معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اقتصاد دریا محور اندونزی

اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مجمع الجزایر جهان دارای تنوع زیستی و طبیعی فراوانی است. منابع دریایی که مجموعه متنوعی از محیط دریایی را حفظ می‌کند و چشم اندازهای قابل توجهی را برای ایجاد بخش های جدید و نوظهور ارائه می دهد. آب های اندونزی فرصت های اقتصادی مختلفی در بخش هایی از جمله منابع زنده و غیر زنده دریایی، صنعت، گردشگری، حمل و نقل و تدارکات را ارائه می دهد.

رونق صنعت گردشگری اندونزی پس از همه گیری کووید-19

اندونزی بعنوان یکی از کشورهایی است که سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر خارجی می‌باشد و در مجموع حدود 12 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور از صنعت گردشگری تامین می‌گردد. ولی با شیوع ویروس کرونا( کووید -19) در اواخر سال 2019 این صنعت در اندونزی همانند سایر کشورهای دنیا با افت شدید مواجه و درآمدناشی از آن به صفر رسید. با تحت کنترل درآمدن کووید -19 و برداشته شدن محدودیت ها از اوایل سالجاری میلادی بخش گردشگری نیز در حال بازگشت به دوران شکوفایی خود می‌باشد.

پیش بینی رشد 5 میلیونی تعداد مشاغل وابسته به گردشگری در اندونزی تا دهه آینده

بر اساس پیش بینی شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، رشد صنعت گردشگری جهان در سال 2023 به وضعیت پیش از همه گیری کرونا بازخواهد گشت. همچنین این گزارش پیش بینی نموده است در ده سال آینده گردشگری جهان، سالانه 8/5 درصد رشد خواهد داشت و تا سال 2032 تعداد 126 میلیون شغل وابسته به گردشگری ایجاد خواهد شد که بیشترین آن به تعداد 5 میلیون شغل در اندونزی خواهد بود.

تمهیدات دولت اندونزی برای افزایش سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی

صنعت گردشگری اندونزی که همواره نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی ( GDP ) این کشور ایفاء می نماید با شیوع ویروس کرونا شدیدا متضرر شد و ضمن اینکه همه گیری این ویروس موجب بیکاری چند میلیون نفر در بخش ها و صنایع وابسته به این صنعت گردید ، فعالیت بخش هایی همچون حمل و نقل ، هتلداری ، رستوران‌ها ، صنایع دستی سنتی ، تولید مواد غذایی و ده‌ها کسب و کار دیگر را نیز طی این مدت با تعطیلی و یا با حداقل تحرک مواجه نمود.

ابداع دستگاه جدید تشخیص کرونا از طریق تنفس توسط دانشگاه گاجامدا اندونزی

اول اسفند 1399 مراسم رونمایی از دستگاه جدید تشخیص کرونا از طریق تنفس که توسط دانشگاه گاجامدا اندونزی ابداع شده است و با عنوان " ابداع دستگاه GeNose C19 برای گردشگری اندونزی " در هتلی در جاکارتا پایتخت اندونزی برگزار این شد. این مراسم همزمان به صورت آنلاین نیز برگزار می‌شد و دعوت شدگان میتوانستند به صورت حضوری یا مجازی در این مراسم شرکت نمایند.

چالش های اقتصادی اندونزی در سال 2020 و چشم انداز برای سال 2021

شیوع ویروس کرونا و همه گیری جهانی آن در سال 2020 و تلاطم ایجاد شده ناشی از آن در تجارت بین الملل موجب شد تا نه تنها اقتصادهای کوچک، در حال ظهور و حتی بزرگترین اقتصادهای جهانی در تجارت، سرمایه گذاری و تولید به بدترین شکل آسیب ببیند و بسیاری از اقتصادهای دنیا رکود را تجربه و رشد منفی را ثبت نمایند. اندونزی نیز بعنوان شانزدهمین اقتصاد دنیا و یکی از اقتصادهای در حال ظهور از آثار ویرانگر این ویروس بی نصیب نماند و اقتصادش با رشد منفی به رکود رسید.