ارتقاء رتبه اندونزی در رده بندی جهانی رقابت پذیری
بر اساس گزارش موسسه بین المللی توسعه مدیریت، اندونزی در سال 2021 با 3 پله صعود نسبت به سال گذشته، رتبه 37 را در رتبه بندی جهانی رقابت پذیری کسب نمود. از دلایل این صعود بهبود زیرساخت ها، افزایش تعداد کابران اینترنت و نیروی کار ارزان در این کشور عنوان شده است.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی توسعه مدیریت[1] (IDM)، اندونزی توانست با 3 پله صعود رتبه 37 را در رتبه بندی جهانی رقابت پذیری در سال جاری کسب نماید. در گزارش موسسه مذکور گفته شده است که علیرغم اینکه اقتصاد جهانی بدلیل شیوع ویروس کووید-19 بشدت آسیب دیده است ولی اندونزی توانست در مقایسه با سال قبل صعود 3 پله ای را تجربه نماید و دلیل این صعود نیز بهبود زیرساخت ها، افزایش تعداد کابران اینترنت و نیروی کار ارزان در این کشور اعلام شده است.
آقای بایوادی ویبوو سرپرست تحقیق و مشاوره در موسسه مدیریت دانشکده اقتصاد و تجارت دانشگاه اندونزی در ارتباط با انتشار گزارش مذکور گفت "بهبود سیاست مالیاتی و نیروی کار ارزان این کشور دلیل این افزایش است. وی اضافه کرد که موقعیت اندونزی در رتبه بندی قوانین تجارت که بخشی از نمره رقابت پذیری کلی است از50 در سال گذشته به 40 رسیده است، زیرا مقررات ناهمگون بین مقامات دولت مرکزی و استانها ( منطقه ای ) در اندونزی مانع جذابیت تجاری میشود. وی همچنین معتقد است که بهبود زیرساخت های اساسی مانند احداث ابنیههای راهبردی همچون جادهها، بنادر، راه آهن و همچنین زیرساخت های مخابراتی در جهت دسترسی بهتر برای اتصال به اینترنت دلایل اصلی رتبه بالاتر اندونزی است. وی با اشاره به افزایش هر چه بیشتر استفاده از اینترنت در اندونزی گفت که تعداد کاربران اینترنت در اندونزی بطور تصاعدی افزایش یافته است و این باعث توسعه زیر ساخت های مخابراتی شده است. در همین زمینه، بر اساس مطالعات انجام شده از سوی انجمن ارائه دهندگان اینترنت اندونزی، تعداد کاربران اینترنت در این کشور در سال گذشته به 196 میلیون نفر (جمعیت کل اندونزی 270 میلیون نفر میباشد) رسید که افزایش 14.6% نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. در خصوص نقش هر چه بیشتراستفاده از اینترنت در اندونزی طبق گزارش منتشره از سوی موسسه مطالعاتیe-Conomy SEA که توسطGoogle Temasek وBain &Co ارائه شده است اقتصاد مبتنی بر اینترنت دراندونزی در سال 2025 به 124 میلیارد دلار افزایش می یابد.
درگزارش دو سال قبل(2019) موسسه بین المللی توسعه مدیریت، اندونزی توانست با 11پله صعود در بین 63 اقتصاد به رتبه سی و دوم در رده بندی رقابت جهانی دست یابد. گذشته از دلایل ارائه شده در گزارش برای ارتقاء رتبه رقابت پذیری اندونزی ، همچنین این بهبودی را میتوان در تلاش دولت اندونزی برای ادامه اصلاحات ساختاری عنوان کرد. همزمان سیستم خدمات ارسال آنلاین در کاهش بورکراسی اداری و ارائه خدمات اداری در سطح ملی و منطقه ای با یک فرآیند استاندارد سازی برای صدور مجوز نیز در این خصوص موثر و مفید بوده است .
[1] -International Institue for Management Development .(IMD)
موسسه مذکور درکشور سوئد میباشد که یک مرکز تحقیقاتی است و در سال 1989 تاسیس شده است و رتبه بندیها را بر اساس آمارها و ایدههای مدیریتی که توسط 63 اقتصاددان مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد، بصورت سالیانه تعیین می نماید.