اخبار اقتصادی فرانسه
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی فرانسه در هفته اول آذرماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
با افزایش 300 درصدی عوارض سفر رایان ایر پروازهای خود به فرانسه را کاهش خواهد داد
کاپیتال 20 نوامبر 2024
به گزارش نشریه اقتصادی کاپیتال شرکت هوایی "رایانایر" (Ryanair) اعلام کرده است چنانچه عوارض سفرهای هوایی در سال ۲۰۲۵ سه برابر شود، این شرکت ممکن است پروازهای خود در فرانسه را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
بر اساس همین گزارش "رایانایر" از دولت فرانسه خواسته است تا از افزایش ۲۶۰ درصدی مالیاتها که قرار است از اول ژانویه ۲۰۲۵ اجرایی شود، صرفنظر کند در غیر این صورت، رایانایر ظرفیت پروازهای خود را از فرودگاههای منطقهای فرانسه به نصف کاهش خواهد داد.
این شرکت در بیانیهای که به همین مناسبت منتشر ساخت، اعلام کرد: پیشنهاد دولت فرانسه برای افزایش مالیات بر سفرهای هوایی که قبلا هم بالا بود، تصمیمیکوتاهبینانه، غیرمنطقی و مانعی برای بهبود صنعت هوانوردی فرانسه است.
به نوشته کاپیتال "جیسون مکگینس" (Jason McGuinness)، مدیر بازرگانی "رایانایر" نیز این اقدام دولت فرانسه را "حملهای هدفمند به شهروندان عادی فرانسه و مناطق منطقهای" توصیف کرد، در حالی که "مسافران متمول پروازهای بینالمللی طولانی از پاریس به طرز عجیبی از این مالیات معاف شدهاند".
"رایانایر" در بیانیه خود از کشورهایی مانند سوئد، مجارستان و ایتالیا یاد کرده که اساسا مالیات حملونقل هوایی را حذف کردهاند تا بتوانند در رقابت با کشورهایی مثل اسپانیا و لهستان که مالیات هوایی ندارند، موقعیت خود را بهبود بخشند و به رشد اقتصادی و تقویت ارتباطات کمک کنند.
این نشریه می افزاید: وضع عوارض و مالیاتهای بیش تر به معنای هزینههای دسترسی بیش تر برای مسافران است که این امر خود به کاهش تعداد گردشگران، کاهش تعداد پروازها و در نتیجه کاهش اشتغال منجر میشود. این منطق ساده باعث شده است که "رایانایر" نسبت به پیامدهای مالی این طرح هشدار دهد و حتی تهدید کند که تعداد پروازهای خود را بهطور چشمگیری کاهش خواهد داد.
روزنامه لاتریبون نیز در مقاله مشابهی می افزاید: افزایش عوارض بر بلیط های هوایی بخشی از لایحه بودجه ۲۰۲۵ فرانسه است تا بدین ترتیب از محل این مالیات ها ۱ میلیارد یورو به درآمد مالیاتی دولت افزوده شود.
لاتریبون به نقل از "مکگینس"، مدیر بازرگانی "رایانایر" اضافه میکند که این شرکت در زمستان حدود ۲۲ فرودگاه منطقهای در فرانسه را پوشش میدهد که این تعداد در تابستان اندکی افزایش مییابد.
اگرچه هنوز فهرست فرودگاههای تحت تأثیر نهایی نشده است، اما "مکگینس" میگوید: اثر اولیه این تصمیم از اول ژانویه بر فرودگاههای منطقهای فرانسه دیده خواهد شد. به گفته وی "رایانایر" تنها شرکتی است که همچنان بهطور گستردهای ظرفیتهای جدید را توسعه میدهد.
وی تصریح کرد: ما بهمراتب بهتر میتوانیم ظرفیت خود را در کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا، لهستان و اروپای مرکزی و شرقی مستقر کنیم ... مسئله این نیست که آیا خطوط هوایی در فرانسه همچنان سودآور خواهند بود، بلکه این است که رایانایر کجا میتواند حداکثر سود را کسب کند.
در حالی که نمایندگان شرکتهای هواپیمایی فرانسوی تاکنون موفق نشدهاند مانع از تصویب این مالیات شوند، "مکگینس" معتقد است که تهدید "رایانایر" به عنوان یکی از غولهای صنعت هواپیمایی میتواند تأثیر بیش تری بر تصمیمگیری دولت فرانسه داشته باشد.
لینک خبر
نگرانی و اعتراض شهرداران فرانسوی نسبت به نابرابری درآمدها و هزینهها
لزاکو 20 نوامبر 2024
به نوشته روزنامه لزاکو بر اساس گزارشی که "انجمن شهرداران فرانسه" (AMF) در نخستین روز کنگره شهرداران در پاریس ارائه داد، درآمدهای محلی شهرداریها که یکی از مهمترین شاخصهای بودجه ای آنها میباشد تا تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ با ۲۰ درصد کاهش نسبت به سال قبل روبرو میباشد.
این روزنامه می افزاید: شهرداران در کنگرهای یاد شده در اقدامی نمادین با گرفتن عکس دستهجمعی بر روی نوار سهرنگ خود (که نشان منتخب بودن آنها در فرانسه است) یک نوار مشکی انداختند. این اقدام اعتراضی در اصل واکنشی به کاهش منابع مالی و فشار دولت برای کسب ۵ میلیارد یورو با هدف تامین درآمد یا صرفه جویی هزینههای خود در لایحه بودجه ۲۰۲۵ صورت گرفت.
در این گزارش همچنین به اعتراض شهرداران در زمینه مشکلات مالی حوزههای انتخاباتی خود اشاره شده و آمده است:
- افزایش هزینههای جاری: هزینههای عملکردی شهرداریها تا ۳۰ سپتامبر از 7/5 درصد افزایش که بیش تر به دلیل افزایش هزینههای پرسنلی است، حکایت دارد.
- کاهش درآمدها: بر اساس بررسیهای صورت گرفته درآمدهای جاری شهرداریها تنها 3/3 درصد افزایش داشته که رقم کمی است.
- کاهش موجودی خزانه: نتیجه افزایش هزینهها کاهش ۲۰ درصدی خزانه و پسانداز ناخالص شهرداریها بوده است.
در پایان این گزارش آمده است که شهرداران فرانسه در نشست سراسری خود در پاریس نسبت به این فشار مالی و کاهش منابع هشدار داده و خواستار تجدید نظر دولت در سیاستهای مالی شدند تا بلکه بتوانند از آسیبهای بیش تر جلوگیری نمایند.
در همین ارتباط سایت خبری "بورسوراما" به نقل از خبرگزاری فرانسه می افزاید: شهرداران و مسئولان محلی در این کنگره، با نگرانی و اعتراض به مشکلات یادشده میگویند که کاهش بودجه آنها میتواند بر خدمات عمومی تأثیر گذارد و چالشهای جدیدی برای مدیریت شهری به وجود آورد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر شهرداریها افزایش یافته و برخی از این نهادها قبلاً نیز با محدودیتهای مالی مواجه بودهاند.
در بخش پایانی این خبر با اشاره به خشم شهرداران فرانسه آمده است: "داوید لیزنار" (David Lisnard)، رئیس انجمن شهرداران فرانسه (AMF) و شهردار شهر کن، این کنگره را "کنگره خشم" نامید و گفت که امسال این کنگره به نشانه اعتراض به این سیاستها برگزار میشود.
اعتراض آنها به دولت جدی است زیرا دولت با هدف ۴۰ میلیارد یورو صرفهجویی از نهادهای محلی و شهرداریها خواسته است که ۵ میلیارد یورو از این رقم را با صرفه جویی خود بر عهده بگیرند. اما انجمنهای شهرداران و نمایندگان محلی معتقدند که تبعات تصمیم دولت برای آنها بسیار بیش تر این مبلغ و حدود ۱۱ میلیارد یورو میباشد.
لینک خبر
نمایندگان مجلس فرانسه تأمین مالی رسانهها از محل مالیات بر ارزش افزوده را تثبیت کردند
لزاکو 20 نوامبر 2024
روزنامه لزاکو می نویسد: نمایندگان مجلس فرانسه، با اکثریت آرا (۱۱۹ رای موافق در مقابل ۶ رای مخالف)، اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده (LOLF) را تصویب کردند. این اقدام از آن جهت دارای اهمیت است که در تأمین مالی پایدار رسانههای عمومی از طریق تخصیص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده (TVA) گامی مهم تلقی میشود و تضمین میکند که بودجه این رسانهها به طور مستقیم از بودجه عمومی دولت تأمین نشود.
این ساز و کار جدید، به ویژه برای حفظ استقلال خط تحریریه 6 رسانهای دولتی فرانسه شامل فرانس تلویزیون (France Télévisions)، رادیو فرانسه (Radio France)، فرانس مدیا موند (France Médias Monde)، شبکه آرته فرانس (Arte France)، مؤسسه ملی سمعی بصری (INA) و تلویزیون TV5 Monde از اهمیت بالایی برخوردار است.
این قانون جدید، رسانههای عمومی را از خطر تأمین مالی مستقیم از طریق بودجه دولت رها میکند و زمینهای برای استقلال بیش تر در محتوای رسانهای فراهم میآورد.
موافقان این اصلاحیه معتقدند که با این تصمیم، رسانههای عمومی فرانسه میتوانند بدون فشار مالی و سیاسی، فعالیتهای خود را ادامه دهند.
این اقدام، از سوی رسانههای عمومی فرانسه بهعنوان تثبیت امنیت مالی و تضمینی برای استقلال تحریریهای در آینده استقبال شده است.
لینک خبر
فرانسه جذابیت خود را برای سرمایهگذاران بینالمللی از دست داده است
لوموند 20 نوامبر 2024
لوموند با استناد به گزارش EY Barometer می نویسد: پس از انحلال مجلس ملی در ۹ ژوئن از جذابیت فرانسه که از سال ۲۰۱۹ به عنوان مقصد اصلی سرمایهگذاری خارجی در اروپا شناخته میشد، اندکی کاسته شده است.
این روزنامه در خصوص دلایل این کاهش به مواردی اشاره کرده و می افزاید: انحلال مجلس ملی از سوی رئیس جمهوری باعث ایجاد تردید در میان سرمایهگذاران خارجی که به دنبال مقاصد با ثبات برای سرمایهگذاری در اروپا هستند، شده است.
همچنین موضوعات دیگر مانند فشار رقابت های بینالمللی و احساس نیاز به تقویت بیش تر اروپا در برابر سیاست حمایتگرایانه اقتصادی آمریکا از یک سو و جاهطلبیهای اقتصادی چین از سوی دیگر نیز بر این روند تأثیر منفی داشته است.
لوموند در ادامه اضاف میکند: در پنج سال گذشته، فرانسه به دلیل اعمال سیاستهای جذاب برای مقر شرکت ها، مراکز تحقیقاتی و کارخانهها، توانسته بود به عنوان محبوبترین کشور برای سرمایهگذاران خارجی در اروپا شناخته شود. اما بررسیها از تغییراتی در این زمینه در بین سرمایهگذاران خارجی به وجود آمده است.
بررسیهای موسسه EY که در قالب نظرسنجی از ۲۰۰ مدیر ارشد شرکتهای خارجی انجام میگیرد طی ۲۰ سال گذشته همواره یکی از معتبرترین ملاک ها برای ارزیابی جذابیت میزان سرمایهگذاری در کشورها بوده است.
به نوشته لوموند برای اصلاح این تغییر در جذابیت اقتصادی اروپا و فرانسه باید اقداماتی برای ایجاد محیطی پایدارتر برای سرمایهگذاریهای بینالمللی انجام دهند.
این روزنامه همچنین اضافه میکند که هر گونه تاخیر در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری ممکن است بر فعالیتهای اقتصادی و روند بازصنعتیسازی تأثیر منفی بگذارد. در همین ارتباط لازم به یادآوری است که در سال 2023، شرکتهای خارجی در سرمایهگذاریهای صنعتی سهم قابلتوجهی داشتند و به طور مثال:
400 سرمایهگذاری صنعتی توسط شرکتهای خارجی انجام شد
40 درصد از این سرمایهگذاریها در شهرهای متوسط متمرکز بوده است
این شرکتها 16 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند، 2/2 میلیون نفر (معادل 13 درصد کل استخدام ها) را استخدام میکنند و 35 درصد صادرات صنعتی را بر عهده دارند.
لوموند در بخش پایانی این گزارش به نقل از "مارک لرمیت" (M. Lhermitte) از موسسه EY می افزاید که نگرانی سرمایهگذاران تنها محدود به فرانسه نیست. شرکتهای بینالمللی وضعیت کلی اروپا را نیز "نگرانکننده" ارزیابی میکنند. همچنین پراکندگی اقتصادی و تجاری در میان کشورهای اروپایی باعث بروز احساس "خستگی" در میان سرمایهگذاران شده است. این نگرانیها و کاهش تمایل به سرمایهگذاری میتواند تأثیر قابلتوجهی بر جایگاه اقتصادی فرانسه و اروپا در آینده داشته باشد.
در همین ارتباط هفته نامه اکسپرس نیز با انتشار مقاله ای مشابه اضافه میکند: بر اساس نتایج نظرسنجی که موسسه EY انجام داده، از هر دو مدیرعامل، یکی به کاهش یا تعویق سرمایهگذاریهای خود در فرانسه فکر میکند. این وضعیت به طور مستقیم یکی از نتایج انحلال پارلمان در ماه ژوئن (توسط رئیس جمهوری فرانسه) است.
به نوشته اکسپرس انحلال مجلس ملی در ماه ژوئن و ابهامات سیاسی ایجاد شده پس از آن، اعتماد آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
این نشریه یادآور میشود که در هفتمین اجلاس Choose France که در ماه مه گذشته برگزار شد، امانوئل ماکرون از نتایج این دیدار با سرمایهگذاران بینالمللی در ورسای سخن گفت و افزود: ۵۶ پروژه رونمایی شده، ۱۵ میلیارد یورو سرمایهگذاری و ۱۰ هزار شغل ایجاد شده است. وی این نتایج را "ثمره اصلاحات سال ۲۰۱۷" که شامل کاهش مالیات شرکتها و مالیاتهای تولید میشد، دانسته بود. اما "برونو لومر" (Bruno Le Maire)، وزیر اقتصاد وقت، در آن زمان گفته بود: این نتایج را مدیون ثبات سیاست اقتصادی هستیم.
اکسپرس اضافه میکند: امروز، وقتی ماکرون برای شرکت های مهم فعال در حوزه هوش مصنوعی آمریکا فرش قرمز پهن میکند، برخی نگران هستند که وی در این پروژه گیر کند.
طبق نظرسنجی بارومتر EYاز هر دو مدیر اجرایی خارجی یکی معتقد است که جذابیت فرانسه از ماه ژوئن گذشته کاهش یافته و اعلام کردهاند که پروژههای سرمایهگذاری خود در فرانسه کاهش دادهاند و احتمالاً تصمیمات خود را به سال 2025 یا حتی بعد از آن موکول خواهند کرد.
به نوشته این نشریه در چنین شرایطی این لندن است که احتمال دارد از بحران عدم محبوبیت فرانسه بهرهبرداری کند. تا زمانی که مباحث مربوط به بودجه در فرانسه حل و فصل نشود، بازیگران اقتصادی بدون هیچگونه توهمی همچنان در حالت آمادهباش باقی خواهند ماند.
روزنامه 20 مینوت نیز با انتشار خبری مشابه اضافه میکند: گزارش اخیر موسسه EY که مورد استناد رسانههای مختلف فرانسه قرار گرفته است، تحقیق "ویژه ای" است که پس از آشوبهای سیاسی اخیر در فرانسه تهیه شده است. شرکت مشاوره مالی قدرتمند EY معمولاً یک بار در سال گزارشی در مورد جذابیت فرانسه منتشر میکند، اما بعد از اتفاقات اخیر در فرانسه تصمیم گرفت دومین گزارش خود را در ماه نوامبر تهیه کند.
نام EY احتمالا برای بسیاری آشنا نیست. این شرکت که یکی از قدرتمندترین شرکتهای مشاوره در جهان است قبلاً با نام "ارنست اند یانگ" (Ernst & Young) شناخته میشد. این شرکت با تقریباً 400 هزار کارمند، در سال 2023 درآمدی نزدیک به 50 میلیارد دلار داشته که در کسبوکار خبره هستند.
لینک خبر
"برنار آرنو"جایزه "مالکوم اس. فوربس" را دریافت کرد
لوفیگارو 20 نوامبر 2024
به نوشته روزنامه لوفیگارو "برنار آرنو" (Bernard Arnault)، مدیر عامل بزرگ ترین برند لوکس و ثروتمندترین فرد در فرانسه جایزه "مالکوم اس. فوربس" (Malcolm S. Forbes) را به دلیل ایجاد مهم ترین صنعت لوکس در جهان، دریافت کرد.
این جایزه در جریان بیست و دومین "کنفرانس جهانی مدیران عامل فوربس" (Forbes Global CEO Conference) که در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴ در بانکوک برگزار شد، به مدیرعامل LVMH اهدا شد.
"استیون فوربس" (Steve Forbes)، رئیس و مدیرعامل "فوربس مدیا" (Forbes Media)، در این مراسم "برنار آرنو" را "پیشگام" خواند و گفت: در طول چهار دهه گذشته، او بزرگترین گروه لوکس جهان را بنا کرده که بیش از ۷۵ برند را در بر میگیرد و در زمینههای مختلفی مانند مد، زیبایی و شراب فعالیت دارد.
این جایزه که به نام "مالکوم فوربس" (Malcolm Forbes) ۱۹۱۹-۱۹۹۰، مدیرعامل پیشین "مجله فوربس"، نامگذاری شده است، هر ساله به یک مدیرعامل که اصول کارآفرینی در بخش خصوصی را به کار گرفته، اهدا میشود. این اصول از سوی خانواده فوربس در صفحات از زمان راه اندازی مجله اقتصادی و مالی فوربس در سال ۱۹۱۷ این اصول همواره مورد ترویج شده است که به یک موسسه معتبر تبدیل شده است.
"استیون فوربس" در صحبت های خود "برنار آرنو" را در ردیف "کارآفرینانی که بیش ترین تأثیر را در تغییر جهان دارند" قرار داد. او بر "چشمانداز استراتژیک و بینش" برنار آرنو تأکید کرد که نه تنها LVMH را به موفقیت تجاری بزرگ رسانده، بلکه تعریف جدیدی از صنعت لوکس در سطح جهانی ارایه داده است.
بر اساس این گزارش "برنار آرنو" از دریافت این "نشان ارزشمند" ابراز قدردانی کرد و گفت: این یک تقدیر شگفتانگیز از تلاش ما برای خلاقیت، نوآوری و روح کارآفرینی است که برای دههها، اشتیاق ما را برای کیفیت و جذابیت محصولات در سراسر گروه ما به پیش میبرد.
یادآوری میشود که در سالهای اخیر، افراد سرشناسی مانند "جک ما" (Jack Ma)، بنیانگذار گروه "علیبابا"، "اس. رابسون والتون" (S. Robson Walton)، رئیس فروشگاههای "والمارت" (Wal-Mart Stores)، و "کارلوس اسلیم" (Carlos Slim)، بنیانگذار "تلمکس" (Telmex)، موفق به دریافت جایزه "مالکوم اس. فوربس" شدند.
لینک خبر
ر
دومین گروه تولیدی فولاد در جهان دو کارخانه خود را تعطیل میکند
اپینیون 19 نوامبر 2024
نشریه "اپینیون" در سایت خود طی گزارشی به مشکلات اقتصادی فرانسه پرداخته و با اشاره به تعطیلیهای اخیر کارخانههای برخی گروههای صنعتی این بار به موضوع بسته شدن دو کارخانه گروه "آرسولور میتال"، دومین تولید کننده فولاد در جهان اشاره دارد.
بر اساس این گزارش پس از "میشلن" (Michelin)، گروه "آرسلورمیتال" (ArcelorMittal) نیز از تصمیم خود مبنی بر بستن دو کارخانه خود در فرانسه خبر داد.
این نشریه می افزاید: آرسلورمیتال در نظر دارد دو کارخانه خود در فرانسه، در رنس (Reims) و دنن (Denain)، را تعطیل کند و گفته میشود که این تصمیم ناشی از "شرایط دشوار اقتصادی " در صنعت و خودروسازی است که از مشتریان اصلی این دومین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان هستند.
آرسلورمیتال فرانسه در بیانیهای کوتاه ضمن اعلان این خبر اعلام کرد که با کاهش شدید فعالیت از سوی مشتریان خود در صنایع و خودروسازی روبهرو است و این امر در ماههای اخیر تشدید شده است.
این گروه با اشاره به تبعات این تعطیلیها برای پرسنل فعال کارخانههای مورد نظر از سندیکاها دعوت کرده است تا در پایان نوامبر برای بررسی تازه ترین اطلاعات و مشاوره جلسهای داشته باشند.
به نوشته این نشریه "دیوید بلیز" از اتحادیه کارگری CGTمیگوید که این تصمیم مدیریت گروه با استناد به موضوعاتی چون رقابتپذیری، هزینههای ثابت بسیار بالا، شرایط بد اقتصادی به ویژه در صنعت خودرو اتخاذ شده است.
وی افزود: این درست است که ما با کاهش سفارشات روبرو هستیم، اما (...) راهحلهای دیگری مانند رفتن به سمت فعالیتها و محصولات دیگر وجود داشت ... ما به خوبی میدانستیم چه شرایطی در صنعت خودرو در حال رخ دادن است، اما هیچ چیزی پیشبینی نشده بود و بدیهی است که در آستانه تعطیلات آخر سال (میلادی)، این وضعیت برای کارکنان سخت است.
در اعتراض به این تصمیم قرار است در هفته جاری کارکنان این گروه به ویژه دو کارخانه ای که قرار است بسته شوند، دست به اعتصاب زنند است.
در سپتامبر گذشته، اتحادیه کارگری CGTآرسلورمیتال اقدام به برگزاری یک روز اعتراضی با عنوان "یک روز در دفاع از صنعت فولاد فرانسه" نمود. مهم ترین تعطیلی کارخانجات این به سال ۲۰۱۲ باز میگردد.
پس از اعلام بسته شدن کارخانههای میشلن پیش بینی میشد که اخبار دیگری از بسته شدن کارخانجات به زودی منتشر میگردد.
بر اساس این گزارش رکود بخش صنعت خودرو نیز دلیل اصلی تصمیم مدیران گروه میشلن بود که در ۵ نوامبر آنها نیز از بسته شدن دو کارخانه مهم خبر دادند. اقدامیکه با اجرای آن بیش از 1200 نفر کار خود را از دست خواهند داد.
بر اساس گزارش های موجود صنعت خودروسازی در اروپا به طور خاص از رکود اقتصادی آسیب جدی دیده است، به طوری که در نیمه اول سال، ۳۲ هزار شغل عمدتا در بخش تأمینکنندگان قطعات خودرو در اروپا کاهش یافته است.
لینک خبر
بسیاری از سکنه پاریس این شهر را ترک میکنند
اپینیون 18 نوامبر 2024
به نوشته نشریه "اپینیون" بسیاری از شهروندان و سکنه پایتخت فرانسه در حال ترک این شهر هستند و این امر موجب به راه افتادن بحثهای سیاسی شده است.
این نشریه می افزاید: کاهش جمعیت در پاریس که پرجمعیتترین شهر اروپا به شمار می رود از حدود ده سال پیش شدت یافته و همین امر بحثهای زیادی به راه انداخته است.
این سؤال این هفته دوباره در کانون بحثها در شورای شهر پاریس طرح خواهد شد. قرار است طرح جامع شهری (PLU) که آینده پاریس تحت مدیریت "آن هیدالگو"، شهردار سوسیالیست را ترسیم میکند، چهارشنبه در این شورا به رأی گذاشته شود. هدف این طرح این است که پاریس را تا سال 2035-2040 به گونهای مناسب برای زندگی حفظ کند و آن را با تغییرات اقلیمی سازگار کند، به طوری که هنوز امکان زندگی در آن وجود داشته باشد و از مهاجرت طبقات متوسط و خانوادهها جلوگیری شود.
بر اساس این گزارش طی ده سال گذشته به طور متوسط 10 هزار نفر از ساکنان هر سال پاریس را ترک کردهاند، و این شهر اکنون تقریباً 1/2 میلیون نفر جمعیت دارد که نسبت به سال 2013 به میزان 140 هزار نفر کم تر میباشد.
بر اساس گزارش "موسسه ملی آمار فرانسه" (INSEE) این "فرار" بخشی از اعتراض به "اقدامات غیر قابل تحمل شهرداری" پاریس میباشد. "پییر ایو بورنازل" (Pierre-Yves Bournazel) از نخستین گروه مخالفین در شورای شهر پاریس میگوید: ما دیگر در پاریس نمیتوانیم نفس بکشیم. در این 20 سال گذشته، 3 میلیون مترمربع فضای جدید در یکی از متراکمترین شهرهای جهان ایجاد شده است.
اعتراض دیگر در این بخش به سیاستهای مسکن میباشد و به نظر مخالفان این وضعیت برای طبقههای متوسط به دلیل عدم تعادل روزافزون میان مسکن اجتماعی و مسکن خصوصی بسیار مضر است. اما مقامات اجرایی شهرداری پاریس مدعی هستند که "هیچ وقت شهرداری پاریس تا بدین حد در مسکن سرمایهگذاری نکرده است".
بر اساس این گزارش "ژان-کریستوف فرانسیس"، استاد دانشگاه پاریس معتقد است که کاهش جمعیت در پاریس پس از جنگ ادامه داشته و این مساله روندی است که با شرایط مسکن ارتباط مستقیم داشته است.
لینک خبر