معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۱

افزایش قیمت سوخت در اندونزی

دولت اندونزی در ماه سپتامبر، قیمت سوخت یارانه ای را حدود 30 درصد افزایش داد و همزمان سه طرح کمک اجتماعی برای تقویت قدرت خرید مردم در میان خطر فشار تورمی را معرفی کرد.

اندونزیایی‌ها از سال 2019 تاکنون برای هر لیتر بنزین یارانه ای 7650 روپیه (0.51 دلار آمریکا) می‌پردازند که به گفته مقامات حدود 40 درصد کمتر از قیمت تخمینی بازار است. گازوییل یارانه ای با قیمت 5150 روپیه (0.35 دلار آمریکا) در هر لیتر، کمتر از یک سوم قیمت بازار به فروش می رسد.چند دهه پیش، اندونزی یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت بود و در دهه 60 به عضویت سازمان کشورهای صادرکننده نفت درآمد، اما تولید نفت از آن زمان کاهش یافت و در دهه 2000 به یک کشور واردکننده خالص نفت تبدیل شد. اندونزی همچنان صادرکننده گاز است.

یارانه‌های بالای انرژی، تورم اندونزی را به میزان 4.69 درصد در ماه اوت مهار کرد و به بانک مرکزی این امکان را داد که افزایش نرخ بهره را از سال 2018 تا ماه گذشته به تعویق بیندازد، بانک اندونزی در ماه گذشته به طور غیرمنتظره ای نرخ های سیاستی خود را 25 واحد پایه افزایش داد و به 3.75 درصد رساند زیرا هشدار داد فشار قیمت ها به مناطق بیشتری در اقتصاد سرایت می‌کند و تورم می‌تواند از هدف 2 تا 4 درصدی خود تا سال 2023 عبور کند.اندونزی در ماه سپتامبر ، قیمت سوخت یارانه ای را حدود 30 درصد افزایش داده است، قیمت بنزین یارانه ای از 7650 روپیه به 10000 روپیه (67 سنت آمریکا) در هر لیتر افزایش یافت، در حالی که گازوئیل یارانه ای از 5150 روپیه به 6800 روپیه در هر لیتر افزایش یافت.

توزیع کمک‌های اجتماعی  

وزیر دارایی ، سری مولیان ایندراواتی ، اعلام کرد که ؛ دولت قرار است سه طرح کمک اجتماعی به ارزش 1.62 میلیارد دلار آمریکا (24.17 تریلیون روپیه) را در تلاش برای تقویت قدرت خرید مردم در میان خطر فشار تورمی ، در نتیجه افزایش قیمت سوخت یارانه ای اجرا کند.خانم ایندراواتی توضیح داد که کمک های اجتماعی به سه نوع تقسیم می‌شود ، 1. پرداخت مستقیم نقدی ، 2. یارانه دستمزد 3. تخصیص بودجه برای حمل و نقل عمومی. وزیر دارایی افزود ؛ کمک‌های اولیه به 20.65 میلیون گروه ذی‌نفع در قالب انتقال نقدی مستقیم به ارزش 12.4 تریلیون روپیه توزیع می‌شود. این کمک‌ها چهار بار در سال ، 150000 روپیه برای هر نفر، توسط وزارت امور اجتماعی پرداخت می‌شود.بسته دوم کمکی ؛ یارانه دستمزد به ارزش 600000 روپیه به ازای هر نفر خواهد بود که هدف آن 16 میلیون کارگر با حداکثر حقوق 3.5 میلیون روپیه در ماه است.سوم ، تخصیص 2 درصد از درآمدها برای بخش حمل و نقل عمومی مانند تاکسی و موتور سیکلت های عمومی و همچنین ماهیگیران در سطح مناطق  اختصاص می یابد.

تاثیر افزایش قیمت سوخت بر مصرف عمومی

رئیس انجمن کارفرمایان اندونزی، گفت که فشار قیمت ناشی از افزایش قیمت سوخت زیاد نخواهد بود و پیش‌بینی می‌کند که تورم در پایان سال جاری به 6 درصد برسد. او گفت: اگر قیمت کالاها خیلی گران باشد، مردم خرید نمی‌کنند. ما نمی‌توانیم قیمت ها را زیاد افزایش دهیم. وی افزود که کسب و کارها از سوخت های بدون یارانه استفاده می‌کنند، اما افزایش قیمت بر هزینه‌های لجستیک تأثیر می‌گذارد.

یک اقتصاددان بانک ماندری، برآورد کرد که تورم می‌تواند بین 6 تا 7 درصد برسد و بانک مرکزی می‌تواند نرخ بهره را از 3.75 درصد در سال جاری به 4.25 درصد افزایش دهد. وی افزود ؛ با وجود افزایش قیمت سوخت، با حمایت صادرات کالا و تحرک پس از همه گیری، رشد اقتصادی 5 درصدی را در سال جاری پیش بینی می‌شود و توزیع نقدی دولت می‌تواند به کاهش بخشی از تأثیرات بر مصرف عمومی‌کمک کند.رئیس اتحادیه کارگری، به رویترز گفت که حزب مخالف کارگر، تظاهراتی را با حضور هزاران کارگر ترتیب داده است. وی از مجلس خواست تا دولت را برای لغو افزایش قیمت تحت فشار بگذارد. وی گفت: این به قدرت خرید لطمه می زند. سه سال است که دستمزدها افزایش نیافته و تورم به شدت افزایش خواهد یافت.طبق آخرین داده‌های آمار اندونزی برای نیمه اول سال 2022، مصرف کنندگان کم درآمد 9.54 درصد از جمعیت را تشکیل می دادند که نسبت به 9.71 درصد در ترم گذشته کاهش داشت، اما همچنان بالاتر از 9.22 درصد ثبت شده در سال 2019، قبل از همه گیری ویروس کرونا بود.

نظرسنجی انجام شده توسط موسسه بررسی اندونزی (LSI) در اواسط ماه اوت، قبل از اینکه دولت قیمت سوخت را افزایش دهد، نشان داد که تقریبا 60 درصد از پاسخ دهندگان با چنین افزایشی مخالف بودند. قیمت سوخت یک موضوع حساس در اندونزی است و این تغییرات پیامدهای عمده ای برای خانوارها و مشاغل کوچک خواهد داشت، قیمت سوخت تقریباً بر همه بخش ها از جمله کشاورزی که منبع اصلی امرار معاش در میان خانوارهای کم درآمد است، تأثیر می‌گذارد.پس از افزایش قیمت سوخت ، بودجه یارانه همچنان به حدود 650 تریلیون روپیه برای سال 2022 افزایش می یابد، اما بخشی از این مبلغ به سال 2023 منتقل می‌شود. چشم انداز کسری مالی سال 2022 بدون تغییر در 3.92 درصد تولید ناخالص داخلی باقی می ماند.رشد کل سال جاری در حدود 5 درصد خواهد بود، که به دلیل نرخ مثبت صادرات در بحبوحه افزایش قیمت کالاها تقویت شده است. رشد اقتصادی در سه ماهه آوریل تا ژوئن 5.44 درصد بود.تصمیم دولت برای افزایش قیمت سوخت های یارانه ای ممکن است اندونزی را در معرض خطر رکود تورمی قرار دهد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما