معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۰۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۷

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته چهارم آبان ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

 جمهوری غنا

راه اندازی پروژه 227.5 میلیون دلاری تنوع محصولات درختی در غنا

12 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، وزارت خواربار و کشاورزی غنا (MFA)، طی بیانیه ای در هفته جاری اعلام کرد که قرار است دولت غنا، با همکاری بانک جهانی، پروژه ای تحت عنوان تنوع محصولات درختی (TCDP) را با هدف تنوع بخشیدن به بخش کشاورزی این کشور و ترویج اقتصاد پایدار در اکرا راه اندازی نماید.

این پروژه با سرمایه‌گذاری 227.5 میلیون دلاری که 27.5 میلیون دلار آن توسط دولت غنا از طریق سازمان COCOBOD تأمین گردیده است، بر روی تنوع بخشیدن به محصولات کشاورزی، به ویژه محصولات درختی مانند کاکائو، بادام هندی و نارگیل تمرکز خواهد داشت.

هدف اصلی TCDP افزایش بهره ‌وری و مقاومت این محصولات در برابر تغییرات آب و هوایی و همچنین مبارزه با چالش‌های اجتماعی مانند کار کودکان و نابرابری جنسیتی در صنعت کشاورزی است. این پروژه با تمرکز بر چهار مؤلفه اصلی شامل تقویت نهادی، افزایش بهره‌وری، حمایت از پسا مدیریت برداشت و هماهنگی پروژه، به دنبال ایجاد یک زنجیره ارزش پایدار و کارآمد در بخش کشاورزی غنا است.

 افتتاح سومین معدن بزرگ طلا در غنا و تحکیم موقعیت این کشور به عنوان تولید کننده برتر طلا در آفریقا

11 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، آقای نانا آدو دانکوا آکوفو آدو، رئیس جمهور غنا و آقای تونگ دفا، سفیر چین در غنا، هفته گذشته سومین معدن بزرگ طلای این کشور با نام کاردینال نامدینی را در منطقه تالنسی در منطقه شمال شرق این کشور افتتاح کردند.

آکوفو آدو در سخنرانی خود اظهار داشت که با افتتاح این معدن، غنا گام بزرگ دیگری در جهت قرار گرفتن به عنوان قطب برتر فعالیت های معدنی در آفریقا برداشته است و انتظار می رود که این معدن در سه سال ابتدایی، سالانه بیش از 300 هزار اونس طلا تولید نماید.

همچنین آقای تونگ دفا، سفیر چین در غنا نیز ضمن ابراز خوشحالی از افتتاح این پروژه معدنی، از آقای آکوفو آدو به دلیل تعهدش به صنعت معدن و عزم خود برای تعمیق روابط بین غنا و چین قدردانی کرد.

وی اظهار داشت که این معدن طلا که دولت چین بیش از یک میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کرده است، گواهی دیگری بر تعهد چین به شریک استراتژیک خود یعنی غنا است.

بهبود معیشت 190 هزار غنایی از طریق اجرای پروژه GrEEn

14 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، پروژه "تقویت اشتغال سبز و فرصت های سازمانی در غنا (GrEEn)" که با هدف بهبود معیشت مردم و کاهش مهاجرت غیرقانونی در غنا طراحی و راه اندازی شده بود، پس از چهار سال اجرای موفق، هفته گذشته طی مراسمی در اکرا، به کار خود پایان داد.

آقای مارتین ادجی منساه کورسا، وزیر دولت محلی، تمرکززدایی و توسعه روستایی غنا، طی سخنانی که از طرف وی در مراسم اختتامیه این پروژه در اکرا قرائت شد، موفقیت این پروژه را به همکاری قوی تر با بخش خصوصی نسبت داد و در ادامه، خواستار حمایت بیشتر اتحادیه اروپا، UNCDF و همه ذینفعان برای ادامه و طراحی فاز دوم پروژه به منظور پوشش مجامع شهری، شهرداری‌ها و مناطق (MMDA) بیشتر در سراسر کشور گردید.

این پروژه مشترک 20.6 میلیون یورویی که با حمایت اتحادیه اروپا (EU)، سفارت هلند در غنا و صندوق توسعه سرمایه سازمان ملل (UNCDF)، با هدف رسیدگی به علل ریشه ای مهاجرت های غیرقانونی از طریق ایجاد فرصت های اقتصادی و اشتغال مقاوم در برابر آب و هوا به ویژه برای جوانان، زنان و مهاجران بازگشته در غنا به اجرا درآمده است، توانسته است با ایجاد بیش از 2370 فرصت شغلی، معیشت حدود 190 هزار نفر را بهبود بخشد.

کسب درآمد 800 میلیون دلار غنا از طریق تجارت کربن

14 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، آقای نانا آدو دانکوا آکوفو آدو، رئیس جمهور غنا، هفته جاری در جریان سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین کنفرانس احزاب (COP29) در باکو، پایتخت آذربایجان اعلام کرد که غنا بر اساس ماده 6 توافقنامه پاریس، حدود 800 میلیون دلار از طریق تجارت اعتبار کربن که عمدتاً با کشورهای خارجی در اروپا از جمله سوئد و سوئیس صورت گرفته به دست آورده است.

وی در ادامه اظهار داشت که غنا تا کنون 13 اقدام کاهشی اتخاذ کرده است که انتشار سالانه گازهای گلخانه ای خود را از سال 2021 تا 43 درصد کاهش داده است و تأکید کرد که علیرغم موانع مالی و فنی، ما مصمم به رسیدن به اهداف توافق پاریس در بخش های کشاورزی، جنگلداری، انرژی و غیره هستیم و قصد داریم تا  سال 2030 تولید گازهای گلخانه ای خود را به میزان 64 میلیون تن دی اکسید کربن (MtCO2e) کاهش دهیم.

توافقنامه پاریس یک توافق بین‌المللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تحت کنوانسیون سازمان ملل در مورد تغییرات اقلیمی (UNFCCC) است. یکی از ابزارهای این توافقنامه، اعتبار کربن است. شرکت ‌ها یا افرادی که انتشار گازهای گلخانه ‌ای خود را کاهش می‌دهند، می‌توانند اعتبار کربن دریافت نمایند و این اعتبارات را به شرکت ‌ها یا کشورهایی که نیاز به کاهش انتشار کربن دارند، بفروشند.

سرمایه گذاری 1.4 میلیارد یورویی فرانسه در طول سه دهه گذشته در غنا

15 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری thebftonline.com، آقای دکتر محمد امین آدم، وزیر دارایی غنا در مراسم نشست سالانه جامعه تجاری فرانسه که هفته جاری در محل اقامتگاه سفیر فرانسه در اکرا برگزار گردید، در خصوص همکاری‌های استراتژیک دو کشور و همچنین حجم سرمایه ‌گذاری بیش از 1.4 میلیارد یورویی فرانسه در غنا، طی 30 سال گذشته سخنرانی کرد و اعلام کرد که مشارکت طولانی مدت غنا با فرانسه رشد قابل توجهی به ویژه در زمینه توسعه زیرساخت ها، انرژی و توسعه پایدار داشته است.

آقای امین آدم در خصوص پروژه ‌های کلیدی که با بودجه دولت فرانسه اجرا گردیده از جمله: بازسازی ایستگاه تولید برق Kpong (50 میلیون یورو) به منظور بهبود تأمین برق در منطقه اکرا، پروژه انتقال برق Tumu-Han-Wa (47.9 میلیون یورو) جهت گسترش شبکه توزیع برق، پروژه توسعه راه‌ها و زهکشی معابر در شهر کوماسی (37.5 میلیون یورو) و پروژه آزمایشی مدیریت شهری (40.5 میلیون یورو) نیز اشاره کرد که همگی در ارتقاء زیرساخت های شهری و بهبود شرایط زندگی برای مردم مؤثر هستند.

وی همچنین اظهار داشت که صادرات فرانسه به غنا در سال 2023 به 261 میلیون یورو رسیده است که 10 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته است، در حالی که صادرات غنا به فرانسه 22 درصد افزایش یافته و به 374 میلیون یورو رسیده است که علیرغم کسری تجاری فرانسه، این ارقام بر مبادلات اقتصادی قوی و رو به رشد بین دو کشور تأکید دارد.

ضرورت تحول در صنعت انرژی آفریقا برای استقلال و خودکفایی با پایان دادن به قیمت گذاری نفت خام مبتنی بر دلار 

12 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری ghanaiantimes.com.gh، در همایش هفته انرژی آفریقا (AEW2024) که از تاریخ 4 الی 8 نوامبر سال جاری در شهر کیپ تاون، آفریقای جنوبی برگزار شد، دکتر مصطفی عبدالحمید، رئیس انجمن پالایشگران و توزیع ‌کنندگان آفریقا (ARDA)، با طرح دغدغه ‌های جدی در خصوص وابستگی شدید این قاره به واردات فرآورده ‌های نفتی، زنگ هشداری را برای کشورهای آفریقایی به صدا درآورد.

وی با تأکید بر ضرورت کاهش وابستگی به دلار آمریکا و افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ های داخلی، یک استراتژی سه لایه برای استقلال انرژی آفریقا شامل: هماهنگی سیاست ‌ها، یکپارچه ‌سازی زیرساخت ‌ها و پذیرش ارز منطقه ‌ای را به شرکت کنندگان پیشنهاد داد.

سایر سخنرانان نیز بر اهمیت ایجاد زیرساخت ‌های قوی، کاهش وابستگی به بازارهای خارجی و خودکفایی انرژی در آفریقا تأکید کردند.

همایش هفته انرژی آفریقا(AEW) ، رویدادی سالانه است که رهبران انرژی آفریقا، سرمایه ‌گذاران جهانی و مدیران اجرایی از سراسر بخش ‌های دولتی و خصوصی را برای گفتگو در مورد آینده صنعت انرژی آفریقا گرد هم می‌آورد. این رویداد با هدف تسریع در توسعه انرژی و ایجاد یک آینده پایدار برای قاره برگزار می‌شود.

جمهوری توگو

قصد توگو برای تولید دوبرابری قهوه تا سال 2030

08 نوامبر 2024

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، دولت توگو پس از نشست اخیر شورای وزیران این کشور که در هفته گذشته در لومه برگزار گردید، طی بیانیه ای اعلام کرده است که با هدف ارتقاء صنعت قهوه خود و بهبود معیشت کشاورزان، برنامه‌ بلند پروازانه ای را به منظور دو برابر کردن تولید قهوه به میزان 50 هزار تن تا سال 2030 تدوین کرده است که با اجرای آن، امیدوار است به یکی از تولیدکنندگان مهم قهوه در منطقه تبدیل شود و سهم خود را در بازار جهانی قهوه افزایش دهد.

 بر اساس این بیانیه، در این نشست مقرر گردیده است تا دولت موافقتنامه جدیدی را با سازمان قهوه بین آفریقایی (IACO) با هدف افزایش تولید، فرآوری و تجارت قهوه به امضا برساند و به توافقنامه بین المللی قهوه در سال 2022 کلمبیا بپیوندد.

لازم به ذکر است که از سال 2013 تا 2023، تولید قهوه توگو از 10950 تن به 27336 تن افزایش یافته است. اما با این حال، برای رسیدن به هدف 2030، توگو به حدود 19.5 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که در برنامه‌های توسعه بخش قهوه و کاکائو (PDCC) مشخص گردیده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما