معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۹/۰۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۲

امضای یادداشت تفاهم انتقال انرژی از استرالیا به اندونزی در حاشیه نشست سران گروه 20

از مهمترین دستاوردهای نشست سران گروه 20 برای اندونزی جذب میلیاردها دلار سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف به ویژه انرژی‌های پاک و تجدید پذیر بود.

وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی با شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر استرالیایی تحت عنوان Sun Cable یادداشت تفاهم همکاری امضاء نمود و اولین گام را برای ایجاد یک شبکه توزیع انرژی در سراسر جزایر این کشور برداشت که بر اساس نظر کارشناسان با سرمایه گذاری مورد نظر در دهه آینده پتانسیل اقتصادی صنعت سبز را در اندونزی حدود 115 میلیارد دلار ایجاد خواهد کرد. بر اساس بیانیه مشترکی که از سوی شرکت  Sun Cable و وزارت انرژی ومنابع معدنی اندونزی (ESDM) منتشر شد شرکت استرالیایی متعهد به  اجرای اتصال شبکه برق  و توسعه برنامه‌های فنی  آن در اندونزی خواهد بود.

آقای دیوید گریفین، بنیانگذار و مدیر اجرایی Sun Cable، در این مورد اظهار داشت : "سان کابل مفتخر است که با وزارت انرژی و منابع معدنی همکاری کند زیرا سیاست و برنامه فنی اندونزی برای اتصال به شبکه را شکل می دهد. ما به دنبال به اشتراک گذاشتن تخصص Sun Cable در تولید انرژی خورشیدی و انتقال از راه دور با اندونزی هستیم زیرا این کشور سیاست و رویکرد فنی آن را برای اتصال بین جزیره ای شکل می دهد."

بر اساس اطلاعات منتشره شرکت استرالیایی Sun Cable در حال حاضر روی بزرگترین پروژه تولید انرژی خورشیدی، باتری و کابل زیردریایی جهان (PowerLink ) فعال می‌باشد که استرالیا را به آسیا وصل می‌کند و تولید انرژی خورشیدی از مناطق داخلی آن کشور و از طریق سنگاپور به اندونزی انتقال می یابد و در مناطق مختلف توزیع اندونزی توزیع می‌شود. این پروژه 17 تا 20 گیگاوات برق تولید می‌کند، یک سیستم ذخیره انرژی باتری با سرعت 36 تا 42 گیگاوات ساعت می‌باشد و طولانی ترین سیستم انتقال کابلی زیردریایی جهان با طول 4200 کیلومتر می‌باشد که عمدتاً از طریق آب های اندونزی عبور می‌کند. این کشور برای رسیدن به هوای کاملا پاک (کربن صفر) تا سال 2060 بر اساس کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس باید برای تامین نیاز انرژی مصارف خانگی و صنعت خود تا سال 2035 باید 25 برابر ظرفیت فعلی  انرژی تولید نماید که به عبارت دیگر، این کشور نیاز به تولید 298 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر دارد. البته اکثر مکان‌های تولید این نوع انرژی‌ها در اندونزی در مناطق دور از جمعیت یا مراکز صنعتی  هستند.

آقای عارفین صریف وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی نیز در خصوص یادداشت تفاهم امضاء شده با شرکت استرالیایی گفت: " زیرساخت های انرژی برای اتصال مراکز تولید انرژی به مراکز پرمصرف انرژی بسیار مهم است. بنابراین، اندونزی در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد یک ابرشبکه برای رفع عدم تطابق بین منابع انرژی تجدیدپذیر و مکان مناطق با تقاضای بالای برق و همچنین حفظ ثبات و امنیت سیستم برق است.»

بر اساس مطالعه ای که هفته قبل منتشر شد، توسعه صنعت سبز در اندونزی می‌تواند حداقل 115 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور اضافه کند و تا سال 2035 پنج میلیون شغل ایجاد نماید. در این خصوص گفتنی است که در برنامه دراز مدت اندونزی تحت عنوان "کومودوی سبز: فرصت اندونزی در انقلاب صنعتی سبز" آمده است که این کشور فرصتی منحصر به فرد برای بهره مندی از مزایای صنعت یا تجارت به اصطلاح سبز دارد که رقابت، رشد و پذیرش اجتماعی آن متکی به کربن صفر است. برنامه مذکوریافته‌های اولیه یک مطالعه مشترک از وزارتخانه مذکور و شرکت استرالیایی Sun Cable را برجسته کرد. بر اساس این برنامه، پنج صنعت حیاتی در اندونزی پتانسیل سبز شدن را دارند که عبارتند از استخراج معادن و فرآوری مواد معدنی، انرژی و سوخت، تولید حمل و نقل، فرآوری مواد غذایی و کشاورزی و همچنین زیرساخت های فناوری اطلاعات. در این مطالعه آمده است که با پیوند این صنایع به منابع انرژی تجدیدپذیر، اندونزی می‌تواند مصرف کنندگان داخلی و جهانی را تامین کند که به طور فزاینده ای نسبت به اثرات زیست محیطی محصولات مصرفی خود انتقاد دارند.

بر اساس نظر محققان متخصص که مطالعه مذکور را انجام دادند، با ظهور بازارهای جدیدبرای اندونزی، این صنایع طی دهه آینده شاهد تغییرات قابل توجهی خواهند بود. به عنوان مثال، صنعت خودروسازی اندونزی این پتانسیل را دارد که از تمرکز داخلی فعلی خود به یک قطب جهانی برای تولید خودروهای برقی و باتری  قابل شارژ ( باطری لیتیومی ) تبدیل شود. این رشد اقتصادی در اندونزی باعث ایجاد پنج میلیون شغل جدید و ارتقای مهارت نیروی کار موجود در فناوری‌های آینده  این کشور می‌شود. لذا سرمایه‌گذاری قابل توجهی در زیرساخت های تولید برای صنایع سبز برای بازگشایی این پتانسیل مورد نیاز است که به 40 میلیارد دلار یا 550 تریلیون روپیه سرمایه‌گذاری سالانه تا سال 2035خواهد رسید.در مقایسه، سرمایه گذاری مستقیم داخلی و خارجی اندونزی - خارج از بانکداری و مالی، نفت و گاز، و بخش های کوچک و متوسط - در سال گذشته حدود 900 تریلیون روپیه بود.

لازم به ذکر است پروژه powerLink  انرژی خورشیدی تولیدی در استرالیا را از طریق کابل زیردریایی به اندونزی و سپس به سنگاپورمنتقل می نماید. چشم اندازشرکت  Sun Cable این است که  بخشی از نیازهای انرژی منطقه هند و اقیانوس آرام را از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تامین نماید. این شرکت در حال ایجاد یک صنعت جدید صادرات انرژی سبز و کاهش انتشار جهانی گازهای گلخانه ای می‌باشد. این طرح تحت عنوانا انرژی آسیا- پاسفیک  AAPowerLink بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان و تاسیسات ذخیره باتری در قلمرو شمالی را با یک سیستم انتقال 5000 کیلومتر ترکیب می‌کند تا به مناطق داروین، سنگاپور و سپس اندونزی و برخی دیگر از کشورها برق قابل اطمینان و اعتماد و قیمت رقابتی عرضه  نماید. برق قابل توزیع طبق این طرح3.2گیگاوات ساعت می‌باشد و مساحت این مزرعه خورشیدی نیز 12000 هکتار می‌باشد و انتظار می رود این پروژه عظیم در نوع خود تا 15 درصد از نیاز برق سنگاپور را از سال 2028 تامین کند و پیشرفت سنگاپور و استرالیا را به سمت اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آب و هوا سرعت بخشد. مدل‌سازی Sun Cable نشان می‌دهد که AAPowerLink می‌تواند انتشار گازهای گلخانه‌ای سنگاپور را تا ۶ میلیون تن در سال کاهش دهد، که با کل شکاف کاهش آب و هوا در اهداف اعلام‌شده سنگاپور در سال ۲۰۳۰ مطابقت دارد. این پروژه بیش از 30 میلیارد دلاری قرار است یکی از بزرگترین پروژه‌های زیرساختی انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان باشد. همچنین توسعه اقتصادی در قلمرو شمالی را افزایش می‌دهد و فرصت‌هایی را برای توسعه یک قطب انرژی‌های تجدیدپذیر ارائه می‌کند و راه را برای صنعت صادرات جدید استرالیا به ارزش 2 میلیارد دلار در انرژی‌های تجدیدپذیر با پتانسیل ایجاد هزاران شغل سوق می‌دهد.

با توجه به اینکه درمنطقه آسیای جنوب شرقی، تقاضای انرژی به طور متوسط رشد 6 درصد در سال دارد و پیش بینی شده است که تا سال 2040 این رشد به60 درصد افزایش یابد ، لذا تقاضا برای انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل هزینه کم آن نیزدر حال افزایش است. در این زمینه استرالیا دارای بالاترین سرانه منبع خورشیدی دربین کشورهای گروه 20 و رتبه  دوم در جهان است. این یک فرصت منحصر به فرد برای صادرات حجم زیادی از انرژی‌های تجدیدپذیر، حمایت از نیازهای انرژی منطقه و حفظ رشد اقتصادی ایجاد نموده است که استرالیا بخوبی از آن استفاده می نماید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما