معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۹۳

تفاوت قدرت خرید سوخت در کشورهای اروپایی براساس درآمد سرانه

تفاوت بین میزان سوختی که خانوارهای با درآمد سرانه در کشورهای اروپایی می‌توانستند در پایان ماه می تهیه کنند قابل توجه است. از زمان آغاز جنگ در اوکراین، قیمت انرژی به طور فزاینده ای مرکز گفت و گوهای سیاست اقتصادی قرار گرفته است. افزایش قیمت ها همچنین نقش مهمی در افزایش شاخص کلی قیمت مصرف کننده طی چند ماه گذشته داشته و تهدیدی برای حفظ تورم بالا در طول سال 2022 بوده است.

 موسسه اقتصاد بازار (IME) قیمت بنزین پرمصرف A-95 در کشورهای اتحادیه اروپا را که توسط اتحادیه اروپا در ابتدای هفته چهارم مه 2022 ارائه شده است، با آخرین داده‌های موجود در مورد میانگین درآمد قابل تصرف هر عضو خانواده مقایسه کرده است. ترکیب این دو شاخص امکان می‌دهد تا قدرت خرید درآمد خانوارها را بر حسب میزان سوختی که در کشورهای جداگانه می‌توانند تهیه کنند، تعیین کرد.

میزان سوخت قابل تهیه برای خانوارها با توجه به درامد سرانه

تفاوت بین میزان سوختی که خانوارهای دارای درآمد سرانه می‌توانند در کشورهای اروپایی جداگانه در پایان می 2022 تهیه کنند قابل توجه است. این رقم از 248 لیتر در رومانی تا 1993 لیتر در لوکزامبورگ متفاوت است. در بلغارستان میانگین 313 لیتر است.

در بالای لیست کشورهایی مانند اتریش و ایرلند قرار دارند که درآمد نسبتاً بالا و قیمت سوخت پایین را در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی ترکیب می‌کنند. همچنین قابل توجه است که یونان از نظر قدرت خرید، که عمدتاً به دلیل میانگین قیمت بسیار بالای بنزین در این کشور است، به بلغارستان نزدیک است.

همچنین با وجود اعمال سیاست مشترک مالیات غیر مستقیم و حداقل نرخ ها، تفاوت های قابل توجهی در سطح قیمت ها بین کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد. در ابتدای هفته، کمترین قیمت ها در مجارستان (1.25 یورو در لیتر) و مالت (1.34 یورو در لیتر) بود، اما هر دو کشور رژیم های خاصی دارند که قیمت سوخت را برای مصرف کنندگان نهایی تنظیم می‌کند. این وضعیت در کشورهایی که بالاترین قیمت را دارند، تقریباً دو برابر هستند - 2.37 یورو در لیتر در فنلاند و 2.32 یورو / لیتر در دانمارک.

میزان کاهش قدرت خرید در نتیجه تورم و افزایش قیمت سوخت

از آنجایی که بحث عمدتاً بر کاهش قدرت خرید در نتیجه تورم و به ویژه افزایش قیمت سوخت متمرکز است، توجه به تغییرات سالانه ارزش دارد. با بیان مجدد بر حسب لیتر بنزین، بیشترین کاهش قدرت خرید را کشورهایی با درآمد نسبتاً بالا متحمل شدند: لوکزامبورگ (منفی 841 لیتر در ماه)، اتریش (منفی 618 لیتر در ماه)، دانمارک (منفی 460 لیتر در ماه). مجارستان با تنها 5 لیتر در ماه کمترین کاهش را دارد و در بلغارستان این کاهش 162 لیتر در ماه است.

مقایسه ارائه شده در اینجا بیشتر گویا است. متوسط درآمد، منعکس کننده تفاوت در ساختار درآمد کشورهای اروپایی یا تمایل به هزینه (و کاهش) برای سوخت گروه‌های مختلف درآمدی در آنها نیست. با این حال، آنها به وضوح تفاوت های بزرگ در قدرت خرید، علی رغم تفاوت بین سطوح قیمت را در بخش های مختلف اتحادیه اروپا نشان می دهند.

منبع: https://www.investor.bg/transport-i-infrastruktura/523/a/kolko-gorivo-moje-da-kupi-edin-sreden-mesechen-dohod-v-es-353060/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما