معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۰۷- ۱۶:۱۲ - مشاهده: ۷۰

اخبار اقتصادی عربستان سعودی - جده

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عربستان سعودی در هفته اول بهمن ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

افزایش نرخ رشد تولیدات صنعتی عربستان

تولید صنعتی در عربستان سعودی در نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به سال 2023 گذشته ۳.۴ درصد افزایش یافت، در حالی که در مقایسه با اکتبر ۲۰۲۴، ۲.۳ درصد کاهش داشته است. به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «طبق اطلاعات منتشر شده از سوی اداره کل آمار عربستان سعودی این افزایش به دلیل فعالیت‌های استخراج معدن و بهره‌برداری از معادن و همچنین صنایع تبدیلی بوده است». طبق این آمار؛ فعالیت‌های استخراج معدن و بهره‌برداری از معادن در نوامبر ۱.۲ درصد رشد کرد، که به دلیل افزایش تولید نفت بود. در همین حال، صنایع تبدیلی ۷.۲ درصد رشد داشت که به دلیل افزایش فعالیت‌های تولید محصولات نفتی تصفیه‌شده و محصولات شیمیایی و غذایی بوده است. ضمنا در خصوص تغییر «شاخص تولید صنعتی» عربستان سعودی سازمان ملی آمار این کشور نیز گزارش جداگانه ای را منتشر نموده است که بر تستس گزارش مذکور، میانگین تغییر «شاخص تولید صنعتی» این پادشاهی در نوامبر 2024 نسبت به نوامبر 2023 در بخش نفتی 3.8 و در بخش غیر نفتی 2.4 درصد بوده است.

احداث کارخانه مونتاژ شرکت کره ای لنوو در عربستان  

شرکت کره ای لنوو اعلام کرد در راستای کاهش وابستگی تولیدکنندگان بزرگ کامپیوتر به چین، کارخانه‌ی مونتاژ کامپیوتر و سرور جدید این شرکت را در عربستان سعودی احداث خواهد کرد. این تأسیسات به‌طور ویژه بازارهای خاورمیانه و آفریقا را پوشش خواهد داد و با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری شرکت آلات، زیرمجموعه‌ی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی راه‌اندازی خواهد شد.

تنگناهای مالی عربستان برای اجرای پروژه‌های بزرگ این کشور

تارنمای اینترنتی میدل‌ایست‌آی در گزارشی نوشت، سعودی با اجرای پروژه‌های عظیمی مانند «نئوم» فشار زیادی بر منابع مالی خود وارد کرده است. این گزارش تأکید دارد، چنین پروژه‌هایی با هزینه‌های هنگفت و بدون برنامه‌ریزی مالی شفاف خطراتی جدی برای پایداری اقتصادی «ریاض» ایجاد کرده است. این گزارش همچنین افزود، دولتمردان سعودی به منظور کتمان بدهی‌های واقعی خود در ترازنامه‌های مالی رسمی، از روش‌های خاصی استفاده می نمایند. این روش‌ها شامل تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهادهای شبه‌دولتی و استفاده از قراردادهای بلندمدت و «شراکت‌های خصولتی» است. این رویکرد به سعودی امکان می‌دهد، هزینه‌های عظیم را به آینده منتقل کند، اما درعین‌حال شفافیت اقتصادی را کاهش و بدهی‌های بلندمدت را افزایش می‌دهد. منتقدان هشدار می‌دهند، این سیاست‌های مالی ممکن است در بلندمدت باعث ایجاد بحران اقتصادی در سعودی شود.

 رشد معاملات مسکن سعودی در 2024

روزنامه سعودی «الوطن» با بررسی داده‌های «وزارت دادگستری» این پادشاهی در گزارشی نوشت، تعداد معاملات بخش مسکن در این کشور طی سال 2024 با رشد خوبی مواجه شد، به‌طوری‌که تعداد این معاملات با رشد 37.5 درصدی از 146,833 در سال 2023 به 201,856 معامله در 2024 افزایش یافت.بررسی این داده‌ها نشان می‌دهد، در سال 2024 روزانه 553 معامله مسکن در سعودی صورت گرفته است. بیشترین تعداد معاملات مربوط به بخش مسکن سعودی با نسبت 39.6% مربوط به استان «ریاض» است. استان «مکه» نیز که 20.6% از معاملات مسکن این پادشاهی را در سال 2024 به خود اختصاص داد، در جایگاه دوم قرار دارد.

عملکرد عربستان در بخش مسکن و شهرسازی

وزارت شهرداری‌ها و مسکن عربستان سعودی اعلام کرد، در سال 2024 با رشد 33 درصدی نسبت به سال 2023 بیش از 23 هزار واحد مسکونی به متقاضیان در پروژه‌های مسکن این کشور تحویل داده شد. بر این اساس تاکنون 70 هزار واحد مسکونی جدید در 163 پروژه مسکن برای ثبت‌نام متقاضیان عرضه شده است. در سال 2024 همچنین بیش از 117 هزار خانواده عربستانی از خدمات حمایتی سامانه «سکنی» در حوزه مسکن بهره‌مند و 21 هزار خانواده نیز در قالب «برنامه توسعه مسکن» این کشور خانه‌دار شدند. این وزاتخانه گزارش داد، در بخش حمایت مالی تعداد عقود مالی حمایتی ارائه‌شده در سال 2024 به 93 هزار قرارداد رسید که با ارزشی بالغ‌بر 11.9 میلیارد ریال رشدی معادل 15% نسبت به سال 2023 را نشان می‌دهد. در بخش صدور مجوزها نیز در این مدت 276 هزار مجوز ساخت‌وساز برای متقاضیان در سامانه «بلدی» صادر شد. وزارت شهرداری‌ها و مسکن سعودی در سال 2024 همچنین مرحله دوم پروژه «بهجة» را با هدف ایجاد 357 بوستان جدید و توسعه فضاهای سبز شهری این کشور آغاز کرد. 

برگزاری چهارمین کنفرانس بین‌المللی وزرای کنفرانس بین‌المللی معدن

براساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی چهارمین کنفرانس بین‌المللی وزرای مرتبط با حوزه معدن به‌عنوان بخشی از «کنفرانس بین‌المللی معدن» با مشارکت 85 کشور و 50 سازمان بین‌المللی رسمی و غیر دولتی از 14 لغایت 16 ژانویه 2025 در «ریاض» برگزار شد. در این رویداد بیش از 250 سخنران از جمله مدیران عامل بزرگترین شرکت های معدنی و شرکت های مرتبط با بخش معدنی و مالی در جلسات آن شرکت کردند. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی مدعی شد که حدود 15 هزار شرکت‌کننده در جلسات و رویدادهای جانبی این همایش شرکت کردند. 

حجم بدهی‌های عمومی عربستان سعودی

بدهی عمومی در سعودی تا پایان سه‌ماهه سوم سال گذشته به 308 میلیارد دلار رسید و نسبت به پایان سال 28 میلیارد دلار افزایش داشت که بالاترین رقم ثبت‌شده در تاریخ عربستان سعودی به شمار می رود.

تلاش سعودی برای خرید بخشی از سهام معدن مس و طلای پاکستان

سعودی تلاش دارد 15 درصد از سهام پروژه معدن مس و طلای «ریکودیک» در استان «بلوچستان» پاکستان را به ارزش 540 میلیون دلار خریداری کند و «صندوق توسعه» سعودی 150 میلیون دلار برای حمایت از توسعه معدنی در این منطقه سرمایه‌گذاری می‌کند. وزیر نفت پاکستان ضمن آنکه مذاکرات دو طرف را مثبت دانست و تأکید کرد این قرارداد هنوز نهایی نشده است. 

افزایش حجم صادرات محصولات کشاورزی روسیه به سعودی

پایگاه «العربی الجدید» گزارش داد، صادرات محصولات کشاورزی روسیه به سعودی در سال 2024 میلادی افزایش قابل‌توجهی داشته است به طوری که ارزش صادرات از مرز یک میلیارد دلار فراتر رفته و افزایش 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد.

 تأمین مالی 7 میلیارد دلاری «صندوق سرمایه‌گذاری عمومی» سعودی به کمک مؤسسات مالی

صندوق سرمایه‌گذاری عمومی سعودی از تکمیل اولین تأمین مالی به روش مرابحه به ارزش 7 میلیارد دلار (26.3 میلیارد ریال) خبر داد. این اقدام بخشی از راهبرد تأمین مالی میان‌مدت این صندوق است که از سوی 20 مؤسسه مالی منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شود.

ایران، دومین و عربستان، چهارمین قدرت تجارت دریایی در منطقه غرب آسیا

براساس شاخص‌های مندرج در تارنمای اینترنتی رسمی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا جمهوری اسلامی ایران به لحاظ قدرت تجارت دریایی در میان 188 کشور جهان، بعد از ترکیه با دارا بودن 965 فروند کشتی، دومین قدرت تجارت دریایی در منطقه خاورمیانه به شمار رفته است. ایران با داشتن ۳۲ کشتی فله بر، 28 کشتی کانتینری، ۸6 نفتکش، 398 کشتی باری عمومی و ۴21 فروند کشتی از انواع دیگر در ابتدای سال ۲۰۲4، رتبه دوم در منطقه و 24 جهانی را کسب کرده است. این درحالی است که کشورمان بیش از یک سوم کشتی‌های تجاری منطقه غرب آسیا را به خود اختصاص داده است. عربستان سعودی با داشتن 433 فروند کشتی شامل 9 کشتی فله بر، 1 کشتی کانتینری، 55 نفتکش، 20 کشتی باری عمومی و 348 فروند کشتی از انواع دیگر در ابتدای سال ۲۰۲4 در رتبه چهارم در منطقه و 46 جهانی قرار دارد.

نشست مشترک شورای تجاری سعودی و ژاپن

نشست مشترک شورای تجاری سعودی ژاپنی با حضور وزرای سرمایه‌گذاری و اقتصاد دو کشور و نمایندگان بیش از ۸۰ شرکت و نهاد اقتصادی در شهر «ریاض» برگزار شد. در این نشست بر توسعه همکاری در بخش‌هایی همچون انرژی‌های تجدیدپذیر، صنعت، فناوری‌های پیشرفته و خدمات مالی تأکید شد.

 کاهش وابستگی آمریکا به نفت عربستان سعودی 

به گزارش حساب "glfpost" در اینستگرام، واردات نفت عربستان توسط آمریکا به پایین ترین حد خود در چهل سال گذشته رسیده است. علت این کاهش، انقلاب نفت شِیل (Shale oil) و افزایش تولید نفت کانادا بوده است. همچنین عربستان در سال 2024م دفتر خود را در نیویورک بست و این نشان­دهنده کاهش نقش عربستان در بازار نفت آمریکا است. راهبردهای نرخ­گذاری عربستان که باعث افزایش قیمت نفت در آمریکا شده نیز باعث این کاهش شده است. به نظر می رسد آمریکا در حال مستقل شدن از نفت عربستان است و این امر به بازنگری در روابط ژئوپلتیک خواهد انجامید.

احداث بزرگترین مزرعه دام‌پروری در غرب آسیا توسط عربستان

به گزارش «العربیه»، طی برگزاری مراسمی از طرح احداث شهرک دامپروری حفرالباطن استان «الشرقیه» عربستان سعودی به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه دام‌پروری در غرب آسیا که قرار است در زمینی به مساحت 11 میلیون مترمربع ساخته شود، رونمایی شد.

افزایش تعداد شرکت های خارجی که دفاتر منطقه ای خود را به عربستان منتقل کرده اند

خالد الفالح وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در حاشیه نشست «برنامه‌های تشویقی استاندارد برای بخش صنعتی» با اشاره به افزایش تعداد شرکت های خارجی که دفاتر منطقه‌ای خود را به عربستان منتقل کرده‌اند بیان داشت، تا ابتدای سال 2025 میلادی 571 شرکت بین‌المللی دفتر منطقه‌ای خود را به این پادشاهی منتقل کرده‌اند. این درحالی است که تا ابتدای ژانویه سال 2024 تعداد شرکت های خارجی ای که در عربستان دفتر منطقه ای خود را ایجاد کرده بودند در حدود 200 شرکت برآورد شده بود.

جایگاه شرکت اماراتی «مصدر» در عربستان سعودی

انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه سازگار با محیط زیست در سال‌های اخیر اهمیتی ویژه یافته و به موازات آن، دیپلماسی سبز مبدل به یکی از حوزه‌های پرمراجعه در پیوند روابط خارجی و فناوری گردیده است. در این میان، امارات متحده عربی به خوبی نقش خود را در بازار انرژی‌های تجدیدپذیر گسترش داده و بازیگری شناخته شده و مشهور در این عرصه به شمار می‌رود. شهرتی که بیش از هر چیز، مولود فعالیت‌های گسترده شرکت «مصدر» در داخل و خارج امارات متحده عربی با درآمد نزدیک به یک میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۳ بوده و پیوندی ناگسستنی نیز با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ میلیارد دلاری «مصدر» در نزدیک به ۲۰ گیگاوات نیروگاه‌های سبز دارد. درخصوص سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی این شرکت باید خاطر نشان کرد که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس یکی از مقاصد مهم فعالیت «مصدر» هستند و این شرکت بیش از ۷۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در عربستان سعودی و عمان احداث نموده است. فعالیت‌های این شرکت در اردن نیز قابل‌توجه بوده و دو نیروگاه ۲۰۰ مگاوات خورشیدی و ۱۱۷ مگاوات بادی توسط «مصدر» در اردن ساخته شده است. یکی از ویژگی‌های شاخص این شرکت فعالیت‌های گسترده‌ای است که در مناطق توسعه‌یافته جهان دارد. به عنوان مثال «مصدر» در اروپا بیش از ۱۰ پروژه، در آمریکای شمالی بیش از ۸ پروژه و در اقیانوسیه دستکم ۵ پروژه دارد و شراکت در ساخت نیروگاه بادی فراساحلی ۶۳۰ مگاواتی در بریتانیا یکی از نمونه‌های موفق در این خصوص است. گفتنی است این شرکت اخیرا پروژه بلندپروازانه مشابهی را با ظرفیت ۳ گیگاوات در انگلستان کلید زده است.

حجم سرمایه‌گذاری  عربستان در شرکت های نوپا در سال ۲۰۲۴

رسانه‌های سعودی مدعی شده اند که عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ جایگاه نخست خود را در خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر ارزش سرمایه‌گذاری حفظ کرده است. در این سال، سرمایه‌گذاری‌هایی به ارزش ۲.۸ میلیارد ریال (۷۵۰ میلیون دلار) در شرکت‌های نوپا در عربستان انجام شد که بازتابی از پیشرفت‌های اقتصادی و مالی گسترده‌ای است که عربستان در چارچوب اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ برای تقویت اقتصاد ملی خود تجربه می‌کند.

وضعیت  اجرای طرح های مسکونی در ریاض در خلال سال 2024

شهرداری منطقه ریاض به اجرای استراتژی‌ها برای تقویت عرضه مسکن و تعادل در بازار املاک ادامه می دهد. در سال 2024، شهرداری ریاض 19 طرح مسکونی به مساحت 13.5 میلیون متر مربع تصویب کرد که بیش از 17,000 واحد مسکونی متنوع را تأمین کرد. این شهرداری در طول سال 2024، 18,248 پروانه ساختمانی شامل 15346 مجوز مسکونی، علاوه بر مجوزهای تجاری، صنعتی و دولتی صادر کرد و این اقدام نشان‌دهنده تعهد شهرداری به تسریع توسعه شهری و تقویت نقش بخش خصوصی در توسعه پایدار است. شهرداری ریاض با افزایش تعداد قطعات اراضی از 6,999 به 9,056 قطعه، به گسترش پروژه‌های ملکی و پاسخ به تقاضای بالا کمک کرده است.  به نوشته خبرگزاری سعودی این تلاش‌ها نشان‌دهنده تعهد شهرداری ریاض به توسعه و پایداری شهر است، که به تحقق چشم‌انداز 2030 عربستان از طریق ارتقای کیفیت زندگی، توسعه زیرساخت‌ها و تحریک فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش املاک کمک می‌کند.

اختصاص ۱۰ میلیارد ریال برای ایجاد مشوق‌ در بخش صنعت عربستان

عربستان سعودی اعلام کرد ۱۰ میلیارد ریال برای اجرای مشوق‌های معیارمحور در بخش صنعت اختصاص داده است. این تصمیم که توسط شورای وزیران در اواسط ماه گذشته تصویب شد، با هدف تقویت سرمایه‌گذاری‌های صنعتی، رشد این بخش، و دستیابی به توسعه پایدار صنعتی در کشور اتخاذ شده است و به رقابت‌پذیری جهانی صنعت سعودی کمک می‌کند. جزئیات این بسته حمایتی در مراسمی مشترک با حضور عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی، خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری، بندر الخریّف، وزیر صنعت و منابع معدنی، و دیگر وزرای دولت و نمایندگان شرکت‌های بزرگ داخلی و بین‌المللی اعلام شد. مشوق‌های صنعتی شامل تأمین مالی تا ۳۵٪ از هزینه اولیه پروژه‌های صنعتی واجد شرایط، با سقف ۵۰ میلیون ریال برای هر پروژه است. این حمایت به‌صورت متوازن در دو مرحله تخصیص می‌یابد: ۵۰٪ برای مرحله ساخت و ۵۰٪ برای مرحله تولید.

امضاى یادداشت تفاهم براى همکارى مالى توسط وزیر دارایى و همتاى عمانى خود

وزرای دارایى عربستان و عمان، در حاشیه اجلاس سران گروه بانک توسعه اسلامی‌که در مدینه منوره برگزار شد، یادداشت تفاهم براى همکارى در امور مالى بین دوکشور امضا کردند. الجدان تاکید کرد که این یادداشت تفاهم گامی‌برجسته در تلاش‌های مستمر برای تعمیق همکاری‌های مالی بین دو کشور و کمک به تبادل تخصص مالی و ارتقای تبادل دانش مى داند. طرف عمانی با تاکید بر اهمیت یادداشت تفاهم به عنوان یک رکن اساسی برای تقویت روابط دوجانبه توضیح داد که این یادداشت در تبادل داده‌ها و اطلاعات و تجریبات مالى علاوه بر تقویت هماهنگى بین دوکشور در مورد موضوعات مالى منطقه‌اى و بین المللى مورد اهتمام مشترک کمک مى کند.

شرکت عربستان در نشست سالانه مجمع جهانی  اقتصاد

فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی قرار است در رأس هیئتی به نمایندگی از سوی این کشور برای شرکت در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد 2025  موسوم به نشست «داووس» که از 20 تا 24 ژانویه در سوئیس برگزار می‌شود، به این کشور سفر کند.

برگزاری شورای تجاری اقتصادی سعودی- تایلندی

فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی در ادامه سفرهای آسیایی‌اش با هدف گفت‌وگو درمورد روابط دوجانبه و شرکت در اولین نشست شورای هماهنگی سعودی و تایلند به این کشور سفر کرد. به نوشته مطبوعات سعودی فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی در حاشیه سفر رسمی‌اش به تایلند در رأس هیئتی با رئیس پارلمان و مجلس نواب این کشور دیدار و با او در مورد روابط دوجانبه گفت‌وگو کردو

امضای یادداشت تفاهم تشکیل شورای شراکت راهبردی عربستان و سنگاپور

فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی در راس هیات سیاسی و اقتصادی و با هدف ارتقاء روابط دوجانبه میان عربستان سعودی و سنگاپور و امضاء تفاهم‌نامه ایجاد شورای همکاری راهبردی دو میان کشور به سنگاپورسفر کرد. به گزارش روزنامه "البلاد"، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان در روز چهارشنبه 26 دی 1403، یادداشت تفاهمی را با وزیر امور خارجه سنگاپور برای تشکیل شورای شراکت راهبردی میان دو کشور به امضا رساند. هدف از این شورا، تقویت روابط در تمامی زمینه‌ها به ویژه اقتصادی و توسعه ای و افزایش حجم مبادلات تجاری است که در سال 2024م به یک میلیارد ریال رسیده است. فیصل بن فرحان همچنین با لورنس وانگ، نخست وزیر و وزیر دارایی سنگاپور نیز دیدار کرد.

راه اندازی مسیر پروازی میان ریاض و انتبه توسط شرکت هواپیمایی سعودی طیران الناس

شرکت هواپیمایی «الناس» (طیران الناس) عربستان سعودی از راه‌اندازی برنامه پروازی مستقیم میان «ریاض» و «انتبه» در کشور اوگاندا خبر داد.

تلاش عربستان برای افزایش درآمدزایی از معادن

به گزارش العربیه، عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در حاشیه‌ «همایش و نمایشگاه اکتفاء ۲۰۲۵» در دمام گفت که عربستان سعودی در معادن، از جمله اورانیوم، سرمایه‌گذاری خواهد کرد. وی با اعلام این خبر که عربستان سعودی قصد دارد از معادن درآمدزایی کند، گفت: عربستان سعودی در تلاش است تا اورانیوم را غنی‌سازی و آن را به فروش برساند، کیک زرد تولید و صادر نماید. کیک زرد در آماده‌سازی سوخت اورانیوم نیروگاه هسته‌ای کارایی دارد. وی همچنین گفت: «ما در تلاشیم تا فناوری‌های نوین را بومی‌سازی کنیم و برای بومی‌سازی صنایع به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز داریم. بخش پتروشیمی در آینده‌ ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است عربستان سعودی پیش‌تر به تمایل اش به توسعه برنامه‌های هسته‌ای نوپای خود به عنوان بخشی از پروژه تنوع بخشیدن به ترکیب انرژی اشاره کرده بود.

عربستان‌سعودی سرزمین مواد معدنی آسیا

براساس گزارش بانک جهانی، عربستان‌سعودی توانسته است با صادرات انواع مواد و محصولات معدنی به ارزش ۲۹۰ میلیارد دلار، مقام چهارمین صادرکننده بزرگ محصولات معدنی در جهان را از آن خود نماید. از سویی دولتمردان عربستان سعودی برآوردهای ۱.۳ تریلیون دلاری پیشین خود از ارزش ثروت معدنی خود را به ۲.۵ تریلیون دلار افزایش داده اند..

قراردادهای امضا شده در حاشیه کنفرانس بین المللی معدن در عربستان

چهارمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی معدن با حضور نمایندگان بیش از 90 کشور و مشارکت 50 سازمان بین‌المللی دولتی و غیردولتی در «ریاض» برگزار شد. بر اساس ادعای منابع خبری سعودی در حاشیه برگزاری این کنفرانس بیش از  126 قرارداد به ارزش 107 میلیارد ریال در «نشست بین‌المللی معدن» در «ریاض» امضا شد. مطبوعات سعودی در این باره نوشتند در چهارمین نشست بین‌المللی معدن در ریاض 126 توافقنامه و یادداشت تفاهم به ارزش 107 میلیارد ریال با هدف توانمندسازی اکتشاف، تأمین مالی، تحقیق و توسعه، پایداری تولید، زنجیره‌های ارزش افزوده و صنایع معدنی امضا شد. این توافقنامه‌ها شامل توافق ساخت کارخانه فولاد، تولید شمش سنگ آهن، افزایش تولید مس و بهره‌برداری از معادن بود. 170 کشور جهان در این رویداد شرکت کردند. منابع خبری محل با پوشش خبری این رویداد نوشتند وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در حاشیه این کنفرانس از آرزوهای ریاض برای تبدیل‌شدن به «سیلیکون ولی» در بخش معدن خبر داد.

برگزاری جشنواره خرمای در شهرستان «الأحساء» عربستان

دهمین جشنواره خرمای شهرستان الاحساء عربستان سعودی با حضور «سعود بن نایف» امیر استان «الشرقیه» آغاز به کار کرد. به گزارش روزنامه «الیوم»، این دوره از جشنواره در هفت بخش اصلی و با برنامه‌های فرهنگی و تفریحی متنوع، تجربه‌ای کامل و جذاب برای همه گروه‌های سنی فراهم می‌کند.

نرخ تورم 1.9 درصدی سعودی در ماه دسامبر

سازمان ملی آمار عربستان سعودی گزارش داد، در دسامبر 2024 نرخ تورم سالانه این کشور به 1.9 درصد رسید. این سازمان افزود، در دسامبر اخیر وزن افزایش اجاره‌بهای مسکن در تغییر نرخ تورم سعودی معادل 25.5 درصد بود. بر اساس این گزارش، سعودی شاهد افزایش 8.9 درصدی قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها، افزایش 0.8 درصدی قیمت مواد غذایی و آشامیدنی و افزایش 2.2 درصدی قیمت در بخش کالا و خدمات شخصی و همچنین کاهش 2.5 درصدی قیمت در بخش حمل‌و‌نقل بوده است.

تلاش سعودی برای جذب شرکت‌های پرتغالی

روزنامه «عکاظ» گزارش داد، بیش از 250 شرکت پرتغالی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در عربستان سعودی در یک دوره آموزشی ویژه برای احراز شرایط لازم به‌منظور ورود به بازار سعودی شرکت کردند. این دوره آموزشی از سوی کارشناسان مالی و حقوقی سعودی با نظارت کمیسیون بازرگانی سعودی و پرتغال در «لیسبون» برگزار شد. خبرگزاری سعودی در این باره نوشت  بیش از 250 شرکت پرتغالی علاقمند به سرمایه گذاری در عربستان سعودى در برنامه آموزشی ویژه که توسط کارشناسان مالی و حقوقی عربستان سعودى ارائه شد برای واجد شرایط بودن برای ورود به بازار عربستان در طى کارگاه‌های فشرده ای برگزار شده توسط شورای بازرگانی عربستان و پرتغال در فدراسیون اتاق های عربستان سعودی در لیسبون با حضور آقاى لوزیر بتو وزیر زیرساخت و مسکن پرتغال شرکت کردند. این برنامه در چارچوب تلاش هاى این شوراى براى کمک به انتقال مقرهاى شرکت هاى جهانى به عربستان سعودى از طریق آگاهى به فضای کسب و کار، راه‌های ورود به بازار و معرفی قابلیت ها و مشوق های سرمایه گذاری اجرا مى شود. اولین کارگاه شامل معرفی مزایا و برنامه‌های تشویقی دولتی در عربستان، امتیازات سیستم اقامت ممتاز برای سرمایه گذاران خارجی، مشوق ها و تضمین‌های ارائه شده به پروژه‌های دارای مجوز و شرایط اعطای مجوز سرمایه گذاری خارجی بود. کارگاه دوم، خدمات بانکی را برای شرکت های پرتغالی که دفتر مرکزی خود را به عربستان منتقل می‌کنند، معرفى کرد.

واردات نفت امریکا از سعودی به پایین‌ترین سطح خود رسید

بلومبرگ در گزارشی نوشت، واردات نفت خام امریکا از سعودی به پایین‌ترین سطح خود در 40 سال گذشته رسید. ایالات متحده در سال گذشته روزانه 277 هزار بشکه نفت از سعودی خریداری کرده است، که 85 درصد کمتر از رکورد 1.73 میلیون بشکه در روز در سال 2003 است. در سال 1985 نیز جریان واردات نفت به طور موقت کاهش یافت زیرا عربستان سعودی تولید خود را به منظور افزایش قیمت نفت کاهش داد. در اواخر دهه 1960 نیز وارادات نفت از سعودی کاهش یافت. اداره اطلاعات انرژی امریکا اعلام کرد، عراق برای دومین هفته متوالی در صادرات نفت به امریکا از سعودی پیشی گرفته است.

شرکت لوسید مجوز استفاده از آرم "ساخت عربستان" را دریافت کرد

به گزارش روزنامه "ریاض"، شرکت "لوسید" که تولیدکننده خودروهای برقی است رسماً به برنامه "ساخت عربستان سعودی" پیوست و حق استفاده از آرم "ساخت عربستان سعودی" را بر روی محصولات خود دریافت کرد. بندر بن ابراهیم الخریف، وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان، تاکید کرد که پیوستن لوسید به برنامه «ساخت عربستان سعودی» به عنوان اولین شرکت خودروسازی که موفق به دریافت لوگوی «ساخت عربستان سعودی» شد، نشان دهنده تحول راهبردی است. عربستان شاهد ایجاد یک سیستم یکپارچه برای صنعت خودروهای برقی است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما