معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

راهبرد دولت ترکیه در زمینه هوش مصنوعی

دولت ترکیه برای تبدیل کردن این کشور به یک مرکز مهم هوش مصنوعی و ارتقای جایگاه جهانی آن چندی قبل برنامه عملیاتی راهبرد ملی هوش مصنوعی ۲۰۲5-۲۰۲4 را منتشر کرد.

رویکرد شهرداری‌های منطقه استانبول در زمینه تاب‌آوری در مقابل زلزله

اخیرا مرکز کاربرد و پژوهش شهرسازی دانشگاه هنرهای زیبای مِمار سینان ترکیه گزارشی با عنوان رویکرد برنامه‌ریزی راهبردی شهرداری‌های منطقه‌ استانبول در زمینه تاب‌آوری زلزله برای حق زندگی منتشر کرده است که بخش هایی از آن شرح زیر ارائه می گردد.

آمار فعالیت فرودگاه های ترکیه در 9 ماه سال 2024

اداره کل مدیریت فرودگاه ها و میدانهای هوایی ترکیه (DHMİ) در گزارشی آمار و ارقام میزان فعالیت فرودگاههای کشور در 9 ماه نخست سال 2024 میلادی را به شرح زیر اعلام نمود.

راهبرد دولت ترکیه در توسعه خودروهای برقی

به گزارش تی آر تی خبر(trthaber) مورخ 7 اوت سالجاری ، مجله معروف خودروسازی آلمانی Auto Motor Sport از طرح تشویقی ترکیه در حمایت از خودروهای الکتریکی به عنوان الگوئی برای کشورهای غربی یاد کرده است. این مجله به بررسی مشوق های دولت ترکیه و سرمایه‌گذاری‌های این کشور در خودروهای برقی پرداخته و بازار خودروهای برقی در اروپا و ترکیه را مقایسه کرده است.

تکنوپارک استانبول: مرکز توسعه فناوریهای عالی در ترکیه

در دو دهه اخیر کشورهایی که خواهان افزایش سهم خود از اقتصاد جهانی هستند، به جای تولیدات سنتی، به شدت روی علم و فناوری سرمایه گذاری کرده اند. از اینرو، پارک های علم و فناوری و مراکز نوآوری که در آنها فعالیت های تحقیق و توسعه و تولید صورت می‌گیرد، اهمیت زیادی پیدا کرده اند.

آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

بخش نساجی و پوشاک آماده در جمهوری ترکیه با سیاست توسعه صادرات محور که در سال 1980 اجرا شد به سرعت رشد کرد و از آن زمان سرمایه گذاری در این بخش افزایش یافت. در نگاه کلان اقتصادی، نساجی و پوشاک آماده یکی از پیشران‌های مهم ترکیه از نظر تولید ناخالص داخلی، میزان اشتغال، سرمایه گذاری، سهم در تولید و صادرات و منبع ورود ارز به ترکیه است.

وضعیت بخش تولید در ترکیه در سال 2024

اتاق صنعت استانبول با همکاری مؤسسه رتبه‌بندی SP در اول ماه آگوست سالجاری اقدام به انتشار گزارش شاخص ارزیابی مدیران خرید (PMI) ترکیه کرد. اتاق صنعت استانبول، بزرگترین اتاق صنعت ترکیه است که 36 درصد از 500 شرکت برتر صنعتی ترکیه را نمایندگی می‌کند و تقریباً 35 درصد از تولید صنعتی این کشور را تشکیل می دهد. از اینرو، گزارش تهیه شده توسط این اتاق، یک منبع ارزشمند برای کسب‌وکارها، سیاست‌گذاران، سرمایه‌گذاران و اقتصاددانانی است که به دنبال درک دینامیک بخش تولید در ترکیه هستند.

روند جذب سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

ترکیه در بازه زمانی 2002 الی 2023 میلادی، 262 میلیارد دلار سرمایه گذاری جذب کرده و در 20 سال گذشته، سهم خود را از بازار سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان از 0.2 درصد به 0.9 درصد افزایش داده است.

معرفی تولیدکنندگان PLC در جمهوری ترکیه

امروزه سیستمهای کنترل منطقی قابل برنامه ریزی یا به اصطلاح PLC(programmable logic controller) به ابزار ضروری اتوماسیون صنعتی مدرن تبدیل شده اند که راه حلهای انعطاف پذیر، قوی و بسیار قابل تنظیم را برای طیف گسترده ای از کاربردها ارائه میدهند.

رتبه یازدهم ترکیه در بخش لجستیک و حمل و نقل جهانی

کشورها با هدف افزایش روند تجارت جهانی در استفاده بهینه از موقعیت جغرافیایی در بخش لجستیک و حمل و نقل با هم به رقابت پرداخته و سهم خود را در بازار حمل و نقل جهانی افزایش می دهند.