معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۰۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۱

اخبار اقتصادی زیمبابوه

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای زیمبابوه، بوتسوانا و زامبیا در هفتۀ چهارم آذر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد:

امضای یادداشت تفاهم همکاری بین زیمبابوه و زامبیا در خصوص شرکت های متوسط و کوچک

وزارت امور زنان، جامعه و توسعه شرکت‌های کوچک و متوسط یادداشت تفاهمی‌با همتایان زامبیایی خود برای توسعه این شرکت ها در دو کشور  امضا کرد. توافق بین دو طرف به دنبال ایجاد چارچوبی برای همکاری برای ظرفیت‌سازی شرکت‌های کوچک، کوچک و متوسط و حتی تعاونی‌ها در زیمبابوه و زامبیا است. خانم سوبتا موتلو، دبیر دائمی وزارت توسعه شرکت‌های کوچک و متوسط (زامبیا)، اظهار داشت از طریق این مشارکت، هدف ما ایجاد یک محیط مساعد برای شکوفایی شرکت‌های کوچک و متوسط و تعاونی‌ها است که باعث رشد اقتصادی، ایجاد شغل و کاهش فقر در کشورهایمان می‌شود. 

 اجرای پروژه شهر سایبری زیمبابوه

پروژه شهر سایبری زیمبابوه که در نزدیکی حراره در حال اجراست توسط هلدینگ اماراتی ملک با سرمایه ای بالغ بر 500 میلیون دلار به وسعت 11.43 کیلومتر مربع با هدف ایجاد یک فضای بزرگ گردشگری و اقتصادی آغاز شده است. این اولین پروژه این هلدینگ در زیمبابوه است که توسط شرکت سرمایه گذاری جهانی زیمبابوه به عنوان شرکت ثبت شده این هلدینگ در زیمبابوه و تحت قوانین مناطق ویژه اقتصادی آقای مانانگاگوا، رییس جمهور زیمبابوه در حال اجراست. طبق هماهنگی‌های دولت زیمبابوه با این شرکت تابعه، هر پروژه ای که توسط این شرکت تعریف می‌شود تحت قوانین مناطق ویژه اقتصادی قرار می‌گیرد. در جریان سفر آقای مانانگاگوا به امارات، آقای شجیع الملک میلیاردر اماراتی ساخت این مجموعه را به وی پیشنهاد داد که مورد استقبال آقای مانانگاگوا قرار گرفت.

اجرای این پروژه که انقلابی در حوزه املاک در زیمبابوه به شمار می رود در چند فاز انجام شود. در فاز ابتدایی کارهای زیرساختی از جمله جاده‌ها و سیستم آب و فاضلاب در حال تکمیل هستند. در فاز بعدی 50 ویلای لوکس در سال آینده ساخته می‌شود. مقرر است این پروژه واجد هر دو ویژگی مسکونی و تجاری باشد. علاوه بر 250 خانه، 80 ویلای لوکس نیز در این مجموعه قرار می‌گیرد. در کنار منازل مسکونی، اداراتی نیز به آن منتقل می‌شوند که البته همه تحت پوشش هوش مصنوعی خواهند بود و سیستم حمل و نقل نیز به صورت کاملا دیجیتال ساخته می‌شود.

بوتسوانا ممنوعیت واردات سبزیجات به آفریقای جنوبی را بر می دارد

در حالی که دولت پیشین بوتسوانا واردات هر نوع سبزیجات و میوه از آفریقای جنوبی را ممنوع اعلام کرده بود، دولت جدید این کشور در صدد است، این ممنوعیت وارداتی را حذف کند. وزیر کشاورزی بوتسوانا اعلام کرد منوط به تعامل بیشتر از طرف کشاورزان و سایر افراد ذینفع در این زمینه ما تلاش می‌کنیم ممنوعیت واردات سبزیجات از آفریقای جنوبی را رفع کنیم. البته مقرر است در خصوص برخی از محصولات خاص مانند زردچوبه، کدو، سیب زمینی، قارچ و برخی محصولات دیگر به صورت فوری ممنوعیت واردات رفع گردد. در مرحله دوم برای برخی دیگر از محصولات امکان رفع موانع در نظر گرفته شده است.

ممنوعیت وارداتی بر سایر محصولات همچنان باقی خواهد ماند و 1 آوریل سال آینده دولت مشخص خواهد کرد که چه محدودیت هایی رفع می‌گردند. رفع محدودیت ها منوط به ارزیابی‌ اتحادیه گمرکی جنوب آفریقا خواهد بود. وزارت کشاورزی بوتسوانا معتقد است که این محدودیت های وارداتی زمانی اعمال می‌شود که تولید محصولات نسبتا بالا است و آن‌ها در داخل کشور در دسترس هستند. 

موافقت بانک توسعه آفریقا با اعطای وام 108 میلیون دلاری به زامبیا

هیئت مدیره گروه بانک توسعه آفریقا وام 108 میلیون دلاری به زامبیا را برای تقویت حاکمیت اقتصادی این کشور و اجرای اصلاحات در بخش‌های عمومی ضروری تصویب کرد. این بودجه برنامه حمایت از پایداری مالی و انعطاف‌پذیری اقتصادی را تسهیل می‌کند. این برنامه بنا بر تحلیل های ارائه شده از سوی زامبیا یک جزء حیاتی در تلاش‌ها برای ایجاد یک اقتصاد قوی و متنوع در این کشور است. هدف این برنامه افزایش درآمدزایی داخلی با حمایت از ابتکارات مختلف از جمله معرفی سیستم الکترونیکی «فاکتور هوشمند»، ثبت نام 12000 مؤدی مالیات بر ارزش افزوده و مشارکت زامبیا در مجمع جهانی شفافیت و تبادل اطلاعات برای اهداف مالیاتی است. علاوه بر این، این برنامه به دنبال تقویت رشد کشت و صنعت با حمایت از استراتژی مکانیزاسیون کشاورزی وزارت کشاورزی و ایجاد ده مرکز مکانیزاسیون است.

زامبیا 184 میلیون دلار از صندوق بین المللی پول دریافت خواهد کرد

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که هیئت اجرایی آن یک روند بازنگری را تکمیل کرده است که به زامبیا دسترسی فوری به حدود 184 میلیون دلار می‌دهد. صندوق بین‌المللی پول در بیانیه‌ای اعلام کرد که دسترسی به این وجوه، کل پرداخت زامبیا را تحت ترتیب تسهیلات اعتباری تمدید شده 38 ماهه به حدود 1.3 میلیارد دلار رساند. در چند ماهه گذشته زامبیا توانسته است سرمایه گذاری‌های قابل ملاحظه ای را از نهادهای بانکی و مالی بین المللی جذب نماید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما