معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۱۸- ۰۸:۰۰

تونس بدنبال تقویت گردشگری سلامت

وجود چشمه‌های آب‌گرم، سواحل خوش‌ آب‌وهوا در مدیترانه، وجود فضاهای متعدد برای اقامت مسافران و کثرت درمانگاه‌های پزشکی موجب گردیده است تا تونس تهمیدات خود را برای جذب گردشگران سلامت افزایش دهد.

تونس از دیرباز و در عصر حضور رومی‌ها بخاطر داشتن حمام‌های آب‌گرم به عنوان مقصدی درمانگر برای مردمان عصر باستان ایفای نقش می‌کرده است. میراثی که هنوز در نام برخی از شهرهای تونس چون حمامات یا حمام سوسه آشکار است. این کشور امروزه نیز تلاش دارد تا به مقصد گردشگری درمانی جهان عرب در حوزه فیزیوتراپی بدل شود.

این کشور طی هشت سال گذشته صرفاً به حوزه درمانگری از طریق طبیعت بسنده نکرده است و موفق شده است دیگر بخش‌های پزشکی خود را چنان توسعه دهد که حداقل از طریق جذب همسایگان خود در شمال آفریقا، درآمد چشمگیری از توریسم پزشکی به دست آورد. نشریه الصحافه الیوم، در مقاله‌ای با عنوان «لیبیا والجزائر من أهم حرفائها : 3500 میلیون دینار عائدات تونس من السیاحة الطبیة فی 2023» نوشت، تونس موفق به جذب 2 میلیون بیمار خارجی و نزدیک به 500 هزار بیمار خارجی مقیم تونس شده است. آنچه در گزارش بدان توجه شده است ارزش اقتصادی بیمار-گردشگر است که معادل 8 تا 10 برابر بیشتر از یک گردشگر عادی خرج می‌کند.

صنعت گردشگری پزشکی تونس با حدود 700 میلیون دینار سرمایه گذاری، 2500 شغل مستقیم و هزاران شغل غیر مستقیم ایجاد کرده است. درآمد بخش گردشگری پزشکی تونس شامل درآمدهای حاصل از بستری، دارو و فعالیت های مرتبط است که نیمی از درآمدهای کل بخش گردشگری برابر با 9 درصد از تولید ناخالص داخلی تونس را تشکیل می دهد.

لیبی مهمترین مبدا توریسم پزشکی در تونس است و مقام دوم در اختیار الجزایر است. دیگر کشورهای آفریقایی زیر صحرا، تونس را مقصد درمانگری خود برگزیده‌اند که بیش از همه برای درمان ناباروی و عمل‌های زیبایی به تونس سفر می‌کنند.

از همین رو تونس در نظر دارد در سال 2034 به عنوان مقصد اول درمان اروپاییان تبدیل شود. در راستای جذب اروپاییان نمایشگاهی با عنوان « به سوی سلامتی سفر کنید» در تاریخ 3-5 می 2024 در پاریس توسط وزارت بهداشت و انجمن ملی بهداشت تونس برگزار گردید.  در این نمایشگاه حدود 30 غرفه با حضور متخصصان حوزه گردشگری پزشکی از جمله پزشکان و صاحبان کلینیک ها برپا شد که تمرکزشان بیشتر بر جراحی پلاستیک و دندانپزشکی، تالاسوتراپی، مراکز بهداشتی بیمارستانی، اسپاها و اقامتگاه‌ها بوده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما