معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۷/۱۱- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۲۳

آغاز ساخت بزرگترین کارخانه تولید باطری‌ خودروهای برقی در اندونزی

ساخت اولین و بزرگترین کارخانه تولید باطری های قابل شارژ (لیتیومی) برای خودروهای برقی در منطقه جنوب شرق آسیا دراندونزی آغاز شد.

تولید این نوع باطری‌ها تحت کنترل کنسرسیومی از شرکت های کره جنوبی و صنایع باطری سازی اندونزی، زیر مجموعه شرکت دولتی معدنی می‌باشد و قرار است 1.1 میلیارد دلار برای راه اندازی  آن سرمایه گذاری شود. ساخت این کارخانه نکته عطفی مهم در تلاش این کشور برای مطرح نمودن خود بعنوان تامین کننده کلیدی جهانی این نوع باطری‌ها محسوب می‌شود. کنسرسیوم مذکور تحت رهبری شرکت LG کره جنوبی می‌باشد و شرکت های وابسته به LG شامل LG Chem ,LG International, LG Energy Solution Posco , Huayou Holding در این کنسوسیوم مشارکت دارند.

بر اساس گزارش وزارت انرژی و منابع معدنی، قرار اساس شرکت های مذکور زنجیره تامین یکپارچه برای تولید باتری‌های لیتیوم–یون در اندونزی را از استخراج مواد اولیه معدنی(سنگ نیکل )، ذوب، پالایش، صنایع پیش ساخته و کاتد را انجام و محصول نهایی تولید شود. در این خصوص رئیس هیئت هماهنگی سرمایه گذاری اندونزی پیشتر گفته بود که کل سرمایه گذاری برای پروژه زنجیره تامین یکپارچه می‌تواند به9.8 میلیارد دلار برسد.

بر اساس گزارش وزارت صنعت، قرار است این کارخانه در مرحله اول توسعه خود با ظرفیت تولید باطری حداکثر 10 گیگاوات ساعت درسال آغاز نماید. ازآنجایی که شرکت هیوندای کره جنوبی اولین شرکتی است که برنامه تولید خودروهای برقی در اندونزی را با سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری در شهر سیکارانگ این کشور آغاز نموده است و لذا باطری‌های قابل شارژ این کارخانه نیز در خودروهای برقی ساخت شرکت هیوندای کره جنوبی مصرف خواهد شد.

 اندونزی بزرگترین تولید کننده سنگ نیکل جهان می‌باشد که طبق دستور آقای جوکووی رئیس جمهور این کشور صادرات این ماده معدنی راهبردی از ژانویه سال 2020  ممنوع شد. این ممنوعیت با هدف تشویق بخش معدن کشور برای توسعه کارخانه‌های ذوب و تصفیه نیکل در داخل و در نهایت صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر تولید شده از نیکل برقرار شد. درهمین راستا نیز وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی از سال گذشته در حال بررسی وضع مقررات برای منع صادرات مواد معدنی بصورت خام می‌باشد اما به  شرکت های صادرکننده مواد معدنی اجازه داده شده است تا ماه ژوئن سال 2023 صادرات کنسانتره بوکسیت و آند مس را که برای تولید آلومینیوم و فلزات گرانبها مانند طلا و نقره استفاده می‌شود، آزاد باشد. بر اساس گزارش وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی ذخایر فعلی نیکل این کشور 26 سال دیگر، ذخایر بوکسیت 75 سال دیگر و ذخایر مس نیز 111 سال دیگر تمام خواهد شد.

همکاری بین صنایع باطری سازی اندونزی و کنسرسیوم LG در سفر سال 2019 رئیس جمهور اندونزی به کره جنوبی و درشهر بوسان در دیدار با مون جائه رئیس جمهور آن کشور مورد مذاکره قرار گرفت و پس از گذراندن یکی سری فرآینده‌های ارزیابی، مذاکرات و مطالعات خدماتی سرانجام در 18 دسامبر 2020 طرفین تفاهم نامه همکاری در این خصوص را در شهر سئول به امضاء رساندند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما