تاثیر شیوع ویروس کرونا برصنعت نساجی اندونزی
شیوع ویروس کرونا و جهان گیر شدن آن بتدریج آثار منفی خود را در بخش های مختلف اقتصادی کشورها و کاهش رشد اقتصاد جهانی نمایان می سازد . در این بین برخی صنایع که مستقیما با زندگی روز مره جوامع کشورها سرکار دارند بیشتر از این بیماری تاثیر منفی را تجربه کرده و حتی در موارد بسیاری ورشکسته شده و یا بحالت رکود رسیده ودرخوشبینانه ترین حالت باکاهش بیش از 70 درصدی فعالیت مواجه شده اند.
صنعت نساجی از جمله صنایعی میباشد که بیشترین ضرر و کاهش فعالیت را در این دوره شیوع کووید -19 تجربه نمود . در این خصوص کشورهایی که صنعت نساجی در آنها نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و ایجاد اشتغال و در آمدها دارد ، این ضرر بیشتر نمایان شده است . اندونزی از آن دسته کشورهایی است که صنعت نساجی از مهمترین صنایع پایه ای و درآمدزا برای این کشور میباشد که این روزها وضعیت وخیمی را پشت سر میگذارد .
شیوع ویروس کرونا مشکلات زیادی برای صنعت نساجی اندونزی بوجود آورده است چرا که مردم این کشور بدلیل کاهش درآمدها با کاهش خرید پوشاک مواجه شدند و بدین جهت تقاضای داخلی این کشور با جمعیت 260 میلیون نفری بشدت کاهش یافته است. همچنین صنعت نساجی اندونزی به دلیل هزینههای بالای انرژی ، تدارکات، بهره وری پایین ، رژیم مالیاتی ارزش افزوده چند لایه از بالا به پایین روبرو میباشد. در عین حال ماشین آلات فرسوده با فن آوری پایین این صنعت را در اندونزی در رقابت با رقبای خود در منطقه از جمله ویتنام و تایلند عقب نگه داشته است . از نظر اتحادیه نساجی اندونزی رقابت کافی در این صنعت برای افزایش صادرات تولیداتی نساجی وجود ندارد.
طبق آمار سازمان تجارت جهانی (WTO ) سهم اندونزی از محصولات نساجی از 1.66 درصد در سال 2009 به 1.58 درصد در سال 2018 کاهش یافته است. همزمان طبق گزارش مذکور در همین مدت محصولات کشورهای همسایه مانند ویتنام و بنگلادش بترتیب 4.59 درصدو 4.72 درصد افزایش را ثبت نمودند .
اما در وضعیت فعلی که اندونزی نیز همچون سایر کشورها درگیر ویروس کووید -19 میباشد صنعت نساجی در وضعیت وخیمی قرار گرفته است بطوریکه طبق اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه آمار این کشور در سه ماهه دوم سالجاری میلادی ( 2020 ) این صنعت 14.23% رشد داشته است این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته رشد آن 20.71% بوده است که نشان دهنده کاهش بیش از 6 درصدی میباشد. در مقایسه با سایر صنایع فعال در کشور نیز بخش نساجی بیش از 6.19% کاهش رشد را تجربه نموده است .
اما در رقابت با سایر صنایع نیز صنعت نساجی بدلیل بروز رسانی نکردن ماشین آلات خود عقب ماندگی را تجربه کرده و با دادههای سرمایه گذاری نیزمرتبط است زیرا آمار نشان دهنده آن است که اکثر صندوق های سرمایه گذاری سرمایههای موجود را به سمت توسعه صنایعی همچون ساختمان سوق داده اند .
بر اساس آمار در سه ماهه دوم سالجاری سرمایه گذاری در بخش ماشین الات نساجی به میزان 12.87% کاهش داشته است. شیوع کووید -19 موجب شده است تا اقتصاد اندونزی برای اولین بار پس از بحران مالی 1998 بطور قابل توجهی رشد منفی داشته باشد .
در سه ماهه دوم سال 2019 اقتصاد اندونزی منقبض شد و میزان مصرف خانوار بشدت کاهش یافت و میزان سرمایه گذاری در این کشور با کاهش قابل توجهی مواجه شد .
علاوه بر کاهش سرمایه گذاری در بخش نساجی در طی یک دهه گذشته در حال حاضر نیز بحران سلامت نیز موجب شده است تا هزینههای خانوار در زمینه پوشاک ، کفش و خدمات نگهداری 5.31% کاهش یابد واز طرف دیگر تقاضا برای مصرف ، مخارج خانوار نه تنها بدلیل کاهش در آمدها بلکه بدلیل تغییرات رفتاری جامعه نیز با کاهش روبرو شود .
====================================
- صنعت نساجی یکی از مهمترین صنایع اندونزی میباشد که میلیونهای نفر در این صنعت مشغول فعالیت هستند و محصولات نساجی از اقلام مهم صادراتی این کشور به سراسر دنیا و بازارهای جهانی میباشد . با شیوع ویروس کرونا این صنعت نیز همانند سایر بخش های تولید و صنعتی در اندونزی با تعطیلی و یا حداقل ظرفیت فعالیت نمود که خود موجب بیکاری هزاران نفر و کاهش تولید و مهمتر از همه کاهش صادرات گردید . کاهش صادرات محصولات نساجی اندونزی فرصت مغتنمیبرای رقبای منطقه ای خود مانند ویتنام و بنگلادش را فراهم نمود تا بتوانند بازارهای مصرف را یکی پس از دیگری از چنگ اندونزی دربیاورند .
- در وضعیت فعلی که اقتصاد اندونزی در اثر ویروس کرونا در حال ورود به رکود میباشد و با توجه به سرمایه گذاری کم در بخش نوسازی ماشین آلات و تجهیزات صنایع نساجی و عدم تقاضای مناسب جهانی و همزمان کاهش تقاضای داخلی این صنعت در اندونزی هر روز تضعیف شده و علیرغم حمایت های دولت ولی روند مذکور به بحرانی شدن آن در اندونزی خواهد انجامید .