معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۳۰- ۱۲:۴۲ - مشاهده: ۸۱

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه سوم مهر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

کار بازسازی شبکه آب‌رسانی در ننگرهار به‌سرعت جریان دارد

مسئولین ریاست آب‌رسانی شهری استان ننگرهار می‌گویند، ۷۵ درصد خانواده در شهر جلال‌آباد، مرکز این استان به خدمات شبکه آب‌ آشامیدنی بهداشت دسترسی ندارند و از چاه‌های شخصی‌شان استفاده می‌کنند. مسئولین این ریاست می‌گویند ساخت حفر چاه‌های خودسرانه سطح آب‌های زیرزمینی شهر را کاهش داده اما آن‌ها تلاش می‌کنند تا با ایجاد شبکه‌های منظم شهری این مشکل را حل سازند. از سوی دیگر، شهروندان جلال‌آباد می‌گویند در مناطقی که شبکه‌های شهری آب‌رسانی، وجود دارد نیز آب به‌طور کامل به مردم نمی‌رسد. مهندس ندی‌الله نیازی، رئیس اداره آب‌رسانی شهری ننگرهار گفته از میان ۹ ناحیه شهر جلال‌آباد، تنها در پنج آن برای ۱۰ هزار خانواده خدمات شبکه‌های آب وجود دارد و ۷۵ درصد خانواده‌ها از این خدمات محروم هستند و این ناحیه‌ها تازه ایجاد می‌باشد به گفته نامبرده گرچه تشخیص تعداد خانه‌ها کار ریاست احصائیه است، اما آن‌ها طرحی را برای ایجاد شبکه‌ها برای ۲۰ هزار خانواده در این چهار ناحیه باقی‌مانده تهیه‌کرده‌اند، با ادارات امداد‌رسان در میان گذاشته شده‌است و اطمینان همکاری را نیز دریافت کرده‌اند. رئیس آب‌رسانی شهری می‌گوید، کار بازسازی شبکه‌های موجود نیز به‌سرعت در حال انجام است؛ با هزینۀ ۴۲ میلیون افغانی به گونه جدید ترمیم خواهد شد و سطح تأمین آب آن نیز وسیع و خوب خواهد بود. به گفته آقای نیازی، ۵۰ کیلومتر از سیستم شبکه قدیمی آب‌رسانی در پنج ناحیه شهر جلال‌آباد ازکارافتاده است و شبکه آب‌رسانی شهر جلال‌آباد دارای ۱۴ حلقه چاه عمیق و دو ذخیره آبی برای تأمین آب می‌باشد. این شبکه با داشتن سه ذخیره که سطح آب آن به  ۳۹۵۰ مترمکعب می‌رسد، آب را تا ۱۹۲ کیلومتر می‌رساند. نیازی همچنان گفت قبل از این سطح درآمد ریاست آب‌رسانی بسیار پایین بود اما آن‌ها در دو سال گذشته توانسته‌اند ۴۳ میلیون افغانی برای خزانه دولت جمع‌آوری کنند. از سوی‌ دیگر، ساکنین شهر جلال‌آباد اگرچه از بهبود خدمات آب‌رسانی نسبت به قبل صحبت می‌کنند اما می‌گویند که هنوز هم آب موردنیازشان، تأمین نمی‌شود. گفتنی است، شهر جلال‌آباد درمجموع نُه ناحیه دارد که چهار ناحیه آن در چند سال گذشته ایجادشده است .

https://pajhwok.com/fa/2023/10/14/water-problem-in-jalalabad-city-officials-the-work-of-rebuilding-the-water-supply-network-continues-rapidly/

 آغاز کار ترمیم و پاک کاری بزرگ‌راه پارون

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته، کار ترمیم و پاک کاری بزرگ‌راه پارون- اسعدآباد در شرق کشور روزگذشته آغاز شد که این مسیر به درازای بیست کیلومتر، از سوی ریاست رفاه نورستان ترمیم و پاک کاری می‌شود. مولوی احمد نبی عادل، رئیس رفاه نورستان گفت کار پاک کاری و ترمیم این جاده، ده روز را دربر خواهد گرفت.

https://bakhtarnews.af/dr/آغازکارترمیم-وپاک-کاری-شاهراه-پارون-ا/

 آغاز کار ساخت یک فرودگاه کوچک در استان نورستان

مقامات محلی استان نورستان از ساخت یک فرودگاه کوچک در این استان خبر داده‌اند. مولوی فیصل مختار، معاون استاندار نورستان می‌گوید کار ساخت این فرودگاه کوچک در شهر پارون، مرکز این استان با هزینه ۶۰۰ هزار افغانی آغازشده است. به گفته نامبرده، فرودگاه مذکور در زمینی به مساحت دو و نیم جریب ساخته می‌شود که کار ساخت آن ظرف ده روز تکمیل و هزینه آن از سوی مقام ولایتی پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که این فرودگاه ظرفیت پذیرش سه بالگرد را در یک‌زمان خواهد داشت.

https://www.spogmairadio.com/77932/

 راه‌اندازی دو شبکه آب‌رسانی در استان لغمان

دو شبکه آب‌رسانی زیر چتر برنامه‌های ریاست احیاء و توسعه دهات استان لغمان در روستاهای قبرستان چهاردی و قرارگاه عصمت مرکز لغمان ساخته و راه‌اندازی شد. استاندار لغمان در مراسم بهره‌برداری از این شبکه‌ها آب‌رسانی گفت که این دو شبکه در مدت 8 ماه ساخته‌شده که ظرفیت تأمین آب‌رسانی-500 خانواده را دارا می‌باشد. از سوی دیگر ساکنین این مناطق نیز خوشحال هستند و می‌گویند که قبل از این در زمینه آب بهداشتی با مشکلات زیادی مواجه بودند.

https://www.spogmairadio.com/78004/

افزایش محصولات پنبه در ا ستان ننگرهار

مسئولین ریاست دامپروری و کشاورزی استان ننگرهار می‌گویند محصولات پنبه نسبت به گذشته افزایش‌یافته است. به گفته مسئولین این ریاست در سال جاری در ۲۸۹۵ هکتار زمین کشت پنبه انجام‌شده است که از این میزان ۴۷۶۲ متریک تن برداشت حاصل می‌شود. کشاورزان می‌گویند که امسال به دلیل خشک‌سالی و کمبود آب بیشتر برای کشت پنبه هزینه کرده‌اند و سود آن غیرقابل محاسبه است. ریاست زراعت و دامپروری ننگرهار مشکلات ذکرشده از سوی کشاورزان را می‌پذیرد و تلاش‌های آنان را در حل آن ذکر می‌کند.

https://www.spogmairadio.com/78013/

کار دو شبکه آب‌رسانی توسط نهادهای خارجی در لغمان تکمیل و دو شبکه آب‌رسانی دیگر در ننگرهار آغاز شد

ساکنین استان‌های لغمان و ننگرهار می‌گویند به حمایت مالی دو نهاد کمک‌کننده خارجی، کار دو شبکه آب‌رسانی در این استان‌ها تکمیل و دو شبکه آب‌رسانی دیگر آغازشده است. گل محمد، ساکن استان لغمان می‌گوید صندوق کمک‌های انسان دوستانه افغانستان توسط موسسه (AHF) در شهر مهترلام، مرکز این استان دو شبکه آب‌رسانی را به بهره‌برداری رسانده‌ است. نامبرده اظهارداشت، بر سر این پروژه‌ها ۹.۵ میلیون افغانی مصرف‌شده و نزدیک به ۵۰۰ خانواده از آب پاک بهره مند شده‌اند. از سوی دیگر، ساکنین ننگرهار نیز می‌گویند کار دو شبکه آب‌رسانی در شهرستان کوزکنر این استان از سوی یونیسف آغاز شده است. به گفته آنها، در این بودجه ۹.۸ میلیون افغانی هزینه خواهد شد و دست‌کم ۴۵۰ خانواده از آب آن بهره‌مند می‌شوند. این در حالی است که پیش‌ازاین نیز یونیسف و سایر نهادهای خارجی شبکه‌های آب‌رسانی را در استان‌های کشور احداث کرده‌اند.

https://8am.media/fa/the-work-of-two-water-supply-networks-by-foreign-organizations-was-completed-in-laghman-and-another-two-water-supply-networks-were-started-in-nangarhar/

 فراهم شدن زمینه کار به بیش از دو هزار نفر در استان ننگرهار

مقامات طالبان در ننگرهار و سمنگان می‌گویند به دو هزار و ۳۰۱ نفر در این استان‌ها زمینه کار مساعد شده است. مولوی عبدالستار محمد، رئیس زراعت، آب‌رسانی و دامپروری طالبان در ننگرهار می‌گوید موسسه اکشن اید (ACTION AID) در شهرستان چپرهار و اچین این استان به دو هزار و ۱۴۰ نفر زمینه کار مساعد کرده است. به گفته وی، این موسسه به هر فرد کارگر روزانه پنج دلار معاش می‌دهد و این پروسه سه ماه ادامه خواهد داشت، در همین حال، مقامات ریاست احیاء و توسعه‌ای دهات طالبان در سمنگان می‌گویند کار کنده‌کاری سه هزار و ۷۰۰ عدد ترنج در شورای توسعه‌ای چاه خاکی شهرستان رویی دوآب به همکاری موسسه حمایت اجتماعی و معیشتی افغانستان به حمایت مالی بانک جهانی آغازشده است. به گفته آنان، این پروژه مبلغ یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار افغانی به مدت ۱۷ روز برنامه شده و روزانه در این پروژه ۱۶۱ نفر مشغول کنده‌کاری‌ هستند.

https://8am.media/fa/with-the-financial-support-of-foreign-organizations-more-than-two-thousand-people-in-nangarhar-and-samangan-were-given-the-opportunity-to-work/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما