معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۲۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۴۹۶

آمار مبتلایان به تب دنگی در اندونزی و راههای مقابله با آن

تب دنگی از طریق پشه‌ای به نام آئدس (پشه تب زرد) به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده‌است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی وجود دارد.

تب دنگی از طریق پشه‌ای به نام آئدس (پشه تب زرد) به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده‌است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی وجود دارد. این بیماری اخیراً گسترش زیادی یافته‌است و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشته‌ است. علائم این بیماری سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است. ابتلا به تب دنگی در فصل بارانی سال افزایش می یابد.

آمار مبتلایان در اندونزی:

بر اساس اعلام وزارت بهداشت اندونزی در شش ماهه نخست سال 2020 تا تاریخ 2 جولای (12 تیر 99) تعداد 70418 نفر به تب دنگی مبتلا شده و تعداد 458 نفر نیز جان خود را از دست داده اند. این آمار نسبت به مدت مشابه سال 2019 (105222 مبتلا و 727 کشته) کمتر شده اما نسبت به 6 ماهه نخست سال 2018 (21861 مبتلا و 158 کشته) افزایش قابل توجهی داشته است.

اکثر موارد ابتلا در نواحی جاوه غربی (10485 مورد)، بالی (8930 مورد) و جاوه شرقی (5781 مورد) به ثبت رسیده است. به گفته رئیس مرکز بهداشت جاوه غربی، تا تاریخ 2 جولای سال جاری حداقل 95 مورد فوت بر اثر تب دنگی در این استان گزارش شده است.

مطابق اعلام آزانس هواشناسی، اقلیم شناسی و ژئوفیزیک اندونزی (BMKG)، بیش از نیمی از کشور اندونزی وارد فصل خشک شده اما در سایر نواحی این مجمع الجزایر بارندگی‌های طولانی مدت ظرف2 ماه آینده پیش بینی می‌شود و ساکنین مناطق پر بارش می‌بایست احتیاط بیشتری در این خصوص بعمل آورند.

راههای مقابله:

سم پاشی از طریق ایجاد مه آفت کش یکی از راههای موثر نابود کردن پشه ناقل تب دنگی می‌باشد که این امر با توجه به شیوع ویروس کرونا، حضور مردم در منازل و ضررهای این سموم بر بدن افراد در برخی مناطق امکان پذیر نمی‌باشد.

خانم سیتی نادیا ترمیزی رئیس بخش بیماری‌های واگیر دار و قابل انتقال از جانوران در وزارت بهداشت اندونزی  پیشگیری را بهترین راه مبارزه با دنگی دانست. وی استفاده از حشره کش ها در مواقع ضروری و عمل به دستورات سه گانه تخلیه آب، گذاشتن درپوش و یا دفن هر ظرف یا محفظه ای که قابلیت جمع شدن آب درون آن وجود دارد را از راههای پیشگیری از دنگی عنوان نمود. پشه دنگی نزدیک آب تخم گذاری می‌کند.

پشه تب زرد در طول روز تغذیه خود را انجام می دهد و اکثرا گزش توسط آنها بین ساعات 10 الی 12 قبل از ظهر و بین ساعات 4 الی 5 بعد از ظهر و قبل از غروب اتفاق می افتد که می‌بایست احتیاط بیشتری در این ساعات بعمل آید.

تب مداوم بیش از 3 روز، لکه‌های قرمز روی پوست و خونریزی از نقاطی از بدن از جمله لثه‌ها و بینی از علائم این بیماری می‌باشند که در صورت بروز می‌بایستی به نزدیک ترین مرکز بهداشت مراجعه شود.در برخی از موارد شباهت علائم تب دنگی و کووید -19 می‌تواند موجب پیچیدگی در امر تشخیص مبتلایان گردد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما