معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۱۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۸۱

توسعه همکاری‌های بهداشتی اندونزی در سایه اجلاس G20

اندونزی ریاست گروه 20 را از دسامبر 2021 تا نوامبر 2022 با انتخاب شعار "با هم بازیابی کنید، قوی تر شوید" بر عهده گرفت. انتخاب این موضوع از سوی اندونزی به دلیل همه‌گیری کووید-19 و تأثیرات آن بر جهان و نیاز به تلاش‌های مشترک و فراگیر برای یافتن راه‌حل‌هایی برای بهبود صورت گرفت. برای دستیابی به این هدف، اندونزی بر سه بخش اولویت دار تقویت معماری بهداشت جهانی، تحول دیجیتال و انتقال انرژی به عنوان کلید بهبود قوی و پایدار تأکید نمود.

فعالیت‌های مختلف انجام شده در طول یک سال گذشته و برگزاری نشستها و جلسات مشترک پیش از برگزاری اجلاس سران در 16-15 نوامبر سال2022، مزایای استراتژیکی را در بخش اقتصاد، سیاست خارجی و توسعه اجتماعی برای اندونزی به دنبال داشته است که یکی از آنها توسعه همکاری‌های بهداشتی میان اندونزی با کشورهای عضو این سازمان می‌باشد. در همین رابطه اخیراً وزارت بهداشت اندونزی با صدور بیانیه ای اعلام نمود: به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تحقق تحول سلامت در این کشور به هشت توافق دوجانبه با رهبران جهان در زمینه توسعه همکاری‌های بهداشتی دست یافته است. بودی گونادی سادیکین، وزیر بهداشت اندونزی با تأیید این خبر اظهار داشت: هشت توافق دوجانبه با برخی از کشورهای گروه 20 منعقد شده است که به زودی اجرای آن‌ها پیگیری خواهد شد. وی در ادامه افزود البته ما در اینجا متوقف نخواهیم شد و به تلاش های خود برای توسعه همکاری‌ها ادامه می دهیم.

 اولین توافق با کره جنوبی در دومین نشست وزیران بهداشت G20 در بالی در 27 تا 28 اکتبر 2022 انجام شد. به گفته سادیکین، حوزه همکاری با کره جنوبی در راستای شش محور تحول سلامت است که در حال حاضر در اندونزی دنبال می‌شود که مهمترین آنها عبارتند از گسترش خدمات پزشکی در بیمارستان‌ها و تسریع همکاری با صنعت داروسازی و بیمارستان‌های کره جنوبی.

دومین توافق با آفریقای جنوبی انجام شد. در این خصوص دو کشور توافق نمودند در مورد چگونگی بهبود توالی‌یابی ژنومی و mRNA (پیام‌رسان ریبونوکلئیک اسید) تبادل اطلاعات داشته باشند.

برگزاری نشست دوجانبه با عربستان سعودی منجر به سومین توافق در قالب کمک مالی 5 میلیون دلاری عربستان سعودی برای داروهای مننژیت و واکسن برای مسافران حج و عمره شد. علاوه بر این، امارات متحده عربی نیز اعلام نموده است 10 میلیون دلار برای کنترل سل در اندونزی اختصاص خواهد داد. همچنین اندونزی تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای کسب حمایت عربستان سعودی از طریق صندوق واسطه مالی (FIF) در پیشگیری از همه‌گیری، تقویت تحقیقات و ساخت VTDsشامل واکسن، درمان و ابزارهای تشخیصی در کشورهای با درآمد متوسط ادامه می دهد. علاوه بر این، وزارت بهداشت اندونزی، همراه با آژانس حفاظت از کارگران مهاجر اندونزی و وزارت نیروی انسانی، در مورد یادداشت‌ تفاهم امضا شده با عربستان سعودی، به‌ویژه توافقنامه در مورد استقرار پرستاران، گفتگوهایی را انجام داده‌اند.

چهارمین توافقنامه مربوط به بررسی پتانسیل همکاری بین اسپانیا و اندونزی است. اسپانیا در نیمه دوم سال 2023 رئیس اتحادیه اروپا خواهد بود و اندونزی نیز در همان سال رئیس اتحادیه آ سه آن می‌باشد.

پنجمین توافق بین اندونزی و هلند منعقد شده است. از اندونزی دعوت شده است تا به صورت مشترک با هلند ریاست مجمع جهانی تولید محلی در سال 2023 را بر عهده داشته باشد. وزارت بهداشت اندونزی امیدوار است با توجه به میزبانی هلند در آژانس پزشکی اروپا (EMA) از حمایت این کشور در ظرفیت سازی مرتبط با VTD ها و برنامه‌های انتقال دانش در تنظیم و نظارت بر داروها برخوردار شود.

توافق ششم در نشست دوجانبه میان اندونزی و  آلمان در ارتباط با برنامه‌های آموزشی قبل از عزیمت به دست آمده است. انتظار می رود این اقدام تعداد پرستاران شاغل در آلمان را افزایش دهد.

هفتمین توافقنامه نیز مربوط به همکاری با آمریکا از طریق اکتشاف پروژه ARPA-H است که یک مرکز تحقیقاتی تحت هماهنگی موسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) است. اندونزی خواهان تأسیس یک واحد تحقیقات بالینی در بهترین بیمارستان اندونزی برای تحقیق و توسعه از سوی موسسه ملی بهداشت آمریکا می‌باشد. همچنین از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در آمریکا خواسته است تا با ایجاد مشارکت و اعزام کارشناسان از ساخت آزمایشگاه ملی بهداشت عمومی اندونزی حمایت کنند. برقراری همکاری بین بیمارستان‌های آمریکا مانند بوستون، MD اندرسون، کلینیک کلیولند وکلینیک مایو، با بیمارستان‌های اندونزی با حمایت آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا  (USAID)یکی دیگر از موارد توافق میان دو کشور می‌باشد.

آخرین و هشتمین توافق نیز بین اندونزی و برزیل منعقد شده است. دو کشور توافق کرده‌اند در زمینه واکسن‌ها، نظارت بر بیماری‌های عفونی، و مدیریت آربوویروس‌ها و همچنین تلاش‌ها برای کاهش مالاریا با یکدیگر همکاری کنند.

اندونزی از سال 2010، برنامه‌هایی را برای حمایت از اهداف استراتژیک جدید دولت در رابطه با بخش سلامت، انجام داده است با این حال، در مقایسه با سایر کشورها، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و عملکرد کیفی اندونزی هنوز پایین‌تر از سطح استاندارد است و علیرغم سرمایه گذاری‌های انجام شده، بخش بهداشت اندونزی هنوز با برخی مسائل اساسی مواجه است به طوریکه بر اساس داده‌های ارائه شده، این کشور در شاخص اثربخشی پوشش سلامت جهانی در رتبه 153 از 204 کشور قرار دارد. گسترش بیماری همه گیر کووید-۱۹ نیز شکنندگی زنجیره‌های تامین پزشکی در اندونزی را آشکارتر نموده و آسیب‌پذیری‌های خاصی مانند شکاف‌ در زیرساخت‌های بهداشتی، در دسترس بودن و کیفیت کارکنان بهداشتی و نابرابری در دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی را در سیستم‌های بهداشتی اندونزی تقویت کرده است. دولت اندونزی با آگاهی از نیاز به بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و کاهش نابرابری در دسترسی به مراقبت های بهداشتی اقداماتی را در پیش گرفته است که توافق با کشورهای توسعه یافته در سایه ریاست بر گروه 20 در سال2022 و بهره گیری از این فرصت می‌تواند یکی از اقدامات موثر در جهت ارتقاء و تحقق تحول سلامت در اندونزی باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما