معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۲۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۸۷

رونق صنعت گردشگری اندونزی پس از همه گیری کووید-19

اندونزی بعنوان یکی از کشورهایی است که سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر خارجی می‌باشد و در مجموع حدود 12 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور از صنعت گردشگری تامین می‌گردد. ولی با شیوع ویروس کرونا( کووید -19) در اواخر سال 2019 این صنعت در اندونزی همانند سایر کشورهای دنیا با افت شدید مواجه و درآمدناشی از آن به صفر رسید. با تحت کنترل درآمدن کووید -19 و برداشته شدن محدودیت ها از اوایل سالجاری میلادی بخش گردشگری نیز در حال بازگشت به دوران شکوفایی خود می‌باشد.

گردشگری بخشی با پتانسیل رشد اقتصادی پایدار هم برای اقتصادهای در حال توسعه و هم برای اقتصادهای نوظهور است. این صنعت با زنجیره‌های تامین در سایر بخش ها و سیستم های بازار مرتبط است و به زیرساخت های فیزیکی و منابع انسانی وابسته می‌باشد و تحت تأثیر قوانین امور خارجی و سیاست های کار و محیط زیست قرار دارد. ایجاد یک بخش گردشگری قوی و انعطاف پذیر در دنیایی که بحران اقتصادی، بیماری‌های همه گیر و تغییرات آب و هوایی را تجربه می‌کند، بسیار مهم است.

اندونزی بعنوان یکی از کشورهایی است که سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر خارجی می‌باشد و در مجموع حدود 12 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور از صنعت گردشگری تامین می‌گردد. ولی با شیوع ویروس کرونا( کووید -19) در اواخر سال 2019 این صنعت در اندونزی همانند سایر کشورهای دنیا با افت شدید مواجه و درآمدناشی از آن به صفر رسید. با تحت کنترل درآمدن کووید -19 و برداشته شدن محدودیت ها از اوایل سالجاری میلادی بخش گردشگری نیز در حال بازگشت به دوران شکوفایی خود می‌باشد. بطوریکه بر اساس داده‌های موسسه آماراندونزی (BPS) تنها در ماه ژوئن ه سالجاری تعداد 477000 گردشگرخارجی وارد اندونزی شدند که بالاترین تعداد از زمان شروع همه گیری کووید-19 است که نسبت  به ماه قبل ( می ) 38 % و نسبت به سال قبل 6398.46 درصد افزایش داشته است. طبق داده‌های مذکور در شش ماهه اول سالجاری ( ژانویه تا ژوئن ) 1.2 میلیون گردشگر خارجی وارد اندونزی شدند .

وزیر گردشگری و اقتصاد خلاق اندونزی آقای ساندیاگا اونو در این خصوص طی مصاحبه ای  اعلام کرد که پیش بینی این وزراتخانه ورود 2.5 میلیون گردشگر خارجی تا پایان سال 2022 به کشور می‌باشد. وی اضافه کرد که این رقم در محدوده هدف تعیین شده توسط وزارت یعنی  1.8 تا 3.6 میلیون نفر برای سالجاری می‌باشد. طبق گفته ایشان، هدف گذاری برای سال آینده دو برابر شدن این رقم می‌باشد .

از مهمترین دلایل افزایش ورود گردشگران خارجی به اندونزی علاوه بر برداشته شدن محدودیت های اجتماعی ناشی از کووید-19 ، روند مثبت رشد اقتصادی این کشور و بازگشت فعالیت های تجاری و افزایش مصرف داخلی می‌باشد . بر اساس داده‌های موسسه آمار اندونزی رشد اقتصادی کشور در سالجاری تاکنون رقم 5.33 درصد را ثبت نموده است. همچنین با توجه به اینکه  نشست سران گروه 20 در بالی در ماه نوامبر برگزار خواهد شد آمار ورود گردشگران خارجی را افزایش خواهد داد بطوریکه پیش بینی شده است در همان ماه احتمالا 40 تا 50 هزار گردشگر خارجی وارد اندونزی خصوصا شهر بالی محل برگزاری اجلاس شود.

با پیش بینی ورود  2.5 میلیون گردشگر خارجی تا پایان سال، درآمد ارزی ناشی از این تعداد گردشگر برای اندونزی  احتمالا تا 1.7 میلیارد دلار خواهد رسید. این میزان درآمد بدون محاسبه سهم بخش اقتصاد خلاق کشور می‌باشد. این پیش بینی ارز از بخش گردشگری است که 13 زیر بخش دارد. اقتصاد خلاق نیز دارای 17 زیر بخش است. طبق اعلام بانک مرکزی سهم بخش گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشور 4.5 درصد و سهم اقتصاد خلاق  نیز در حال حاضر بالای 7.5 درصد است، بنابراین این دو بخش در مجموع 12 درصد در تولید ناخالص داخلی کشورسهیم هستند.

یکی از مهمترین بخش های گردشگری در اندونزی صنعت هوانوردی می‌باشد که از آن بعنوان ستون فقرات حمل و نقل یاد می‌کنند. در این خصوص آقای گومیوانگ وزیر صنعت اظهار داشت که پس از عبور از همه‌گیری کووید-19، انتظار می‌رود تعداد مسافران هوایی در اندونزی با 30 درصد رشد در چند سال آینده به 140 میلیون مسافر در سال برسد. این امر اندونزی را بر اساس خرید هواپیما و ارزش تجاری، پس از چین به دومین بازار حمل و نقل هوایی در جهان تبدیل خواهد کرد. بر این اساس صنعت هوایی محرک اصلی اقتصاد کشور می‌باشد و ما اصرار داریم که صنعت هوانوردی که متشکل از صنعت هواپیماسازی و ساخت قطعات، صنعت تعمیرات نگهداری و تعمیرات اساسی و صنعت ساخت هواپیماهای بدون سرنشین است، در ارائه راه حل ها بیش از حد توانمند باشد.

مقام اندونزیایی اضافه کرد که بزرگترین کشور مجمع الجزایرجهان با 17000 جزیره به طول 5150 کیلومتر از شرق به غرب، حمل و نقل هوایی سریعترین راه برای سفر در مناطق مختلف است. وی ادامه داد: انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (IATA) همچنین تخمین زد که اندونزی تا سال 2034 به ششمین بازار حمل و نقل هوایی در جهان تبدیل خواهد شد. از سوی دیگر بر اساس گزارش شورای جهانی گردشگری و سفر، تعداد گردشگران بین المللی  ورودی به اندونزی تا سال 2028 به سالانه 24 میلیون نفر خواهد رسید.

توسعه صنعت گردشگری از اولویت ها و تاکیدات دولت آقای جوکووی طی دوره ریاست جمهوری وی بوده است. از نظر مقامات اندونزی صنعت گردشگری ظرفیت و توانمندی آن را دارد که بعنوان بزرگترین بخش درآمد ارز خارجی به کشور تبدیل شود، درحالیکه این بخش چهارمین منبع ورود ارز به کشور بعد از صادرات محصولاتی همچون روغن پالم ، نفت و گاز و مواد معدنی ( عمدتا زغال سنگ ) می‌باشد .

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما