معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۸/۱۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۴۳

اخبار اقتصادی اتریش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اتریش در هفته دوم آبان 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

خوش بینی کمیسیون اتحادیه اروپایی به شرایط اقتصادی حوزه یورو تا سال 2023

 وینرتسایتونگ: کمیسیون اتحادیه اروپا بر این باور است که حوزه  یورو علیرغم مشکلات در تحویل کالا و مواد خام، می‌تواند در سال آینده و همچنین در 2023 به رشد اقتصادی قوی دست یابد. بروکسل امروزگزارش پیش بینی فصلی خود را منتشر نموده که به موجب آن ، تولید ناخالص داخلی  در حوزه یورو امسال 5 درصد، سال آینده 4.3 درصد و در سال 2023 2.4 درصد افزایش خواهد یافت. در تابستان، کمیسیون برای امسال 4.8 درصد و برای سال 2022 افزایش 4.5 درصدی را برآورد کرده بود. در این میان اتریش در سال 2021 نیز همچون سال 2020 رشدی پایین تر از میانگین اتحادیه اروپا خواهد داشت. گزارش این کمسیون حکایت از  رشد 4.9 درصدی در اتریش برای سال 2022 دارد که این میزان  0.4 درصد بیشتر از پیش بینی منتشره در فصل تابستان 2021 می‌باشد. اتریش با رشد 4.9 درصدی در سال 2022، کمی‌بالاتر از میانگین پیش بینی شده اتحادیه اروپا و منطقه یورو با 4.3 درصد قرار خواهد گرفت. پائولو جنتیلونی، کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا در این خصوص گفت: علیرغم رشد اقتصادی، چالش های بسیاری وجود دارد. خطراتی مانند افزایش تعداد مبتلایان، تورم بالاتر و مشکلات مداوم تحویل کالا بر اقتصاد تأثیر گذاشته است.

کمبود پاستا ( ماکارونی ) در اروپا و اتریش

وینرتسایتونگ: افزایش تورم، افزایش قیمت گندم دوروم، به عنوان ماده اولیه تولیدی پاستا ( ماکارونی) تولید کنندگان و عرضه کنندگان اروپایی در برخی کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، اتریش، سوئیس و آلمان را با مشکلات تولید و عرضه روبرو کرده است. به دلیل برداشت ضعیف در کشور اصلی صادراتی مانند کانادا، و همچنین در فرانسه و سایر نقاط جهان، تخمین زده می‌شود کمبود تا دو یا سه میلیون تن گندم دوروم  روند عرضه در بازار جهانی را با مشکل روبرو سازد. به گفته مدیر عامل انجمن غلات، آسیاب و صنعت نشاسته اتریش ، در سال 2021 تولید جهانی دوروم به عنوان گندمی‌که به طور ویژه برای خمیرهای کشسان مورد نیاز است، به کمترین میزان در 20 سال گذشته رسید. شایان ذکر است که کانادا معمولاً دو سوم تجارت گندم دوروم جهان را به خود اختصاص می دهد. به دلیل گرمای شدید و خشکسالی امسال، برداشت در آنجا تقریباً 50 درصد کمتر از سال 2020 بود.

 بیش از 20 کشور در پی تعیین مهلت نهایی برای تولید خودروهای با موتورهای احتراق داخلی

کوریه: 24 کشور، شش خودروساز بزرگ و همچنین برخی سرمایه گذاران در تلاش هستند تا  مهلت نهایی برای فروش خودروهای با موتور احتراق داخلی تعیین کنند.  کنفرانس آب و هوا در گلاسکو موضوعات گوناگونی را در بر داشت که یکی از شاخص ترین موضوعات مطروحه، بحث تعیین مهلت پایانی برای تولیدات خودرو با موتورهای سوخت داخلی بود. در حال حاضر این کشورها تلاش دارند تا سال 2040 را به عنوان مهلت نهایی برای تولیدات خودرو با سوخت های فسیلی به تصویب برساند. آلمان در این میان یکی از کشورهایی است که با این امر موافقت نکرده است. نکات نهایی شده در این نشست از سوی فعالان محیط زیست ضعیف و مبهم ارزیابی شده است و اتریش نیز به دنبال آلمان، از آنجایی که وابستگی مستقیم به صنایع خودروسازی آلمان دارد، اعلام نظر نهایی نکرده است.

 موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش: کاهش سرعت رشد و رونق در حوزه صنعت به دلیل کمبود مواد اولیه

کوریه: تعویق های طولانی در تحویل محصولات و مواد اولیه و همچنین شکسته شدن زنجیره عرضه و تقاضا در سراسر جهان، مشکلات تامین مواد اولیه را برای بسیاری از کشورها به ویژه اتریش فراهم آورده است. تولید کننده اتریشی برای مدت طولانی در انتظار دریافت مواد اولیه بوده می‌باشد و این روند سبب کاهش رشد و رونق در تولیدات صنعتی در اتریش شده است. رشد در صنعت اتریش به دلیل تنگناهای مواد و تحویل - مشابه آنچه در منطقه یورو وجود دارد - کند شده است. موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش روز چهارشنبه اعلام کرد که تولیدکنندگان  بیشتر کمبود مواد اولیه را به عنوان مانع اصلی تولید توصیف می‌کنند. طبق گزارش منتشره از نظرسنجی بعمل آمده  از 1800 شرکت اتریشی، در ماه اکتبر 42 درصد از این شرکت ها مشکل اصلی خود را کمبود مواد اولیه اعلام نموده اند. براساس گزارش یاد شده، شاخص تولید برای منطقه یورو در ماه آگوست تا 6 . 1  درصد کاهش یافت. طبق نظرسنجی ‌های کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه اکتبر، شرکت ‌های صنعتی با کاهش بهره ‌برداری از ظرفیت ‌های تولید خود روبرو می‌باشند. همچنین افزایش چشمگیر قیمت انرژی، تولیدات و تحویل را چه در مواد خام چه در حوزه محصولات صنعتی به تعویق انداخته است. با افزایش قیمت مواد خام، قیمت‌ های مصرف‌ کننده نیز افزایش یافته است و بر اساس برآوردهای اولیه، تورم در اتحادیه اروپایی در ماه اکتبر به 1 . 4  درصد، در آلمان به 6 . 4 درصد و در اتریش بر اساس پیش ‌بینی اداره آمار اتریش به 6 . 3  درصد رسیده است.

 بالاترین قیمت برای خودروهای دست دوم

خبرگزاری رادیو و تلویزیون اتریش: در ماه اکتبر 2021 قمیت خودرو های دست دوم در اتریش با شاخص میانگین  24 هزار 448 یورو در بالاترین حد خود بوده است. به گزارش پلتفورم آنلاین فروش خودرو Autoscout قیمت ها نسبت به سال گذشته تا  چهار هزار یورو افزایش داشته است.به ویژه خودروهای 5 تا 20 ساله افزایش قیمت محسوسی داشته اند. مدیر این پلتفورم در گفتگو با خبرگزاری رادیو و تلویزیون اتریش گفت : حتی اگر قیمت‌های خودروهای دست دوم در پاییز به طور مرتب افزایش یابد، توسعه فعلی را نمی‌توان تنها با تأثیرات فصلی توضیح داد. اگرچه اوج قیمت خودروهای دست دوم احتمالاً در زمستان خواهد بود، اما اهمیت تحرک فردی به دلیل همه‌گیری کرونا به شدت افزایش یافته است. بنابراین بعید به نظر می رسد که قیمت ها به زودی کاهش یابند.

 اعمال مالیات بر رمز ارزها از مارس سال آینده در اتریش

پرسه: در جریان اصلاحات مالیاتی، قرار است در آینده ارزهای دیجیتال مانند سهام مشمول مالیات شوند. نرخ مالیات 27.5 درصد برای درآمد حاصل از بیت کوین و شرکت، صرف نظر از مدت نگهداری دارایی‌ها اعمال می‌شود. وزارت دارایی روز سه شنبه اعلام کرد این تغییرات از اول مارس 2022 به اجرا گذاشته می‌شود و برای همه ارزهای دیجیتالی که از 28 فوریه 2021 خریداری شده اند اعمال خواهد شد. از سوی دیگر، ارزهای دیجیتالی که قبل از 28 فوریه 2021 خریداری شده ، "دارایی قدیمی" محسوب می‌شوند و سود حاصل از فروش آن‌ها مشمول مالیات نمی‌شود. گرنوت بلومل وزیر دارایی اتریش گفت: این اقدام برای آمادگی و آشنایی بیشتر مردم با راه‌های جایگزین پول نقد و افزایش اعتماد در خصوص رمز ارز ها صورت می‌پذیرد.

 تمهیدات جدید کرونا و پیش بینی کاهش درآمدها در حوزه گردشگری در اتریش

وینرتسایتونگ: صنعت گردشگری  داخلی اتریش امید زیادی به فصل زمستان پیش رو ندارد، به گزارش روزنامه وینرتسایتونگ،  70 درصد شرکت‌ها به دلیل قانون اجباری 2G انتظار کاهش گردش مالی داشته و کمبود شدید نیروی متخصص نیز این صنعت را همچنان همراهی می نماید. در این خصوص موسسه مشاوره اقتصادی Deloitte  اتریش همچنین به کاهش سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و مشکلات پیش رو همراه با کاهش گردشگران داخلی و خارجی در اتریش، هشدار داده است. مطالعه این موسسه حاکی از آن است که در میان 470 شرکت مورد بررسی قرار گرفته شده، هرچند در تابستان حوزه گردشگری با خوش اقبالی و کاهش تعداد مبتلایان روبرو بوده است اما در روزهای اخیر بار دیگر تعداد مبتلایان رو به افزایش گذاشته است و کشورهای همسایه مانند آلمان نیز باری دیگر در نقطه اوج موج دیگری از همه گیری کرونا قرارگرفته اند. با توجه به آنکه بخش اعظم گردشگران خارجی زمستانی اتریش را آلمانی‌ها تشکیل می دهند، امید به زمستان امسال برای بهبود شرایط گردشگری در گردشگری زمستانی بسیار کم است. همچنین . در حال حاضر 84 درصد از ارائه دهندگان اقامتگاه و تقریباً دو سوم شرکت های زیرساخت پذیرایی و تفریحی به دنبال کارمند هستند.

هزینه 9 میلیارد یورویی بسته قانونی کار کوتاه مدت کرونا

کرونه: کار کوتاه مدت طرحی موفق اما پرهزینه برای مقابله با تبعات اقتصادی و اجتماعی بحران کرونا در اتریش و برخی دیگر از کشورهای اروپایی بوده است. وزارت کار ارتیش اعلام کرد که از آغاز همه ‌گیری، دولت ۹ میلیارد یورو برای زیرساخت های مورد نیاز آن و پرداخت به شرکت ها هزینه کرده است و تا کنون 29 . 1 میلیون نفر از مزایای کار کوتاه ‌مدت برخوردار شده‌اند. تعداد افرادی که قرارداد کار کوتاه مدت دارند در تابستان و تا آغاز پاییز سال جاری رو به کاهش بوده است و پیش بینی می‌شود با افزایش واکسیناسیون و ایمنی همگانی، این میزان تا ال 2024 ثابت بماند.  بر اساس ارقام اولیه، تنها 23431 نفر در ماه سپتامبر کار کوتاه مدت داشتند. طبق گزارش وزارت کار اتریش در آوریل 2020، بیش از یک میلیون نفر در کار کوتاه مدت بوده اند.

 قیمت برق تا 84 درصد بیشتر از سال گذشته

خبرگزاری رادیو و تلویزیون اتریش: قیمت برق به یک رکورد جدید در اتریش  دست یافت. شاخص قیمت برق اتریش (ÖSPI) برای ماه دسامبر، محاسبه شده توسط آژانس انرژی اتریش، 8.9 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است، در مقایسه با سال قبل افزایشی برابر با 7 . 83 درصد داشته است. نسبت به سال پایه 2006این شاخص در آذرماه به 148.67 واحد خواهد رسید. هربرت لشنر، مدیر علمی آژانس انرژی اتریش، این میزان رشد را در 15 سال اخیر بالاترین قیمت برای برق مصرفی ارزیابی کرد و پیش بینی کرد که حتی در زمستان پیش رو این میزان همچنان تا 91 درصد افزایش یابد. برای مصرف ‌کننده نهایی، کل قیمت برق تقریباً 40 درصد برای بخش انرژی و 60 درصد برای هزینه‌های شبکه، مالیات و عوارض تعریف می‌شود.

 کرونا همچنان گریبانگیر صنعت گردشگری اتریش

روزنامه اخبار سالزبورگ: صنعت گردشگری اتریش در تابستان سال جاری همچنان با چالش روبرو بوده است و با وجود کاهش محدودیت ها در فصل تابستان،  همچنان تعداد گردشگران داخلی و خارجی با آمار پیش از کرونا فاصله چشمگیری دارد. حال با افزایش تعداد مبتلایان در هفته‌های گذشته، بیم آن می رود که کشورهای همسایه از جمله آلمان محدودیت های سفر جدیدی را برای مسافران در مسیر اتریش اعمال نمایند. همچنین تمهیدات جدید دولت اتریش نیز سبب خواهد شد تا امکان سفر برای افرادی که واکسینه نیستند، محدود گردد. بین ماه‌های می و اکتبر، اقامت‌های شبانه در مقایسه با اولین  تابستان 2020، 22 درصد افزایش یافته است، اما طبق آمار بانک مرکزی اتریش همچنان 17 درصد تا  سطح پیش از بحران در سال 2019 فاصله دارد.  گردشگری داخلی نه تنها با فصل زمستانی متزلزل مواجه است، بلکه فصل تابستان هم کمک بسزایی به صنعت بحران دیده گردشگری اتریش نکرده است.

8درصد از شهروندان اتحادیه اروپایی با مشکل گرمایش در فصل زمستان روبرو بوده اند

یوروستات: به گزارش مرکز آمار اتحادیه اروپایی ، 8 درصد از شهروندان اتحادیه اروپایی در سال 2020 به طور مطلوب امکان گرمایش منزل را نداشته اند. این مساله تقریبا در میان تمامی‌کشورهای اتحادیه اروپایی رایج بوده است و بویژه در بلغارستان، لیتوانی، قبرس، پرتغال و یونان بحرانی تر از دیگر کشور ها بوده است.  این میزان در اتریش در حدود 2 درصد بوده است.

 روند افزایشی نرخ تورم در ماه اکتبر ادامه داشته است

وینرتسایتونگ: تورم در اتریش در ماه اکتبر 2021 به 6 . 3 درصد رسید که نسبت به ماه سپتامبر 3. 0 درصد افزایش داشته است. دلیل اصلی این افزایش، بالارفتن قمیت سوخت و انرژی به ویژه سوخت های فسیلی اعلام شده است. همزمان مرکز آمار اتریش در گزارش روز جمعه 29 اکتبر خود اعلاک کرده است که آخرین باری که تورم تا این حد در اتریش افزایش داشته است، مربوط به نوامبر سال 2011 می‌باشد. بر اساس برآورد اولیه اولیه مرکز آمار اتریش، شاخص هماهنگ قیمت مصرف کننده (HICP) برای اتریش که جهت مقایسه با منطقه یورو در نظر گرفته می‌شود، درطی یک سال تا 3.7 درصد افزایش یافته است.

 تاثیر قمیت سوخت بر قدرت خرید خانوار اتریشی در 40 سال گذشته

کوریه: هر چند قمیت ینزین و دیگر سوخت های فسیلی در ماه‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است اما در گذشته، سوخت‌گیری در اتریش گاهی بسیار گران‌تر از بود. دلیل این امر افزایش قدرت خرید خانوار اتریشی در طول 40 سال گذشته می‌باشد. طبق آمار موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش Wifo، یک کارگر ساده در سال 1980 برای هر لیتر بنزین به طور متوسط 7.6 دقیقه کار می‌کرد، این میزان در سال   2010 برابر با  5.2  دقیقه، در سال  2019 4.2 دقیقه و در سال 2020 زمانی که قیمت نفت در سراسر جهان سقوط کرد، تنها 3 دقیقه بوده است.

نه تنها سوخت، بلکه بسیاری از مواد غذایی نیز در 40 سال گذشته به میزان قابل توجهی ارزان شده است. در سال 1980، یک کیلو گوشت خوک تقریباً یک ساعت و نیم کار می‌کرد، اما امروز حدود 38 دقیقه است. برای نیم کیلو دانه قهوه، زمان کار دوباره از 38 دقیقه به 18 دقیقه در همان بازه زمانی کاهش یافت. برای آرد و شیر زمان کار از 8 دقیقه به کمتر از 4 دقیقه کاهش یافته است.  با این وجود با توجه به روند رشد نرخ تورم و مشکلات اقتصادی در زمان بحران کرونا، یک ششم جامعه اتریش در فقر به سر می‌برد و بدهی‌های بانکی افراد برای پرداخت نیازهای مصرفی روزمره اشان افزایش یافته است به طوری که در از هر شش نفر در اتریش یک نفر حداقل 1500 یورو به بانک جهت پرداخت نیازهای روزانه اش بدهی دارد.

استان سالزبورگ کمبود نیروی کار ماهر خود را از اسپانیا تامین می‌کند

خبرگزاری رادیو و تلویزیون اتریش: میزان بیکاری در اتریش در فاصله سه ماه اخیر رو به کاهش بوده است اما برخی استان‌ها همچنان با کمبود نیروی کار ماهر در حوزه‌های گردشگری و خدمات شهری با مشکلات اساسی روبرو می‌باشند. سازمان خدمات مشاغل اتریش در استان سالزبورگ با انتقاد از کرواسی و نفرستادن کارگرهای فصلی به اتریش، اسپانیا را شانس دوم سالزبورگ برای تامین نیروی مورد نیاز خود اعلام کرد. تنها در یک حوزه که گردشگری زمستانی در منطقه پیست اسکی اوبرتائرن است، این منطقه برای بازگشایی گردشگری زمستانی نیازمند سه هزار نیروی خارجی می‌باشد. طبق اطلاعات اعلام شده از سوی مرکز آمار اتریش، سالزبورگ پس از اتریش علیا کمترین نرخ بیکاری را در میان استان‌های اتریش دارد. 

 موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش : طرح اصلاحات مالیاتی دولت به رشد اقتصادی کمک خواهد کرد

خبرگزاری رادیو و تلویزیون اتریش : اصلاحات در نظام مالیاتی کشور به ویژه افزایش بخشودگی‌های مالیاتی، با بالابردن مصرف داخل به رشد اقتصاد کمک خواهد رساند، همچنین مشوق های سرمایه گذاری نیز به نوبه خود می‌توانند تاثیر مثبتی بر روند رشد اقتصادی کشور داشته بانشد. بر اساس پیش بینی موسسه پژوهش های اقتصادی اتریش، رشد اقتصادی اتریش برای دوره سال های 2022 تا 2026، نسبت به دیگر کشورهای اروپایی، به ویژه در حوزه یورو، با رشد اقتصادی بهتری روبرو خواهد بود. به پیش بینی این موسسه از بهار سال آینده میلادی، میزان بیکاری به سبب بهبود شرایط اقتصادی با شیب سریع تری کاهش خواهد یافت. گفتنی است تقریبا یک چهارم درصد رشد در دوره 2022 تا 2026 ناشی از اصلاحات مالیاتی  خواهد بود  و به طور خاص، حدود 0.2 درصد از رشد را به طور سالاینه به خود اختصاص خواهد داد. به‌طور متوسط، انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی  در این دوره پس ازرشد 4 . 4 درصد در سال جاری، 6 . 2 درصد  رشد کرده و تا سال اینده تا 5 درصد نیز برسد.

 احتمال جدا شدن بخش نفت و گاز شرکت او ام فا اتریش

استاندارد: با تغییر ریاست در شرکت نفت و گاز اتریش، به نظر می رسد که برنامه‌های راهبردی این شرکت برای فعالیت در آینده نیز دستخوش تغییرات کوچک و بزرگی بوده است. یکی از ایده‌های مطرح در حال حاضر، جدا کردن بخش نفت و گاز از یکدیگر و تعریف دو شرکت مجزا می‌باشد که مخالفان بسیاری در داخل و خارج از او ام فا دارد. با توجه به آخرین برنامه اعلام شده از سوی او ام فا، شرکت زیرمجموعه بورئالیس که در حوزه پتروشیمی و تولید پلاستیک فعالیت دارد و 75 درصد سهام آن متعلق به او ام فا می‌باشد، پالایشگاه‌ها و پمپ بنزین‌های زیرمجموعه را با مجموع 25 هزار کارمند در خود نگاه خواهد داشت و در مقابل در حوزه اکتشافات و تولید و در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر، در قالب شرکت جدیدی معرفی خواهد شد. بر اساس گزارش ها، او ام فا در حال حاضر به دنبال سرمایه گذار خارجی در این بخش می‌باشد. 

 تغییر الگو و میزان مصرف اتریشی‌ها از اینترنت

کوریه: استفاده شخصی از اینترنت در میان 90 درصد اتریشی‌ها افزایش داشته است.  به ویژه استفاده از اینترنت در میان افراد مسن در دوران کرونا افزایش چشمگیری داشته است. تقریباً 93 درصد از جمعیت ساکن اتریش بین 16 تا 74 سال در سال جاری برای موارد شخصی و اداری از اینترنت استفاده کرده اند که این رقم حدود 6.1 میلیون نفر است و نسبت به سال قبل حدود 5 درصد افزایش داشته است. توبیاس توماس، مدیر کل مرکز آمار اتریش در صحبت با روزنامه کوریه گفت: «دیجیتالی شدن جامعه اتریش همزمان با همه‌گیری کرونا شتاب بیشتری گرفته است: استفاده از اینترنت در جمعیت مسن‌تر در سال 2021 نسبت به سال قبل به طرز چشمگیری افزایش یافته است.»

طبق آمار، در سال 2010، تنها 28.2 درصد از افراد 65 تا 74 ساله و 52.8 درصد از افراد 55 تا 64 ساله از اینترنت استفاده می‌کردند. نسبت افرادی که چندین بار در روز از اینترنت استفاده می‌کردند از 59 به 62 درصد برای افراد 55 به 64 سال و از 36 برای افراد 65 به 74 سال به 38 درصد افزایش یافته است.

 ادامه روند افزایش جهانی قیمت مواد غذایی

کوریه: طبق گزارش سازمان ملل متحد، قیمت جهانی مواد غذایی  به بالاترین حد خود در 10 سال گذشته رسیده است. در این میان گروه کالایی غلات، روغن‌ها و محصولات لبنی بیشترین افزایش را در طول 3 ماهه سوم سال 2021 داشته اند. بر این اساس، قیمت های جهانی در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل 3.9 درصد افزایش یافته  و به بالاترین سطح خود پس از جولای 2011 رسید . فائو یکی از دلایل این امر را کاهش  میزان عرضه جهانی با میزان تقاضای ثابث اعلام نموده است. همزمان قیمت گوشت 0.7 درصد کاهش داشته و ارزش شاخص قیمت شکر نیز  تا منهای 8 . 1 درصد با کاهش روبرو بوده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما