معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۰۷- ۱۲:۲۸

اخبار اقتصادی فرانسه

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی فرانسه در هفته اول دی ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

به رغم گذشت 5 سال از کووید 40 میلیارد از تسهیلات دولتی هنوز بازپرداخت نشده است

 لزاکو   30 دسامبر  2024

روزنامه لزاکو در مقاله ای می نویسد: با نزدیک شدن به مهلت پایان سال ۲۰۲۶ برای بازپرداخت وام‌های تضمین‌شده توسط دولت، این مکانیزم نمادین سیاست "هر چه هزینه بادا باد" وارد مرحله حساسی شده است، این در حالی است که میزان ورشکستگی شرکت‌ها نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش تقریباً ۱۴۵ میلیارد یورو اعتبار از سوی بانک‌ها به بیش از ۸۰۰ هزار شرکت اعطا شده که دولت 90 درصد آن‌ها را تضمین نموده است.

این روزنامه با اشاره به این که علت اصلی این وام ها شیوع کووید بود، می افزاید: به زودی پنج سال از این ماجرا خواهد گذشت. در آن زمان شیوع کووید مقامات فرانسه را مجبور کرد که به‌طور فوری مجموعه‌ای از کمک‌های گسترده برای نجات بافت اقتصادی کشور را به اجرا درآورند. یکی از مهم ‌ترین مکانیزم‌های این سیاست اعطای وام‌هایی بود که دولت آن‌ها را تضمین‌ می‌کرد (PGE) که میزان آن‌ها تقریباً ۱۴۵ میلیارد یورو بود و این اعتبار از سوی بانک‌ها به بیش از ۸۰۰ هزار شرکت اعطا گردید.

هدف از این امر بی‌سابقه تلاش برای جلوگیری از بسته شدن تعداد زیادی از شرکت‌ها بود اما اثرات بلندمدت آن بر نظام مالی کشور همچنان نامشخص است. اکنون که میزان ورشکستگی‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است این سوال مطرح می‌شود که آیا همه شرکت‌هایی که از این تسهیلات استفاده کردند قادر به بازپرداخت این وام‌ها خواهند بود؟

 لینک خبر

 رونق دوباره گردشگری پاریس در پایان سال میلادی 2024

 شالانژ   27 دسامبر  2024

پاریس به دلیل تبلیغات گسترده برای میزبانی بازی‌های المپیک از یک سو و برگزاری مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام بعد از چند سال تعمیرات، توانست توجه رسانه‌های زیادی را به خود جلب نماید و همین امر سبب بیش تر دیده شدن این شهر و جذب دوباره گردشگران شده است.

در شرایطی که بسیاری از مشاغل به ویژه در پایتخت فرانسه با رکود و حتی تعطیلی روبرو می‌باشند، امسال در پایان سال میلادی جاری بخش گردشگری این شهر توانسته است تعداد زیادی گردشگر را جذب ‌کند و طبق آمارهای اعلام شده پروازهای بین‌المللی به پایتخت نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است.

در همین ارتباط "گردشگری پاریس" با برند   Paris Je T’aimeدر گزارشی اعلام کرده که در مجموع نزدیک به 3/1  میلیون بازدیدکننده تنها از طریق هوایی وارد پاریس شده‌اند.

در همین ارتباط اتحادیه مشاغل هتلداری  (Umih)نیز اعلام کرده که بیلان هتل‌های لوکس پاریس در هفته‌های اخیر خوب بوده و این نشان می‌دهد که گردشگران بین‌المللی با قدرت خرید بالا دوباره برگشته‌اند.

 لینک خبر

 بورس پاریس تنها بازار بورس اروپاست که سال میلادی 2024 را منفی به پایان می‌برد

 لاتریبون   29 دسامبر  2024

روزنامه لاتریبون در گزارشی به وضعیت منفی شاخص کک 40 (CAC 40) که شاخص بورس پاریس می‌باشد، اشاره دارد و می نویسد: در بین کشورهای اروپایی این شاخص تنها شاخص بورسی است که سال ۲۰۲۴ را با افت به پایان می‌رساند.

به نوشته این روزنامه بی‌ثباتی سیاسی و سقوط ارزش سهام در بخش لوکس، تأثیر منفی بر شاخص اصلی بورس پاریس گذاشتند، در حالی که دیگر شاخص‌های بزرگ اروپایی سال را با عملکرد مثبت، گاه با رشد دو رقمی، به پایان رساندند.

این رپزنامه بابررسی سیر شاخص CAC 40 در مقایسه با دیگر شاخص‌های اروپایی چنین نتیجه گیری می‌کند که شاخص بورس پاریس عملکردی به‌مراتب ضعیف‌تر از سایر شاخص ها در دیکر بازارهای اروپایی داشته است.

آخرین جلسه بازار بورس پاریس در سال میلادی کنونی سه شنبه 11 دی می‌باشد این در حالی است که  شاخص CAC 40  از ابتدای سال 49/2 درصد افت داشته که یکی از بدترین عملکردهای آن از زمان بحران یورو به شمار می‌رود.

 لینک خبر

 مازاد تجاری فرانسه با انگلیس از زمان برگزیت کاهش یافته است

 لاتریبون   27 دسامبر  2024

به نوشته روزنامه لاتریبون مازاد تجاری فرانسه با انگلیس بین سال‌های 2018 تا 2023 نزدیک به 20 درصد کاهش یافته است.

این روزنامه با استناد به گزارش منتشره از سوی گمرک فرانسه مازاد تجاری فرانسه با انگلیس در سال 2023 رقمی حدود 6/9 میلیارد یورو بوده است.

در این مقاله همچنین آمده است: سه سال پس از برگزیت، فرانسه همچنان از تراز تجاری مثبت با انگلیس برخوردار است. در واقع بر اساس همین آمار میزان صادرات فرانسه به انگلیس 9/35 میلیارد یورو و واردات آن از انگلیس 3/26 میلیارد یورو بوده است.

به رغم مثبت بودن این تراز تجاری اما در مقایسه با سال 2018 یعنی قبل از خروچ انگلیس از اتحادیه اروپا و بحران کووید تراز تجاری فرانسه با انگلیس 20 درصد کاهش نشان می دهد که این نسبت مغادل 5/2 میلیارد یورو می‌باشد. در آمار منتشره از سوی گمرک صادرات محصولات هوافضا به انگلیس با رشدی معادل 83 درصد و صادرات خودرو با رشدی معادل 62 درصد روبرو بوده است.

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در ژانویه ۲۰۲۰ و سپس خروج آن از منطقه گمرکی اروپا در سال بعد، اکثر  شرکت‌های اروپایی وارد کننده محصولات انگلیسی را مجبور به پرداخت حقوق گمرکی کرد. از همین رو  بسیاری از کالاها مجبور به عبور از کانال مانش و ترخیص در فرانسه می‌باشند تا بدین ترتیب به کشورهای دیگر اتحادیه اروپا صادر شوند.  

همین آمار نشان می دهد که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ تعداد کل شرکت‌هایی که از انگلیس به فرانسه کالا وارد می‌کنند، بیش از یک سوم (۳۴ درصد) کاهش یافته است. این در حالی است که در همان مدت تعداد کل شرکت‌هایی که از ایتالیا، آلمان و سوئیس به فرانسه کالا وارد می‌کنند، به ترتیب ۴۹ درصد، ۴۱ درصد و ۶ درصد افزایش یافته است.

همان طور که آمار نشان می دهد لندن تبادلات تجاری خود را به سمت کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هدایت کرده و به طور کلی، تبادلات خارجی بین انگلیس از یک طرف و اتحادیه اروپا از طرف دیگر کاهش یافته است. در واقع از زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا لندن بیش تر به سمت سایر نقاط جهان متمایل گردیده است.

در حالی که سهم اتحادیه اروپا از واردات بریتانیا طی پنج سال از ۵۲ درصد به ۴۰ درصد کاهش یافته، سهم چین و امریکا از این کشورافزایش یافته و سهم واردات چین از انگلیس از ۹ درصد به ۱۳ درصد و سهم امریکا از ۹ درصد به ۱۲ درصد رسیده است.

 لینک خبر

 دولت فرانسه قصد ساخت دو مزرعه تولید برق بادی شناور در دریای مدیترانه را دارد

 ب اف ام تی وی   27 دسامبر  2024

به گزارش شبکه تلویزیونی ب اف ام تی وی دولت فرانسه اعلام کرد که برای ساخت دو مزرعه بادی شناور در دریای مدیترانه، هر کدام به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات که هر یک می‌تواند برق مورد نیاز ۴۵۰ هزار نفر را تولید کند، دو شرکت را انتخاب کرده است.

این دو پروژه در منطقه‌ای در فاصله ۲۵ کیلومتری از سواحل قرار دارند. دولت با استناد به بررسی‌های کمیسیون تنظیم مقررات انرژی (CRE)، شرکت های Ocean Winds و EDPR/Engie را برای پروژه نخست و شرکت Eoliennes Méditerranée Grand Large را که شرکت برق فرانسه EDF یکی ازسهامداران اصلی آن است، را برای اجرای پروژه دوم برگزیده است.

شرکت های فوق در یک مناقصه عمومی‌که در آن ۱۳ نامزد پیش‌انتخاب شده بودند، برنده شدند. برندگان هرکدام متعهد شدند که ۱۰ درصد از خدمات مطالعاتی، ساخت قطعات، کارها و فعالیت‌های مرتبط با بهره‌برداری را به شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) واگذار کنند.

هر مزرعه شامل ۱۲ توربین 5/21 مگاواتی و ارتفاع هر توربین تقریباً ۱۶۳ متر خواهد بود که به حدود ۸۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد. انتظار می رود که قدرت کل پروژه‌های بادی شناور در فرانسه از ۵ گیگاوات فراتر ‌رود.

وزارت صنعت و انرژی فرانسه اعلام کرده است که در نظر دارد تا سال ۲۰۳۵ میلادی ۱۸ گیگاوات برق از طریق نیروگاه‌های بادی دریایی تولید کند و تا سال ۲۰۵۰ این ظرفیت را به ۴۵ گیگاوات افزایش دهد.

 لینک خبر

 فرانسه در سال ۲۰۲۳ بیش از آلمان انرژی‌های تجدیدپذیر مصرف کرده است

 لاتریبون   26 دسامبر  2024

بر اساس آخرین گزارش منتشره از سوی موسسه آمار اتحادیه اروپا، انرژی‌های تجدیدپذیر 3/22 درصد کل مصرف  انرژی در فرانسه در سال ۲۰۲۳ را تشکیل داده است در حالی که این میزان در آلمان 5/21 درصد بوده است. با این وجود، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هم در فرانسه و هم در آلمان از میانگین اتحادیه اروپا پایین‌تر است زیرا این میانگین در سال ۲۰۲۳ میلادی 5/24 درصد بوده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که فرانسه همچنان در جمع کشورهایی قرار دارد که کم‌ترین میزان گازهای گلخانه‌ای را منتشر می‌کند.

این گزارش در همین حال تصریح می‌کند که فرانسه طی دهه‌ها روی نیروگاه‌های هسته‌ای خود برای تولید برق حساب کرده است. به گفته شرکت برق فرانسه (EDF) این نیروگاه‌ها حتی یک "محور اصلی در ترکیب انرژی" فرانسه به شمار می رود زیرا در سال ۲۰۲۳، انرژی هسته‌ای بیش از ۶۵ درصد از تولید برق این کشور را تأمین کرده است.

 لینک خبر

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما