معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۰/۲۷- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۴۴

دیپلماسی فعال اندونزی در بخش بهداشت در سال 2020 و اولویت های آن برای سال 2021

شیوع همه گیری کرونا تاثیر چشمگیری بر اقتصاد کشورهای مختلف داشته است. در این میان اندونزی نیز بعنوان یکی از کشورهای در حال نوظهور و دارنده رتبه شانزدهم اقتصاد دنیا و اولین اقتصاد بزرگ کشورهای اتحادیه منطقه جنوب شرق آسیا علیرغم تمهیدات گسترده خسارات های جبران ناپذیری از کووید -19 بخود تجربه کرد. ورود اقتصاد این کشور به دوره رکود برای اولین بار بعد از بحران مالی 1998 نتیجه شیوع ویروس کرونا بوده است.

بیش از یکسال است که ویروس کرونا(کووید-19) همه گیری خود را بر تمام کره زمین تحمیل کرده و زندگی روزمـره بشریت را دچار اختلال و دنیا را باچالش جدی مواجه نموده است و تئوری‌های اندیشکده‌ها و نخبگان درحـوزه‌های مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی را بر هم زده است، رشد اقتصادی دنیا را نه تنها متوقف کرد و بلکه با پس روی نیز مواجه نمود. اندونزی نیز بعنوان یکی از کشورهای در حال نوظهور و دارنده رتبه شانزدهم اقتصاد دنیا و اولین اقتصاد بزرگ منطقه جنوب شرق آسیا علیرغم تمهیدات گسترده خسارات های جبران ناپذیری از کووید -19 بخود تجربه کرد. ورود اقتصاد این کشور به دوره رکود که از بحران مالی 1998 برای اولین بار بود، نتیجه شیوع ویروس کرونا بود.

اما در کنار آن دیپلماسی اندونزی از زمان شیوع این ویروس فعالانه عمل کرد، خارج نمودن اتباع خود از شهر ووهان چین بعنوان مکان شیوع ویروس و در ادامه حمایت از اتباع خود درسراسر دنیا و بازگرداندن 2400 تن از آنان به کشور برای در امان ماندن از ابتلاء به ویروس از اولین اقدامات در این زمینه بود. در ادامه این احساس وجود داشت که سلامت جهانی و سلامت کشور به شدت بر ذهن دستگاه دیپلماسی اندونزی سنگینی کرده است، لذا تبعات گسترده شیوع کووید -19 درسال2020 موجب شد تا دیپلماسی اندونزی تمرکز خود را از فعالیت های دیپلماتیک حتی در شورای امنیت (بعنوان عضو غیر دائم) بیشتر به حمایت از مبارزه جهانی با همه گیری ویروس وخصوصا در سطح ملی و بویژه درجهت تامین واکسن و همچنین حمایت از اتباع گرفتار خود در خارج از کشورتغییردهد. درست زمانی که تحرکات اقتصادی واجتماعی بدلیل شیوع کووید-19بشدت کاهش یافت و فعالیت های خارج از مرزی بصورت فیزیکی برای دیپلماسی متوقف شد، دستگاه دیپلماسی اندونزی فعالانه عمل کرد. رایزنی‌ها برای مبارزه با ویروس از طریق جذب کالاهای بهداشتی و درمانی، تجهیزات پزشکی و نیازهای ضروری کادر درمانی، مشارکت درساخت واکسن و در نهایت خرید واکسن از خارج شروع شد.بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت امورخارجه اندونزی طی سال 2020 بیش از 100 میلیون دلار کمک های بشر دوستانه از منابع و کشورهای مختلف در اختیار اندونزی قرارگرفت، 12 نهاد بین المللی،  بیش از 20 کشور و 90 نهاد غیر دولتی برای مبارزه با کووید -19 به اندونزی کمک نمودند در این زمینه می‌توان به کمک های  استرالیا، زلاندنو، ژاپن ،کره جنوبی، چین، آمریکا، ترکیه، امارات، برخی کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین نهادهای مالی جهانی مانند صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، بانک توسعه آسیایی ( ADB )، بانک توسعه زیرساخت های آسیا (AIIB) اشاره نمود.

از مهمترین اقدامات دستگاه دیپلماسی اندونزی در سال 2020 همچنین رایزنی‌ها برای  دستیابی به واکسن کرونا بود که در این زمینه مذاکرات فشرده ای را با کشورهای چین، آمریکا، کره جنوبی، انگلیس،ترکیه و ... انجام و با امضاء قراردادهایی با شرکت هایی از چین و آمریکا و برخی دیگر از کشور نسبت به خرید واکسن مذکور اقدام گردید، بطوریکه  اندونزی بعنوان یکی از اولین کشورهایی بود که توانست با قراردادی با شرکت چینی Sinovac اولین محموله 3 میلیون دوز واکسن رادو هفته قبل دریافت نماید و آقای جوکووی رئیس جمهوراولین کسی در اندونزی  باشد که واکسن مذکور به ایشان تزریق شود.

اما برای سال 2021 دستگاه دیپلماسی اندونزی مجددا مسیر فعالیت خود و بیشترین توجه خود را برسلامت و بهداشت داخلی از طریق فعالیت دیپلماتیک خارجی متمرکز نموده است. بطوریکه خانم رتنو مرسودی وزیر امورخارجه درسخنرانی سالانه خودبه مناسبت سال نو میلادی ضمن اشاره به این موضوع، راهبرد دیپلماسی کشورش را در سال 2021  بر پایه بهداشت و سلامت جامعه ترسیم نمود و از آن بعنوان  اولویت تلاش های  سیاست خارجی اندونزی یاد کرد. خانم مرسودی این اولویت ها را به سطح بالاتری ارتقاء داد و بر تمرکز دستگاه دیپلماسی  بر حوزه امنیت ملی سلامت کشور تاکید نمود، دقیقا همانند آنچه که در سالهای 2002 و 2003 در ارتباط با بیماری سارس طبق مقررات بین المللی بهداشت جهانی انجام داد. طبق آنچه که وزیرخارجه اندونزی در سخنرانی خود به آنها اشاره نمود دیپلماسی اندونزی در سال 2021 بیشتر در راستای اهداف داخلی کشور تلاش خواهد نمود . وی گفت که دستگاه سیاست خارجی کشور در مسیر " تقویت همکاری در ایجاد صنعت بهداشت ملی " ، " تقویت همکاری برای تحقیق و توسعه " ، " انتقال فناوری و منابع انسانی در بخش بهداشت " ، " حمایت از بهبود اقتصادی و توسعه سبز و پایدار " و " تشویق توسعه سرمایه گذاری خارجی در کشور  به اندونزی " پیش خواهد رفت .

وزیر بهداشت اندونزی اخیرا اظهار داشت که برنامه اندونزی تامین 326 میلیون دوز واکسن کووید-19 مورد نیاز خود از پنج کانال بین المللی می‌باشد. وی گفت که دولت درباره سفارشات قطعی 330 میلیون دوز و تامین اختیاری 330 میلیون دوز بیشتر از شرکت های Sinovac چین ، Novavax و P Fizer آمریکا، AstraZeneca  انگلیس و نهاد بین المللی  COVAXمذاکره نموده است. مقام مذکور همچنین اعلام نمود که ۱۵ میلیون دور واکسن خام Sinovac از کشور چین به جاکارتا خواهد رسید و قرار است این واکسن خام توسط شرکت Bio Farma اندونزی فراوری گشته و در یک بازه زمانی یکماهه به120 میلیون دوز واکسن آماده استفاده تبدیل گردد. 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت اندونزی قرار است ازهفته آینده واکسیناسیون عمومی‌کرونا در این کشور آغاز شود. دراین خصوص آقای جوکووی رییس جمهور اظهار داشت که قرار است۷۰ الی ۸۰ درصد مردم اندونزی (۱۸۱.۵ میلیون نفر) در یک بازه زمانی ۱۵ ماهه واکسن کرونا را دریافت کنند. همچنین بگفته مقامات اندونزیایی۳۰% ازمردم که زیر ۱۸ سال سن دارند بدلیل عدم آزمایش های انسانی واکسن دراین رده سنی، واکسن دریافت نخواند کرد. مطابق برنامه ریزی صورت گرفته در اندونزی در مرحله نخست کادر پزشکی و درمانی، دانشجوهای رشته‌های پزشکی وکارمندان بخش های خدمات عمومی‌که جمعیت کل آن به۱.۳ میلیون نفرمی رسندواکسن دریافت خواهندکرد. درمرحله دوم طیف وسیعتری ازفعالان حوزه خدمات عمومی (‍۱۷.۲ میلیون نفر) و افراد مسن (۲۱.۵ میلیون نفر) واکسیناسیون خواهند شد. درمرحله سوم قشرهای آسیب پذیر از لحاظ اجتماعی و اقتصادی (۶۳.۹ میلیون نفر) و درمرحله چهارم آحاد مردم اندونزی (۷۷.۴ میلیون نفر) واکسن کوویدـ۱۹ دریافت می نمایند.

اقتصادانان در اندونزی معتقدند که دولت اگربخواهد واکسن ویروس کرونا را برای کل جمعیت اندونزی تهیه نماید، باید بودجه خود را برای مراقبت های بهداشتی  و مبارزه  ادامه دار با ویروس افزایش دهد، لذا انتظار آنان و افکار عمومی اندونزی بر این است که  واکسیناسیون گرچه هزینه‌های سنگینی را بر بودجه کشور تحمیل می نماید ولی همزمان به تحرک مجدد اقتصادی کشور که از نیمه دوم سال 2020 وارد رکود شده است کمک خواهد نمود. در این زمینه دیپلماسی و دستگاه سیاست خارجی کشور با توجه به اولویت هایی که وزیر امورخارجه خانم مرسودی برای سال 2021 ترسیم نموده است می‌تواند پشتوانه محکمی‌برای خروج اقتصاد کشور از رکود و کنترل هر چه بیشتر دولت بر کووید-19 باشد .

از نگاه فعالان سیاسی در اندونزی، ویروس کووید -19 این فرصت سیاسی را برای ملت های فراهم کرده است که در زمینه مبارزه با این بیماری و دستیابی به واکسن آن دور هم جمع شوند. از نظر آنان بدون همکاری جهانی و بدون به اشتراک گذاشتن تجربه‌ها و فنآوری‌ها و مشارکت جمعی نمی‌توان بر این بیماری و یا در آینده مشابه چنین بحران‌هایی موفق شد.

بدنبال شیوع کرونای انگلیسی و در جهت ممانعت از ورود آن به اندونزی  و همچنین با توجه به شیوع گسترده کووید-19 طی یکماه اخیر در اندونزی، دولت این کشور مقررات و دستورالعمل های سختگیرانه ای را از اول ژانویه 2021 تا آخر ژانویه آن برقرار نموده است  .

در این راستا در بعد داخلی فرماندارپایتخت( جاکارتا) رعایت  موارد ذیل را ضروری و به اجراء گذاشت :

  • حضور 25 درصد کارکنان دولتی و خصوصی در محل کار و 75درصدی بصورت دورکاری 
  • ادامه تعطیلی مراکز آموزشی و آموزش از طریق مجازی برای تمامی مقاطع تحصیلی،
  • فعالیت رستوران‌ها تا ساعت 19 عصر و با رعایت قبول مشتری با 25 % ظرفیت ،
  • فعالیت فروشگاه‌ها و مراکز و مجتمع های تجاری تا ساعت19 عصر ،
  • ممنوعیت کامل برگزاری نشست ها فیزیکی اجتماعی وفرهنگی
  • فعالیت عبادگاه‌ها و مراکز مذهبی با 50% ظرفیت
  • فعالیت حمل و نقل عمومی‌شهری با ظرفیت محدود.

الزامات برای اتباع خارجی طبق بخشنامه وزارت خارجه  اندونزی

دولت جمهوری اندونزی به طور موقت مرزهای خود را از 1 ژانویه 2021 تا 14 ژانویه 2021 بر اتباع بیگانه می‌بندد و بر اساس تحولات این زمان قابل بازنگری می‌باشد (متعاقبا این مدت تا آخر ژانویه تمدید شد.)

  • ورود کلیه اتباع بیگانه از طریق پرواز مستقیم یاپرواز ترانزیت به استثنای دارندگان ویزای دیپلماتیک و خدمت که به منظور بازدید رسمی درسطح وزیر یا بالاتر، آن هم با رعایت پروتکل های بهداشتی بسیار سخت، تا اطلاع ثانوی ممنوع می‌باشد.
  • اتباع بیگانه ذیل از آیین نامه جدید مستثنی هستند اما رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مطروحه در نامه الحاقی شماره 3 سال 2020 الزامی است:
  • دارندگان روادید اقامت دیپلماتیک و خدمت
  • دارندگان کارت اقامت موقت اندونزی (KITAS) و کارت اقامت دائمی (KITAP).
  • به محض ورود، اتباع بیگانه می‌بایست مجدداً آزمایش RT-PCR دهند و 5 روز قرنطینه اجباری با تقبل کلیه هزینه‌ها درهتل های از پیش تعیین شده که موردتایید وزارت بهداشت می‌باشند الزامی است.
  • اتباع بیگانه که نتیجه آزمایش RT-PCR آنها مثبت باشد، می‌بایست در بیمارستان‌های تعیین شده جهت اتباع بیگانه و با هزینه شخصی تحت درمان قرار گیرند.
  • پس از گذراندن قرنطینه اجباری 5 روزه، اتباع بیگانه می‌بایست آزمایش پی سی آر دیگری را انجام دهند.

الف. اگر نتیجه آزمایش منفی بود، اتباع بیگانه مجاز به ادامه سفر خود خواهند بود.

ب. اگر این آزمایش نتیجه مثبتی را نشان دهد، آنگاه اتباع بیگانه می‌بایست در بیمارستان با هزینه شخصی تحت درمان قرار گیرند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما