معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۱۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۶

سیاست های بانک مرکزی اندونزی برای کنترل آثار تورمی‌کاهش ارزش روپیه

بانک مرکزی اندونزی در شرایطی که فشار تورمی و کاهش ارزش روپیه وجود دارد از افزایش نرخ بهره خودداری کرده است. بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه در پایین ترین سطح به میزان 3.5 درصد باقی خواهد ماند. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد، برای مقابله با افزایش تورم بدون تغییر نرخ بهره ، اقدامات متعددی را برای عادی سازی سیاست های پولی انجام داده است.

نرخ بهره در اندونزی از سال 2005 تا 2022 به طور متوسط 6.50 درصد بوده است که در دسامبر 2005 به بالاترین حد خود یعنی 12.75 درصد و در فوریه 2021 به پایین ترین حد خود یعنی 3.50 درصد رسیده است.

هیات مدیره بانک مرکزی اندونزی در ژانویه 2022 موافقت نمود تا نرخ بازپرداخت معکوس 7 روزه بانک مرکزی را 3.50٪ نگه دارد ، در حالی که نرخ تسهیلات سپرده (DF) را در 2.75٪ و نرخ تسهیلات وام (LF) را در 4.25٪ حفظ کرد. این تصمیم با نیاز به حفظ تورم ، نرخ ارز و ثبات سیستم مالی برای رشد اقتصادی در بحبوحه افزایش فشار خارجی سازگار است.

در عین حال ؛ اقتصاددان انتظار دارند که برای تقویت ارزش روپیه و محافظت در برابر خروج سرمایه ناشی از افزایش شدید نرخ بهره ایالات متحده ، نرخ بهره 25 واحد افزایش یابد. اکثر اقتصاددانان موافقت دارند که انقباضات بیشتری در راه است و نرخ بهره تا پایان سپتامبر به 4.00 درصد خواهد رسید. برخی نیز نظر داشتند که تا پایان سال، نرخ ها به 4.25 درصد یا بالاتر می رسد.

اگرچه تورم اندونزی در ماه ژوئن به بالاترین میزان در پنج سال گذشته یعنی 4.35 درصد رسید، اما بانک مرکزی اندونزی یکی از معدود بانک‌های مرکزی آسیایی است که نرخ‌ها را از پایین‌ترین رکورد ناشی از بیماری همه‌گیر افزایش نداده است.

تورم اصلی، که بانک مرکزی گفته است به جای رقم اصلی، بیشتر بر آن تمرکز خواهد کرد، 2.63 درصد است که در محدوده 2 تا 4 درصد است. اما برخی از اقتصاددانان انتظار دارند که به زودی به 4.0 درصد برسد.

در همین حال، واحد پول روپیه در سال جاری تاکنون حدود 5 درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است، اما عملکرد بسیار بهتری از تقریباً همه ارزهای مشابه خود در منطقه جنوب شرقی آسیا داشته است. برخی نگرانند که این روند ممکن است ادامه نداشته باشد.

بانک مرکزی اندونزی اطمینان داد که فروش اوراق قرضه بازار را مختل نمی‌‌کند. پس از اینکه تحلیلگران هشدار دادند که این طرح فروش اوراق می‌تواند مشکل بدهی و پیچیدگی توافق با مقام‌‌های مالی را ایجاد کند، بانک مرکزی اندونزی اعلام کرد که طرح فروش میلیاردها دلار اوراق قرضه خریداری شده در طول همه‌گیری با دقت انجام خواهد شد.

پری وارجییو، رئیس بانک اندونزی‌ در کنفرانس سرمایه‌گذاران گفت که اوایل هفته گذشته این بانک حدود ۱/ ۱ تریلیون روپیه (۴۱/ ۷۳ میلیون دلار) اوراق قرضه فروخته و قصد دارد حدود ۷۰ تریلیون روپیه اوراق قرضه با سررسید پنج ساله و کمتر بفروشد. او که چارچوب زمانی ارائه نکرد، گفت که این سیاست با هدف جذب نقدینگی مازاد بازار و در عین حال افزایش سود اوراق قرضه برای جذابیت بیشتر دارایی‌‌های اندونزی در بحبوحه انقباض پولی جهانی است.

دودی بودی والویو، معاون رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه ای گفت: این تصمیم باید به عنوان سیگنال قوی‌‌تری در نظر گرفته شود مبنی بر اینکه بانک اندونزی می‌خواهد تورم و ریسک نرخ ارز را کاهش دهد، حتی در شرایطی که افزایش نرخ‌‌های بهره را در سطح دوران همه‌‌گیری متوقف کرده در حالی که سایر بانک‌‌های مرکزی در حال افزایش این نرخ هستند. او گفت: البته بانک اندونزی تضمین می‌‌کند که برای حمایت از بهبود اقتصادی، نقدینگی در اقتصاد کافی است و ما محاسبات دقیقی انجام داده‌‌ایم.

یک تحلیل‌‌گر بانک ماندیری گفت: ممکن است افزایش سود اوراق قرضه، سرمایه‌‌گذاران جدیدی را جذب کند و سود اوراق سطح ورودی جذابی ایجاد ‌‌کند، اما ممکن است فروش سرمایه‌‌گذاران موجود را نیز افزایش دهد. به گفته تحلیل‌گران نومورا فروش بیشتر اوراق قرضه می‌تواند شمشیری دولبه برای بازار بدهی اندونزی باشد، در حالی که تمایل ضعیف سرمایه‌گذاری برای بازارهای نوظهور و کاهش تقاضا از سوی بانک‌های محلی با افزایش رشد وام داخلی است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما