معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۲۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۷

بازنگری استراتژی کشاورزی در زیمبابوه

دولت در حال بازنگری استراتژی سیستم‌ های غذایی کشاورزی است تا جنبه توسعه روستایی را که به دنبال ایجاد سی و پنج هزار واحد تجاری کشاورزی برای صنعتی ‌سازی سریع بخش روستایی کشور است، لحاظ کند. جمهوری دوم بر اساس موفقیت طرح بازیابی و رشد کشاورزی، در حال تلاش است تا این بخش را به یک محرک کلیدی تبدیل کند و آن را توسعه فراگیر داده و ارتقا دهد.

استراتژی غذایی در حوزه کشاورزی اکنون مورد بازنگری قرار خواهد گرفت تا به سیستم غذایی کشاورزی و استراتژی توسعه روستایی تبدیل شود و این اقدام برای بررسی و مشاهده کشاورزان خرده مالک واحدهای تجاری بادوام خواهد بود.

در همین راستا انکسیوس ماسوکا، وزیر اراضی، کشاورزی، شیلات، آب و توسعه روستایی زیمبابوه اظهار داشت "رابطه ای بین توسعه کشاورزی،  صنعتی شدن روستایی و توسعه  همه جانبه روستایی در چشم انداز 2030 وجود دارد که رئیس جمهور امرسون منانگاگوا  از طریق توسعه روستایی که در قانون آمده است را اعلام نمود. 

وی تصریح کرد توسعه  بخش روستایی کشور ترکیبی از اقدامات مبتنی بر نتیجه است.  بنابراین ما در حال بررسی استراتژی سیستم تامین امنیت غذایی در حوزه با اهمیت کشاورزی هستیم تا تبدیل به سیستم های غذایی کشاورزی و استراتژی تحول توسعه روستایی شویم.  این هسته برنامه دولت است که به دنبال ایجاد سی و پنج هزار واحد تجاری در هر روستا، چهار هزار واحد تجاری جوانان و بیش از نه هزار واحد دیگر برای روستا های کشور است. این توسعه فراگیر شاهد ایجاد طرح‌ های آبیاری بیشتری خواهد بود، در عین حال  سایر روش های آبیاری ضعیف و سنتی از بین خواهند رفت.

وزیر اراضی، کشاورزی، شیلات، آب و توسعه روستایی زیمبابوه  در ادامه افزود تعداد 460 طرح آبیاری در مراحل مختلف احیا هستند. دولت متعهد شده است که هر سال 100 طرح را احیا کند و ما می خواهیم آنها را به واحدهای تجاری تبدیل کنیم که توسط بخش بانکی ما و دولت حمایت می‌شوند. برای قانونگذاران، استراتژی جدید پتانسیل رشد جوامع روستایی زیر نظر حوزه کشاورزی را باز خواهد کرد.

در همین رابطه کارشناسان امر مانند مکسمور نجنجی و توررای مویو اظهار نظر کردند. نجنجی، اعتقاد دارد روش های کشاورزی در کشور مستلزم بازنگری مداوم سیاست های اقتصادی در بخش کشاورزی است تا بازیگران و فعالان بخش کشاورزی بدانند چگونه در زنجیره ارزش کشاورزی شرکت کنند.

همچنین توررای مویو،  بیان داشت  ما از حوزه ‌هایی می‌آییم که کشاورزی در آنها اتفاقی و سنتی بوده است، ایده بازنگری چارچوب سیاست گذاری است که به کشاورز ارائه می‌شود و به کشاورز این امکان را می‌دهد تا بداند چگونه به طور معناداری به اقتصاد کلان کشور کمک کند و در زنجیره ارزش تولید شرکت کرده و آن را ارتقاء دهد.

شایان ذکر است بخش کشاورزی زیمبابوه در حقیقت ستون فقرات اقتصاد کلان زیمبابوه  را تشکیل می دهد. این حوزه با اهمیت در واقع امنیت غذایی کشور را تامین می نماید. طبق آمارها  نزدیک به 9 میلیون نفر از جمعیت زیمبابوه و عمدتا روستایی کشور در این بخش فعال هستند که در حوزه  کشاورزی بویژه  کشاورزی سنتی  فعال هستند. از این رو دولت زیمبابوه تلاش می‌کند به اصطلاح  تعهدات قانونی خود را برای تغییر شیوه‌های تولید و زنجیره ارزش تامین غذایی  کشور انجام دهد و حوزه کشاورزی کشور را به شرایط بهتر، مولدتر و سودآورتر در این بخش تبدیل کند.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما