معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

چشم انداز جهانی صنعت ساخت و ساز در سال 2020

بخش ساخت و ساز پس از پشت سر نهادن دوره‌های رشد بسیار مناسب، شاهد افت روند فعالیتهای خود بوده و بحران کووید 19 نیز ضربات سهمگینی بر این بخش وارد نموده است. توأم با وقفه‌های کوتاه مدت در بخش تجاری، شروع به کار مجدد و احیای فعالیت های این بخش در هاله ای از ابهام قرار دارد.

چشم انداز جهانی صنعت خودرو در سال 2020

دورنمای جهانی صنعت خودرو، ادامه رشد با روندی آهسته و ناهموار است که موجب افزایش رقابت، تشدید اصلاحات متناسب با چالش های ساختاری و در نهایت تداوم فشار بر سنجه‌های مالی اکثر شرکتها به ویژه خرده فروشان، عمده فروشان و تأمین کنندگان این بخش خواهد شد.

چشم انداز جهانی صنعت شیمیایی در سال 2020

از آنجا که بسیاری از محصولات شیمیایی در مراحل اولیه زنجیره تأمین مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان صنعت شیمیایی را یک فعالیت چرخه ای به حساب آورد که با تغییرات GDP کشورها ارتباط نزدیکی دارد. با این حال این موضوع به ویژه در زیربخش های پایین دستی مانند صنایع بهداشتی یا تخصصی، کمتر مصداق دارد.

چشم انداز جهانی صنعت نساجی- پوشاک در سال 2020

صنعت نساجی - پوشاک پس از رشد قوی 5.2 درصدی در سال 2018 ،به دلیل بروز عواملی چون موجودی بالای انبار، قیمت های پایین پنبه، روند ملایم خرده فروشی و تقاضای ضعیف صنعت در سال 2019 ،با 2.7 درصد کاهش مواجه گردید. هر سه زیرمجموعه این صنعت( منسوجات ، چرم و کفش، پوشاک) به کاهش رشد مذکور کمک نموده و تنها چند کشور تولیدکننده بزرگ یعنی هند، اندونزی، ویتنام و به ویژه ترکیه توانستند شرایط خود را حفظ نمایند.

چشم انداز جهانی صنعت فلزات در سال 2020

در پی رکود در برخی بازارهای نهائی مصرف کننده و شرایط نامناسب کالاها در اوایل سال، بحران کرونا بخش فلزات را با چالشهای متعددی از جمله اصلاح شدید قیمت کالا توسط بازارهای مالی، کاهش تقاضا و توقف تولید روبرو نموده است. پیش بینی میشود شماری از بازارهای نهایی مانند خودروسازی، هوافضا و تولیدات اقلام مصرفی با ضعف چشمگیری مواجه شوند، اما بخش ساخت و ساز به سرعت بهبود یابد. از سوی دیگر بخش فولاد همواره با مازاد ظرفیت مواجه بوده و محدودیتهای واردات اتحادیه اروپا بر کاهش این مازاد تأثیر چندانی نداشته است.

چشم انداز جهانی صنعت مواد غذایی -کشاورزی در سال 2020

علیرغم سهم جهانی 55 درصدی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها از مجموع تولیدات کالاهای مصرفی، از انتهای سال گذشته میلادی، جایگاه برتر صنعت مواد غذایی و کشاورزی که از نظر ریسک بعد از صنعت داروسازی قرار داشت؛ توسط بخش IT( خدمات) اشغال گردید. اگرچه افزایش جمعیت جهانی و رشد شهرنشینی تقاضا برای مواد غذایی را افزایش می دهد، اما در حقیقت محرک اصلی تقاضای این بخش، هزینه‌های مصرفی توأم با درآمد قابل تصرف خانوارها می‌باشد که متأثر از عوامل کلان اقتصادی مانند اشتغال و هزینه دستمزد هستند. بر خلاف برخی بخش ها نظیر منسوجات که بیشترین آسیب را از همه گیری کووید 19 دیده اند، صنعت مواد غذایی چندان از این موضوع متأثر نگردیده است، زیرا شامل کالاهای ضروری بوده و از کشش تجاری کمتری نسبت به منسوجات برخوردار می‌باشد. بنابراین انتظار می رود رشد این بخش در سال 2020 با رشد مثبت (بین 1 +تا 2 +درصد) ادامه یابد.

چشم انداز جهانی صنعت انرژی در سال 2020

بخش انرژی از زمان بحران مالی جهانی در سال 2008 ،شاهد دگرگونی‌های چشمگیری بوده است. در بخش نفت، کاهش شدید تقاضا همزمان با فعالیت های سمت عرضه، آسیب بی سابقه ای به صنعت وارد نموده است. طبق برآورد موسسه اویلر هرمس، مازاد عرضه نفت جهان در سال 2020 به 6 میلیون بشکه در روز میرسد. در نتیجه، سناریوی اصلی برای قیمت نفت، رسیدن بهای متوسط آن به 41 دلار به ازای هر بشکه در سال 2020 میباشد که البته با ریسک و انحراف قابل ملاحظه ای روبه روست. در سطح قیمتهای فعلی نفت، بخشهای بزرگی از این صنعت سودآور نیستند. در واکنش به این کاهش قیمت، صنعت انرژی با خروج عمده سهام سهامداران، کاهش هزینه‌ها و نیز هزینه‌های سرمایه ای مواجه گردیده است.

چشم انداز جهانی صنعت داروسازی در سال 2020

انواع مختلف داروهای عمده صنعت داروسازی، شامل داروهای نسخه ای، داروهای ژنریک (غیر انحصاری)، داروهای بدون نسخه و داروهای ویژه شد فروش بین سالهای 2020 تا 2021 ،انتظار می رود داروهای نسخه ای حدود 6 درصد رشد نمایند، در حالی که داروهای ویژه ، ایالات متحده، سوییس، هند و آلمان می‌باشند.