معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۱۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۰۰

درآمد زیمبابوه در حوزه معدن

مطابق ارزیابی‌های صورت گرفته با توجه به رونق بخش معدن، در آمد زیمبابوه در این حوزه در سال 2021، رکوردی جدید را ثبت کرده و از مرز 5 میلیون دلار فراتر رفت که دستاورد مهمی‌برای دولت این کشور در جمهوری دوم محسوب می‌گردد.

آمارهای منتشر شده نشان می دهد که برای اولین بار در تاریخ زیمبابوه در آمد این کشور از بخش معدن به 5.2 میلیارد دلار در سال رسیده حال آنکه در آمد زیمبابوه از همین بخش در سال 2017 تنها 2.9 میلیارد دلار بود. در همین حال، آقای امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه طی اظهاراتی رونق بخش معدن و افزایش قابل توجه در آمدهای آن را ناشی از اصلاحات صورت گرفته توسط دولت دانست. آقای منانگاگوا که در نمایشگاهی در شهر بولاوایو سخن می‌گفت: از تولید کنندگان خواست با استفاده از تکنولوژی‌های روز و مدرن، ظرفیت تولید معادن را افزایش دهند و بکوشند از مدرن ترین فناوری در این مسیر بهره برند تا بتوانند در عرصه جهانی با سایر شرکت ها رقابت نمایند. آمارهای رسمی نشان می دهد که بخش معدن در حال رسیدن به در آمد 8 میلیارد دلاری در سال جاری است. حال آنکه بر اساس ارزیابی‌ها، تا ماه قبل میلادی حدود 6 میلیارد دلار از این در آمد محقق شده است.

اساسا هدف گذاری دولت زیمبابوه دستیابی به در آمد 12 میلیارد دلاری از بخش معدن تا سال 2023 است و امیدوار می‌باشد که دستیابی به این هدف بسیاری از اهداف جمهوری دوم را محقق سازد. دولت آقای امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه برای دستیابی به چشم انداز 2030 که قرار است مطابق آن اکثریت مردم این کشور به در آمدی بالاتر از حد متوسط دست یابند، به شدت نیازمند جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه معدن است و در این مسیر روی کشورهایی نظیر چین، روسیه و امارات متحده عربی، حساب ویژه ای باز کرده است. در حال حاضر شرکت های چینی سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در حوزه معادن لیتیوم انجام داده اند و این سرمایه گذاری‌ها کماکان ادامه دارد. شرکت های روسی نیز در حوزه معادن پلاتینیوم و الماس فعالیت خود را تشدید کرده اند.

در همین راستا، آقای امرسون منانگاگوا تأکید کرد که پروژه‌های معدنی بسیار بیشتری ظرف 12 تا 24 ماه آینده در دو مقیاس خرد و کلان به بهره برداری خواهد رسید که سبب رونق بیشتر این بخش می‌گردد. وی اظهار داشت: دستیابی به در آمد 5.2 میلیاردی از بخش معدن در سال گذشته به رغم شیوع کرونا بسیار خرسند کننده و امید بخش است. وی به همین سبب از شرکت ها و افرادی که در این بخش مشغول فعالیت هستند، تمجید و قدردانی کرد.

رئیس جمهور زیمبابوه تأکید کرد: من از آغاز جمهوری دوم فعالیت بخش معدن را در سه حوزه اکتشاف، استخراج و توسعه به شدت دنبال می‌کردم و اکنون از اینکه می‌بینم اهداف مورد نظر تا حد زیادی محقق شده، بسیار خشنودم.

بی تردید کسی نمی‌تواند اهمیت بخش معدن را در دستیابی به توسعه پایدار اجتماعی – اقتصادی انکار کند و به همین دلیل من از سرمایه گذاران می خواهم که با سرمایه گذاری در این بخش در راستای تحول اقتصادی زیمبابوه کوشش کند. تلاش های انجام شده نشان می دهد که چشم انداز در نظر گرفته شده برای کسب در آمد 12 میلیارد دلاری از حوزه معدن کاملا قابل دستیابی است و کشور را به سمت اقتصادی مدرن، متنوع، یکپارچه و صنعتی سوق خواهد داد. وی اظهار داشت: انتظار من این است که شاغلین در این حوزه با انگیزه و تمرکز بیشتر، بر حوزه معدن کار کنند و کشور را در اتتقال به یک اقتصادی پایدار و پر رونق که نتیجه آن کشوری بزرگ و شکوهمند خواهد بود، سوق دهند.

لازم به ذکر است که هرچند دولت زیمبابوه برنامه‌های گسترده ای نیز برای حرکت به سمت فلزاتی که در عصر کنونی بسیار ارزشمند شده اند، نظیر لیتیوم دارد، اما کماکان طلا عمده ترین محصول معدنی این کشور محسوب می‌گردد و افزایش حجم تولید آن کمک شایانی به اقتصاد زیمبابوه خواهد کرد. ضمن آنکه بیشترین ارز مورد نیاز دولت نیز از طریق فروش و عرضه طلا تأمین می‌شود.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما