳.۱ درصد از کل ذخائر جهان
8- ونزوئلا: با ۱۹۷ تریلیون فوت مکعب در حدود ۲.۸ درصد از کل ذخائر جهان
9- نیجریه: با ۱۸۰ تریلیون فوت مکعب در حدود ۲.۶ درصد از کل ذخائر جهان
10- سایرین: با ۱۶۷۴ تریلیون فوت مکعب در حدود ۲۴.۱ درصد از کل ذخائر جهان
رشد داراییهای بانکها در عربستان
داراییهای بانکها در عربستان در هفت سال اخیر به میزان 150% رشد کرده است و پیشبینی میشود ارزش این داراییها در سالهای آینده از 300 میلیارد دلار فراتر رود. به گزارش العربی الجدید، براساس گزارش موسسه اعتبارسنجی «فیچ» داراییهای بانکی عربستان در سالهای آینده از 300 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. یزید الحمید، معاون رئیسکل و رئیس هیاتمدیره سرمایهگذاریهای خاورمیانه و شمال آفریقا در صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان اعلام کرد، درحال حاضر، ارزش داراییهای مدیریت شده در بازار مالی عربستان حدود 270 میلیارد دلار است. علی احمد درویش کارشناس اقتصادی و مشاور مالی، در گفتوگو با «العربی الجدید» گفت افزایش سرمایهگذاریهای عربستان بازتابی از قدرت اقتصاد این کشور و نشان دهنده موفقیت آمیز بودن راهبرد سرمایه گذاری عربستان است که بازدهی مناسبی برای بودجه عمومیکشور به همراه دارد و این موضوع به نوبه خود تأثیری مثبت بر سبد سرمایهگذاری خواهدگذاشت. وی افزود، تأثیر این دستاوردهای اقتصادی بر شهروندان عربستانی به صورت مستقیم مشاهده نمیشود بلکه نیاز به یک بازه زمانی یک تا دو ساله دارد تا ملموس شود. دولت با استفاده از عواید این سرمایهگذاریها اقدام به ارائه خدماتعمومی و بهداشتی به مردم خواهد کرد و با ایجاد زیرساختهای عمومیبه شهروندان کمک میکند تا زندگی بهتری داشته باشند.
سهم انرژی پاک در عربستان و سایر اعضای کشورهای گروه ۲۰
فرانسه: 92 درصد. برزیل: 91 درصد. کانادا: 81 درصد. اتحادیه اروپا: 68 درصد. بریتانیا: 62 درصد. آلمان: 55 درصد. ایتالیا: 45 درصد. ترکیه: 42 درصد. ایالات متحده: 41 درصد. آرژانتین: 40 درصد. کرهجنوبی: 38 درصد. چین: 35 درصد. استرالیا: 35 درصد. ژاپن: 30 درصد. مکزیک: 25 درصد. هند: 22 درصد. اندونزی: 19 درصد. آفریقای جنوبی: 16 درصد. عربستان سعودی: 1 درصد. منبع: Ember Electricity Data Explorer.
ذخایر طلای عربستان و سایر کشورهای جهان
ایالات متحده: ۸۱۳۳ تن. آلمان: ۳۳۵۲ تن. ایتالیا: ۲۴۵۲ تن. فرانسه: ۲۴۳۷ تن. روسیه: ۲۳۴۰ تن. چین: ۱۹۴۸ تن. سوئیس: ۱۰۴۰ تن. هند: ۸۷۸ تن. ژاپن: ۸۴۶ تن. ترکیه: ۷۱۶ تن. هلند: ۶۱۲ تن. لهستان: ۴۴۴ تن. تایوان: ۴۲۳ تن. پرتغال: ۳۸۲ تن. ازبکستان: ۳۳۸ تن. عربستان سعودی: ۳۲۳ تن. بریتانیا: ۳۱۰ تن. لبنان: ۲۸۶ تن. قزاقستان: ۲۸۴ تن. اسپانیا: ۲۸۲ تن. اتریش: ۲۸۰ تن. تایلند: ۲۴۴ تن. بلژیک: ۲۲۷ تن. سنگاپور: ۱۲۷ تن.