معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۲۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۳

اخبار اقتصادی غنا و توگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای غنا و توگو در هفتۀ چهارم بهمن ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

ثبت رکورد تاریخی 11.84 میلیارد دلاری حجم تجارت دوجانبه بین غنا و چین در سال 2024

10 فوریه 2025

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، در مراسمی‌که به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد آغاز روابط دیپلماتیک چین و غنا در استادیوم ورزشی دانشگاه لگون در اکرا با حضور مقامات ارشد دو کشور از جمله جان درامانی ماهاما، رئیس جمهور غنا، تونگ دفا، سفیر چین در غنا، ساموئل اوکودزتو آبلاکو، وزیر امور خارجه، سایر مقامات دولتی و رهبران تجاری دو کشور و همچنین اتباع چینی‌ مقیم غنا برگزار گردید، سفیر چین در غنا از رکورد تاریخی 11.84 میلیارد دلاری حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال 2024 خبر داد.

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم تجارت بین دو کشور تحت ابتکار کمربند و جاده (BRI) و مجمع همکاری چین و آفریقا تقویت شده است، اظهار داشت که این رشد، چین را به بزرگترین شریک تجاری غنا تبدیل کرده و اهمیت همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را بیش از پیش برجسته می‌کند. رئیس‌جمهور غنا نیز در این مراسم بر اهمیت همکاری‌‌های اقتصادی و فرهنگی و افزایش همکاری در نوآوری و تحول دیجیتال تأکید کرد. لازم به ذکر است، صادرات غنا به چین شامل مواد خام مانند طلا، کاکائو و نفت است، در حالی که چین محصولاتی مانند ماشین‌آلات، لوازم الکترونیکی، انواع منسوجات و مصالح ساختمانی را به غنا صادر می‌کند.

دستور رئیس جمهور غنا مبنی بر رسیدگی فوری به کسری 156میلیون دلاری بودجه این کشور در سال 2025

11 فوریه 2025

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، جان درامانی ماهاما، رئیس ‌جمهور غنا، با صدور حکمی، به کاسیل آتو فورسون وزیر دارایی این کشور دستور داد تا اقداماتی فوری برای رفع کسری بودجه 156 میلیون دلاری ناشی از تعلیق موقت کمک‌های آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) انجام دهد. این کسری بودجه، برنامه‌های کلیدی بهداشتی از جمله پیشگیری از مالاریا، سلامت مادر و کودک، تنظیم خانواده، بهداشت باروری، تغذیه و مبارزه با ایدز را تحت تأثیر قرار داده است. رئیس ‌جمهور در این حکم اعلام کرده است که تعلیق بودجه USAID ممکن است دسترسی به داروهای خاص، آزمایش‌ها و برنامه‌های پیشگیری در این کشور را با اختلال مواجه نماید. وی همچنین بر لزوم تمرکز بر راه ‌حل‌های موقت برای کاهش اثرات منفی این وقفه تأکید کرد.

گزارش بانک جهانی درباره رشد اقتصادی غنا در سال‌های 2025 و 2026

11 فوریه 2025

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، بانک جهانی در گزارش اخیر خود، پیش‌ بینی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) غنا را برای سال 2024 از 4.8 درصد به 4.0 درصد کاهش داده است. این بازبینی با پیش ‌بینی 4 درصدی صندوق بین‌المللی پول (IMF) هم ‌خوانی دارد. با این حال، انتظار می‌رود اقتصاد غنا در سال‌‌های 2025 و 2026 به ترتیب با نرخ‌‌های رشد 4.2 و 4.8 درصدی بهبود یابد. این ارقام همچنان پایین‌تر از میانگین رشد 5 درصدی پیش از همه‌ گیری کووید-19 است. لازم به ذکر است رشد اقتصادی در منطقه زیر صحرای آفریقا از 2.9 درصد در سال 2023 به حدود 3.2 درصد در سال 2024 افزایش یافته است، اما این رقم 0.3 درصد کمتر از پیش‌بینی‌‌های قبلی است. این کاهش عمدتاً ناشی از درگیری‌های خشونت ‌آمیز در سودان و چالش‌های خاص کشورهای منطقه است که بهبود اقتصادی را در سال گذشته تحت تأثیر قرار داده ‌اند.

بانک جهانی هشدار داده است که خطرات پیش ‌روی اقتصاد جهانی شامل کاهش بیش از حد انتظار رشد اقتصادی چین، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک جهانی (به ‌ویژه در خاورمیانه) و افزایش بی‌ثباتی سیاسی و درگیری‌‌های خشونت ‌آمیز در مناطق شرق و ساحل آفریقا است. علاوه بر این، افزایش نرخ تورم و بهره جهانی می‌تواند چالش‌‌های کشورهای دارای بدهی بالا را تشدید نماید، در حالی که تغییرات آب و هوایی نیز ممکن است فقر را در بسیاری از کشورهای زیر صحرای آفریقا (SSA) افزایش دهد.

مذاکرات غنا و صندوق بین المللی پول (IMF) در خصوص بودجه سال 2025

11 فوریه 2025

 به گزارش تارنمای خبری ghanaiantimes.com.gh، وزارت دارایی غنا طی بیانیه‌‌ای اعلام کرده است که مقامات دولتی این کشور و هیئت کارشناسان صندوق بین‌المللی پول (IMF) به رهبری استفان رودت، مذاکرات خود را در اکرا آغاز کرده‌اند. این جلسات، بر اقدامات سیاستی کلیدی برای بودجه 2025، از جمله اصلاح مدیریت درآمدهای داخلی، بازسازی بخش انرژی و منطقی‌سازی هزینه‌ها متمرکز خواهد بود. در این مذاکرات، نمایندگان نهادهای مهم غنایی از جمله بانک مرکزی (BOG)، اداره درآمدهای مالیاتی (GRA) و اداره کل حسابرسی نیز حضور دارند. تمرکز اصلی گفتگوها، ارزیابی پیشرفت غنا در اجرای برنامه مورد حمایت صندوق بین‌المللی پول (IMF) و تعیین جهت‌ گیری سیاست‌های دولت برای بودجه سال جاری خواهد بود.

این مذاکرات در حالی انجام می‌شود که غنا با چالش‌های اقتصادی متعددی روبروست. کسری مالی 7.3 درصدی تولید ناخالص داخلی در سال 2024 و هدف کاهش آن به زیر 5 درصد در سال 2025، از جمله نگرانی‌های اصلی دولت غنا است. صندوق بین‌المللی پول (IMF) نیز در حال ارزیابی برنامه تثبیت اقتصادی غنا است که با هدف مقابله با عدم تعادل مالی و آسیب‌‌پذیری‌های خارجی این کشور آغاز شده است.

غنا و برزیل به دنبال تقویت بخش کشاورزی در راستای همکاری‌های جنوب-جنوب

08 فوریه 2025

به گزارش تارنمای خبری ghanaiantimes.com.gh، خانم ماریانا مادیرا، سفیر برزیل در غنا، در چهارمین همایش تجاری برزیل و غنا که هفته گذشته در اکرا برگزار گردید از برگزاری نشستی بین رئیس‌جمهور برزیل و وزرای کشاورزی آفریقا در ماه مه 2025 خبر داد. این نشست که قرار است با حضور اریک اوپوکو وزیر غذا و کشاورزی غنا در شهر برزیلیا برگزار گردد بر خودکفایی در تولید موادغذایی، تحقیقات کشاورزی، بهبود نهال‌ها و انتقال فناوری متمرکز خواهد بود.

یکی از موضوعات این نشست، ادامه برنامه «غذای بیشتر برای آفریقا» خواهد بود. این برنامه با هدف تقویت امنیت غذایی در کشورهای آفریقایی از طریق حمایت از کشاورزان کوچک طراحی شده است. برزیل در این برنامه با ارائه تخصص فنی، دسترسی به ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی و ترویج شیوه‌های کشاورزی، به افزایش تولید غذا در سراسر قاره کمک می‌کند.

غنا در جایگاه 80 رتبه بندی شاخص جهانی ادراک فساد (CPI) در سال 2024

11 فوریه 2025

به گزارش تارنمای خبری citinewsroom.com، بر اساس گزارش اخیر سازمان شفافیت بین‌الملل با عنوان شاخص جهانی ادراک فساد (CPI) در سال 2024، غنا با کاهش امتیاز از 43 به 42، در رتبه 80 جهان و رتبه 11 در میان 49 کشور منطقه زیر صحرای آفریقا (SSA) قرار گرفته است. در حالی که کشورهایی مانند سیشل با امتیاز 72 و کیپ ورد با امتیاز 62 به عنوان کم ‌فسادترین کشورهای منطقه شناخته می‌شوند، غنا همچنان با چالش‌‌های جدی در زمینه مبارزه با فساد مواجه است. این گزارش بر لزوم تقویت نهادهای نظارتی، شفافیت بیشتر در فرآیندهای دولتی و مقابله قاطع‌تر با سوء استفاده از قدرت تأکید می‌کند تا غنا بتواند گام‌‌های محکم‌تری در جهت کاهش فساد و بهبود جایگاه خود در شاخص‌های جهانی بردارد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما