معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۱۷- ۱۶:۳۰ - مشاهده: ۲۱۸

ورود اقتصاد نیجریه به دوران رکود

بر اساس اعلام اداره ملی آمار نیجریه علی رغم پیش بینی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در مورد رشد بیش از 2 درصدی اقتصاد نیجریه در سال 2020 و تا پیش از بروز کرونا، کاهش بی سابقه بهای جهانی نفت و رکود ناشی از همه گیری کرونا موجب شده است تا اقتصاد نیجریه برای دومین بار پس از سال 2016 وارد رکود شود.

بر اساس گزارش این مرجع، اقتصاد نیجریه در نه ماه نخست سال جاری میلادی 2.48 درصد کوچک تر شده و علی رغم ثبت رشد 1.87 درصدی تولید ناخالص داخلی آن کشور در سه ماهه نخست سال جاری، این شاخص در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم سال 2020 به ترتیب به 6.1- و 3.62- درصد کاهش یافته است.

گزارش سازمان ملی آمار نیجریه اذعان دارد در حالی که نیجریه به تازگی توانسته بود از پیامدهای رکود شدید اقتصادی سال 2016 رهایی یافته و عملکرد نسبتا مناسبی را در شاخص های اصلی اقتصادی نظیر تورم، بیکاری و حجم ذخایر ارزی به نمایش بگذارد، ثبت رشد منفی تولید ناخالص داخلی آن کشور طی دو دوره متوالی سه ماهه از ورود دوباره این بزرگترین اقتصاد قاره آفریقا به دوران رکود حکایت دارد.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تولید متوسط روزانه 1.67 میلیون بشکه نفت در سه ماهه سوم سال 2020 توسط نیجریه این رقم کمتر از دوره مشابه در سال 2019 و همچنین سه ماهه دوم سال 2020 اعلام و بر این اساس رشد بخش نفت نیجریه در دوره مورد مطالعه 13.89- درصد برآورد شده است.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، هرچند همه گیری کرونا، موجب کاهش رشد اقتصادی اغلب کشورها طی سال جاری میلادی شده، اما وابستگی شدید اقتصاد تک محصولی نیجریه به درآمدهای حاصل از فروش نفت و کاهش بهای جهانی این محصول در کنار سیاست سختگیرانه دولت فدرال نیجریه در اعمال محدودیت های گسترده کشوری طی ماه‌های مارس تا آگوست 2020 که موجب کاهش فعالیت های اقتصادی و تعطیلی بسیاری از کارگاه‌ها شد، نقش آشکاری در شکل گیری رکود اخیر داشته است.

پیش از این نیز، پروفسور دوئین سلامی، رئیس کمیسیون مشورتی اقتصادی ریاست جمهوری نیجریه با ابراز ناخرسندی از عملکرد بخش اقتصادی دولت در قبال کرونا مدعی شده بود که نرخ بیکاری و کم کاری جمعیت فعال –سنین 15 تا 65- در آن کشور به 54 درصد رسیده و طی سال جاری میلادی قریب 10 میلیون نیجریه ای کار خود را از دست داده اند. آخرین آمار ارائه شده

از سوی دیگر، بانک مرکزی نیجریه خبر از ثبت تورم 14.23 درصدی در اکتبر 2020 داده است که بیشترین نرخ تورم طی 31 ماه گذشته بشمار می آید. همچنین هفته گذشته نیز روزنامه گاردین نیجریه به نقل از سایت «ساعت جهانی فقر» اعلام کرد بیش از 105 میلیون نیجریه ای –51 درصد کل جمعیت کشور- در فقر مطلق بسر می‌برند که این رقم در مقایسه با اکتبر سال 2019 بیش از 7 میلیون نفر افزایش داشته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما