معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۱

صادرات صنعت خودروی ترکیه در ماه می 2022 میلادی

صنعت خودروی ترکیه که برای 16 سال متوالی بخش پیشرو صادرات ترکیه بوده است، در ماه می سال جاری میلادی نیز صادرات خود را 22 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش داد و به 2.3 میلیارد دلار رساند.

صنعت خودروی این کشور دارای رتبه دوم در صادرات بوده و این بخش در مدت مذکور 12.1 درصد از کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.

در بازه زمانی ژانویه تا می سال جاری میلادی، کل صادرات صنعت خودرو با افزایش 4 درصدی به 12.5 میلیارد دلار رسید. میانگین صادرات ماهانه 2.5 میلیارد دلار می‌باشد.

با نگاهی به زیرگروه‌های صنعت خودرو، در ماه می سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، صادرات قطعات مورد استفاده در تولید با ۰.۴ درصد کاهش به ۹۲۱ میلیون دلار، صادرات خودروهای سواری با ۱۱ درصد افزایش به ۷۵۸ میلیون دلار، کامیون و کامیونت با افزایش 288 درصدی به 378 میلیون دلار و صادرات اتوبوس، مینی بوس و میدی بوس با 6 درصد کاهش به 87 میلیون دلار رسید.

صادرات صنعت خودروی ترکیه به آلمان به عنوان بزرگترین بازار هدف صادراتی این کشور در این بخش، در ماه می سال جاری میلادی 1 درصد کاهش یافت و 315 میلیون دلار شد.

فرانسه و انگلستان به ترتیب دومین و سومین بازار هدف صادرات صنعت خودروی ترکیه می‌باشند . صادرات صنعت خودروی ترکیه به فرانسه در این مدت با 26 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میلادی 304 میلیون دلار و به انگلستان با 89 درصد افزایش،  220 میلیون دلار بوده است.

ترکیه در ماه می سال جاری توانست صادرات صنعت خود را به ایتالیا 30 درصد، اسپانیا 59 درصد، آمریکا 23 درصد، لهستان 26 درصد، اسلوونی 303 درصد، و بلژیک 82 افزایش دهد .

 صادرات صنعت خودروی ترکیه به کشورهای روسیه 39 درصد، مراکش 21 درصد، هلند 39 درصد، مصر 63 درصد و مجارستان 46 درصد کاهش یافت.

صادرات این بخش به اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین بازار ترکیه، در ماه می سال جاری میلادی 24 درصد افزایش داشت و 1 میلیارد و 540 میلیون دلار رسید و سهم کشورهای کشورهای اتحادیه اروپا از صنعت خودروی ترکیه 67 درصد بود .

 ترکیه در می سال جاری میلادی دامنه فعالیت خود در بخش صنعت خودرو را به بازارهای جهانی توسعه داد و توانست صادرات خود را در ماه گذشته میلادی به مناطق آزاد در آمریکای شمالی 30 درصد، کشورهای خاورمیانه 26 درصد و سایر کشورهای اروپایی 74 درصد افزایش دهد .

توسعه دامنه بازار محصولات صنعت خودروی ترکیه در بازارهای جهانی در حالی صورت گرفته است که در ماه می سال جاری میلادی برخی شرکتهای تولیدی در این بخش به دلیل وجود مشکلات تامین تراشه مجبور به توقف تولید شدند.

علی رغم این که پاندمی‌کرونا سبب کاهش قابل توجه میزان صادرات خودروهای تجاری به بازاهای مختلف جهان شد، صادرت خودروهای موتوری حمل بار در ماه می سال جاری میلادی از ترکیه به این بازارها 288 درصد افزایش یافت.

صادرات این کشور در همه بخشهای صنعت خودرو اعم از خودروهای سواری، تجاری سبک و سنگین، کامیون و غیره در ماه می سال جاری میلادی به طور میانگین 22 درصد افزایش داشته است .

منبع : اتحادیه صادرکنندگان صنعت خودروی اولوداغ http://www.uib.org.tr 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما