معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۱- ۱۰:۱۳ - مشاهده: ۵۲

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته سوم آبان ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

جمهوری غنا

کاهش 74 درصدی ارزش سدی غنا در برابر دلار در 3 سال گذشته

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، بر اساس گزارش موسسه امور اقتصادی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، سدی غنا در سه سال گذشته حدود 74 درصد از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده است که این کاهش شدید ارزش پول به عوامل متعددی از جمله عدم اطمینان در مورد انتخابات آتی، مذاکرات بدهی، کاهش تولید کاکائو در فصل زراعی گذشته و محدودیت در دسترسی به تسهیلات بین المللی مرتبط است.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) معتقد است که سدی غنا در آینده نیز با خطرات جدی روبرو خواهد بود. این موسسه به دلایلی مانند عدم قطعیت در مورد برنامه صندوق بین ‌المللی پول (IMF) و اهداف دولت جدید پس از انتخابات، هشدار داده است و برای جلوگیری از ادامه این روند، بر لزوم انجام اصلاحات ساختاری و کلان اقتصادی برای دستیابی به ثبات پایدار نرخ ارز تأکید نموده است.

چندی پیش نیز آقای محمد امین آدم، وزیر دارایی غنا طی مصاحبه ای در اکرا اعلام نمود که هیئتی از صندوق بین‌المللی پول (IMF) در ماه دسامبر سال جاری به منظور بررسی برنامه این کشور به غنا سفر خواهد کرد. این بررسی در شرایطی انجام می‌شود که سدی غنا با چالش‌ های جدی مواجه است و انتظار می‌رود که نتایج آن بر آینده اقتصاد غنا تأثیر بسزایی داشته باشد.

تعیین  تکلیف میلیون‌ها دلار وجه نقد در حساب ‌های غیرفعال بانک مرکزی غنا (BoG)

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، موسسه آزادی و نوآوری سیاست (ILAPI)، طی گزارشی در هفته جاری اعلام کرده است که در بازه زمانی سال 2016 تا 2023، مبلغ قابل توجهی پول نقد از ارزهای مختلف از جمله: 14.6 میلیون دلار، 2.4 میلیون پوند و 167.8 میلیون سدی در حساب‌ های غیر فعال بانک مرکزی غنا (BoG) انباشته شده است که این مبالغ متعلق به افرادی است که فوت شده ‌اند و خانواده ‌هایشان از وجود این حساب ‌ها بی اطلاع هستند.

 ILAPI معتقد است که این پول‌ ها در صورت پرداخت به خانواده‌ های متوفیان می‌توانند به آنها کمک شایانی نماید. اما با این حال، قوانین موجود به بانک مرکزی غنا (BoG) اجازه نمی‌دهد که به راحتی به وراث صاحبان حساب ها دسترسی پیدا کنند و این وجوه را به آنها پرداخت نمایند. در همین حال این موسسه از بانک مرکزی غنا (BoG) خواسته است تا با تغییر قوانین، رویه ‌هایی را برای شناسایی و پرداخت این وجوه به خانواده ‌های متوفیان ایجاد نماید.

همچنین ILAPI  پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت ارائه کرده است  و خواستار آن شده است که بانک مرکزی غنا، گزارش سالانه ‌ای از حساب ‌های غیر فعال در کلیه موسسات مالی و بانک ها در این کشور را برای عموم منتشر نماید.

پیش بینی احیای وضعیت تولید کاکائو در فصل زراعی سال 2024 و 2025

به گزارش تارنمای خبری adomonline.com، مقامات سازمان نظارتی کاکائو Cocobod، کشاورزان و خریداران محلی کاکائو هفته جاری، طی مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز در غنا اعلام کرده اند که پس از کاهش شدید تولید کاکائو در فصل زراعی گذشته، انتظار می رود که این محصول در فصل زراعی آتی 2025-2024 به دلیل عوامل مختلفی از جمله شرایط آب و هوایی مساعد، استفاده از کود و آفت ‌کش ‌ها و رشد سالم درختان، شاهد بهبود قابل توجهی در بخش تولید باشد و پیش بینی می‌گردد که تولید این محصول به رقم 650000 تن بازگردد.

با این حال، چالش ‌هایی مانند استخراج غیرقانونی طلا، قاچاق کاکائو و شیوع آفات گیاهی از جمله مهم ‌ترین تهدیدات برای صنعت کاکائو در غنا محسوب می‌شوند. همچنین، مدل جدید تأمین مالی که برای مقابله با قاچاق طراحی شده نیز با انتقاداتی از سوی کشاورزان و خریداران روبرو گردیده و بر دیگر چالش ها در این حوزه افزوده است. به گفته مقامات Cocobod، غنا در سال 2024-2023 بیش از یک سوم از تولید کاکائو خود را به دلیل قاچاق از دست داده است. شایان ذکر است که در ژوئن سال جاری، غنا به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ کاکائو در جهان، شاهد کاهش تولید به میزان کمتر از 55 درصد از میانگین تولید فصلی خود بود که به پایین ترین سطح بیش از دو دهه اخیر خود رسید.

 امضا توافقنامه تاریخی غنا و اتحادیه اروپا به منظور تجارت پایدار چوب  

به گزارش تارنمای خبری adomonline.com، مقامات غنا و اتحادیه اروپا، هفته جاری توافقنامه ای امضا کردند که به غنا به عنوان اولین کشور آفریقایی، اجازه می دهد تا مجوز های صادرات محصولات چوبی مورد تأیید این اتحادیه را صادر نماید.

این توافقنامه که نتیجه سال ‌ها مذاکره و همکاری است، تضمین می نماید که محصولات چوبی صادر شده از غنا به اروپا به صورت قانونی و پایدار برداشت شده ‌اند.

این نقطه عطف پس از نشست بروکسل توافقنامه مشارکت داوطلبانه غنا و اتحادیه اروپا (VPA) در مورد اجرای قانون جنگل ها، حکمرانی و تجارت (FLEGT) است که مقامات غنا، بخش خصوصی، جامعه مدنی و کمیسیون اروپا را در مبارزه با تجارت غیرقانونی چوب از طریق شیوه‌های پایدار متحد می‌کند.

مهمترین ویژگی این توافقنامه، سیستم ردیابی چوب است. این سیستم به اتحادیه اروپا اجازه خواهد داد تا منشأ هر قطعه چوبی که از غنا وارد می‌شود را ردیابی نماید و اطمینان حاصل کند که این چوب ‌ها از طریق کانال‌ های قانونی و به صورت پایدار برداشت شده ‌اند. این امر به مبارزه با قاچاق چوب و حفاظت از جنگل ‌های بارانی کمک خواهد کرد.

افزایش قابل توجه درآمد های نفتی غنا در نیمه اول سال 2024

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، بر اساس گزارش شش ماهه کمیته منافع عمومی و پاسخگویی (PIAC) که هفته جاری در اکرا منتشر گردید، نشان می دهد که درآمدهای نفتی غنا در نیمه اول سال جاری به دلیل افزایش تولید نفت خام در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که به واسطه کشف میادین جدید نفتی در منطقه جنوب شرقی میدان Jubilee، تحقق پیدا کرده است به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

بر اساس گزارش این کمیته، درآمدهای نفتی غنا در نیمه اول سال 2024 به بیش از 840 میلیون دلار برآورد گردیده است که نسبت به 540 میلیون دلار درآمد در مدت مشابه سال گذشته، بیش از 55 درصد افزایش نشان می‌دهد که این میزان بالاترین درآمد نیم ‌سالانه از زمان شروع تولید نفت در غنا می‌باشد.

گزارش PIAC علاوه بر ارائه اطلاعات در مورد درآمد های نفتی، به بررسی سایر مسائل مرتبط با مدیریت درآمد های نفتی در غنا نیز پرداخته است. این گزارش 6 ماهه اطلاعاتی در مورد میزان تولید نفت، هزینه‌ های استخراج، تخصیص بودجه و مدیریت صندوق‌ های نفتی ارائه می نماید که یافته ‌های آن برای سیاست‌ های مدیریت درآمدهای نفتی در غنا بسیار مهم است.

شکست سیاست های پولی و تداوم افزایش نرخ تورم در غنا

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، هفته جاری طی بیانیه ای در اکرا اعلام کرد که افزایش مداوم نرخ تورم در غنا را ناشی از شکست سیاست پولی کنونی این کشور دانسته و معتقد است که تمرکز سیاست‌ های پولی غنا بر کنترل تقاضا برای مهار تورم، در مواجهه با عوامل اساسی مانند افزایش قیمت مواد غذایی، سوخت و کاهش ارزش پول ملی، ناکارآمد بوده است.

بر اساس گزارش این آژانس، تورم در غنا همچنان در سطح بالایی باقی خواهد ماند و با توجه به تداوم عوامل مؤثر بر افزایش قیمت‌ ها، انتظار می‌رود که تورم تا پایان سال در محدوده 17 تا 19 درصد باقی بماند. این در حالی است که سهم قابل توجهی از درآمد خانوار های غنایی به میزان 43 درصد صرف خرید مواد غذایی و 57 درصد را برای سایر اقلام مصرفی هزینه می‌کنند که افزایش قیمت ‌ها فشار زیادی را بر این خانوار ها وارد نموده است.

همچنین آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بر لزوم همکاری بانک مرکزی (BoG) و دولت غنا برای مقابله با عوامل تأثیرگذار بر تورم تأکید کرده است. این موسسه معتقد است که برای شکستن روند افزایشی تورم، باید به طور جدی به مشکلات عرضه کالا و هزینه در اقتصاد غنا پرداخته شود.

جمهوری توگو

 میزبانی توگو برای برگزاری پنجمین نمایشگاه بین المللی بانک ها و شرکت ها

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، پنجمین نمایشگاه بین المللی بانک ها و شرکت ها (Salon International des Banques et des Entreprises or SIBE) هفته جاری در لومه پایتخت توگو با موضوع «نقش و تأثیر SMEs در اقتصاد کشورهای WAEMU» افتتاح گردید.

به گفته مسئولان برگزار کننده، هدف از برگزاری نمایشگاه (SIBE) ایجاد مرکزی برای تجارت، با تأکید بر انتقال مهارت ها و توسعه مشارکت بین مؤسسات مالی و فعالان اقتصادی داخلی و بین‌المللی است تا بتوان با بهره ‌گیری از ظرفیت ‌های موجود، به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کرد و موقعیت توگو را در بازارهای جهانی تقویت نمود.

این نمایشگاه سال گذشته حدود 1000 شرکت کننده از بخش های مختلف از جمله بانکداری، تأمین مالی خرد، موسسات مالی، بیمه و شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) را جذب کرد.

 سفر هیئت اقتصادی ترکیه به توگو در ماه جاری

 به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، آقای عابد گولل، رئیس اتاق بازرگانی ترکیه و توگو، هفته جاری طی اطلاعیه ای که از سوی هیئت روابط اقتصادی خارجی ترکیه (DEIK) منتشر گردید، اعلام کرد که یک هیئت اقتصادی ترکیه از تاریخ 15 نوامبر عازم توگو خواهند بود.

در این اطلاعیه آمده است که این هیئت در طول سفر خود، علاوه بر دیدارهای رسمی و نشست ‌های دوجانبه با هدف ایجاد ارتباط بین شرکت ‌های ترکیه ‌ای و فعالان اقتصادی توگویی، جلسات مجازی نیز برگزار خواهد نمود.

براساس گزارش ‌ها، ارزش کل فرصت ‌های سرمایه ‌گذاری که در این سفر ارائه خواهد شد، به 7.721 میلیارد دلار می‌رسد. که قرار است در بخش‌ های مختلفی مانند فولاد، بهداشت، ساخت‌ و ساز، زیرساخت ‌ها و فناوری اطلاعات سرمایه‌ گذاری گردد. نکته قابل توجه این است که تمامی این پروژه‌ ها توسط دولت تضمین شده ‌اند.

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما