قهوه از اواسط قرن هجدهم میلادی در کوبا تولید شده است. مزارع قهوه با کمک کشاورزان فرانسوی فراری از انقلاب در هائیتی، از دشت های غربی به رشته کوههای مجاور آن گسترش یافتند. تولید قهوه در شرق کوبا در طول قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به طور قابل توجهی افزایش یافت. در اواسط دهه ۵۰ میلادی کوبا در اوج تولید خود، سالانه بیش از 20 هزار تن (22046 تن) دانه قهوه صادر میکرد. پس از انقلاب کوبا و ملی شدن صنعت قهوه، تولید قهوه به آرامیشروع به کاهش نمود تا اینکه در طول دوره رکود بزرگ در اوایل دهه 1990 میلادی و فروپاشی اتحاد شوروری سابق به پایین ترین حد خود رسید. گزارش حاضر نگاهی دارد به تاریخچه تولید و صادرات قهوه در کوبا.