معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۲۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۴

اخبار اقتصادی غنا و توگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای غنا و توگو در هفتۀ سوم بهمن ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

جمهوری غنا

 همکاری مشترک استرالیا و غنا به منظور حل چالش های بخش کشاورزی در غنا

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، ناانا جین اوپوکو آگیه مانگ، معاون رئیس جمهور غنا، طی نشستی با برنیس اوون جونز سفیر استرالیا در غنا که در محل این سفارت در اکرا برگزار گردید، بر نیاز به ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور در بخش کشاورزی تأکید کرد. وی با اشاره به تخصص استرالیا در تجارت کشاورزی و زمین‌های حاصلخیز قابل کشت غنا، اظهار داشت که همکاری عمیق‌تر در این بخش منافع متقابل به همراه خواهد داشت.

همچنین در این نشست، سفیر استرالیا در غنا نیز از برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی استرالیا (ACIAR)  در غنا خبر داد و اظهار داشت که این ابتکار به ارتقای تحقیقات و نوآوری مشترک کمک کرده و با برنامه‌‌های کشاورزی مکانیزه دولت غنا و تلاش‌های آن برای دستیابی به خودکفایی در تولید مواد غذایی هماهنگ خواهد بود. علاوه بر این، اوون جونز به سرمایه‌‌گذاری‌های معدنی قابل توجه استرالیا در غرب آفریقا، که حدود 30 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، اشاره کرد و در خصوص آینده پروژه آتی آتلانتیک لیتیوم در غنا ابراز خوش‌بینی نمود. انتظار می‌رود این پروژه بیش از 900 شغل مستقیم ایجاد کند و اقتصاد محلی را تقویت نماید.

کاهش اندک نرخ تورم غنا در ژانویه 2025

به گزارش تارنمای خبری ghstandard.com، ساموئل کوبینا آنیم، رئیس مرکز آمار غنا (GSS)، طی گزارشی اعلام کرد که نرخ تورم غنا در ژانویه  2025، به 23.5 درصد کاهش یافته است. این کاهش جزئی پس از چهار ماه افزایش متوالی تورم رخ داده است. با این حال، این رقم همچنان بالاتر از هدف 15 درصدی دولت برای پایان سال 2024 است.

وی افزود که این کاهش نرخ تورم، عمدتاً به دلیل کاهش تورم در بخش کالاهای غیرخوراکی بوده است. با این وجود، تورم مواد غذایی همچنان بالا است و از 27.8 درصد در دسامبر 2024 به 28.3 درصد در ژانویه 2025 افزایش یافته است. این موضوع نگرانی‌هایی را برای خانوارها و تولیدکنندگان ایجاد کرده است. رئیس مرکز آمار غنا (GSS)، اظهار داشت که این کاهش جزئی تورم، پس از چهار ماه افزایش متوالی، به عنوان نشانه‌ای از بهبود وضعیت اقتصادی است. با این حال، افزایش قیمت مواد غذایی همچنان یک چالش جدی برای دولت و مردم غنا محسوب می‌گردد.

بدهی هیئت بازاریابی کاکائو غنا (COCOBOD) در سال 2025

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، اریک اوپوکو، وزیر غذا و کشاورزی غنا طی مصاحبه‌ای با رادیو Adinkra مستقر در نیویورک اعلام کرد که هیئت بازاریابی کاکائو غنا (COCOBOD) با بدهی بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند که بر عملکرد آن تأثیر می‌گذارد. وی اظهار داشت که COCOBOD قرار است مبلغ 5.37 میلیارد سدی را به عنوان بدهی در سال 2025 به عنوان تنها بخشی از کل بدهی خود پرداخت کند و ابتدا باید این بدهی تسویه شود تا بتوان به کشاورزان، قیمت مناسبی را برای خرید تضمینی کاکائو پیشنهاد کرد.

وی تأکید کرد که دولت متعهد به تغییر وضعیت موجود و جلوگیری از تکرار مشکلات است و برنامه‌های دولت برای افزایش تولید کاکائو را نیز تشریح کرد. این برنامه‌‌ها شامل توزیع کود رایگان بین کشاورزان و استخدام مروجین کشاورزی برای کمک به کشاورزان است. وی همچنین به استاندارد سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (FAO) اشاره کرد و گفت که غنا قصد دارد تعداد مروجین کشاورزی را به نسبت استاندارد FAO افزایش دهد.

هشدار به غنا و نیجریه در خصوص پیامدهای منفی افزایش تورم

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، شرکت بین‌المللی حسابرسی و خدمات مشاوره حرفه‌ای Deloitte، در گزارش اخیر خود با عنوان چشم‌انداز اقتصاد جهانی که در اواخر ژانویه سال جاری منتشر گردیده است، به دولت‌های غنا و نیجریه در مورد پیامدهای منفی تورم بالا، بدهی، ضعف ارز و سیاست ‌های پولی محدود هشدار داد. این موارد به عنوان موانع بزرگ برای رشد اقتصادی این دو کشور در سال 2025 برشمرده شده و از آنها خواسته شده تا تلاش‌های خود را برای تحقق رشد بلندمدت بر این مسائل متمرکز کنند.

گزارش Deloitte حاکی از آن است که تولید اقتصادی در غرب آفریقا به دلیل افزایش هزینه‌‌های کالا و خدمات و در نتیجه افزایش نرخ بهره محدود گردیده است. نوسانات نرخ ارز نیز تأثیر شدیدی بر توانایی این کشورها در واردات مواد اولیه و تجهیزات لازم برای افزایش تولید داشته است. برای مثال، نایرا واحد پول نیجریه، در شش ماهه اول سال 2024 بیش از 40 درصد و سدی واحد پول غنا بیش از 20 درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده‌‌اند.

با این وجود، Deloitte چشم‌انداز مطلوبی برای اقتصاد غنا در کوتاه‌مدت تا میان‌‌مدت پیش‌بینی کرده است. اقتصاد غنا در سه ماهه اول سال 2024 رشد سالانه 4.7 درصدی را تجربه کرد که ناشی از رشد سریع بخش صنعت بود. این کشور همچنین در حال بهبود از بحران بدهی است و اجرای سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی غنا (BOG) به کاهش تورم کمک کرده است. غنا تاکنون 1.56 میلیارد دلار از تسهیلات سه میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول (IMF) را دریافت نموده است.

رونمایی از اولین خودروی الکتریکی مونتاژی غنا

ساموئل بواتنگ، مدیرعامل شرکت غنایی Anointed Engineering Services فعال در حوزه تولید ژنراتورهای تولید برق، طی مراسمی در شهر کوماسی، از اولین خودروی الکتریکی مونتاژی غنا با نام (Cireo Nano 3) رونمایی کرد. به گزارش myjoyonline.com، ساموئل بواتنگ در این مراسم اظهار داشت که این خودرو با طراحی کاربرپسند و قابلیت شارژ از طریق سوکت استاندارد خانگی 13 آمپری، نیاز به ایستگاه‌ های شارژ اختصاصی را از بین می‌برد. این خودرو با یک ژنراتور دیجیتال بی‌‌صدا عرضه خواهد شد تا امکان شارژ در زمان قطعی برق را فراهم نماید. همچنین، برد 200 کیلومتری خودرو پس از هر بار شارژ، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای کارمندان، رانندگان تاکسی و استفاده روزمره تبدیل کرده است. وی افزود این خودرو نه تنها گامی مهم در جهت توسعه حمل ‌و نقل پایدار در غنا است، بلکه می‌تواند به بهبود کیفیت هوا و مقابله با تغییرات آب‌ و هوایی نیز کمک نماید. همچنین این شرکت با همکاری موسسات مالی، تسهیلات متنوعی را برای خریداران این خودرو در نظر گرفته است.

 جمهوری توگو

سرمایه‌گذاری 300 میلیون یورویی آلمان در توگو، از سال 2021 تا کنون

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، بر اساس بیانیه منتشر شده توسط رسانه‌های خبری توگویی که پس از رایزنی‌های هفته گذشته مقامات ‌دولتی توگو درباره توسعه همکاری ‌های این کشور با دولت آلمان در لومه برگزار گردید، نشان می‌دهد که آلمان از سال 2021 تاکنون، مبلغ 294.3 میلیون یورو (معادل 193 میلیارد فرانک CFA) برای حمایت از اصلاحات و سرمایه‌گذاری در توگو فراهم کرده است. این کمک مالی بخشی از ابتکار G20 Compact With Africa است و بر بهبود محیط کسب و کار، آموزش حرفه‌ای، تحول در بخش‌های کشاورزی و صنعتی، فرآوری محصولات کشاورزی، تمرکز زدایی و توسعه منطقه ای تمرکز دارد.

اطلاعات منتشر شده نشان می دهد که آلمان در سال 2024، مبلغ 15 میلیون یورو (معادل 9.8 میلیارد فرانک CFA) برای پروژه‌های دسترسی به شبکه فیبر نوری و ارائه خدمات دیجیتالی، و همچنین مبلغ 11 میلیون یورو (معادل 7.2 میلیارد فرانک CFA) به منظور کمک به بهبود امنیت غذایی در شمال توگو، از جمله تأمین بودجه غذاخوری‌های مدارس اختصاص داده است. لازم به ذکر است که آلمان اختصاص مبلغ 530.91 میلیون یورو (347.75 میلیارد فرانک CFA) به پروژه‌‌هایی که تا سال 2027 قرار است در توگو به بهره‌برداری برسند را متعهد گردیده است که این کشور را به یکی از مهم‌ترین شرکای توسعه‌ای توگو تبدیل کرده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما