معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۱۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۰۳

اخبار اقتصادی فرانسه

گزیده اخبار اقتصادی فرانسه در هفته سوم شهریور 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

سسیل فیلیپ: فرانسه در مقایسه با سایر کشورها در زمینه رشد اقتصادی جا مانده است.

موسسه اقتصادی مولیناری تفاوت های راهبردی اجرا شده از سوی کشورها در مبارزه با کووید نوزده از 18 ماه پیش را مقایسه کرده است. نتایج نشان دهنده برتری کشورهایی است که راهبرد کووید صفر را در پیش گرفتند همچون استرالیا، کره جنوبی، نیوزلند و ... .سسیل فیلیپ، رئیس این موسسه در پاسخ به سوالات لوفیگارو گفت ما به یک مقایسه بین المللی تکیه داریم. در سه ماهه دوم 2021، تولید ناخالص داخلی فرانسه به سطح سه ماهه سوم سال 2017 بازگشت که 3.3 درصد کمتر از سه ماهه چهارم 2019 بود. این وضعیت فرانسه را زیر متوسط اروپایی قرار می دهد که رقم آن منفی2.6 درصد است و بسیار عقب تر از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی  است. آمریکا به سطح تولید ناخالص داخلی ما قبل بحران بازگشته است که ناشی از طرح راه اندازی گسترده آن است. همچون کشورهایی که راهبرد کووید صفر را در پیش گرفتند مثل استرالیا، کره جنوبی و نیوزلند. هدف این کشورها از بین بردن کامل ویروس در خاکشان بود. این کشورها که میزان مرگ و میر آنها 45 برابر کمتر از فرانسه است در سه ماهه اول سال 2021 شاهد رشد 1.4 درصدی تولید ناخالص داخلی خود در مقایسه با پایان سال 2019 بودند.

کووید-19: انستیتو پاستور به دنبال صدها بیمار برای یک آزمایش بالینی است.

پرفسور اگزاویه ناسیف مدیرکل انستیتو پاستور لیل اعلام کرد اولین بیمار خود را برای آزمایش بالینی در قالب تحقیقات یک داروی ضد کووید جذب کرده است. انستیتو پاستور لیل به دنبال صدها بیمار دیگر برای این آزمایش است که وارد فاز دوم خود شده است. این آزمایش که انستیتو پاستور در اواسط ماه ژوئن برای آن موافقت آژانس ملی امنیت دارویی را کسب کرد قرار است کارایی کلوفوکتول را در پیشگیری از بستری شدن و رسیدگی زودهنگام به بیماران مبتلا به کووید نوزده را ارزیابی کند.

اما با توجه به زمان صرف شده برای دریافت مجوزها که از ماه ژانویه درخواست شده بود، معیارها در خصوص انتخاب بیماران (سن بالای 50 سال، واکسینه نشده و دارای دست کم یکی از نشانه‌های ابتلا به کووید نوزده)، پیشرفت واکسیناسیون در فرانسه و تعدد تعطیلات تابستانی، این فرآیند اکنون آغاز شده است. اینها توضیحات ارائه شده از سوی پرفسور اگزاویه ناسیف مدیرکل انستیتو پاستور لیل است. این انستیتو امیدوار است بین 350 تا 700 بیمار را از طریق پزشکان عمومی و آزمایشگاه‌ها جذب کند. در حال حاضر، جذب بیماران فقط مربوط به منطقه اودوفرانس می‌شود اما قرار است مناطق دیگر بویژه آنتل نیز شامل این برنامه شوند. به گفته اگزاویه ناسیف، این کار اگر شش ماه قبل صورت می‌گرفت راحت تر بود اما با وجود پیشرفت واکسیناسیون در فرانسه همه همچنان با انگیزه هستند زیرا مشخص نیست که این همه گیری چه زمانی به پایان خواهد رسید و همه کشورها دسترسی یکسانی به واکسیناسیون ندارند.

این آزمایش بالینی با برچسب اولویت ملی تحقیق از 6 آوریل 2021 یک مطالعه فاز سازگاری برای ارزیابی امنیت استفاده از کلوفوکتول، تحمل و کارآیی آن نزد بیماران مبتلا به کووید نوزده است که در مراحل اولیه این بیماری هستند. این دارو قرار است به بیماران به شکل شیاف و دو بار در روز به مدت پنج روز تجویز شود. این دارو در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی برای بیماری دیگری غیر از کووید نوزده به بازار عرضه شده و برای جلوگیری از تکثیر ویروس کاملا موثر بوده است. انستیتو پاستور پاریس از شرکت محصولات لوکس LVMH برای تامین مالی این آزمایش مبلغ 5 میلیون یورو کمک دریافت کرده است.

منبع: لوپاریزین

بانک مرکزی فرانسه: بدهی خالص شرکت ها در پایان ماه ژوئیه تقریباً ثابت بود.

 بنا بر گزارش بانک مرکزی فرانسه، بدهی خالص شرکت های فرانسوی در پایان ماه ژوئیه در مقایسه با پایان سال 2019 یعنی قبل از بحران بهداشتی تقریبا ثابت مانده است. با این حال، اعتبارات بانکی که این شرکت ها دریافت کرده است با رشدی 143 میلیارد یورویی از رقم 1062 میلیارد به 1209 میلیارد یورو رسیده است. از مارس 2020، وام های تضمین شده از سوی دولت به میزان حدود 140 میلیارد یورو توزیع شده است. اما خزانه شرکت ها بین دسامبر 2019 و ژوئیه 2021 با افزایش 207 میلیارد یورویی از رقم 689 میلیارد یورو به رقم 896 میلیارد یورو رسیده است.

اولیویه گارنیه مدیرکل بانک مرکزی فرانسه در کنفرانسی خبری اعلام کرد 12 تا 13 درصد شرکت ها همزمان شاهد افزایش بدهی‌ها و کاهش خزانه خود بوده اند. بدهی خالص شرکت ها نیز در پایان ماه ژوئیه در مقایسه با پایان سال 2019 با رشدی 210 میلیارد یورویی به رقم 1893 میلیارد یورو رسید.گارنیه افزود: "در نیمه اول سال 2021، بدهی خالص شرکت ها پس از افزایش شدید آن در سال 2020 به سمت ثبات و حتی اندکی کاهش حرکت کرد اما همزمان خزانه آنها تقریباً ثابت ماند و حتی اندکی افزایش نیز یافت. این نگرانی وجود دارد که با از سرگیری فعالیت های اقتصادی، شرکت ها به منابع مالی نیاز داشته باشند و مجبور به برداشت از خزانه خود شوند اما در سطح اقتصاد کلان این امر مشاهده نمی‌شود."

 

منبع: لوفیگارو

 

[1] https://www.marseillenews.net/lafghanistan-le-port-et-le-commerce-de-chabahar-discutes-entre-les-fm-indiens-et-iraniens.html

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما