معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۳/۳۱- ۱۴:۰۹

اخبار اقتصادی چین- گوانجو

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی جنوب چین در خرداد ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

افزایش ۱۶.۲ درصدی تجارت شهر یونفو و آمریکای لاتین با ثبت رقم 370 میلیون یوآن در چهار ماه اول سال میلادی

یونفو، شهری در استان گواندونگ، در سال‌های اخیر شاهد افزایش تجارت دوجانبه با کشورهای آمریکای لاتین بوده و در آخرین آمار منتشر شده در بازه زمانی 4 ماهه اول سال میلادی، تجارت خارجی این شهر با کشورهای آمریکای لاتین با افزایش 16.2 درصدی به ۳۷۰ میلیون یوان رسید. واردات این شهر از کشورهای آمریکای لاتین به ۲۸۰ میلیون یوان و صادرات به 91 میلیون یوان بالغ شده است. اغلب کالاها تبادل شده شامل خمیر کاغذ، مصالح سنگی، محصولات آلومینیومی و قطعات خودرو می‌باشد. این شهر به عنوان یک قطب حیاتی برای ارتقاء تجارت به خصوص در بخش سنگ و خمیر کاغذ مبدل شده و با نظارت گمرک یونفو، امکان انتقال مستقیم محموله‌ها و تسهیل روند لجستیک برای تولیدکنندگان فراهم آمده است. همچنین  همکاری این دو طرف در زمینه منابع طبیعی و تولید نیز در حال انجام است و مقامات گمرک اقدامات تسهیل‌کننده‌ای، از جمله پلتفرم‌های مشاوره آنلاین و کانال‌های حل مسئله در زمان واقعی را معرفی کرده‌اند. به عنوان مثال، آنها شرکت‌ها را به استفاده از مدل‌های "ترکیب بندر" و "مستقیم بندر به کارخانه" هدایت کردند که باعث کاهش زمان ترخیص و افزایش بهره‌وری عملیاتی می‌شود. با نگاهی به آینده، گمرک یونفو همچنان متعهد به پیشبرد چشم‌انداز خود به عنوان یک قطب بین‌المللی سبز است. با بهینه‌سازی اقدامات تسهیل‌گرانه و ایجاد یک محیط تجاری مطلوب، مقامات این شهر قصد دارند ضمن تقویت پویایی تجارت خارجی، جایگاه یونفو را به عنوان یک بازیگر کلیدی در همکاری اقتصادی چین و آمریکای لاتین تثبیت کنند.

https://www.newsgd.com/node_99363c4f3b/a468544896.shtml

افزایش سیاست تعرفه صفر برای کشورهای کمتر توسعه‌یافته توسط چین

چین طی اعلامی‌به سازمان تجارت جهانی (WTO)، سیاست تعرفه صفر خود را برای کشورهای کمتر توسعه‌یافته که دارای روابط دیپلماتیک با پکن هستند را همچنان ادامه خواهد داد و سبد کالاهای مشمول این سیاست را از ۹۸ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش داده است. این تصمیم چین که در نشست سازمان تجارت جهانی در ژنو در دسامبر سال گذشته اتخاذ شده بود، بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر چین برای ورود هرچه بیشتر به کشورهای کمتر توسعه‌یافته و کشورهای آفریقایی است. چین در همین راستا تعرفه صفر را برای 53 کشور آفریقایی نیز اجرایی کرده است. علاوه بر آن، بر اساس این ابتکار تعرفه صفر، چین متعهد می‌گردد که اقدامات بیشتری در زمینه ترویج تجارت کالا، تقویت مهارت‌های فنی و برنامه‌های آموزشی برای کشورهای کمتر توسعه‌یافته آفریقایی انجام دهد و فرصت های جدید را برای توسعه رشد کشورهای آفریقایی و کشورهای کمتر توسعه‌یافته و در عین حال به ثبات و شتاب مثبت تجارت جهانی نیز ایجاد نماید. در بحبوحه آشفتگی‌های مداوم در تجارت بین‌الملل، چین از همه اعضای سازمان تجارت جهانی خواست تا به طور مشترک از نظم اقتصادی و تجاری بین‌المللی آزاد و باز حمایت کنند و جهانی‌سازی فراگیر و سودمند برای همه را ترویج دهند.اقدامات چین مورد استقبال گسترده اعضای سازمان تجارت جهانی قرار گرفت. نمایندگان کشورهای کمتر توسعه‌یافته، کشورهای آفریقایی با برشمردن چالش‌ها و عدم قطعیت‌های بی‌سابقه‌ای را که کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند، از این اقدامات چین قدردانی نمودند.

 https://www.newsgd.com/node_a21acd2229/294fc0d055.shtml

 امضا تفاهم نامه همکاری استراتژیک شهر گوانجو با گروه مرسک

دولت خلق شهرداری گوانجو و گروه کشتیرانی مرسک (Mersk)، تفاهم‌نامه‌ای را در مرکز بندر گوانجو جهت تقویت همکاری استراتژیک خود امضا کردند که بر اساس آن دو طرف در تخصیص امکانات در زمینه برنامه‌ریزی، ساخت، مدیریت و حمل و نقل کانتینری بین‌المللی بندر برای ایجاد یک اتحاد قدرتمند که مکمل نقاط قوت یکدیگر باشد، استفاده خواهند نمود. دو طرف که سابقه همکاری آنان به حدود 4 دهه قبل برمی‌گردد، اشتراک‌گذاری منابع را در زمینه‌های مختلف، از جمله بهینه‌سازی ظرفیت بندر، گسترش مسیر و هماهنگی تجاری، افزایش خواهند داد و در عین حال به طور مداوم همکاری‌های لجستیکی را افزایش خواهند داد. علاوه بر این، آنها تلاش‌های مشترک خود را در بندر و کشتیرانی سبز، بندر و کشتیرانی هوشمند، افزایش قابلیت ناوبری و ساخت سیستم واکنش اضطراری تعمیق خواهند بخشید تا دروازه لجستیکی را ایجاد کند که جنوب چین را به سایر نقاط جهان متصل نماید.

گوانجو هم اکنون فعالانه مسیر برنامه عملیاتی سه ساله (۲۰۲۴-۲۰۲۶) در ذیل مرحله چهارم توسعه در جهت معرفی خود به عنوان یک قطب حمل و نقل بین‌المللی دنبال می‌کند و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۶، توان عملیاتی بندر گوانجو از ۷۰۰ میلیون تن و توان عملیاتی کانتینری آن از ۲۷ میلیون واحد معادل بیست فوتی (TEU) فراتر رود. با برنامه‌هایی برای ایجاد بهره‌وری عملیاتی در سطح جهانی از طریق یک محیط تجاری بهینه بندری و کشتیرانی، بیش از ۱۵ میلیارد یوان در پروژه‌های بزرگ زیرساخت بندری سرمایه‌گذاری خواهد شد که خدمات با کیفیت بالاتر و کارآمدتری را برای شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی مانند مرسک فراهم می‌کند. شرکت مرسک، به عنوان یکی از شرکت‌های فهرست فورچون گلوبال ۵۰۰ که به ۱۳۵ کشور و منطقه با بیش از ۲۰۰ ترمینال و مرکز خدمات مشتری خدمات ارائه می‌دهد، در حال حاضر دارای  ۱۶ مسیر حمل و نقل کانتینری بین‌المللی از طریق بندر گوانجو می‌باشد و این شرکت در سال ۲۰۲۴ به ظرفیت کانتینری ۱.۳۳۱ میلیون TEU و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ به ظرفیت ۵۱۹۰۰۰ TEU دست یافت که نسبت به سال گذشته ۳۰.۶ درصد افزایش داشته است.

https://www.newsgd.com/node_99363c4f3b/ef82ff6935.shtml

 افزایش رشد تجارت خارجی گوانجو در ۴ ماه اول سال میلادی به میزان ۱۷.۶ درصد

طبق اعلام گمرک گوانجو، تجارت خارجی این شهر در چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ با رشد قابل توجه به رقم 400  میلیارد یوان (تقریباً ۵۵.۳ میلیارد دلار آمریکا) رسید که افزایش ۱۷.۶ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. صادرات محصولات مکانیکی و الکتریکی در مجموع ۱۱۱.۹۳ میلیارد یوان بود که نسبت به سال گذشته ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است. صادرات محصولات با فناوری پیشرفته با ۱۶.۳ درصد رشد به رقم ۲۸.۴۹ میلیارد یوان رسید. صادرات خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و باتری‌های لیتیومی‌به طور قابل توجهی رشد داشته که با ۲۴.۵ درصد افزایش به ۶.۳ میلیارد یوان رسید. گوانجو در این مدت حدود 34 میلیارد یوان انواع محصولات با فن آوری پیشرفته وارد نمود که افزایش ۲۱.۱ درصد را نشان می دهد و نقش این شهر را در حمایت از توسعه تجارت مبتنی بر نوآوری برجسته می‌کند. شرکت‌های خصوصی گوانجو همچنان بر چشم‌انداز تجاری این شهر تسلط دارند به طوری که در طی 4 ماه ابتدای سال 2025، بیش از ۲۰ هزار شرکت در این شهر ثبت شده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۸ درصد افزایش داشته است. از این تعداد، بیش از ۸۵ درصد شرکت‌های خصوصی بوده‌اند که با ثبت ۲۴۲.۱۴ میلیارد یوان تجارت، بیش از ۶۰ درصد از کل تجارت این شهر را به خود اختصاص داده‌اند. گوانجو با تقویت روابط تجاری خود با کشورهای طرح کمربند - راه، حجم تجارت دوجانبه با آنان را 187  میلیارد یوان رسانده که نسبت به سال قبل  ۲۸.۵ درصد افزایش نشان میدهد. تجارت با کشورهای آسه‌آن نیز با  ۴۳.۶ درصد افزایش به ۷۰.۱۶ میلیارد یوان رسید.

 https://www.newsgd.com/node_99363c4f3b/95e6471bf6.shtml

رشد 8.9 درصدی سرمایه گذاری خارجی در استان گواندونگ در چهار ماه اول سال 2025

استان گواندونگ در چهار ماه اول سال 2025، موفق به ثبت رشد 8.9 درصدی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی گردید و در این بازه زمانی در این استان 8907 شرکت جدید با سرمایه‌گذاری خارجی تأسیس شده که نسبت به سال گذشته 24.3 درصد افزایش داشته است. استفاده واقعی از سرمایه خارجی به 44.93 میلیارد یوان رسید که نسبت به سال گذشته 8.9 درصد افزایش یافته و از میانگین ملی و سایر استان‌های بزرگ اقتصادی پیشی گرفته است. بخش تولید در استان گواندونگ نقطه عطفی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی بوده به طوری که این بخش ۱۳.۰۵ میلیارد یوان سرمایه خارجی را به کار گرفته و همچنین سرمایه گذاری در بخش اطلاعات الکترونیکی ۸.۳ برابر، در پتروشیمی‌های سبز ۸۱.۲ درصد، و در تجهیزات تخصصی ۳.۵ برابر رشد داشته است. بخش خدمات ۲۹.۹۴ میلیارد یوان سرمایه خارجی را به کار گرفته است که نسبت به سال گذشته ۰.۷ درصد افزایش داشته است. شرکتهای هنگ‌کنگی با افزایش 24 درصدی سرمایه و با سرمایه گذاری 32 میلیارد یوآنی، همچنان بزرگترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی در گواندونگ می‌باشد و این مقدار 72 درصد از کل سرمایه گذاری را تشکیل می‌دهد. در همین حال، سرمایه‌گذاری‌های سنگاپور، هلند، فرانسه و کره جنوبی به ترتیب ۱۷.۷، ۸.۶، ۱.۵ و ۲۲.۵ درصد رشد داشته‌اند. در این استان ابر پروژه‌هایی مانند CNOOC و Shell و BeiGene در حال تسریع تزریق سرمایه و ساخت و ساز خود هستند و نیروی محرکه قوی را به توسعه با کیفیت بالای گوانگدونگ در استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی تزریق می‌کنند.

https://www.newsgd.com/node_99363c4f3b/5ab188f926.shtml

گسترش روابط گواندونگ با کشورهای آسه‌آن به عنوان بزرگترین شریک تجاری این استان

براساس اعلام گمرک استان گواندونگ، حجم تجارت خارجی استان گواندونگ در سال 2024 برای اولین مرتبه از 9 تریلیون یوان فراتر رفت و در این بین کشورهای آسه‌آن، نه تنها مقصد برتر صادرات چین، بلکه بزرگترین بازار خارجی برای محصولات ساخت استان گواندونگ نیز می‌باشد. طبق داده‌های گمرک، تجارت این استان با کشورهای عضو آسه‌آن در چهار ماه اول سال ۲۰۲۵ همچنان رشد خود را حفظ نموده و کل تجارت خارجی با این کشورها به  ۴۸۸.۵۷ میلیارد یوان رسید که نسبت به سال گذشته ۷.۵ درصد افزایش داشته و ۱۶.۵ درصد از کل تجارت خارجی این استان را تشکیل می‌دهد. در این دوره، گواندونگ ۱۷۴.۳ میلیارد یوان محصولات مکانیکی و الکتریکی به کشورهای عضو آسه‌آن صادر کرد که نسبت به سال گذشته ۲۴.۵ درصد افزایش داشته و ۶۱.۴ درصد از کل صادرات آن را تشکیل می‌دهد. به طور قابل توجهی، بخش‌های با رشد بالا شامل خودروهای برقی، محصولات فتوولتائیک و تجهیزات پردازش خودکار داده‌ها بودند. از ژانویه تا آوریل ۲۰۲۵، ویتنام، مالزی، تایلند، اندونزی و سنگاپور از جمله پنج شریک تجاری برتر گوانگدونگ در آسه‌آن هستند.

https://www.newsgd.com/node_d6ab31923d/fdc71920f4.shtml

افزایش سهم بخش خصوصی گوانجو به ۴۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این شهر

اقتصاد خصوصی گوانجو همچنان محرک رشد این شهر است به طوری که در  سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، ۴۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این شهر را تشکیل می‌دهد که بالاترین سهم آن در پنج سال گذشته است. طبق داده‌های منتشر شده توسط دفتر صنایع و فناوری اطلاعات شهرداری گوانجو، ارزش افزوده بخش خصوصی در دوره مورد بررسی ۴.۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. از زمان اجرای مقررات جدید شهر در حمایت از شرکت‌های خصوصی در اول ماه مه ۲۰۲۴، تعداد نهادهای تجاری خصوصی گوانجو از ۳.۵ میلیون واحد فراتر رفته و تدوین قوانین حمایتی، سیاست‌های هدفمند و خدمات پیشرفته برای ایجاد یک محیط توسعه سالم‌تر و با کیفیت بالاتر برای شرکت‌های خصوصی، جایگاه این شهر را در بین تمام مراکز شهری بزرگ چین، هم از نظر حجم و هم از نظر نرخ رشد مشاغل تازه ثبت شده، ارتقا داده است. پلتفرمهای خدمات مالی تحت حمایت دولت، که برای کمک به شرکت‌های کوچک و متوسط متمرکز بر فناوری برای دسترسی سریع و آسان به وام طراحی شده است، بیش از ۲۷۰ میلیارد یوان وام‌دهی را تسهیل کرده و از طریق جبران ریسک، نزدیک به ۱۰۰ میلیون یوان مالیات و هزینه‌ها را برای این شرکت‌ها کاهش داده است. در حوزه نوآوری، شرکتهای خصوصی این شهر، منابع کلیدی مانند سرمایه، پروژه‌ها، استعدادها و زیرساخت‌ها جذب کرده اند به طوری که تنها در سال ۲۰۲۴، گوانجو ۱۰۶ شرکت تخصصی "غول کوچک" شناخته شده در سطح ملی را ایجاد نمود.

 https://www.newsgd.com/node_d6ab31923d/6212a2391e.shtml

افزایش دو برابری صادرات رباتهای صنعتی از شهر دونگوان و رسیدن به رقم ۱۹۰ میلیون یوآن در ۵ ماه

  شهر دونگوان که زمانی به عنوان "کارخانه جهان" شناخته می‌شد، اکنون به عنوان یک قطب جهانی در زمینه تولیدات هوشمند، خود را به جهان معرفی کرده و بر اساس گزارش گمرک هوانگپو، در بازه زمانی ژانویه تا می ۲۰۲۵ ، بیش از ۱۹۰ میلیون یوان (تقریباً ۲۶ میلیون دلار آمریکا) ربات صنعتی از این شهر صادر شده که افزایش چشمگیر ۱۱۶.۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. این ربات‌ها به طور گسترده در کاربردهایی مانند جوشکاری، جابجایی و مونتاژ در بازارهای جهانی استفاده می‌شوند.

این رشد خیره کننده مرهون وجود یک اکوسیستم قدرتمند متشکل از ۷۰۰۰ شرکت مرتبط با رباتیک و ۴۷۰۰ تولیدکننده اختصاصی می‌باشد که یکی از این شرکتهای برجسته، شرکت AgileX Robotics است که دفتر مرکزی آن در دریاچه سونگشان دونگوان قرار دارد. در طول دهه گذشته، این شرکت محصولاتی از قبیل شاسی‌های ربات متحرک پیشرفته و سیستم‌های رباتیک هوشمند را با کاربردهایی از خطوط مونتاژ صنعتی گرفته را تولید نموده است. شرکت مذکور تاکنون بیش از ۳۰۰۰ دستگاه رباتیک را در سراسر جهان در حوزه‌های بازرسی امنیتی، کشاورزی و حمل و نقل را تولید و صادرات آن عمدتاً به اروپا، آمریکای شمالی، ژاپن و کره جنوبی صورت گرفته است. بر اساس اعلام مدیر بازاریابی AgileX Robotics، صادرات محصولات آن شرکت با افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصد روبرو شده است و اغلب سفارشات از بخش‌های تحقیقاتی و هوش مصنوعی با سرعت بیشتری در حال رشد هستند. گمرک دونگوان نیز با مساعدت به این قبیل شرکتهای محلی، راه دسترسی آنان به بازارهای جهانی را تسهیل می نمایند.

 https://www.newsgd.com/node_5c070fdd03/b3a9902d74.shtml

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما