معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۱۴- ۱۲:۵۱

اخبار اقتصادی فرانسه

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی فرانسه در هفته دوم دی ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

کاهش میزان فروش خودروهای نو در فرانسه در سال 2024

 لوفیگارو  01 ژانویه  2025

به نوشته روزنامه لوفیگارو فروش خودروهای نو در فرانسه در سال 2024 نسبت به سال قبل آن با  2/3 درصد کاهش روبرو بوده و به رقم یک میلیون و 718 هزار و 416 دستگاه رسید. 

بر اساس این گزارش علت این کاهش عمدتاً عدم اطمینان ناشی از شرایط سیاسی بوده است. در همین حال این روکود پس از سه سال رونق نسبی بازار آن خودروهای برقی را نیز شامل می‌شود. این در حالی است که سهم فروش خودروهای هیبریدی جدید با 8/42 درصد افزایش از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.

این روزنامه در خصوص با اشاره به رکود بازار در سال 2022 به دلیل کمبود تراشه‌های الکترونیکی، می افزاید: اگر چه این مشکل تا حد بسیاری برطرف گردیده اما هنوز از سطح‌های قبل از شیوع کووید فاصله زیادی وجود دارد.

در سال ۲۰۱۹ که آخرین سال پیش از بحران کرونا می‌باشد حدود 2/2 میلیون خودرو نو در فرانسه فروخته شده بود.

 لوفیگارو یادآور می‌شود: نیمه اول سال ۲۰۲۴ برای صنعت خودرویی فرانسه خوب آغاز شد و فروش خودروهای نو در ماه مه با 9/4 درصد افزایش روبرو بود اما در نیمه دوم سال این روند به شدت نزولی شد و کاهش یافت.

مساله این جاست که برای رسیدن به اهداف ۲۰۲۵ در زمینه کاهش گازهای گلخانه ای باید خودروهای برقی بسیاری فروخته شود و سهم فروش خودروهای برقی در سال ۲۰۲۵ باید به ۲۲ درصد برسد، در حالی که این رقم هم‌اکنون تنها ۱۷ درصد است.

 لینک خبر   

 آغاز به کار یک سازمان جدید هسته ای در فرانسه

 اوپینیون       03 ژانویه 2025

اوپینیون با اشاره به شروع فعالیت "سازمان نظارت بر ایمنی هسته‌ای و حفاظت پرتویی" (ASNR) می نویسد که این سازمان اکنون تنها نهاد مسئول ایمنی هسته‌ای در فرانسه می‌باشد.

بر اساس این گزارش این سازمان که از ادغام "مؤسسه حفاظت پرتویی و ایمنی هسته‌ای" (IRSN) و "سازمان ایمنی هسته‌ای" (ASN) ایجاد شده، از اول ژانویه سال میلادی جاری  فعالیت خود را آغاز کرده است. با این حال طبق این گزارش هنوز "ابهاماتی" در این زمینه وجود دارد و سازمان‌دهی مورد نظر به‌طور کامل به پایان نرسیده است.

در ادامه این خبر آمده است که این اقدام پایان دوره فعالیت ساختاری دوگانه‌ است که پس از فاجعه چرنوبیل ایجاد شد و طبق آن از یک سو "IRSN" به‌عنوان مرجع علمی ایمنی هسته‌ای و از سوی دیگر "ASN" به‌عنوان نهاد تصمیم‌گیری درباره نیروگاه‌ها شناخته می‌شد.

 هدف از ادغام "مؤسسه حفاظت پرتویی و ایمنی هسته‌ای"  (IRSN) با ۱۶۰۰ کارمند آن و "سازمان ایمنی هسته‌ای" (ASN) با ۵۰۰ کارمند دولتی آن "تسهیل فرآیندهای تصمیم‌گیری" برای حمایت از برنامه‌های از سرگیری برنامه هسته‌ای در فرانسه می‌باشد.

"ASNR"، در اولین بیانیه خود آورده است: این سازمان به‌عنوان یک نهاد مستقل اداری، به نمایندگی از دولت فرانسه مسئولیت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی را بر عهده دارد. این نهاد همچنین وظایف تحقیق، کارشناسی، آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی در زمینه‌های ایمنی هسته‌ای و حفاظت پرتویی را انجام می‌دهد.

مرکز اصلی این سازمان در مون روژ می‌باشد و این نهاد با بیش از ۲ هزار پرسنل دومین نهاد نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای در جهان پس از "کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای" (NRC) آمریکا محسوب می‌شود.

قرار است این سازمان به پرونده‌های حساسی مانند تمدید فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای، توسعه رآکتورهای کوچک، ساخت رآکتورهای بزرگ جدید و آینده تأسیسات چرخه سوخت هسته‌ای در فرانسه رسیدگی نماید.

 لینک خبر

 

 فرانسه خواستار تلاش بیش تر در زمینه کاهش انرژی شد 

 انرژی نیوز   30 دسامبر  2024

بر اساس گزارش سایت خبری انرژی نیوز سازمان محیط زیست فرانسه خواستار تلاش‌های بیش تر برای رعایت اهداف اقلیمی اروپا که کاهش قابل توجهی در مصرف انرژی برنامه "Fit for 55" هدف قرار می‌دهد، می‌باشد.

بر اساس این خبر استراتژی انرژی فرانسه، که در برنامه‌ریزی چندساله انرژی (PPE) توصیف شده است، برای برآورده کردن تعهدات اقلیمی اروپا ناکافی ارزیابی شده است.

بر همین اساس و سازمان محیط زیست فرانسه با استناد به نتایج یک نظرخواهی پیشنهاد می‌کند به منظور دستیابی به اهداف تعریف شده در برنامه "Fit for 55" که در سال ۲۰۲۱ از سوی اتحادیه اروپا تصویب شد، تا سال ۲۰۳۰، مصرف انرژی به میزان ۱۲ درصد دیگر کاهش یابد.

یادآوری می‌شود در برنامه اروپایی " Fit for 55" هدف تعیین شده در واقع کاهش ۵۵ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۱۹۹۰ بوده است.

سازمان محیط زیست فرانسه خواستار بازبینی فوری اولویت‌های انرژی است و توصیه می‌کند که اقدامات به‌ طور بهتری ساختاردهی شوند تا اهداف میانی برای سال های ۲۰۳۰ و ۲۰۳۵ که برای دستیابی به هدف نهایی در سال ۲۰۵۰ می‌باشد، تحقق یابد.

 لینک خبر

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما