معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۸- ۱۰:۱۹

نمایشگاه تخصصی نوآوری‌های آموزشی

نمایشگاه تخصصی نوآوری‌های آموزشی پاریس از چهارشنبه 23 الی جمعه 25 آبان 1403 در محل برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی در پورت ورسای پاریس برگزار شد.

این نمایشگاه، به عنوان یک رویداد مرجع در حوزه دیجیتال آموزشی به ویژه در سطح آموزش ملی و مدارس در مقاطع مختلف و فرصتی استثنایی برای تمامی متخصصان حوزه آموزش محسوب می‌گردد که طی سه روز برپایی برای شرکت‌کنندگان فرصتی بود تا درباره مسائل مرتبط با فناوری‌های آموزشی آشنا شده و راه‌حل‌هایی برای پیشرفت این حوزه بیابند تا بتوان آن را امروز و در آینده به شکلی قابل دسترس، ایمن و عادلانه توسعه بخشید.

امسال بیست و هشتمین دوره این نمایشگاه بود که حدود 300 شرکت در آن حضور داشتند و بیش از 15 هزار بازدیدکننده تخصصی از آن بازدید کردند. یکی از اهداف اعلام شده برگزار کنندگان کمک به ایجاد یک نظام آموزشی دیجیتال و قابل دسترس و در عین حال ایمن و عادلانه برای تمامی دانش‌آموزان و معلمان است.

آنان با اشاره به آمار موجود در زمینه گستردگی استفاده از اینترنت در فرانسه معتقدند که نظام آموزشی دیجیتال می‌تواند راهی فراگیر در حوزه آموزش باشد.

بر اساس آمار منتشره در فرانسه تنها در سال ۲۰۲۳ میلادی 90 درصد مردم در فرانسه به نوعی کاربر اینترنت هستند و ۸۲ درصد از جمعیت فرانسه (۱۲ سال و بالاتر) می‌گویند که به طور منظم هر روز به شبکه اینترنت وصل می‌شوند.

به باور برگزار کنندگان این نمایشگاه تخصصی آموزش دیجیتال امکان شخصی‌سازی نظام فراگیری را فراهم نموده، یادگیری را به تجربه‌ای لذت‌بخش‌تر تبدیل کرده، اشتراک‌گذاری و استفاده مشترک از منابع را ترویج  و بالاخره آن که ارزیابی‌های آموزشی را تسهیل می‌کند. با این حال، آن‌ها معتقدند که همچنان باید برای چالش‌های فنی، مسائل جدید آموزشی و حتی تضادهای اخلاقی که بسیاری از متخصصان و دست اندرکاران در میدان با آن مواجه هستند، راه حلی یافت شود.

لازم به یادآوری است که در حاشیه این نمایشگاه بیش از 80 کنفرانس و میزگرد همچنین 38 کارگاه آموزشی در موضوعات مختلف به ویژه نوآوری‌های آموزشی برگزار گردید و طبق آمار منتشره از سوی برگزار کنندگان در طول برپایی این رویداد 2 هزار و 814 جلسه کاری و تجاری بین شرکت های حاضر و طرف های علاقه‌مند برپا شد.

موضوعات نشست ها و کارگاه‌های آموزشی پیشنهادی از سوی شرکت ها بسیار متنوع بودند از جمله ارتباط پژوهشگران با دست اندرکاران میدانی در موضوعات مختلف اهداف آموزش، اثرات مثبت و منفی تحولات تکنولوژیکی، حفاظت از کاربران در فضای آنلاین و همچنین روش‌هایی که از طریق آن‌ها آموزش امروزی می‌تواند از یک سیستم دیجیتال غنی و منطقی بهره‌مند شود.

با این حال می‌توان گفت که در طول سه روز برپایی این نمایشگاه موضوعات زیر بیش از سایر موضوعات مورد توجه برگزار کنندگان قرار داشت:

  1. چگونه معلمان، دانش‌آموزان و دانشجویان را برای گسترش هوش مصنوعی آماده کنیم؟
  2. چگونه خدمات آموزش دیجیتال خود را ایمن کنیم؟
  3. آیا آموزش دیجیتال می‌تواند به خدمت مدرسه فراگیر درآید؟ چگونه تجهیزات دیجیتال مناسب برای آموزش را بهتر انتخاب کنیم؟
  4. به منظور استفاده بهینه از شبکه‌های اجتماعی، چه ابتکارات آموزشی‌ می‌توانند به توانمندسازی جوانان کمک کنند؟  
  5. تحت چه شرایطی می‌توان به توسعه مدرسه دیجیتال در عین صرفه‌جویی و رعایت نکات زیست‌محیطی اقدام کرد؟
  6. چگونه می‌توان دختران جوان به سمت مشاغل دیجیتال ترغیب کرد؟ 

در این میان یکی از شرکت های فعال در این زمینه در یکی از این نشست ها کاربردهای آموزشی مرتبط با فناوری دیجیتال را برای دانش‌آموزان به نمایش گذاشته بود. در 20 جلسه ای که طی سه روز برپایی نمایشگاه تشکیل داد موضوعاتی مانند موارد زیر به دانش آموزانی که برای بازدید از نمایشگاه آمده بودند، ارایه گردید:

  • نقش آموزش دیجیتال در کسب مهارت‌های پایه و میان‌رشته‌ای
  • جهت‌گیری شغلی و حرفه‌های حوزه فناوری
  • امنیت سایبری و حفاظت از داده‌های شخصی

همان طور که اشاره شد موضوعاتی مانند هوش مصنوعی (AI) و حملات سایبری بیش از موضوعات دیگر مورد توجه برگزار کنندگان، شرکت های حاضر و البته بازدیدکنندگان قرار داشت.

برخی از بازدید کنندگان این نمایشگاه آموزگاران و معلمان بودند که در این میان شرکت های حاضر با ارائه پیشنهادات و راه حل های خود در حوزه فناوری تلاش داشتند به آن‌ها به ویژه در زمینه آماده‌سازی دروس یا شیوه‌های ارزیابی با کمک این فناوری‌ها (که برخی متکی به هوش مصنوعی هستند) کمک کنند.

شرکت های حاضر و خدمات و محصولات ارایه شده

شرکت های حاضر در این نمایشگاه از تنوع زیادی برخوردار بودند. به طور مثال یکی از شرکت ها یک سامانه ای را برای یادگیری کد نویسی برای تدریس همچنین یک بخش خدمات آنلاین را راه اندازی و ارایه داده بود که از ویژگی‌های جدید آن مدیریت تمرینات روزانه مطالعه توسط معلمان با استفاده از یک داشبورد می‌باشد. تمرین روزانه مطالعه در این سامانه با ارایه امکان "۱۰ دقیقه مطالعه در روز" به کاربران انجام می‌پذیرد. در این سامانه همچنین برخی عناوین کتاب جدید به عنوان مدل برای مطالعه به دانش آموزان پیشنهاد می‌شود.

یک شرکت دیگر سامانه دیگری طراحی کرده که کم تر از یک سال از راه اندازی آن می‌گذرد و در آن یک سرویس جدید محتوای تست برای معلمان و دانش‌آموزان دیده می‌شود. این سامانه جدید امکان ایجاد دوره‌ها و مرور سریع دروس را فراهم می‌کند و می‌تواند سرفصل های درسی را با اپلیکیشن‌ها و رسانه‌های بسیار متنوع ترکیب کند. این سامانه هم اکنون بیش از ۵۰ هزار کاربر دارد.

در پایان لازم به ذکر است که برخی از شرکت های حاضر در این نمایشگاه به ارایه محصولات مختلف مانند میزهای هوشمند لمسی (Tactil)، اکران‌های آموزشی هوشمند، یا در حوزه نشر به توانایی‌های خود در زمینه انتشار کتب درسی، کتب کمک آموزشی، کاسک های واقعیت مجازی، ربات های آموزشی، وسایل آزمایشگاهی و ... را معرفی کرده بودند.

 

برخی از شرکت های مورد بازدید

در این بخش اطلاعات بیش تری از برخی شرکت هایی که یا به دلیل نوع فعالیت یا به دلیل حضور پر رنگی که داشتند مورد توجه قرار گرفتند، ارایه می‌گردد:

* شرکت A4 TECHNOLOGIE فعالیت خود را از سال 1992 آغاز کرده و در زمینه تجهیزات آموزشی برای مدارس، دبیرستان‌ها و مراکز آموزشی خصوصی فعالیت می‌کند. خدمات و تجهیزات این شرکت که مبتنی بر فناوری‌های روز می‌باشد در زمینه چند رسانه‌های، رباتیک و خدمات دیجیتال می‌باشد. علاوه بر تولید و طراحی تجهیزات، این شرکت همچنین منابع و فعالیت‌های آموزشی را طراحی با تضمین خدمات پشتیبانی و آموزش در استفاده از این تجهیزات ارائه می‌دهد. بخشی از خدمات و تجهیزات ارایه شده این شرکت در نمایشگاه فوق عبارت بودند از: 

- تجهیزات مختلفی در بخش مالتی‌مدیا و سمعی و بصری

- مبلمان و تجهیزات مخصوص رشته‌های فنی و علمی

- پرینترهای سه بعدی و رباتیک

- تجهیزات آزمایشگاهی 

A4 TECHNOLOGIE

5 Avenue de l'Atlantique
91940 Les

Ulistechno@a4.fr

 

* شرکت ACTOON که در سال 2003 راه اندازی شده، در اصل با توسعه نرم افزار ها و اپلیکیشن‌های مختلف آموزشی می‌کوشد تا آموزش را به صورت بازی برای دانش آموزان فراهم کند. این نرم افزار قابلیت آن را دارد که بدون محدودیت موضوع درسی امکان فراگیری به صورت تیمی را برای دانش آموزان مهیا سازد.

Actoon

122 rue Amelot,

75011 PARIS

contact@actoon.fr

 

شرکت Aliad Education یکی دیگر از شرکت های حاضر در این نمایشگاه بود که در حوزه فناوری آموزشی فعالیت می‌کند و با استفاده از صفحات نمایش ماژولار، به کاربران این امکان را می‌دهد که به صورت همکاری و تجربی با محتوای نمایش داده شده تعامل داشته باشند. این تجهیزات آموزشی قابل حمل به کاربران اجازه می‌دهند تا تجربه‌ای آموزنده و جذاب داشته باشند. علاوه بر این شرکت فوق در زمینه‌های زیر نیز فعالیت دارد:

- انتشار منابع آموزشی، بازی‌های آموزشی و محصولات آموزشی و وسایل آموزشی

- برنامه‌ها و نرم‌افزارهای آموزشی

- تجهیزات علمی

Aliad Education

22 rue Alexis Drappier

92370 Chaville

contact@aliad-education.com

 

* شرکت ALLUDO در اصل یک شرکت کانادایی است که در این نمایشگاه حضور یافته بود و به ارایه محصولات و خدمات خود پرداخته بود. بخشی از خدمات این شرکت عبارتند از :

- ارایه برنامه‌هایی برای طراحی گرافیک با استفاده از CorelDRAW

- کمک به راه اندازی آزمایشگاه زبان‌های چندرسانه‌ای

- فراهم آوردن محیط دیجیتال کاری با استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت مدارس و کلاس‌ها

- ارایه خدمات متنوع در زمینه چندرسانه‌ای و صوتی-تصویری

- انتشار منابع آموزشی

Alludo HQ

333 Preston Street
Suite 700
Ottawa, ON K1S 5N4

contact@alludo.com

 

شرکت Biolab یکی دیگر از شرکت های حاضر در این نمایشگاه بود که تجهیزات آموزشی در زمینه زیست شناسی، فیزیک، شیمی، فناوری تحت برندهای مختلف ارایه می دهد. در این نمایشگاه خدماتی و تجهیزاتی که عرضه شده بود، عبارت بودند از:

- مبلمان و تجهیزات آموزشی به ویژه برای رشته‌های فنی و علمی

- دستگاه‌های اندازه‌گیری

- تجهیزات مختلف برای انجام آزمایش‌های متنوع با کامپیوتر

BIOLAB – PHYLAB – MOBILAB & MOBISKOOL
24 rue des Bâtisseurs
ZA de la Plaine Haute
91560 Crosne
France

information@biolab.fr    

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما