معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۹/۱۳- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۷۹۲

چشم انداز جهانی صنعت انرژی در سال 2020

بخش انرژی از زمان بحران مالی جهانی در سال 2008 ،شاهد دگرگونی‌های چشمگیری بوده است. در بخش نفت، کاهش شدید تقاضا همزمان با فعالیت های سمت عرضه، آسیب بی سابقه ای به صنعت وارد نموده است. طبق برآورد موسسه اویلر هرمس، مازاد عرضه نفت جهان در سال 2020 به 6 میلیون بشکه در روز میرسد. در نتیجه، سناریوی اصلی برای قیمت نفت، رسیدن بهای متوسط آن به 41 دلار به ازای هر بشکه در سال 2020 میباشد که البته با ریسک و انحراف قابل ملاحظه ای روبه روست. در سطح قیمتهای فعلی نفت، بخشهای بزرگی از این صنعت سودآور نیستند. در واکنش به این کاهش قیمت، صنعت انرژی با خروج عمده سهام سهامداران، کاهش هزینه‌ها و نیز هزینه‌های سرمایه ای مواجه گردیده است.

مجموع کاهش هزینه‌های سرمایه ای صنعت، 25 میلیارد دلار اعلام گردیده که انتظار می رود میزان کاهش افزایش یابد. با افت بهای نفت، احتمال افزایش روند ورشکستگی برای برخی شرکت ها نیز وجود دارد، زیرا این موضوع به شدت با بهای نفت خام در ارتباط است. به طوری که در سال 15- 2014 که بهای نفت به شدت (گرچه بسیار محدودتر در مقایسه با شرایط کنونی) تنزل نمود، شمار زیادی از شرکت ها ورشکسته شدند. برخلاف شرکت های بزرگ و دارای ساختار سرمایه ای مناسب، تعداد زیادی از شرکت های نفتی جوان و مستقل به ویژه در ایالات متحده، به شدت متکی بر وام بوده و حداکثر استفاده خود را از خطوط اعتباری نموده اند.

متن کامل این نوشتار برگرفته از تارنمای صندوق ضمانت صادرات ایران در پیوست این گزارش آمده است. عناوین نوشتار شامل موارد ذیل می‌باشد؛

نقاط قوت و ضعف

ارزیابی ریسک

وضعیت اقتصادی کووید 19 بعنوان شوکی عظیم

احیای دشوار سوختهای فسیلی در بازارهای عمده دنیا

نتایج مالی نامطلوب

نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در تجدید ساختار بخش

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما